Close
Faqja 12 prej 15 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 141
    Updating.... Maska e Wordless
    Anėtarėsuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154
    Pasi lexova 6 faqet e ketij filli, me koken te bere daulle ;-) nga sasia e rrjeshtave te hedhur me dhe pa kujdes arrij nė pėrfundimin qė kjo temė nuk ja vlente tė hapej.

Medimi im ky, ju mund tė keni qejf tė vazhdoni me llafe fshati, me "eksperiencat" tuaja nėpėr kampet e refugjatėve dhe me pergjithsime neveritėse!

Uroj tė shikojme tek njėri-tjetri ato qė na bashkojnė nqs duam te jemi nė paqe me veten nė radhė tė parė.

Me respek
    Roni
    Ky shtet ėshtė ky qė ėshtė sepse qytetarėt tanė janė kėta qė janė !

xumparja
    Anėtarėsuar
    12-10-2002
    Vendndodhja
    SHBA
    Postime
    570
    O Roni Sotiri, a nuk te duken pergjithesime neveritese shprehje si , Greket jane te pabese, Greket na e kane me te futme, te gjithe serbet duhen vrare, Cecenet, Kinezet etj?
    Me pergjithesime krijohen pershtypjet, nga i njef ti kinezet, o ke njof 10 veta ose ke pa nai film, dhe ata 500 greke qe mund te kesh njohur ne mergim nuk jane pasqyre e Greqise, ata serbe qe ke pare ne televizor nuk jane pasqyre e serbise, po megjithate pergjithesime behen, dhe here pas here jane te goditura.

Sa per ate mikun me lart, me shume se kosovaret dhe shqiptarte askush nuk paska dit te vrasi e te therri, pra nea ate pike kur vje puna ke pislliqet isoj jemi, as me shum e as me pak, se kur ne futeshim si kosovare neper azile, kosovaret vishin ne Shqiperi duke genjyer vajzat shqiptare e duke perfituar nga varferia e tyre e duke u premtuar martese etj, etj, sic e dime te gjithe.
    Per sa i perket atyre te MAqedonise, ata ishin vala e pare, pavaresisht se ne i ngaterruam me kosovaret, ishin ata shqiptaret e maqedonise te paret qe ja futen sa krahu shqiptareve pranej ata mos mi permen.
    Jane tregtare te zot, bravo ju qofte po per burra zagare qe jon, veten kan shok.
    Qetesi!
    Shoket lexojne!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-01-2003
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    3
    Zane! nuk me erdhi merzi qe ti nuk zgjodhe fjalet e mia se une nuk jam futur te konkuroj ketu ne forum. Njeriu shpreh ate qe mendon e ndjen per kete teme qe eshte hapur. mos shto gjera kote! Vertete "endrra e jetes" ka folur drejte ai eshte shqiptar nga shqiperia dhe ka mbrojtur kosovaret ne gjithe shkrimin e tij.
    Keshtu shqipetaresh na duhen sot moj zane! se te jesh patriot nuk do te thote te duash vetem qytetin apo katundin tend por te duash gjithe shqiptarine. Ne cdo shkrim tendin ti ke ulur shqipetaret e shqiperise thua se po shan (serbin a turkun) dhe jo vendin tend. ne dac te pelqejne ne dac mos ata shqiptare qe rregjistrohen si kosovare e bejne pislliqe , shqiptare si ti jane edhe ata. Ti shprehe urrejtje per ta perderisa i nenvizive dhe shkruajte "no coment" une po ta them prape turp per ty nese ti ke sadopak urrejtje per shqiptaret e cfaredolloj krahine..OK
    by the way une sjam "zotri" moj zemer jam vajze e jo djale. quhem Jeta dhe jam nga kosova e shqiptarise.....
    nje dite e vetme eshte kjo jete
    e nxire qe del nga nata dhe futet ne erresire,
    gezoje jeten o njeri shijoje ate para se te vdesesh,,
    se kokeshreta lumturi svjen atehere kur ta therresesh.

i/e regjistruar Maska e Andrra e Jetes
    Anėtarėsuar
    21-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    105
    Pershendetje te gjithe!Une po i rikthehem edhe njehere kesaj teme per shkak te rrjedhes se diskutimit,shoh disa reagime pas shkrimit e po e perseris se si thote Alba-Mausi une kam "rene me kembet e mia" ne debat!Problemi eshte keshtu e perseris edhe njehere se jam kunder nje debati te tille qe mbjell perēarje por kur debati hapet duhet diskutuar se eshte mire te mbyllen ndasite qe kerkojne te na i injektojne me ose pa qellim!Nuk jam per ate qe thote Alba... qe shqiptaret ne te gjithe anet kane probleme te njejta keta 15 viteve te fundit,Shqiperia ka pergjegjesine me te madhe se eshte i vetmi shtet shqiptar ne Ballkan,e perseris shtet shqiptar dhe nese Kosova e Ilirida me Malin e Zi i kishin problemet me pushtuesit,serbe e bullgare po Shqiperia me ke i pat?!Kush i beri shqiptaret te djegin e plaēkisin vetveten,"inteligjenca e madhe" apo "njohja e madhe ne bote" siē thote...Shqiptaret duhet te zhveshen nga delire te tilla e te kthehen ne realitet te therrasin mendjen e te shohin gjerat si jane e te mos mendojne se jane "inteligjentet me te medhenj te kombit",apo te perpiqen te shesin prape dinakerine per "forme bazike te inteligjences" sepse ne baze te regullit te treshit i bie qe dhelpra te jete krijesa me inteligjente ne planet!A eshte ne te vertete dhelpra e tille? Dihet qe kjo cilesi e dhelpres eshte instikt kafsheror e jo inteligjence pra si instikt e trashegon edhe njeriu por kur e manifeston kete lloj instikti quhet njeri primitiv,ok!
    Une i di edhe problemet dhe te metat e Kosoves,por ato jane shume here me te motivueshme se tonat ne Shqiperi,kemi qe nga 1912 shtet shqiptar e nuk qullosem gje e ne kete pike duhet te jemi te qarte diēka nuk shkon,harrojeni "inteligjencen" e tjerat,ku eshte problemi pse nuk korrim fryte?Sepse duhet ndertuar nje moral tjeter qe bazohet ne vertetesi si eshte ajo proverba"Nuk shikon traun ne syrin e vet e shikon qimen ne syrin e tjetrit!"Ne shqiptaret e Shqiperise e kemi me pare kete pergjegjesi pa vetedeklarime per cilesirat tona te jashtezakonshme e "inteligjencen e madhe"!
    Miqesisht per Manciste do kisha thene nje gje mos u merr me perralla te tilla per kosovare qe "mashtruan vajza me shpresen e nje martese",harroje kete nuk di raste qe ndonje nga Kosova te kete nxjerre shqiptare ne semaforet e Italise e pra ne e dime sa vajza e gra shqiptare jane sot neper ato rruge e shiten nga "vellezerit" e tyre padrone nga Shqiperia!Edhe njehere mire u pafshim por ne diskutime qe gjejne te perbashketat e rinise shqiptare e jo dallimet!OK!

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Andrra e jetes!Jam shume dakort me te gjithe kete mesasazh qe ke shkruar,por nuk i ke dhene aresyen,perse nje perqindje e popullit e humbi moralin???Kishte vertet aresye,apo e kishin ne gjak kriminalitetin dhe ishin te pamorale??Se me sa di une para vitit 90, populli Shqipetar kishte nje moral te Shendosh dhe kriminaliteti ,pothuajse ishte ne nje perqinje aq te vogel sa nuk ishte problem fare per situtan ne ate kohe.A'thua valle njerzit ishin vertet te lumtur nga ana Shpirterore, dhe vertet ju kishte pelqyer" kafazi i betonte i Enver Hoxhes"??A po luante rol frika e diktatures??Perse valle ne u quajtem tradhtare te Atdheut,per shume vite nga Kosovaret?A thua valle se popullit te Kosovoves ju pelqente vertet ajo diktatur e "Baces Enver".Perse valle shume profesor nga Shqiperia shkonin dhe jepnin mesim ne universitetin e Prishtines, a thua valle Kosova nuk kishte intelektual te zgjuar ,qe te perpilone tekstet shkollor???Ne qofte se ka mundesi kisha qef ti shikoja pergjigjet nga nje mesazh i yti.Une mund ti jepja shume mire pergjigje por,mendova te shoh mendimin tend ,se cfar pergjigje do te japesh!

ME RESPEKT ALBA_MAUSI
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Alba, shume po i pergjitheson e ne te njejten kohe po i individualizon gjerat.

Ata qe ju paskan thene shqiptareve te Shqiperise "tradhetare" (kurre s'kam degjuar per te tille) nuk e perfaqesojne rrymen e politikes dhe udheheqesise kosovare, e lere me te flasim per 2 milion kosovare tjere.

Dhe vajtja e nje Profesori ne Univerzitetin e Prishtines, nuk eshte "transferimi" i tera kuadrove ne ndihmese te Univerzitetit te Prishtines, sepse ata ne Kosove nuk po dinin asgje.

Eshte me teper ndihmesa e dhene arsimit te Kosoves (qe vetem me 1974 me aprovimin e Kushtetutes se Kosoves u legalizua) nga ana e profesoreve shqiptare.

Sa per kete perqindjen e krimeve dhe arsyet pak a shume ti kam thene Une ne postime tjera.

Te thashe se nese nje njeri qe sheh shume mire, e merr dhe e vendos ne nje dhome te erret per 70 vite diktature (komuniste apo zogiane) mos prit qe ai person kur ta shijon driten te shoh dic. Madje do shkoje aq larg, sa ai person do i thoshte te tjereve se erresira e jetuar nga ai per 70 vite ishte e vetmja menyre e jeteses.

Pra, nje popull qe per 70 vite ka qene i kufizuar, i ndaluar, i persektuar, dhe (mos ta harrojme kete gje) i deprivuar nga e drejta e vjedhjes, krimit te rendomte dhe dhunes (te cilat ne mase minimale, une besoj jane te nevojshme ne nje shoqeri te shendoshe) - (por nuk i justifikoj), sigurisht qe do sillet ne kete menyre. Shtoja kesaj edhe natyren tone te uritur per gjera, dhe ja ku e ke kombinimin fatal.

E mire eshte kjo qe e bejne sot bandat e kriminelet tane?

Jo...

Duhet arsimuar, edukuar, si dhe "liruar" nga burgjet e ndergjegjes shoqerine tone?

Po...

Cilen jemi duke e bere ne?

Ende te paren...

A do kalojme ndonjehere ne te dyten?

Shpresa vdes e fundit...

Pershendetje,

ASD

Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609

pershendetje

Asgje sikur dielli ,une gjerat nuk po i pergjithsoj por bej vetem pyetje?? Dhe nuk kam dhen pergjigje akoma.Ti dhe pergjigje ,dhe pergjigjet e tua vetem e fundit mu duk e drejte dhe me arsye,ndersa te tjerat jo, sepse nuk je tregu realist dhe ti japesh ate pergjigje qe i takon,ndoshta dhe ke te drejte ,sepse mendon mos percarjen e kombit,ketu te jap te drejte.Por kam vene re tek ti, qe kur kosovaret sic ishte Arjeta apo dhe ndonjetjeter i Shqiperise ne kete teme te cilet, mundohet te uli karakterin dhe moralin e kombit tone me disa individual kriminel apo hajdut,qe cdo populli ky lloj llumi nuk i mungon,ke ty vura re qe nuk reagove ???perse??Ku ishte arsyeja?Fshihet dicka ne ndergjegjen tende?Apo nuk ke qef qe te prishesh qef ??
    .

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Alba,

une nuk jam robot dhe nuk kam kohe te ju rri njerezve gatitu. Nese s'te ka pelqyer dicka qe e ka thene dikush, pse nuk u pergjigje vete a ta argumentosh?

Une nuk jam pronar i kesaj teme, keshtuqe te gjitha pergjigjet apo reagimet une s'duhet ti jap/bej.

Nese s'je kenaqur me pergjigjet e mia, mire. Une me zor s'dua t'ia imponoj askujt mendimin tim.

Por, nuk e di a nuk je kenaqur me formen apo me permbajtjen? Sepse ti mund te deshirosh te degjosh edhe dic tjeter qe eshte ndryshe nga realiteti, por te kenaq?

ASD

P.S. Ne ndergjegjen time nuk flen asgje. Une jam ai qe ishte i perndjekur per shkak qe i mbroja njerezit e mij dhe atdheun tim neper gjykata serbe. Une jam ai te cilit ushtria i hynte neper shtepi ore e cast, te cilit i terrorrizonin familjen dhe te cilin nuk e lejonin te hynte ne atdhe me vite te tera. Une pjesen time te punes jam munduar ta bej. Se bashku me mijera vete tjere. Po cili nga ju beri dicka per atdhe (Kosove & Shqiperi) ketu, qe e veni ne pyetje ndergjegjen time?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    14-12-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    8
    Brari kishte shume dallime te arsyeshme qe me te vertete kane ndodhur, por dallimi me i madh eshte se shpitaret e kane mbajtur emrin shqiptar edhe jo kosovar, prandaj e quajne token tone shqiperi, dmth kane mbajtur figuren e simbolit te tyre. Disa dallime te tjera jane kultura dhe traditat e shqipetarit, ndryshojne shume nga kosova ne shqiperi. Une aktualisht banoj ne Amerike dhe me ka rene rasti te njoh shume kosovare, por se di sepse nuk perpuqen karakteret. Nqs se e quani veten shqipetare, veproni si shqiptare te vertete edhe jo duke marre pak nga kulturat e te gjitha vendeve fqinje. Me vjen keq nese ky koment ofendon disa njeres por eshte vetem per ata qe ky koment u aplikon.

Krazy-kid
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Krazykid : 19-01-2003 mė 14:16

Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609

Pershendetje

1/Asgje sikur dielli!Pashe se per neve te Shqiperise ishe shume robot dhe shume gatitu ti pergjigjeje,ndersa atyre te Kosoves jo??Une nuk argumentova gje per arsye sepse akuza qe behet behet per nje pakice njerzish qe dihet e ka cdo shtet,gjithashtu e keni dhe ju.
    2/Dhe nuk duhet te jesh pronar e nje teme qe te diskutosh apo te kritikosh nje tjeter qe esht gabim:
    3/Une jam e kenaqur me pergjigjet e tua,por do isha me shume sikur te ishe realist pak me shume,ta ndaje te mires ,ti thoje e mire dhe te keqes, e keqe.
    4/Ne qofte se ke bere dicka per Atdheun tend,bravo te qofte, ke kryer detyren si patriot dhe ke zbatuar rregullat e hymnit kombetar qe eshte detyre per cdo shqiptar .
    5/Sa per ne te shqipris ,kemi ber boll dhe shume,kemi qene luanet e demokracis,qe permbysem sistemin diktator komunist 40 vjecar,qe nuk qen te zot as nje deri ne ate kohe.
    6/Sa per ndihmen ne Kosov,e ndimuam i hapem dyert tona ,i lirum shpite tona, e ndame buken pergjyse,ju hapem dyert UCK, ku u stervit per lufte,i dhame arme aq sa kishim mundesi,i dhame dhe shume djem Tropojan ku disa lane dhe jeten per Kosoven.
    NUK E DI A TE ARGUMENTOVA NDOPAK PERGJIGJEVE TUAJA:

Me respekt Alba_Mausi
    .

Faqja 12 prej 15 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dr. Ibrahim Rugova - Presidenti i parė i Republikės sė Kosovės
    Nga Albanino nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 2055
    Postimi i Fundit: 27-11-2014, 11:11
  2. Kėshtu foli Tahir Zemaj
    Nga Nice_Boy nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 123
    Postimi i Fundit: 01-01-2014, 18:52
  3. Vrasja e Kolonel Ahmet Krasniqit..
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 04-10-2010, 04:41
  4. Kosova nė udhėkryq
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-03-2009, 11:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •