Close
Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 141
    _____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Zanė, meqe je hapsja e kesaj teme si dhe me sa duket vet ti gjen shume ndryshime midis shqiptareve te dy aneve, e per me teper ndergjegja jote permban shume akuza ndaj shqiptareve te shqiperise, e shoh te aresyeshme ti shkruj dy fjale.

Njera nga akuzat me te renda per shqiptaret, eshte kerkimi statusit politik si kosovare, per arritjen e nje lejeqendrimi te perhershem neper bote.
    Pse behet kjo?;
    Kjo eshte (ne fakt ishte, tashme s'pin me uje) mundesia e vetme, per shume shqiptare, per te fituar letrat lehtesisht e pa perpjekje te tjera "te medha", si shkolle, zanat, martese.
    Pse ndodh keshtu?; qe shqiptaret te largohen nga shqiperia. Ketu s'ka nevoje te zgjatem, aresyet jane te shumta (kryesisht te llojit ekonomik) e dihen nga te gjithe. Por ka dhe te 'llojit psiqik' qe do ti them me poshte.
    Mire, po pse ne ket menyre?;
    Sepse siē e di dhe ti Zanė, Shqiptaret sot jane vendi vetem ne europe, ku kerkohet vize per te dale jasht shtetit.
    Pse vetem per shqiptaret dhe ndoshta serbet, kerkohet vize. Cili eshte shkaku. Une mendoj qe eshte Kosova. Bota ka frike ta INTEGROJE Shqiperine nepermjet hapjes se saj, nga qe s'do te favorizoje bashkimim me Kosoven qe ne ket menyre behet i pashmangshem. A kupton Zanė.
    Po te mos ishit ju, ne shqiptaret do ta kishim me kollaj ne perpjekjet tona per nje jete me te mire. Duke vazhduar te jete nje situate e ndere (as ketej, as anej) ne kosove, gjate ketyre 10 vjeteve demokracie, s'ka pasur asnje investim te huaj ne Shqiperi, aq te domosdoshem per zhvillimin ekonomik te saj. Shqiptaret kane qene te detyruar te veprojne VETE e pa ndihma nga jasht per zgjidhjen e problemeve te tyre. Kuptohet, me menyrat e TYRE qe aq mire ti e te tjere i ve ne dukje. Njera nga keto eshte kjo qe po flasim bashke.
    Apo ju kosovaret doni vete ti hypni kerrit, ndersa neve ti hypim gomarit duke rrahur gjoksin qe jemi te dyja palet shqiptare. A keshtu a?
    Atehere ēfare te keqe ka Zanė, me i thene vetes kosovar, apo?!..... kur ju i thoni shqiptar a s'eshte e njejta gje. A duhet te na vije ne keq, nga kjo. Per me teper ju ka 30 - 40 vjet qe na perfaqsoni neper bote me te mirat e te ligat tuaja.
    Ne te vertet do te ishte mire qe Shqiparet te qene krenar per ate qe ata perfaqesojne; varferine, si dhe mos ta braktisnin atdheun e tyre por te jetonin pa ndroje ne te. Ndoshta kjo dhe mund te kishte ndodhur.
    Por??? Me kujtohet ne vitet 90, kur kosovaret vershuan ne Tirane, lyer e ngjyer me deodorant e hypur ne kerra te shtrenjte, mercedesa e porsha. Vinin jo me pa Shqiperine, se s'kishte gja me pa me shume se Bota, por me i dhene vetes vlere. Me shit nje ēik mend.
    Kur keta te shqiperise shohin keta lloj "katnaresh" kapardisur si gjela, menduan qe bota ishte mbyt nga bolliku, e floriri vershonte ne rruget e saj. Ne si rob "me te zgjut"(hehe qe ne at kohe mendonim njesoj per veten) duhet te beheshim akoma me pasanik.
    Prandaj iu turrem botes si ujqer te pangijshem.
    Sikur te kishin ardh kosovaret siē vinin e vijne kuksianet, nuk do te kishte ndodh nje shok i tille psiqik.
    Ne fund a di Zanė ku qendron ndryshimi midis neve dyja paleve. Ju e dini qe s'jeni te qute, ndersa ne na RREN menja per te tille. Cili e ka me drejte. Hajd e gjeje.

i/e regjistruar Maska e Zanė Kosove
    Anėtarėsuar
    04-01-2003
    Postime
    157
    Mbi te gjitha njerėzia!Vėllim tė madh i paske ngarkuar karakterit tė Zanės, ha.......fajin e ka realiteti, shpon shumė e di! tek disa njerėzia kishte humbe trajten, perderisa te tjeret akoma flejtur nė padjallėzi......mos u mpakni nga fjalėt e Zanės ore tė gėzuar, unė fola pak mbi "ujqit"!

Nejse, do tė shkruaja akoma mirėpo mos po u vie era shkrum fjalėve te mija....ha........

Njėher tjetėr!
    Zanė Kosove

[i]
    po zonje llava serbe e perdorim, po e din ti zonjush sa fjalet greke e italiane kane zane vend ne te folmen shqipe ne Shqipri;

nje duhet ta dini se jemi me te njerezishėm nė ēdo aspekt, gjej nje Kosovare qe therret Socialin dhe lajmeron se fqiu punon apo plot te bera tjera, me mire kjo "inteligjence" e pakte qe kemi por sensin NJERI gjen ne neve!

*pafshim!
    Zanė Kosove [/B]
    Nė fakt nuk tė kuptova shumė qartė nė kėto fjali ē'ke dashur tė thuash , por po tė them dhe tė garantoj qė pyll pa derra s'ka. Pra nėse ty tė ka qėlluar rasti tė gjesh njė shqiptar/e qė tė lajmėrojė socialin e tė duket ēudi , unė po tė them mos u ēudit hiē , se ka edhe kosovarė qė lajmėrojnė socialin qė kunati punon, ka edhe kosovarė qė venė nė social e hiqen sikur nuk kanė e marrin tė ardhura nga tė dy anėt , pra edhe nga shteti edhe nė tė zezė. Ka edhe nėna kosovare qė rrinė gjithė ditėn nė shtėpi pa punuar se po rrisin fėmijėt me demek e nuk bėjnė gjė tjetėr veēse sillen sa tek njėra kojshie , tek tjera me cigaret paf puf njėra pas tjetrės pa ndalim, pa pyetur shumė se sa dėm u bėn tymi i cigares fėmijėve e sidomos foshnjave etj, etj, Por s'do tė thotė qė kėta njerėz pėrfaqėsojnė tė gjithė KOSOVĖN e dashur jo.
    Prandaj mė mirė se sa gjejmė dallimet tė bėjmė pėrpjekje pėr afrime.

Me respekt Elna.

Anėtarėsuar
    04-01-2003
    Postime
    157
    Elna,

nuk munde te notosh e pakuptuar ne fjalet e mija mirepo nejse, po deshe munde tu hedhesh pika shiu e po deshe edhe bresher!nuk ishte ai qėllimi i qėllimit tim 'duke e ditur se juve jeni me te shkathet ne ēdo aspekt'!E une nga te gjitha ato qe lexova, vetem ne fjalet tuaja gjeta afer realitetitn.

fjala ishte per fjalen llava- qe ne fakt Alba ishte habitur se pse nje Kosovar e paska perdorur, une vetem desha ti deftoj se neve e perdorim ku edhe shpeshhere kam lexuar edhe shkrimtare Shqiptare te kene perdore kete fjale si: llava serbe bla,bla....llava komuniste bla,bla....

U pėrvėluam nga 'mallet' e shekujve, o Elna neve shifnim Shqiperin paradise e Shqiptarėt(nje numer i madh) nuk dinin se nė Kosovė flitet shqip!!!!!!!!!!!!!!
    Ti lėmė dallimet per te qene te afruar!

Respektin shpėrblej me respekt,
    Zanė Kosove!
    God grant me the serenity to accept the things I cannot change; The courage to change the things I can;
    and the wisdom to know the difference.

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    [QUOTE]Postuar mė parė nga ornament
    Zanė, meqe je hapsja e kesaj teme si dhe me sa duket vet ti gjen shume ndryshime midis shqiptareve te dy aneve, e per me teper ndergjegja jote permban shume akuza ndaj shqiptareve te shqiperise, e shoh te aresyeshme ti shkruj dy fjale.

Njera nga akuzat me te renda per shqiptaret, eshte kerkimi statusit politik si kosovare, per arritjen e nje lejeqendrimi te perhershem neper bote.
    Pse behet kjo?;
    Kjo eshte (ne fakt ishte, tashme s'pin me uje) mundesia e vetme, per shume shqiptare, per te fituar letrat lehtesisht e pa perpjekje te tjera "te medha", si shkolle, zanat, martese.
    Pse ndodh keshtu?; qe shqiptaret te largohen nga shqiperia. Ketu s'ka nevoje te zgjatem, aresyet jane te shumta (kryesisht te llojit ekonomik) e dihen nga te gjithe. Por ka dhe te 'llojit psiqik' qe do ti them me poshte.

Mire, po pse ne ket menyre?;
    Sepse siē e di dhe ti Zanė, Shqiptaret sot jane vendi vetem ne europe, ku kerkohet vize per te dale jasht shtetit.
    Pse vetem per shqiptaret dhe ndoshta serbet, kerkohet vize. Cili eshte shkaku. Une mendoj qe eshte Kosova. Bota ka frike ta INTEGROJE Shqiperine nepermjet hapjes se saj, nga qe s'do te favorizoje bashkimim me Kosoven qe ne ket menyre behet i pashmangshem. A kupton Zanė.

Ti po i drejtohesh Zanes, por une po te pergjigjem. Kjo qe e the me lart, eshte nje nga deklaratat me te dobeta, me qesharake qe e kam lexuar e degjuar ndonjehere. Shqiptaret nuk lejohen te dalin jashte shtetit per shkak te Kosoves! Shume gabim je... aq sa besoj qe do ishte humbje kohe te mundohesha ta shpjegoja une ty se ciles ane i frigohen shtetet e huaja. Ne shtetet e huaja as qe dihet koncepti i Bashkimit Kombetar e lere te refuzohet viza apo e drejta e udhetimi per shkak te ketij fenomeni.

Refuzimi i vizes me shume vie nga perqindja e madhe e krimeve, mafiozllekut e gjerave te tjera (te cilat te dy shoqerite i kane) sesa nga koncepti i bashkimit. Politikanet e te gjitha shteteve qemoti jane shprehur kunder Bashkimit, e as qe ju bie ndermend te zbatojne politika emigruese kundrejt ketij koncepti. Ka menyra te tjera ornament. Kjo qe e thua ti eshte spekulim edhe ate i keq.

Po te mos ishit ju, ne shqiptaret do ta kishim me kollaj ne perpjekjet tona per nje jete me te mire. Duke vazhduar te jete nje situate e ndere (as ketej, as anej) ne kosove, gjate ketyre 10 vjeteve demokracie, s'ka pasur asnje investim te huaj ne Shqiperi, aq te domosdoshem per zhvillimin ekonomik te saj. Shqiptaret kane qene te detyruar te veprojne VETE e pa ndihma nga jasht per zgjidhjen e problemeve te tyre. Kuptohet, me menyrat e TYRE qe aq mire ti e te tjere i ve ne dukje. Njera nga keto eshte kjo qe po flasim bashke.
    Nje nga dallimet qe ti na i servon ketu, eshte fjala "Ne shqiptaret" dhe "Ju Kosovaret". Besoj s'ka nevoje per me shume komente mbi kete. Dallimi qendron ne trurin tone (ose ate njerez qe mendojne sikur ti mundohen ta krijojne) e jo ne phisicus-in tone. Ne nuk jemi te ndryshem, neve deshire per leverdi e per kenaqesi te perkohshme na ndan. Si dhe, Shqiperia eshte shtet sovran dhe i pavarur. I ka ne duart e veta te gjitha gjerat qe i duhen nje shteti, duke filluar nga ushtria, policia, administrata qeverisese, administrata tatimore, Banka Qendrore qe eshte edhe autoriteti fiskal, tenderet per privatizim, mundesite per turizem, ekonomine fiskale, politiken ekonomike etj etj. Nuk besoj se eshte faj i Kosoves e i Kosovareve qe Shqiperia eshte shteti i fundit ne Evrope per nga ekonomia. Kete faj kerkoje tek politikat qe zbatohen ne Shqiperi e mos u mundo ta mbash peng duke thene se Kosovaret jane ata qe ua prune te keqen.

Nese nuk me beson, gjate luftes se Bosnjes e Kroacise Shqiperia i shiste nafte e benzin Serbise edhe perkunder embargose se vendosur nga OKB-ja. Dmth i shkilte ligjet per perfitime ekonomike. Me ate nafte Sllobodani shkilte gjate Kosoves, duke e transportuar prej Shqiperise ne Mal te Zi e prej atje drejt e ne Serbi. Prandaj, keto qe i thua nuk pijne uje.

E nese me te vertete mendon qe Kosovaret te kane faj ty, atehere pajtohem. Ke te drejte (te jesh i padrejte).

Apo ju kosovaret doni vete ti hypni kerrit, ndersa neve ti hypim gomarit duke rrahur gjoksin qe jemi te dyja palet shqiptare. A keshtu a?
    Atehere ēfare te keqe ka Zanė, me i thene vetes kosovar, apo?!..... kur ju i thoni shqiptar a s'eshte e njejta gje. A duhet te na vije ne keq, nga kjo. Per me teper ju ka 30 - 40 vjet qe na perfaqsoni neper bote me te mirat e te ligat tuaja.
    Edhe nje koncept shume i gabueshem dhe i helmueshem. NE lindemi SHQIPTARE, ne nuk i thome vetes Shqiptare. Ne te tille lindemi, ne nje shtet te quajtur Kosove. E ti thua se ne i themi dhe se ne te vertete nuk jemi. Mua shume do me behej qejfi ta degjoja nje shqiptare te Shqiperise ti thoshte vetes jam Kosovar, por mos ti thoshte per pune interesesh e para ambasadash por para nje te huaji qe do mundohej te na ndante ne dy kombe.

Ne te vertet do te ishte mire qe Shqiparet te qene krenar per ate qe ata perfaqesojne; varferine, si dhe mos ta braktisnin atdheun e tyre por te jetonin pa ndroje ne te. Ndoshta kjo dhe mund te kishte ndodhur.
    Por??? Me kujtohet ne vitet 90, kur kosovaret vershuan ne Tirane, lyer e ngjyer me deodorant e hypur ne kerra te shtrenjte, mercedesa e porsha. Vinin jo me pa Shqiperine, se s'kishte gja me pa me shume se Bota, por me i dhene vetes vlere. Me shit nje ēik mend.
    Kur keta te shqiperise shohin keta lloj "katnaresh" kapardisur si gjela, menduan qe bota ishte mbyt nga bolliku, e floriri vershonte ne rruget e saj. Ne si rob "me te zgjut"(hehe qe ne at kohe mendonim njesoj per veten) duhet te beheshim akoma me pasanik.
    Prandaj iu turrem botes si ujqer te pangijshem.
    Sikur te kishin ardh kosovaret siē vinin e vijne kuksianet, nuk do te kishte ndodh nje shok i tille psiqik.
    Ne fund a di Zanė ku qendron ndryshimi midis neve dyja paleve. Ju e dini qe s'jeni te qute, ndersa ne na RREN menja per te tille. Cili e ka me drejte. Hajd e gjeje.
    Une ty vec nje gje ta them: Merre nje njeri, fute ne nje dhome te erret per 50 vite, e pas 50 vitesh nxirre ne drite e ta shohim se a qorrohet ai per shkak se i pengon drita natyrore e Diellit, apo drita qe rrobat e dikujt shperndajne. Dije, vellau im qe nuk te ka faj ty kosovari me porshe, i lyer e i ngjyer qe qorrohesh ti, por burgu i yt i pameshirshem qe i krijove vetes.

Me shih, une jam Shqiptar. Une krenohem me kete. Une nuk bej ndasi e as qe kam urrejtje. Por, me duhet te te them se padrejtesiter shekullore nuk i duroj. Nuk e duroj dike teme quaj te trashe, pa qene kurre ne Kosove, pa e pas as idene me te vogel se cka paraqet Kosova e se cfare njerezish ka ne te.

Dhe se fundi nje pyetje, A eshte mencuri t'ia perserisesh vetes perdite retoriken "Une jam i/e mencur dhe me i/e mencur se Kosovaret". ?

ASD

P.S. ALBA_MAUSI, une ende po i pres ato perkthimet e fjalet serbe (30 % mos harro) te mi sjellesh ketu te dokumentuara si dhe ta ma shpjegosh se cfare kuptimi e kane ne serbishte, pasiqe ti e din se jane ne serbishte.

Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Or mik ti s'me ke kuptu e as analizu. I re shume gjate dhe e ke da ne shume pjese mendimin tim. Per me me kuptu qarte duhet me me marre kallup, me mė pa nga larg si nje tabllo me vaj qe vetem ne nje fare distance shquan ēfare ajo pasqyron. Jam i sigurt qe as ket ti se kupton.

Po ta shpjegoj veē fundin; une s'thashe qe jam ose mendoj qe jam me i zgjut se kosovaret.
    Por thashe NEVE (te shqiperise) na e rren mendja per te zgjuar, nderkoke qe juve JO! Kjo do te thote qe ju te kosoves jeni me realiste, me me kembet ne toke, a kupton? Ndersa ne jemi me idealiste, me me kembet ne qiell.
    Prandaj dhe e perqafem njeheri komunizmin. "na e rren mendja" eshte nje shprehje qe do te thote, na duket vetja per te tille, gabohemi ne gjykim. E ti ket e merr per mburrjen time.
    Do ishte me mire qe per shprehje e fjale (toske) qe si kupton, te kerkosh shpjegimin e tyre.
    Per te tjerat eshte e kote me vazhdu.

Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    ornament, leksione gjuhesie mos me jep se ketu nuk qe pyetja per tosket a per dic tjeter. Jam i sigurt se kuptoj me shume se ti sa i perket gjuhes.

Provo si nje tosk qe na qenke, te hysh ne nje forum te dominuar nga geget, e ta shohim zoterine tend se cka po kupton.

Pjesa e fundit nuk qe drejtuar vetem ndaj teje, por sic po duket nuk e ke lexuar fare temen prej fillimit.

Mundohu ta shikosh veten ne pasqyre e pastaj te shkruash mendime mbi tjeret. Kjo i perket asaj se kush, cka, tek dhe pse analizoi.

Shume mire te kam kuptuar, ndoshta edhe me mire se c'prisje ti. Per ate edhe u rroke vetem me pjesen e fundit qe ta thashe une se te tjerat nuk i kundershtoje dot.

Pershendetje,

ASD

Anėtarėsuar
    04-01-2003
    Postime
    157
    ornament,

Njė ta them se gjithėmon paraqitem I'm Albanian from Kosova, nuk e di pse por e kam pėr NDER me te gjitha tė mirat dhe te ligat qe kemi! e po me pyeten se cfare eshte dallimi mes Shqipėrie e Kosove atėher flase per te mirat e njejta qe kemi, po nuk me pyeten shukasė!

Jam e mbetem Shqiptare Kosove!
    "malli" na gėnjeu, ornament.

Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Zanė une e di qe ti je flori, ne veē bisedojme, sa ma pak komplekse te kemi, aq me mire per te ardhmen tone.
    O Asgjė, ti prap je ne gabim. RREJ nuk eshte fjale Toske (pak me lart qe nje gabim nxitimi) por Gege, GENJEJ behet ne toskenisht, a e sheh qe ne gjuhe ta kaloj, gjithashtu une s'thashe qe jam toske. Hajt pra tung!

Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    ornament, o gjeniu i mendimit te drejte!

Lexoje edhe njehere mesazhin tend te mesiperm (ku thua se une duhet te mesoj toskerisht) dhe e kupton se per cka e deklaron ti veten.

Ne qofte se jam gabim, vertetoma. Dogmave e stereotipeve te tilla u kam inat.

Si dhe ta gjuash gurin e ta fshehesh doren, nuk eshte burreri.

A mos do thuash se nuk the qe je burre???

Nese thua dicka, mbroje me fakte e argumente. Nese jo, mos e thuaj fare.

ASD

Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dr. Ibrahim Rugova - Presidenti i parė i Republikės sė Kosovės
    Nga Albanino nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 2055
    Postimi i Fundit: 27-11-2014, 11:11
  2. Kėshtu foli Tahir Zemaj
    Nga Nice_Boy nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 123
    Postimi i Fundit: 01-01-2014, 18:52
  3. Vrasja e Kolonel Ahmet Krasniqit..
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 04-10-2010, 04:41
  4. Kosova nė udhėkryq
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-03-2009, 11:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •