Normal qe po.Une maz kam ndenjur 6 muaj pa shkuar ne shqiperi dhe me eshte dukur sikur kisha 6 vjet pa shkuer.Ne cdo vend te botes te jesh dhe me gjitha te mirat,si vendlindja jote nuk ka.
Ti, Shqipėri, Mė Jep Nder, Mė Jep Emrin Shqiptar
Une kam 12 vjet qe jetoj jashte dhe kam ikur 24 vjeēe. Me te mira dhe te keqija qe ka vendi yne mua me pelqen shume. Ka momente merzie qe dua te shkoj ne shtepine time dhe mos te vij kurre ketu ku jetoj dhe te besoni qe bej nje jete pak a shume te mire. Me mungon shume shoqeria , festat dhe mbremjet bashke. Kjo eshte gje qe une e kam peng ne emigracion mungese e shoqerise dhe njerezve perreth ku jam rritur ku e ndjej veten vetja ime. Disa here ngaqe une je e deturuar te pershtatesh mentalitetit ketu ne ēdo gje qe ben urrej veten time sepse nuk mund te jem me vetja ime. Gjeja qe me merr malli me shume eshte qe ne Shqiperi mund ti thuash gjerat ne fetyre njerezve kurse ketu te duhet te behesh si keta shume diplomatike kur flet gje qe une e urrej. Une jam shqipetare dhe nuk kam lajka kam qejf ti them gjerat siē jane ne sy troē me nje fjale. Besoj se me kuptojne me shume emigranten qe jetojne ne perendim. Ju pershendes kudo jeni . Shqiperia eshte shume e mire por kur iken dhe e shikon me syrin realist ja di vleren. Vetem klimen qe ka dhe diellin qe ndriēon nuk ka te paguar. Ketu ku jetojme kalbemi tere dimrin pa diell zymtesi , lageshtire . Enderroj kur te kthehem te jetoj atje dhe do zoti vitin tjeter te vete te blej nje apartament ne Vlore ose Durres te vij te bej plazh ne vendin tim. Shqiperia do rregullohet dhe me shume se mendojme ne .
Sigurisht.
Gjithmone e gjithmone me shume.
Me kalimin e moshes me duket sikur mall dhe dashuri kam me shume se me pare per vendlindjen,mbase se po kete ndjenj e ke edhe per vegjeline dhe cdo gje e saj na lidhet me vendlindjen,me cdo gure te sokakut dmth.(fjala qe bie,...se ne Vloren time te dashur nuk ka sokak)![]()
"Mė e mira ėshtė armike e sė mirės"
pothuajse kemi te njejten periudhe jashte shqiperise dhe mendoj gjithmon qe sa me shume i mundoheshe ti pershtatesh vendit ku jeton aqe shume humbet nga karakteri dhe tradita shqipetare...
E ardhmja duhet ndertuar aty ku nuk e ndihejme veten te huaj ku vetert ka sakrifice dhe perpiekje te pafunta por gjithsesi je ne vendin tende dhe nuk punon per te tieret.....por ky hape do pake kurajo se shumica e emigranteve ka deshire te rikthehet ne shqiperi po i mungon vullneti !!!!!!
Mendjemadhesia eshte KRENARIA e njerezve te dobet!
Krijoni Kontakt