Close

Rezultati i Sondazhit:

Votues
0. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • 0 0%
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 49
    l'aquila tornera a volare Maska e brandon
    Anëtarësuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Intuita eshte nje tentative zgjdhjeje e nje problemi.
    Gjithe dija nis nga problemet. Pa probleme s ka dituri.
    Sa here qe lind nje problem behen shume tentativa per ta zgjidhur ate , por jo te gjitha jane ato te duhurat. Vetem njera e zgjidh dhe te tjerat eleminohen.
    Inuita ka te beje me zgjedhjen e tentatives se drejte dhe pranimin e atyre te eleminuara si te gabuara.
    La vida es un carnaval

ExceLlenCe Maska e LlaCiPaCi
    Anëtarësuar
    10-01-2004
    Vendndodhja
    InsaNe In The MembranE
    Postime
    895
    Intuita o shqisa e 6 per mu

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga brandon Lexo Postimin
    Inuita ka te beje me zgjedhjen e tentatives se drejte dhe pranimin e atyre te eleminuara si te gabuara.
    Mendoj te njejten gje dhe une!
    Po a eshte ne te vertete kjo lloj intuite e pagabueshme?
    Mendon qe ajo mund te marri gjithmone zgjedhjen e drejte?!
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-09-2002
    Vendndodhja
    Myslym Shyri
    Postime
    644
    Se di per burrat, po per grat, un besoj ne woman's intution. Deri tani s'me ka len down.

Anëtarësuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin
    Mendoj te njejten gje dhe une!
    Po a eshte ne te vertete kjo lloj intuite e pagabueshme?
    Mendon qe ajo mund te marri gjithmone zgjedhjen e drejte?!
    Nuk e di ne se eshte e pagabueshme apo jo. Por ajo qe di eshte se organizmat inferiore pas shume tentativash te parealizuara humbasin jeten apo zhduken. Kurse ne mesojme nga gabimet, pasi per te zgjidhur problemet nuk perdorim drejtpersedrejti veten tone, por diturine apo eksperiencen tone.
    Keshtu qe ne rastin me te keq ajo qe vete dem ( qe asgjesohet ) eshte teoria, por shendoshe koka, do bejme teori te tjera dhe tentativa zgjidhjeje te tjera.
    Nuk e di ne se intuita ka te beje me shqisen e gjashte apo jo, por nga sa kam marre vesh gjithe aparati gjenetik eshte i ndertuar ne menyre te tille qe ne strukturen gjenetike te lulezojne vazhdimisht ndryshime apo trasformime, dhe qe eshte shume i rendesishem kushti; "ndryshime" qe te funksionoje aparati.
    Eshte po dhe aq i cuditshem fakti qe pas ardhjes te te fundit, njeriut , ka fare pak ndryshime.
    Por me aq pak sa jetojme ne eshte shume e veshtire per ti verejme gjerat.
    Pa mendo nje here 1000- 10.000 apo 1-milion vjet ?
    La vida es un carnaval

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga brandon Lexo Postimin
    Nuk e di ne se eshte e pagabueshme apo jo. Por ajo qe di eshte se organizmat inferiore pas shume tentativash te parealizuara humbasin jeten apo zhduken. Kurse ne mesojme nga gabimet, pasi per te zgjidhur problemet nuk perdorim drejtpersedrejti veten tone, por diturine apo eksperiencen tone.
    Keshtu qe ne rastin me te keq ajo qe vete dem ( qe asgjesohet ) eshte teoria, por shendoshe koka, do bejme teori te tjera dhe tentativa zgjidhjeje te tjera.

Pa mendo nje here 1000- 10.000 apo 1-milion vjet ?
    Ke plotesisht te drejte, ne mesojme nga gabimet tona.
    Shendoshe koka,thua ti....une them "Koka ben, Koka peson":
    Dmth dalin ne te njejtin konkluzion....
    A do kemi kohen e duhur brandon per te bere teori te tjera me te cilat te zgjidhim teorite e komplikuara dhe te pazgjidhshme?!
    Kush do jete çmimi i paguar per tentativat qe duhet te bejme?
    Sa do sakrifikohemi akoma?!
    Mos eshte kjo "intuite" nje deshire jona per te patur diçka qe duam te kemi me te gjitha menyrat e mundshme?!
    Diçka qe edhe teorite me te modernizuara nuk mund ti shpjegojne!
    Shume gjera me lene perplexe ne kete fenomen!!!

Respekte Brandon
    "Carpe Diem"

i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i!i! Maska e biligoa
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Postime
    3,216
    Intuitë, os eshqise e gjashte Përcepcion jashtëndijesor. Sidoqoftë, është fjala për fenomenin të cilin shkenca bashkëkohore ia atribuon trurit dhe përpunimit të përvojave të njëmëndëta përmes ndërgegejes.
    Intuita është fuqia jonë shpirtërore, të cilën secili njeri e bartë brenda vetës. Është energji shpirtërore negative edhe pozitive qe do te thote dashurisë dhe urtësisë. Thënë më mire është pjesa jonë më e mirë. Ajo konsiderohet si burim i etikës më të lartë njerëzore, vlerave më lë larta mendore të njeriut.
    shqisa e gjashte ose intuita eshte ajo që udhëheq qenien njerëzore, në
    menyre instiktive por ajo ka aftësi të ndryshme dhe manifestohet ndryshe në personat e ndryshëm.
    - Intuita është aftësia për të hyrë në brendësi të kuptimit të diçkaje, në mënyrë të tillë që të arrish të parashikosh, veprosh shpejt...
    Seshte mire edhe te keshe ate aftesi edhe mos ta kesh,te jeshe ne mjedis une ashtu mendoj, po te keshe dmth.parashikosh shum reziqe,po jo sje mire me semundje mendore,
    Ndryshuar për herë të fundit nga biligoa : 28-11-2007 më 21:05
    Nese eshte e bere me dashuri, asgje nuk eshte mekat.

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Per mua shqisa ose sensi i 6 eshte ai qe i jep zgjimin trurit ashtu siç bejne 5 te tjeret dhe eshte kjo shqise qe i jep nje interpretim te vecante po te drejte.Pa patur nevoje per organin e ndjeshmerise "kapesit" ndodhen ne brendesi te trurit dhe mund te jene shume ose pak te zhvilluara...
    Ky lloj sensi eshte me teper i zhvilluar te kafshet po edhe te shume persona ekziston..

Asnje nuk mund te arrije si nje koeçidence e thjeshte..
    Kete lloj shqise e zoterojne ata qe besojne ne te!
    "Carpe Diem"

Anëtarësuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Une mendoj se intuita ka te beje me shume, me inteligjencen , fantazine, apo talentin, pasi ndjeshmeria eshte e lidhur me aftesine per te perceptuar stimuj nga ambienti i jashtem dhe realizohet nepermjet organeve te shqisave qe ne njohim.
    Zakonisht mendohet qe ka vetem 5 organe shqisash , por duket se jemi pajisur dhe me organe per te perceptuar ndryshimin e temperatures, forcen e gravitetit ( shqisa vestibulare ), apo dhe pranine e elektricitetit
    La vida es un carnaval

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Shume nga ne i bejne pyetje vetes...A ekziston ne te vertete kjo shqise e 6 e quajtur "intuition"?!
    Nuk eshte shkenca ajo qe mund te na japi proven..eshte njelloj sikur ti kerkonim proven e dashurise,te turpit ose te shancit.
    Per dashurine psh,shkencetaret kane treguar variante te ndryshme te aktivitetit te trurit te nje personi te dashuruar ose te nje faze eksitimi.Dmth qe e kane provuar !
    Per shqisen e 6 akoma nuk eshte arritur te shpjegohet.Te pakten me aq sa di une...
    Megjithate shume nga ne kane mendimin dhe bindjen qe ajo ekziston dhe eshte e gjalle te secili nga ne,ndonese e zhvilluar ne permasa te ndryshme,pasi mendoj qe ky lloj intiutioni nuk besohet nga te gjithe.
    Intuitioni eshte proçesi i cili na detyron te bejme analizen e asaj qe mund te jemi ne nje moment te caktuar,(nje lloj "synthese" do te thoja me mire),ne nje moment ku te gjitha shqisat tona flasin,ku te gjitha kujtimet tona jane koshiente ose te zhdukura,gjendja jone emocionale (stres,zemerim,gezim,...),deshirat tona,..te gjitha keto ne nje situate teper te veçante.....pra te gjitha keto permblidhen ne nje sensation te vecante dhe te pazevendesueshem:intuitioni.
    "Carpe Diem"

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  2. A jeni munduar ndonjehere te vizatoni lumturine
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 80
    Postimi i Fundit: 04-11-2008, 15:36
  3. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  4. A është e vërtetë përplasja e qytetërimeve?
    Nga [xeni] në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 16:00
  5. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •