Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 29 prej 29
    Citim Postuar mė parė nga e panjohura Lexo Postimin
    Pse beni pazare te kota?Njehere e pergjithmon duhet fut ne koke qe nuk ka loj me kto gjera!E dij qe me se paku jemi ne populli qe pyetemi por me vije shum keq te lexoj keso mendimesh.Nuk guxojm te lejojm ndarje kursesi,nuk mund te lihet Mitrovica ne duar te shkaut bile jo me pajtimin tan..
    Kur tė ēliron i huaji, sigurisht qė do detyrohesh tu bindesh, siē po ndodhe dhe tani me flamurin, me ligjet etj etj. Nuk u thua dot faleminderit qė na ndihmuat po tani do bėjmė ēfarė kemi qef ne.

Unė nuk sugjerova qė Kosova ti japi pjesė Serbisė, por ama vetėm kur shqiptarėt tė jenė tė gjithė brenda Kosovės dhe serbėt brenda Serbisė, ka pėr tu qetėsuar gjendja.

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Kur tė ēliron i huaji, sigurisht qė do detyrohesh tu bindesh, siē po ndodhe dhe tani me flamurin, me ligjet etj etj. Nuk u thua dot faleminderit qė na ndihmuat po tani do bėjmė ēfarė kemi qef ne.

Unė nuk sugjerova qė Kosova ti japi pjesė Serbisė, por ama vetėm kur shqiptarėt tė jenė tė gjithė brenda Kosovės dhe serbėt brenda Serbisė, ka pėr tu qetėsuar gjendja.
    Pse qfar po thua ti qfare te thojn tani ata a , te qlirova tsh luj is te dua me ty jo shoku sa te ka shqiptar taman jo edhe pse shum servila po kena ne dite te sotit .
    KOSOVA E MADHE

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anėtarėsuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty mė gjen, nėn hijen tėnde qė mė le amanet!Nėse tė duket qė kam humb,mė kerko atje ku fryn uragani i kohės,atje do mė gjeshė,duke tė kėrkua Ty!
    Postime
    7,750
    Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin

Ne kete e quajm ,,jo buka po kulaqi''Nuk eshte e vertet se vetem ata te huajt na ,,ndihmuan''si thoni ju po mos te ishte alarmi nga ne nuk do te ishim kurr te lire!A pak dham per Kosoven a?Ende nuk jan gjetur eshtrat e atyre qe u flijuan per nje Kosove te tere e jo te pergjysmuar!Pa Mitrovicen e bashkuar eshte si me ,,trup e pa koke''!
    Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.

Syrigana Maska e Kujtim Demiri
    Anėtarėsuar
    04-12-2007
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    150
    edhe une jam nga Mitrovica, ndarja si rrezik qe i kanoset Kosoves e kam kuptuar menjeher pas luftes,
    problemet qe sot neve na preokupojne jane si pasoje e mosinteresimit dhe mosangazhimit te lidereve tane, sepse deri sot askush nuk e ka permend Mitrovives ku jane me shume se 15.000 banore te zhvendosur,
    e sot po e permendin se Mitrovica ka filluar te behet nje kancer per Kosoven dhe ndoshta edhe per Ballkanin, qe ka fillu te shperndahet.

Allahu ėshtė mė i Madhi! Maska e Anetar_kastarof
    Anėtarėsuar
    28-03-2008
    Vendndodhja
    Suedi - Gėteburg
    Postime
    323
    Gjithcka esht e mundur, kte duhet pasur parasysh gjithher. Mirepo, un theksoj at qe ka then dhe S.Berisha; "Ne Ballkan ka shum Mitrovica", qe do te thot se ne rast se nderkombetaret do pajtoheshin me Serbin, qe Mitrovica te ndahet, ateher kta duhet te jen te gatshem per copetime te tjera ne rajon.

P.sh. ne Serbi; Preshev, Bujanvc ku majoriteti jan shqiptar, porsi ne M. veriore.
    Ne Maqedoni; ku afro 45% jan shqiptar, problem ky akoma me i madh, ngase edhe Greqia automatikisht do perballej.
    Bosnje; republikat serbe do kerkonin menjeher qe t'i takojn Serbis.

Andaj, shtrohet pyetja: Vall a jan te gatshem nderkombetaret se c'do te ndodhej me pas??
    Nese po, ateher kini parasysh luftera te reja, me te zgjeruara sesa ato gjat shperberjes se ish-Jugosllavis, ku pothuaj i ter rajoni ndizej flak.

Nderkombetaret per kto gjera kan menduar qe heret, e kan shqyrtuar opsionin e ndarjes me te hyr NATO-ja ne Kosov. Nderkombetaret kan shpenzuar shum te holla per te arritur deri ktu ku jan sot, te vejn "Ballkanin nen kontroll". Nderkombetareve do u kushtonte trilion her me teper po qe se do pranin ndarjen e Kosoves, ndaj shumica kan pranuar realitetin e sotem, (kam fjalen per shtetet me te zhvilluara ne bot), sic dhe duhet te jet; Nje Kosov te pavarur, minioritetet me te drejta si ne asnje shtet tjeter ne bot. Ku shqiptarit s'i thuhet shqiptar po kosovar dhe anasjellas, ndonese 96% shqiptar. Prandaj, un personalisht, s'besoj, s'e besoj se nderkombetaret te jen aq budallenj.

Po serbet, vall e kan parasysh nje gje te till, se ka me shum Mitrovica ne Rajon sesa nje??

Per serbet kjo esht mase e kerkuara, qe te riperseritet lufta "Millosheviq", vecse ksaj here serbet po ashtu jan te vetedijshem se nje gjeje te till s'do mundnin kurr t'ia dalin, pasi sot NATO-ja prezente.

C'duan serbet??

Serbet kerkojn M. veriore pa asnje kusht!! Ata jan te vetedijshem se me luft s'do ia dalin kurr, ndaj perpiqen dhe do bejn kte vazhdimisht qe me diplomaci te pakten te formojn nje republik te re nen konfederat te Kosoves, porse serbeve te veriut t'u jepet cdo mundesi tjeter, qe po te duan te lidhen edhe dhe me Serbin. Me tjera fjal - shtet brenda shteti. Por as kte s'e besoj dot, pasi qe me sa njoh veten dhe gjakun tim shqiptar, kurren e kurres nje gje te till s'do ta lejonim. Kot e ka Serbia, njashtu Rusia.

Per sa i perket pavaresis se Kosoves, mund t'ju them se, ne rast se do te deshtonte, ateher ka deshtuar vet Amerika. Rusia do merrte rolin si superiore, e kjo per amerikanet do ishte vdekjeprurese.

Ju faleminderit!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anetar_kastarof : 25-06-2008 mė 19:35
    Fjala dhe plumbi kur dalin s'kthehen mė, andaj mendo shumė herė e fol njėherė.

Anėtarėsuar
    04-12-2007
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    150
    e vertet eshte qe ka shume "mitrovica" ne ballkan por kjo Mitrovica qe e kam fjalen une ka rendesi te madhe per Kosoven, e nuk po e di se sa jane te njoftuar keta lideret tane.

Mitrovica ka tre lumenje, nje liqen (permbush 30% te kerkesave per uje ne Kosove), hidrocentral (permbush 15% te kerkesave per energji elektrike ne Kosove), ka Trepēen (fabrika qe ze vendin e dyte ne Evrope per plumb dhe zink, etj...), ka natyren e pershtatshme per zhvillimin e turizmit (si dimror ashtu edhe veror), ka Universitet (degen e metalurgjise dhe xehtarise), ka fabriken e akumulatoreve, e shume fabrika e vlera tjera...

nga keto qe i ceka sot nuk jane ne shfytezim ose jane pjeserishte ne shfrytzim, e kjo dmth stagnim per zhvillimin e Kosoves. ky eshte problemi...

Mbase nuk do te shkruaj per tema politike, por po provoj te pershkruaj nje gjendje reale te situates nga veriu ne pergjithesi.
    Une punoj ne Tv publik te Kosoves dhe me ka ren puna te shkoj ne te gjitha anet e Kosoves dhe me gjer, duke punuar dokumentar, para nje Viti isha pikerisht ne kufirin me Serbin, ku bile kishim frike, se do te gjuanin mendonje plumb !!!
    Behet fjale pikerisht, ne vendin e lindjes se ISA BOLETINIT- fshatin BOLETIN, mbase jam duke pergatitur edhe nje skenar shume gjat per heroin.
    mbase atje isha per nje teme krejtesisht tjeter dhe keshtu mua dhe ter ekipin, na shoqeroi, Ciceroni i Kulles-muze, te ISA Boletinit, mbiemri i tij Ishte Peci, per momentin nuk me kujtohet emri i tij.
    besoni ose jo, ne ter ato pjese , ku kryesisht shtirhet, TREPCA qeveria serbe me katastra te ndryshem esht duke matur Tokat Tona pra te Shqitareve, qe esht duke i blere. Dhe me beson Syt mejan mbushur me Lot, se cfar tregime te dhimbeshme tregonte Ciceroni ne fjale...
    Ndokujt mund t'i duket naive kjo, por ky esht realiteti dhe shume i dhembshem per ne.
    Dhe tani nese i kthehemi vetem Kules se Isa Boletinit, qe esht simbol i Patriotit eshte jashtezakonisht per te ardhur keq, ose me then me nje fjale, eshte VETVRASJE kulturore -kombetare. le me qe edne nuk munden t'i sollen eshtrat e tij dhe 2 nipave te tij, por dhe Kullen e lane ne mjerim, ajo qeveri, kjo qeveri, ajo ministri , kjo minsitri... eshte turp, Turp i madh...
    andaj nuk dua te shkruaj per keto gjera sepse jam munduar shume te bje ndonje gje dhe s'kam munduar, jam munduar shume te punoj dokumentar dhe s;kam pas perkrahje....
    .................................................. ......................
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

Anėtarėsuar
    04-12-2007
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    150
    Citim Postuar mė parė nga ABSOLUTE Lexo Postimin
    Mbase nuk do te shkruaj per tema politike, por po provoj te pershkruaj nje gjendje reale te situates nga veriu ne pergjithesi.
    Une punoj ne Tv publik te Kosoves dhe me ka ren puna te shkoj ne te gjitha anet e Kosoves dhe me gjer, duke punuar dokumentar, para nje Viti isha pikerisht ne kufirin me Serbin, ku bile kishim frike, se do te gjuanin mendonje plumb !!!
    Behet fjale pikerisht, ne vendin e lindjes se ISA BOLETINIT- fshatin BOLETIN, mbase jam duke pergatitur edhe nje skenar shume gjat per heroin.
    mbase atje isha per nje teme krejtesisht tjeter dhe keshtu mua dhe ter ekipin, na shoqeroi, Ciceroni i Kulles-muze, te ISA Boletinit, mbiemri i tij Ishte Peci, per momentin nuk me kujtohet emri i tij.
    besoni ose jo, ne ter ato pjese , ku kryesisht shtirhet, TREPCA qeveria serbe me katastra te ndryshem esht duke matur Tokat Tona pra te Shqitareve, qe esht duke i blere. Dhe me beson Syt mejan mbushur me Lot, se cfar tregime te dhimbeshme tregonte Ciceroni ne fjale...
    Ndokujt mund t'i duket naive kjo, por ky esht realiteti dhe shume i dhembshem per ne.
    Dhe tani nese i kthehemi vetem Kules se Isa Boletinit, qe esht simbol i Patriotit eshte jashtezakonisht per te ardhur keq, ose me then me nje fjale, eshte VETVRASJE kulturore -kombetare. le me qe edne nuk munden t'i sollen eshtrat e tij dhe 2 nipave te tij, por dhe Kullen e lane ne mjerim, ajo qeveri, kjo qeveri, ajo ministri , kjo minsitri... eshte turp, Turp i madh...
    andaj nuk dua te shkruaj per keto gjera sepse jam munduar shume te bje ndonje gje dhe s'kam munduar, jam munduar shume te punoj dokumentar dhe s;kam pas perkrahje....
    .................................................. ......................
    ne fillim po te korigjoj se fshati boletin (ku eshte kulla e Isa Boletinit) nuk eshte kufiri, prej aty ka edhe rreth 30 km deri ne serbi...
    e me te vertet turp per qeverin tone se e kane harruar pjesen me te rendesishme te Kosoves...
    shprsojme qe nje dite te behet me mire, por kemi shume pune per te bere...

O ti Kujtim, une shume mire e spjegova po ti se paske lexu me vemendje , se andej i kemi ra...dhe na ka shoqeruar ciceroni i Kulles, e di une shume mire sa i ka prej Kulles se ISes deri te kufiri me serbin, be djal.
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Dardani apo Kosovė
    Nga Statovci nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:31
  2. Kombin shqiptar 7 milionėsh nė Ballkan e kanė mbuluar retė e zeza
    Nga Davius nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 13:18
  3. Kosova: unjust politics
    Nga bqato nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 08:07
  4. Platform For The Resolution Of The Albanian National Question
    Nga saimiri-uk nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •