Close
Faqja 9 prej 15 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 141
    i/e regjistruar Maska e Zanė Kosove
    Anėtarėsuar
    04-01-2003
    Postime
    157
    Postuar mė parė nga oktapodi
    [B]me shqiptarin
    nuk merresh vesh,
    nuk e kane ate kulture dhe edukate si ata,
    eshte si puna e atij
    fukarait,qe po ngriti koken te merre perpara ,
    behet i papermbajtshem.

Sot nuk duhesh qe te jeshe i sukseseshem ,
    por i vlefshem se keshtu praniohesh.

Oktapodi, paske fol per shendet!

Postuar mė parė nga Zanė Kosove
    Elna,

U pėrvėluam nga 'mallet' e shekujve, o Elna neve shifnim Shqiperin paradise e Shqiptarėt(nje numer i madh) nuk dinin se nė Kosovė flitet shqip!!!!!!!!!!!!!!
    Ti lėmė dallimet per te qene te afruar!

Respektin shpėrblej me respekt,
    Zanė Kosove!

E C'tė bėjmė ne tani o Zanė e Kosovės?!
    Tė thurim shami tė pafundme pėr tė tharė lotėt e sė kaluarės cdo moment dhe ta presim tė ardhmen me pishmanet e sė shkuarės?!
    Cfarė ka ndodhur nė vite ka ndodhur as unė as ti , as Rugovė , Thaē , Mejdan , Nano, Berishe e me radhė nuk ndryshojnė gjė nė ato vite qė shkuan ndaj dhe them : Ti lemė dallimet pėr tė qenė mė tė afruar, se ndryshe thellojmė hendekun mes njerėzve tė njė gjaku.
    Me respekt Elna.

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Postuar mė parė nga Elna Durrėsi
    E C'tė bėjmė ne tani o Zanė e Kosovės?!
    Tė thurim shami tė pafundme pėr tė tharė lotėt e sė kaluarės cdo moment dhe ta presim tė ardhmen me pishmanet e sė shkuarės?!
    Cfarė ka ndodhur nė vite ka ndodhur as unė as ti , as Rugovė , Thaē , Mejdan , Nano, Berishe e me radhė nuk ndryshojnė gjė nė ato vite qė shkuan ndaj dhe them : Ti lemė dallimet pėr tė qenė mė tė afruar, se ndryshe thellojmė hendekun mes njerėzve tė njė gjaku.
    Me respekt Elna.
    te lumte Elna,ke fol nje fjal qe ska njeri qe te del kundra,jam mirenjehese per mendimin dhe fjalet aq te bukra qe the
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

ne kerkim
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    10305
    Postime
    242
    Postuar mė parė nga ALBA_MAUSI
    te lumte Elna,ke fol nje fjal qe ska njeri qe te del kundra,jam mirenjehese per mendimin dhe fjalet aq te bukra qe the
    Une do dal kundra vetem se jam Shqiptar, po s'kam ku te gjej ndonje gje qe te kapem dreqin. Megjithate une kundra jam vec per inat.
    timeo Danaos et dona ferentes

Ushtari i mire
    i/e ftuar
    Postuar mė parė nga Zanė Kosove
    Elna,

e Shqiptarėt(nje numer i madh) nuk dinin se nė Kosovė flitet shqip!!!!!!!!!!!!!!

Zanė Kosove!
    O Zane, ku e paske degjuar ti kete fakt, qe nuk e dinim se ne Kosove nuk flitej shqip?
    Ka ardhur koha te hapen syte e njerezve qe te mos besojne shpifjet e "demokrateve" qe kane si qellim vetem vetepasurimin.
    Ne Shqiperi flitej per Kosoven si ne libra shkolle, ashtu dhe ne TV. lajme, gazeta etj.
    Kush ju thote ndryshe genjen.
    Viset Shqiptare ne territorin e Jugosllavise quheshin, pra nuk e di se kush nuk e paska ditur se ne Kosove nuk flitej shqip.
    Madje nje pune e madhe eshte bere nga shume individe ketu ne forum per te na mbushur mendjen se deri ne 90 nuk kishte shkolla shqip, e te tjera genjeshtra si keto, ket jane kosovare per te cilet po flas.
    Mjaft me dezinformime, kur nuk e dini dicka heshtni me mire se sa te genjeni veten dhe bashkebiseduesit.
    Zane, ne se ke gjera te paqarta, pyet dhe jam i bindur se do te te jepen shpjegime te verteta se do jene publike.
    Pershendetje, Shvejku!

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Postuar mė parė nga une jam Z...
    Une do dal kundra vetem se jam Shqiptar, po s'kam ku te gjej ndonje gje qe te kapem dreqin. Megjithate une kundra jam vec per inat.
    hahahaha; po me behet qefi qe me dalin ndonjer kundershtar,se duhet dhe armiku edhe miku)
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

i/e regjistruar Maska e Zanė Kosove
    Anėtarėsuar
    04-01-2003
    Postime
    157
    Postuar mė parė nga Ushtari i mire
    O Zane, ku e paske degjuar ti kete fakt, qe nuk e dinim se ne Kosove nuk flitej shqip?
    Ka ardhur koha te hapen syte e njerezve qe te mos besojne shpifjet e "demokrateve" qe kane si qellim vetem vetepasurimin.
    Ne Shqiperi flitej per Kosoven si ne libra shkolle, ashtu dhe ne TV. lajme, gazeta etj.
    Kush ju thote ndryshe genjen.
    Viset Shqiptare ne territorin e Jugosllavise quheshin, pra nuk e di se kush nuk e paska ditur se ne Kosove nuk flitej shqip.
    Madje nje pune e madhe eshte bere nga shume individe ketu ne forum per te na mbushur mendjen se deri ne 90 nuk kishte shkolla shqip, e te tjera genjeshtra si keto, ket jane kosovare per te cilet po flas.
    Mjaft me dezinformime, kur nuk e dini dicka heshtni me mire se sa te genjeni veten dhe bashkebiseduesit.
    Zane, ne se ke gjera te paqarta, pyet dhe jam i bindur se do te te jepen shpjegime te verteta se do jene publike.
    Pershendetje, Shvejku!
    Ore zotrote, ēdo gjė mė ėshtė qartėsua qysh nė vitin 1994, hera e parė kur edhe kam takuar pėrplot Shqiptarė! Kam dėgjuar, nga Mjeke , Profesor Universiteti,Artistė, njerėz tė thjeshtė etc. se deri vona nuk e kanė ditur se nė Kosovė flitet SHQIP! Njė ndodhi mė konkrete ne Qershor 1998, nje Vlonjat i cili jetonte afėr nesh, pas ca muajsh e takuam dhe i kishin pasė ardhe nusja dhe i biri (family reunification) 14 vjeq, ndaloi te na prezantoj tek e shoqja, duke ju drejtua me: personat ne fjalė janė nga Kosova,mė ndihmuan shumė bla,bla..... ēuni mbas shpines se tij i tha diēka,e i ati i tij filloi tė qeshej dhe na dėftoi se ēfare i thot i biri, EDHE NE KOSOVE FLASIN SHQIP!!!!!!!!!!!!
    Kam dėgjuar o Ushtari i Mire nga plotė vetė,!!!!
    Medet qė nuk mund te flasė se do t'i tregoja me emėr e mbiemėr tė personave nė fjalė.(High Profile people,bile....)

Nė qytetin ku jetoj, 50 familje i ke Kosovare e qindra Shqiptare! !
    Kosovarėt, diqysh mė tė ngopur me tė gjitha!!!!!Mos e merrni pėr t'keq, ju lutem!!!!Ju mungon sensi i humanitetit, duhet ta pranoni , thjeshtė! Derisa ti pėrfundoni hallet e juaja,'laritni'(fjalė Kosove), merrni me t'mirė atė ditė qė mbaruat hallin, pirdhu nuk t'njofin ma!!!
    Tjetra, qė po m'pengon mė sė shumti kur ,gjithėmon tentojnė tė tė fusin diēka nė xhep(peshqesh), tė 'ngratit' i kishte rrėnuar dhėnja edhe kur nuk kanė pas pėr veten e tyre, po po ne termin e krymjes se hallit!
    Tjetra gjeje njė pėrkthyes nga Shqipria qė nuk tė thyen nė kurriz, kėtu ku jam vetėm pse i bėnė njė telefonatė dy minuteshe duhesh ta paguash $20. Kjo tejkalon ēdo normė njerėzore O Ushtari i Mirė!!!!!
    U pasuruan Shqiptarėt nga vetė Shqiptarėt, dhe ēfarė ėshtė mė e keqja s'lane mjek,mėsues, punėtor sociali, advokat pa ju mbjell korraptimin!!!!!

Ooooo mos folni kota amannnnnn....dallojmė sikur nata me ditėn dhe pikė!

T'mirė qofshi!
    Zanė Kosove
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zanė Kosove : 14-01-2003 mė 18:57

Ushtari i mire
    i/e ftuar
    Zane te kane genjyer e dashur!
    Ja le te flasin ketu ne Forum te gjithe Shqiptaret e Shqiperise dhe te thone a e dinin apo jo se flitej shqip ne Kosove.
    Per Zotin te kane genjyer o Zane!

Per sa i perket teorise qe dallojme si nata me diten, aty bie shuuuuume dakort me ty. Jemi rritur ne kushte te ndryshme ekonomiko-shoqerore dhe nuk mund te pretendohet se jemi njesoj.
    Po qe te kane genjyer te kane genjyer Zane.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Vete fakti qe Zana nuk e di faktin se shqiptaret e Shqiperise kane qene gjithnje ne dijeni qe ne Kosove flitej shqip, tregon ne vetevete ndryshimin e madh qe kane kosovaret (sidomos te rinjte) me te rinjte e Shqiperise, sidomos ne aspektin informativ.

Zane, ata doktoret e arsmitaret etj nga Shqiperia, qe te kane thene ty se ne Shqiperi nuk dihej se Kosova fliste shqip, a e di arsyen e vertete se perse ta kane thene?

Nuk kane bere shaka, por me e keqja eshte se tregon se jane talle me ty, duke qene te bindur se ti do ta haje ate informacion.

Ne fakt, kjo eshte nje tradite (e poshter) tallese nder shume shqiptare me ata qe nuk dine.

shendet!

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    klod, eshte e vertete qe ne Kosove ka pasur mungese institucionesh te denja informative shqiptare.

Si dhe eshte e vertete qe ka dallime te medha (qe jane edhe normale), por kjo nuk ndikon ne psikologjine kolektive por ate individuale. Nuk pergjithesohet nje komb, kur thuhet se "E kane ditur qe do ta hash", sepse dikush do ta jipte kunder-argumentin se "nuk e ka hanger nga (jo)dija por nga sinqeriteti".

Dmth, nuk ben te bazohemi ne popuj te tere e ne territore te tere kur themi gjera te tilla.

Mirepo, nuk pajtohem me ate ndryshimin "ne aspektin informativ" sepse nuk eshte reale. Se pari, gjate periudhes se izolimit total, cdo kosovar eshte cilesuar si spiun dhe ndoshta edhe eshte mohuar fakti se eshte shqiptare e flet shqip. E dime te gjithe se ideologjia e shtetit komunist ishte e degjeneruar dhe aspak e shendoshe.

Dhe nuk e di une se cfare interesi te kete nje arsimtar, profesor, apo artist te tallet me nje vashe te re per keso gjerash?

Megjithate, kjo eshte paksa relative. Relative nga kush e ka thene, me cfare kuptimi e ka thene dhe pse e ka thene. Nuk eshte e vertete qe shqiptaret ne Shqiperi (te gjithe) kane menduar se ne Kosove nuk flitet shqip. Ky eshte stereotip.

Sot, kur e tere bota kerkon ti eliminoje dallimet, ne mundomi ti thellojme ato duke i thene njeri-tjetrit se nuk dime shqip, se jemi me te trashe dhe se na mungon sensi i humanitetit. (Akuza reciproke keto).

Une kisha thene te lihen dogmat e vjetera, te behen udhetime reciproke-informative dhe te mirret vesh e verteta.

Pershendetje,

ASD

Faqja 9 prej 15 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dr. Ibrahim Rugova - Presidenti i parė i Republikės sė Kosovės
    Nga Albanino nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 2055
    Postimi i Fundit: 27-11-2014, 11:11
  2. Kėshtu foli Tahir Zemaj
    Nga Nice_Boy nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 123
    Postimi i Fundit: 01-01-2014, 18:52
  3. Vrasja e Kolonel Ahmet Krasniqit..
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 04-10-2010, 04:41
  4. Kosova nė udhėkryq
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-03-2009, 11:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •