Varka e "mirėsisė" hėmmmm...........
nuk kėrkova tė thirrem flori, e hiq mė pak nga njė i panjohur!!!
dallohemi na dhemb, afrohemi na dhemb!!!!!!!!!!
Shekuj , duhen pėr tu afruar aq sa edhe ishim tė larguar!
Zanė Kosove
Varka e "mirėsisė" hėmmmm...........
nuk kėrkova tė thirrem flori, e hiq mė pak nga njė i panjohur!!!
dallohemi na dhemb, afrohemi na dhemb!!!!!!!!!!
Shekuj , duhen pėr tu afruar aq sa edhe ishim tė larguar!
Zanė Kosove
Zane Kosove,Asgje Dikur Dielli ne shume raste keni te drejte,por mos harroni, te tregoni realitetin e rinis suaj,duke vene ne dukje realitetin e rinis te Shqiperise,nuk dua tju ndaj se te dyja rinit i thojne vetes Shqipetare,por shume mendime i kane te kunderta,E di qe jeni shume patriot dhe keni qene gjithmon edhe ne kohen e Enverit,kur ndoshta rinis tone i eshte detyruar ta besonte dhe ta jetonte ate diktatur te felliqur,por ju ama nuk ishit te detyruar qe ta besonin se sic thoni vet (Jeni me te zgjuar).Dhe kete e them me shume baza,ndersa ne ne ate kohe permbytem komunizmin dhe morem rugen e mergimit,Ju si Shqiptar dhe patriot qe ju kishim, nuk na besonit ne, per vuajtjet e kafazit te betonit ,por na quajtet tradhtar te Atdheut dhe arriten kosovaret qe te na perkthenin te kunderten te thenieve tona neper kampe.Ne ate kohe, qe baba im e ka jetuar sepse une isha akoma e vogel,kur shkonte neper klube dhe debime per Kosoven me Kosovaret ,venin fotografin e diktatorit cnjerzor Enver
Hoxha.Dhe ne debimin e Brukselit mbi 30% e Kosovareve pershendesnin njeri tjetrin ne gjuhen serbe-krote se nuk dinin shqip ,deri sa ariti im ate te thoshteebimi eshte per Shqiptaret dhe jo per serbet,cfar duan serbet ne debimin tone??
Kur Serbi po vriste dhe po priste pleq e plaka,gra e foshnje te porslindura ne diskotekat dhe spilotekat e Gjermanise ishin plot me te rinje Kosovare.Me falni se po ja u them kete ,se jemi te gjithe Shqipetar dhe kemi nje kombesi,por nuk kemi te njejtat mendime dhe te njejten zgjuarsi.Asgje Sikur Dielli te pash qe shume gjera i kishe cituar ,jam dakort,por aty kur une thashe qe ne vitet 90 ;kur Kosovaret erdhen ne Shqipri dhe mashtruan shume vajza Shqipetare, e me gjithese shumica e ketyre djemve ishin te martuar dhe kishin grat e femijet ne Kosov nuk e citove,perse?? Ketu une shikoj tek ti jo realitetin, ti kerkon te mbulosh gjerat qe nuk te pelqejn ,(kerkon te mbulosh diellin me shoshe)Nndersa ne e themi pa frike se kjo eshte rinia jone,e mire apo e keqe ,e zgjuar apo budalle,te gjitha ja vejm ne dukje rinis gjithashtu dhe pushtetit,ndersa tek ju shoh nje lloj frike ose mund te jete mburrje, ne kuptimin e inatit,ate e dini juve, me fal se ndoshta kam shkruajtur shume dhe po te merzis por e mira eshte, qe ti rim realitetit dhe jo te krenohemi me gabimet e te dyja rinive.Ps ate perkthimin do ta nis por ishte pak e madhe dhe nuk kisha program ta zvogloja mund ta coj dhe ne email, ne qofte se ma jep privat. Me respekt Alba_Mausi
"Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
.
e nderuar ALBA_MAUS une prej teje po i pres fjalet e perkthyera ne serbishte qe i premtove. Si dhe quote nuk e bera shkrimin tend por, te ornamentit.
Une po pres pra.
ASD
p.s. Mund ta dergosh ketu asgje_sikur_dielli@hotmail.com
ok e kam derguar pres pergjigje a e ke marr!
.
shume ndryshime kemi midis nesh, por vec nje gje te perbashket. Te gjithe jemi njeri me kokderr se tjetri dhe secilit i duket vetja me i miri. Per shembull shifni leximet e mesiperme me perjashtim te nja dy prej tyre.
Z
timeo Danaos et dona ferentes
Eshte raca shqiptare keshtu ,jemi rit aty ku ha pula gure))
.
Me pak fjale,
kosovaret jane si te thuash kupe per tu pire,
i pelqej teper,
kane kulture,te civilizuar,
si te thuash europiane.
Eshte e veshtire qe ti bindesh njerezit qe ne vend te zyve te perdorin arsyen.
oktapodi
Ne nuk po i shajme Kosovaret, por po cilsojme ndryshimet midis dy rinive,te cilat nuk jan te shumta, por po vejme ne dukje dhe gabimet e te dy rinive duke thene realen
.
me shqiptarin
nuk merresh vesh,
nuk e kane ate kulture dhe edukate si ata,
eshte si puna e atij
fukarait,qe po ngriti koken te merre perpara ,
behet i papermbajtshem.
Sot nuk duhesh qe te jeshe i sukseseshem ,
por i vlefshem se keshtu praniohesh.
oktapodi
oktapodi po ti ne cfar grupi futesh; te te suksesshmit apo tek te vlefshmit)
.
Krijoni Kontakt