Close

Rezultati i Sondazhit:

Votues
0. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • 0 0%
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 49 prej 49
    i'm not fragile Maska e Daniel Maker
    Anëtarësuar
    17-03-2008
    Postime
    1,802
    un si tip jam shum impulsiv dhe priher i vej re intuites time per cdo gje..per nje ide ne pun,per nje njeri qe sme duket taman, per nje rren..shum her sigurisht edhe gabon (shum rradh me ka ndodh me then te verteten) po eshte cmimi qe nje njeri duhet te paguaj qe mos ti mcifet vetes vet them un se mua per shembull sme ze gjumi kur bej nje gje qe koka me thonte rri re rehat mos leviz!
    ne pun me ndodh per shembull te kem nje intuit qe ne at menyr nje prodokt mund te shitet,dhe e pervoj..po heci mir po nuk heci hec mo se siper e posht shkohet gjithmone ne jet!
    eshte nje pjes e njeriut qe nuk mund te shpjegohet si paraqitet o se nga ca frymzohet kur te "trego nje parashikim" po e bukura eshte qe kemi lind te lir dhe zgjedhja na ngel gjithmone!

l'aquila tornera a volare Maska e brandon
    Anëtarësuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin
    Parandjenja eshte nje ndjenje pozitive apo negative e trumbullt qe ka njeriu para se te ndodhe diçka.

Kurse ne anen psikologjike parandjenja do te thote...Intuite.
    Fjala intuite vjen nga latinishtja "in-tueri" e cila do te thote te kuptuarit me anen e intuites!
    Fenomeni i "deja_vu" nuk ka te beje fare me intuiten,eshte teresisht diçka tjeter!

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=87208
    Intuita eshte me shume hipoteze se sa siguri, por me siguri eshte nje marsh me shume.
    Por zakonisht duhet te kemi kujdes kur "shikojme " gjera qe kemi pare ne nje bote tjeter, kur kujtojme gjerat , pasi mund te jene frut gabimesh, sugjestionimesh, apo distorsion perceptimi ( sic eshte deja vu).
    Pikerisht per keto , ne metoden shkencore ( bile dhe ne gyq- nuk vlen prova ; "me duket se e."..., por qartesia), nuk vlen intuita, apo "deshmite" individuale.
    Duhet pa tjeter edhe intuita.Por duhet te vije edhe nje studiues qe ta shikoje dhe ta provoje.
    Dhe te gjithe te jene ne gjendje ta bejne kete verifikim.
    Bile dhe shkenca mund te bjere ne kurthin e sugjestionimit. Eshte rasti i fizikanti francez, po kush zgjatet me shume
    La vida es un carnaval

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anëtarësuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    1,966
    Lereni dejavu-ne ne hall te vet dhe diskutoni rreth parandjenjes.

Parandjenja ngjason me ate "zerin e brendshem" i cili ekziston dhe eshte i gjalle te secili nga ne, ndonese i zhvilluar ne permasa te ndryshme.

Parandjenja ose me mire te themi intuita nuk ka nevoj te ndjek rregulla apo organizim per te nxjerr nje opinion, sikunder ndodh me arsyetimin klasik dhe logjik.

Nga kjo pikepamje une do e konsideroja kete "shqise njerezore" si nje aftesi, ne te cilen nderthuren, intelekti, informacioni(subjektiv & objektiv) qe disponon nje individ, imagjinata dhe ndjesia.
    »« ¤ »«Ê£ÐØ®ÂÐØ»« ¤ »«

谷ஜ๑۩۞۩๑•谷ஜAuGuSt ๑۩۞۩๑•谷ஜ Maska e AuGuSt_
    Anëtarësuar
    20-06-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    1,090

Error system down! Më duket se të kam parë dhe më parë!

A keni patur ndonjehere sensacione, si psh :
    -te te duket sikur e njef x-person, edhe pse eshte hera e pare ne jeten tende qe po e shef.

-te flasish me dike dhe ti thuash :
    ‘ me duket sikur te njof prej vitesh ; sikur kam nje jete te tere qe te njof’

Kjo gje tregon se ‘ne’ (dmth kto 2 persona qe takohen fillimisht dhe kane kte feeling) jane njohur me pare, ne nje jete tjeter.

Apo dhe nje rast tjeter qe eshte nje gabim ne sistemin nervor me sakte perjetojme nje situate qe e kemi perjetuar dhe me pare dhe te njejtat objekte sende gjithcka eshte si ne nje moment qe e kemi perjetuar dhe me pare ..

Cfare jane keto "Anomali" ?
    skerdigodo@hotmail.com

♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anëtarësuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin
    Intuita....Parandjenja..Nje njohje direkte dhe teper e shpejte e gjerave qe ndonjehere nuk do te pyesi per arsyen dhe nuk ka nevoje per te!

A nuk eshte kjo lloj intuite qe udheheq zgjidhjet tona,qe na shtyn te veprojme,qe na afron me teper me nje person sesa me nje tjeter pa asnje lloj shkaku?
    Kush eshte ky ze i brendshem,ky "gisht i vogel",qe na fryn ne vesh te verteten?
    Sipas shume psikologeve....Intuicioni eshte sensi i 6 i cili ben lidhjen e 5 te tjerave.
    Ajo nuk rezulton nga nje mendim
    ...

.... po mesazhi qe ajo jep na duket teper bindes!

Nje forme inteligjence emocioni,instikti dhe krijimi.

I lidhur me hemisferen e djathte te trurit.."Karrige e imagjinacionit",intuicioni eshte ne shumicen e rasteve i keqtrajtuar nga edukata karteziene e cila i jep nje privilegj me te madh perdorimit te anes se majte te trurit....asaj te arsyes dhe llogjikes.

Intuita eshte e lidhur shume me besimin ne vetvete.

Parandjenja eshte nje dicka e lindur te cilen vetem personalitetet qe kane besim dhe qe jane te zotet e llogjikes,qe nuk kan frike dhe dyshime....vetem keta mund te lihen ne doren e saj dhe te udhehiqen.
    Parandjenja nuk eshte thjesht nje deshire,eshte teper kokeforte.Momentin qe ajo vjen nuk te leshon me....

Eshte ky ze i brendshem qe mundohemi te zgjojme,ta kanalizojme dhe te gjejme strukturen e tij.

Eshte nje pergjegjesi e madhe te kesh intuite,ka shume njerez qe pretendojne dhe eshte mese e vertete qe ata arrijne te njohin natyren e dikujt thjesht me nje te pare,thjesht me nje te folur.

Intuicioni....parandjenja ekziston dhe eshte me i zhvilluar te disa njerez dhe me pak te te tjere...

Dikush pretendon qe ka nje kuptim psikologjik mbi tjetrin,e cila i lejon ti shikoje shpirtin thjesht vetem duke e pare!

Limitet e saj...

Intuita pozitive,nqs ne besojme ne intelektin e nje njeriu,mund ta ndihmoje kete person per ti bere zgjimin ose nje zhvillim me te tepert te tij.Ne rastin e kundert nje parandjenje negative mund te ndikoje ne nje sjellje,ti beje keq tjetrit dhe ta mbylli ne vetvete...ne nje te ashtuquajtur "guaske".
    Ka njerez qe arrijne te shikojne dicka qe u ndodh ,arrije ta shikojne shume me pare,arrijne ta ndjejne...
    .

Cfare eshte ky lloj sensi per ju?!
    Si e shpjegoni dicka te tille?

Respekte
    Di-Ana , gjysma e ketyre qe thua jane kontradiktore . Me pelqen se si e parashtron nga ana teorike , fjalorin e ke shume te pasur ( te admiroj per kete ), me pelqen inisiativa qe ke marre per nje teme kaq delikate , por pershkrimi qe i ben kesaj fjale eshte shume ABUZIVE .
    Imazhi ( the picture ) qe gjen nga ky interpretim qe i ben kesaj fjale na del sikur Intuita eshte nje person me multiple personality .

Intuition has its own Unique Persona !

Cdo gje qe kam bere me bold te kuqe jane me se te sakta . As topi si luan !
    Pjeset me bold te zeze jane aq gabim sa te duhet t'i futesh grykes se topit si Mic Sokoli (nqs me kujtohet emri mire ) , se perndryshe nuk mundesh t'i argumentosh dot fjale per fjale dhe fjali per fjali .

Ajo nuk rezulton nga nje mendim...
    vs

...po mesazhi qe ajo jep na duket teper bindes!

Gabim , gabim dhe perseri gabim !!!

Si mund te rezultosh ne kete gje kaq kontadiktore ?! - A mund te themi qe nuk eshte mendim , nuk eshte e llogjikshme dhe ne te njejten kohe mund te thuash fjalen BINDJE ?!
    - E llogjikshme eshte faktori shkak-pasoje ose vice versa - kjo te jep Bindje

Intuita eshte e lidhur shume me besimin ne vetvete
    Cfare the ?!?!?!?! - Intuita eshte e lidhur me besimin ne vetevete ?! -

Intuita na qenka nje little voice , the voice within , eshte ky ze i brendshem,ky "gisht i vogel" (sipas teje ) - qe ke frike qe edhe vete ta degjosh , se kujton se do tallesh nga te tjeret kur e thua me ze te larte dhe nga ana tjeter thua qe eshte besim ne vetvete ?!
    Aq me teper e thekson me fjalet pasuese "mesazhi qe jep eshte teper bindes" ?!

Nga i keni marre keto mesazhe qe i argumnetoni me kaq bindje te plote ? Nuk dua te behem ofenduese , por cdo gje aty qe shkruan jane kontradiktore .

Ta konkretizoj une me shembuj te thjeshte cfare eshte intuita :

Qe kur kam ardhur ketu ne Kanada sec me ka hipur nje mani e madhe qe te percaktoj kombesine e nje personi , bazuar ne tiparet e fytyres . Natyrisht shqiptaret jane te paret qe i dalloj edhe nga nje dyzine me kilometra larg , greket , italianet , nordik (sweedish , Finland , daneze...) , somalian , filipinezet , kinezet , japonezet , irland , skocezet , tailand , rusian , Latvia , Ukraine , Estonia (ndonjehere ) , nigeria , gana , afrika e jugut , kamboxhia etc dhe plot e plot e plot e plot te tjera . Nqs nuk i gjej dot dmth nuk ja di emrin shtetit , se po te dija emrin e shtetit do gjeja automatikisht vendet e origjines se tyre . Kam aftesine gjithashtu qe dalloj zezaket nqs jane zezake arabe , afrikan , flasin frengjisht apo anglisht ose Karaibet -Jamajka , Bahames , Barbados ....ose jane amerikane ....ka nqs jane india apo sri lanka ....algjeri , egjipti , erithrea , etiopia ......ka shume shume qe dalloj ...bile ndonjehere dalloj moshen e SAKTE ose shume afer e qelloj ....

Ku dua te dal eshte kjo : sa here qe them dhe "dridhem pak" kur e them gjithmone, gjithmone ma gjithmone jam SAKTE . E qelloj ne zemer tabelen e qitjes .
    Cdo njeri qe me njeh mund ta vertetoj kete gje me BINDJE TE PLOTE ...

Sa here qe jam 100% e sigurte ( ndonjehere ve edhe koken ne sater per ate qe them ) me del G.A.B.I.M.
    Aq gabim sa dal edhe qesharake : nje muaj me pare me pyeten vajzat nga jane keta dy djem ( njeri ishte simpatik -sexyyyy , tjetri si evgjit nga fytyra...
    Pergjigja ime ishte me bindjen me te plote sa fjalet e mia egzakte ishin : pres koken nqs jane nga afganistani ....Cfare degjova me vone nga goja e tyre ?! - SHQIP - Pra ishin shqiptare . Ka afganistane qe duken shume ezmere dhe nje lloj race qe duken si "kineze" . Qe te dyja i dalloj mrekullisht . Si ndodhi kjo gje me mua ate dite ?!
    Dje , pikerisht dje , me bindjen me te plote i thashe grekut qe je sicilian ...dhe disa raste te tjera me qesharake akoma .

Rasti me egzemplar , me dramatik dhe qe me beri PROUD IN FRONT OF EVERYBODY ishte kur me pyeten nga eshte kjo femer (tipare si eskimeze ) - Pergjigja ime ishte after 2 sekondash - ICELAND !

Dua te them qe sa here qe flas me bindjen qe kalon 1000000000% jam gabim , kur 99% e di brenda meje , por eshte ajo 1% qe me ben te mos e them se do qeshem jam/dal/krenohem me vone se del 100% . Sa vete njerezit habiten . Habitem edhe vete .

Pra 99% eshte Talent dhe vetem ajo qe eshte 1% quhet INTUITE !

Saving the best for last : Si nxenese e mire qe ishja dikur , morra pjese nje konkurs per biologji . Grupi yne kishte shkuar 6 pike me perpara . Erdhi momenti qe do na duhej te demostronim si lidhje koka me fasho kur plagoset . Asnje nuk po e merrte mundimin . Si te gjitha pyetjet qe m'i kishin lene mua qe t'ju pergjigjesha edhe kete barre ma lane mua . Euforia ime fluturonte ne qiell . Nga aftesite e mia ishim 6 pike perpara ....Wow cdo gje kishte shkuar vaj deri ne ate moment ...morra fashon me BINDJEN E PLOTE dhe pas 10 minutash "my master-work" na doli DORDOLEC....ahahaha.

Nuk dija ku te fusja koken nga turpi . Bindja ime ma uli koken ne dhe .

Grupi tjeter fitoi 6 pike = Moment of fear = Llahtare e vertete = Shkuam baraz !!!

Uf , uf, uf turfulloja por nuk dija nga t'ja mbaja . Ne fund na kishte ngelur edhe nje pyetje/ loje-rebuse kind off .

Loja ishte "Une mendoj nje numer nga 1 deri tek 30 dhe ti ke 5 shance per ta gjetur"

Me vune mua me shpatulla ne mure - ti na bere qe humbem , ti gjeje ...Man . man , man frika qe me zuri . Fillova :

Eshte nga 1-shi deri tek 15-ta ? - Jo
    Eshte nga 16-ta tek .................llogjika te conte tek 25-sa nqs do i ndaje me grupe ..........................frika , turpi .............stage fright.....salla ishte mbushur plot.... mbylla syte nga frika dhe po me dridhej gryka ..............................gryka nuk m'u drodh nga turpi i meparshem qe humba ......por nga NUMRI QE ME ERDHI NE "SY"........ nuk mundesha ta thoja se do talleshin te tere ............... llogjika me shtynte tek 25-sa por "syri" shikonte nje numer tjeter........

Pas nje pauze , pas nje frike se do tallesha , morra guxim dhe duke i shtuar nje pigment "who cares" , le te dali ku te dali thashe :

Eshte nga 16 tekkkkkkkkkk.......................... 29-ta ?!?!?!?!..............cfare degjova me pas ishte buuuuuuuuuu......................buuuuuuuuuuuuuu nga salla ......profesori i biologjise qe bente pjese ne juri i kishte zgurdulluar syte , drejtori i shkolles ishte aty .... dhe plot personalitete zyrtare te asaj kohe qe te gjithe kishin zgurdulluar syte .................................Bobo - thashe me vete - e menderosa fare dhe ula syte ..............................asnje nuk po pergjigjej ...salla buciste sikur ishte Hiroshima-Nagasaki .......

