Ndoshta nuk perket ketu kjo teme, por do te beja nje pyetje per te gjithe ju :
A do te kishit mbajtur shoqeri me dike nese ai/ajo eshte ateist/e(per besimtaret), dhe a do te kishit mbajtur shoqeri me dike nese ai/ajo eshte besimtare(per ateistet)?
Ndoshta nuk perket ketu kjo teme, por do te beja nje pyetje per te gjithe ju :
A do te kishit mbajtur shoqeri me dike nese ai/ajo eshte ateist/e(per besimtaret), dhe a do te kishit mbajtur shoqeri me dike nese ai/ajo eshte besimtare(per ateistet)?
Be the change you want to see in the world!
une mendoj se besimi(feja) eshte dicka personale mes personit dhe Zotit, dhe padyshim se tek une nuk do te ndikonte ne shoqeri nese nje mik imi eshte ateist, shoqeria ime do te vazhdonte me te, sepse siq e thash, besimi eshte dicka teper personal mes meje dhe Zotit ,dhe absolutisht nuk do te ndikonte ne shoqeri
Be the change you want to see in the world!
Sė pari personaliteti, njeriu nė vete, sjellja, mė nė fund vjen pėrkatėsia fetare ose jofetare.
Lėreni mė kėto ndarje ndėrfetare dhe jofetare, se lat pikėn e namit, tė gjithė jemi njė, se pėrndryshe sdo tė pėrparojmė kurėn e kurės jo vetėm ne si popull, por i gjithė njerėzimi.. Me ndarje ndėrfetare dhe mos pėrkrahje me njeri-tjetrin, nuk sjell asgjė tjetėr pos shkatėrimit shoqėror, nė cdo aspekt.
Ju flm
Sui generis
Ėshtė ajo qė na vrau nga mbrenda, qė na shkaktoi gjithmonė probleme nė mbrendinė e kombit tonė, e lėre mė ndikimet e sunduesve nga jashtė. Ėshtė e keqja qė ky vesė i yni si komb, ėshtė trashėguar, dhe shumė pak nga disa e kanė kuptuar se deri ku na shpie e gjithė kjo, intoleranca pėr vellaun tėnd Shqiptarė, qoftė besimtar ose jo-besimtarė, ėshtė vrasje pa armė, ėshtė vrasje e popullit tėnde dhe ndalja e rrugės pėr pėrparim si popull.
Nėse do tė vazhdojmė kėshtu, jua them se sdo tė pėrparojmė asnjėher nė asnjė aspekt, nuk duhet tė shohim perėndimin dhe bashkimin e trojeve tona tė ndara, por sė pari duhet tė shohim mbrendinė tonė se mos shkatėrohemi para se tė bashkohemi ndonjėherė.
Urrejtja ndėrfetare, posacėrisht tek populli ynė, ka kaluar tė gjitha kufijt e mundshme dhe po pėrhapet(pėr fat tė keq) ende, edhe ditėt e sotme, edhe njėher ju them, do ta shkatrojmė vetė kombin tonė kėshtu nuk vazhdohet.
C'tė keqe ka ta respektosh/mosrespektosh njė vella Shqiptarė, nėse ai ka njė familje tė njė besimi tjetėr dhe atė tė fundit e ka trashėguar nga ato, cka duhet tė na pengoj neve. Besimi ėshtė dicka personale, dhe vjen nė radhė tė fundit, sepse ėshtė e drejta e cdokujt ta zgjedh/trashėgojė besimin e vet.
E gjithė kjo mė lartė, mund tė materializohet me njė shembull, mė konkret dhe mė aktual. Gjendja momentale nė Forumin Shqiptare, tek nėnforumet e besimeve tė ndryshme, anėtare tepėr tė respektuar dhe tė nderuar tė forumit, janė larguar dhe nuk e frekuentojnė mė forumin tonė, arsyeja kryesore janė gjithė ato ofendime qė secili duhet ti mbaj mbi supe, nga vllau i vet Shqiptar, po cna duhet ai vlla, mė tregoni cka?
Intoleranca Fetare = Shkatėrimi i popullit tonė.
Ju flm
Sui generis
Une kam shoke e shoqe te besimit krishter, islam, vehabist, pastaj ateiste, sekulariste dhe perse duhet te me pengoje mua besimi dhe pikepamja e tij qe te mos shoqerohem me te? Une i respektoj dhe i dua njejte te gjithe njerezit
dhe per cudi ti;si shpreblim ndaj tyre ti ke perqafuar ateizmin,duke mohuar zotin ate zot qe prinderit e tu besojne dhe i luten ne cdo moment!!
tani dua te te pyes ty:nga qe prinderit e tu besojne ne zot,amos ndihen disi te zhgenjyer nga ana jote???meqense vazhdimisht do jeshe ne opozite me ta!!?
une po flisja per ATEISTET(te pafete)mos i perziej gjerat sic te ka qefi ty!une kam respekt per katoliket dhe per gjithe besimtaret cfardo feje qofshin,madje kam dhe plot miq dhe shoke te krishtere shqiptare!!
pak me larte permende dhe shkodren,dua te them se ne shkoder nuk ka ndikuar fare ndalimi i fese ne kohen e monizmit.pasi besimtaret mysliman kan mbajtur ramazanin me shume se ce mbajne tani ne demokraci,poashtu dhe te krishteret kan kryer te gjitha ritet etyre fetare madje kemi festuar sebashku qytetare shkodrane,si miq,si shoke embi te gjitha si shqiptare!!
po ne shkoder ateizmin e kemi urryer,pasi duke urryer ateizmin ne nje fare menyre urrenim sistemin diktatorial te asaj kohe,jo pa qellim shkodren e quanin qendra e rreaksionit,vetem se ishte vazhdimisht kundra rregjimit!!
prandaj te perqafosh ateizmin sot per mendimin tim ke perqafuar komunizmin,apo fashizmin!!
Krijoni Kontakt