Eshe dicka e mire prsh une Parandjenjen se kam 100 %.Por shumicen e rasteve 875 ka qene e sigurte sa here![]()
Eshe dicka e mire prsh une Parandjenjen se kam 100 %.Por shumicen e rasteve 875 ka qene e sigurte sa here![]()
Kur te jesh ne vend te huaj, dita te duket muaj. - (Podrime)
Me ndodh vazhdimisht, dhe me del gjithmone, edhe kur perpiqem te mos dali.
Parandjenja eshte nje ndjenje pozitive apo negative e trumbullt qe ka njeriu para se te ndodhe diçka.
Kurse ne anen psikologjike parandjenja do te thote...Intuite.
Fjala intuite vjen nga latinishtja "in-tueri" e cila do te thote te kuptuarit me anen e intuites!
Fenomeni i "deja_vu" nuk ka te beje fare me intuiten,eshte teresisht diçka tjeter!
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=87208
"Carpe Diem"
"Carpe Diem"
Haha sa sens veteviktimizimi ke
Po kush te pengoi ta thuash mendimin ? Une thjesht po te pyes meqe jemi tek intuita, te ma saqrosh pak me qarte ate qe ke thene. Hidhja dhe nje here syte dhe do shikosh qe je shprehur keq : intuita eshte te kuptuarit me intuite![]()
Intuita eshte dicka qe te gjithe mund ta zhvillojme sa te duam. Nese do te degjojme me vemendje ate qe thone te tjeret ne shoqeri, brenda pak kohesh do te fitojme nje intuite te shpejte te sigurte. Ky shembull vihet re te diplomatet.
Une per vete nuk besoj.Por kam pare tek nje emision dicka shum interesante ku ndodhnin krime edhe kishte njerez te vecante qe vetem me ane te parandjenjes gjenin cdo gje vendin e krimit,mynyren se si kishte ndodh vrasja ose rrembimi edhe cdo gje tjeter e gjitha kjo vetem me parandjenje.Keto lloj tipash vetem nje foto te personit ne fjale donin edhe gjinin cdo gje per te dmth pa e pare asnjehere Live.Shume e cuditshme apo jo?
Trimi Mire Me Shoqe Shume
Ai koment ne fakt kishte lidhje me temen tjeter te Apollyon mbi endrren. Kuadrojne te githa nqs jeten qe jeton e shikon si te jetuar paralelisht me shume se njehere.Postuar më parë nga Pratolini
OK! Pse u be corap prape tema duke ngaterruar :
1. Parandjenjen (thelbin e temes)
2. Deja Vu
3. Telepatine
4. Intuiten
?
Nismetarit i takon me hak te thote STFU!
Ndryshuar për herë të fundit nga Force-Intruder : 01-05-2008 më 08:00
Nga Newtoon,"dèja_vu",eshte shpeshhere e pershkruar si nje nje ndjenje ku ne te cilen ke pare dicka ose ke jetuar nje ngjarje.Shume shkencetare mendojne qe prej shume kohesh qe ky lloj tip fenomeni shfaqet kur imazhi i pare prej njerit nga syte,arrin ne tru para imazhit qe shfaqet te syri tjeter.
Kerkuesit kane gjetur gjithashtu edhe persona te verber te cilat kane ndjere edhe ata sensacionin e "dèja_vu".
Kjo gje ndikon per keq te teoria e privilegjuar!
Meqe ky lloj sensi eshte teper i rralle dhe teper i shpejte,psikologet nuk jane perqendruar shume aty me friken se nuk do jene edhe aq objektive.Disa te tjere jane perqendruar te ajo qe themi ndonjehere.."E kam ne maje te gjuhes po nuk po e gjej dot qe ta shpreh",atehere kur nuk arrijme te besojme qe dime dicka dhe nuk arrijme ta themi!
"Deja_vu",po studiohet edhe me anen e hipnozes..shpjegimet thone qe nje eksperience e tille ,ndjehet kur nje pjese e trurit "drejton gjerat familjare"!
Ps...Ky eshte per mua shpjegimi i fenomenit qe ti ngatarron me parandjenjen.Parandjenja eshte tjeter!
"Carpe Diem"
Krijoni Kontakt