Me ne fund drejtori qe ishte pjestar i jurise me tha : Who the hell are youuuuuuuu ?! - Pergjigja eshte JO - ...... por me thuaj kush dreq je ti ?! Nga vjen ?

Natyrisht pergjigjen e fundit nuk e tha as drejtori , as une se salla buciti : 30-taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Nuk eshte dramatizim , nuk eshte euforia qe flet , nuk eshte aspak egoizmi , nuk eshte aspak mburrje , sigurisht qe shpirti im ne ate kohe me beri te mendohesha edhe me shume ( e theksoj shpirti dhe jo mendja )....- Cfare ishte 29-ta qe pashe me numer me ngjyre te zeze ne front te syve te mi ?! - As vete nuk e dija !
    Llogjike ?! - JO - Kjo llogjike me conte tek 25-sa ; Bindje ?! - JO aspak ! - Bindja kishte fluturuar qe ne kohen e dordolecit qe i bera dhurate grupit tim . Ahahaha.... bindja ime kishte fluturuar ....nuk kishja me fytyre t'i dilja njeriu perpara .

Nuk e di nqs i bie qe e gjeta numrin me 2 pyetje apo 3 ne kete rast , por di qe fituam kundrejt grupit tjeter me 6 pike ....mbetej grupi tjeter tani te na mundte .

Per grupin tjeter ishte numri 16 ...natyrisht llogjika dhe bindja i beri qe ta formonin pyetjen keshtu :

Eshte nga 1-shi deri tek 15-ta ?- JO
    Eshte nga 16-ta tek 25-sa? - PO
    Eshte nga 16-ta tek 20-ta ?- PO
    Eshte nga 16-ta tek 18-ta ?- PO
    18-ta ? - JO ....

Po te thoshnin 17-ta ose 16-ta nuk kishin me mundesi , se 5 pyetjet mbaruan - Ky quhet PROPABILITET !
    Nuk eshte as talent , as dhunti , as njohuri (njohuri kishin ne biologji por jo ne loje )

Cfare eshte 29-ta qe me beri te drishem e tera nga turpi dhe frika qe do ishja gabim per se dyti , ne front te nje salle te mbushur plot ?! - Ti verja emrin ! - Se talent , njohuri , bindje apo voyance ose telepathi ta them une qe nuk ishte .

Kam shume e shume shembuj te tjera qe nuk kane mbarim , por dua te them qe inner - clock e kam gjithmone te sakte ose me 2-3 minuta gabim te perafert , sa here qe mbyll syte nga FRIKA qe mos jam gabim ...Sa here qe kam bindje te plote jam 3 ore gabim ...Ne nje udhetim prej 15 oresh non-stop , po te me pyesesh ne cdo kohe , do mundohem ta gjej me nje gabim prej 2-3 minutash .

Nga shume emra qe ka Land ne forum - flas per ato qe i ka hapur kur ka qene me mua ne kete Forum , une ja kam gjetur me perpara se t'ja gjente Darius....ahahaha.

Intuita nuk eshte gje tjeter vecse "The right mistake" ose Frika e madhe vs Zerit te vogel !

Nuk te bera nje shpjegim filozofik , sikurse nuk perdora terma rreth psikologjise .

Thjesht eshte nje dhunti qe e gjen tek DNA - E lindur me nje fjale !

ps : perdora kaq pak fjale ne anglisht , se me ke vene me shpatulla per muri : O shqip o s'ka ne kete Forum , se perndryshe perjashtohesh .

Di-Ana , I like you better when you talk about LOVE themes or Love poems , sidomos fjalet aq te bukura qe perdor kur thurr poema . Mos me keqkupto !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Viola.V : 06-07-2011 më 23:24
    $ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫

♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anëtarësuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Citim Postuar më parë nga J@mes Lexo Postimin
    Lereni dejavu-ne ne hall te vet dhe diskutoni rreth parandjenjes.

Parandjenja ngjason me ate "zerin e brendshem" i cili ekziston dhe eshte i gjalle te secili nga ne, ndonese i zhvilluar ne permasa te ndryshme.

Parandjenja ose me mire te themi intuita nuk ka nevoj te ndjek rregulla apo organizim per te nxjerr nje opinion, sikunder ndodh me arsyetimin klasik dhe logjik.

Nga kjo pikepamje une do e konsideroja kete "shqise njerezore" si nje aftesi, ne te cilen nderthuren, intelekti, informacioni(subjektiv & objektiv) qe disponon nje individ, imagjinata dhe ndjesia.
    James , mire e ke thene qe deja-vu eshte komplet ndryshe nga intuita.

Intuita eshte "zeri i brendshem" qe ke frike ta thuash me ze te larte . Kush e ka degjuar kete "ze te brendshem" ka qene shume successful ne jete . Cdo njeri ndjek paterns , ndersa ky njeri me intuite ndjek qorrazi kete voice . Ky eshte sekreti !
    $ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫

i/e regjistruar Maska e alem_de
    Anëtarësuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Me pak fjale,Intuition eshte cfrytezimi i dijenise qe nuk e dime por qe e kemi thelle ne ndergjegje.
    Da steh' ich nun, ich armer Tor,
    Und bin so klug als wie zuvor!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-06-2011
    Postime
    122
    Kafshet kane instiktet me te zhvilluar.Njeriu ka logjiken.Nese njeriu zhvillon instiktet ashtu si kafshet,ata te mbijeteses,atehere,ne nderthurje me logjiken,kemi nje Intuite qe te con ne udhe te sakte.
    Don't spend time beating on a wall, hoping to transform it into a door.

i/e regjistruar Maska e Skorpioni
    Anëtarësuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Njerzit e lexojne njeri tjetrin non-stop (disa me ngadale, disa me shpejt e disa te tjere turbo-shpejt) ... ne fjale, ne ndjenja, ne zë, ne sy, ne goje, ne fytyre, ne pjese te tjera te trupit dhe ne b*the.

Me kete te fundit nuk po tallem, njerzit e lexojne njeri tjetrin edhe ne b*the, sidomos meshkujt mes vete. Mashkulli heteroseksual ia shikon b*thet meshkujve te tjere per kete arsye: Prapanica e vogel eshte mashkullore (d.m.th me kete nuk bene te hy ne konflikt, sepse eshte trim dhe ndoshta qe vjen deri te mbytja e njeri tjetrin), prapanica e madhe eshte femrore (d.m.th me kete edhe po ty hy ne konflikt nuk eshte problem, sepse eshte tuts/frikacak).

Edhe populli yne i moqem e i menqem iu thot tutsave apo frikacakeve "bythmadh".

Intuicioni eshte (siç thuhet popullorçe) "me ia lexue mendjen njerit". Varet nga inteligjenca dhe pervoja e njeriut se sa shpejt mundet dikush te ia lexoj mendjen dikujt tjeter dhe varet nga inteligjenca dhe pervoja e tjetrit se sa gjat mundet ai/ajo ta mashtroj lexuesin e mendjes duke i dhene ndjenja, signale dhe fjale te rrejshme.

Pra disa njerz i lexojme mbrenda 1 sekondi, ndersa per t'ia lexuar mendjen disa te tjerve duhet ti hajme sebashku 10 thase kryp nga 50 kg, sepse ka hundlesh e permbi hundlesh. Por askujt nuk i shkon gjithmone kungulli mbi uje. Te gjith mundemi ti lexojme.

Ju pershendes
    Ndryshuar për herë të fundit nga Skorpioni : 07-07-2011 më 14:03
    Religion Is Curable

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema të Ngjashme

1. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  2. A jeni munduar ndonjehere te vizatoni lumturine
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 80
    Postimi i Fundit: 04-11-2008, 15:36
  3. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  4. A është e vërtetë përplasja e qytetërimeve?
    Nga [xeni] në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 16:00
  5. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •