Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8

Tema: Nekrofilia.

Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874

Nekrofilia.

Nekrofili mund te quajme nga ana psikologjike "dashurine" per gjithēka qe eshte e lidhur me ushtrimin e dhunes dhe te shkaterrimit .... deshira per te vrare...admirimi per forcen... joshja e vdekjes, e vetevrasjes, e sadizmit .... deshira per ta shnderruar organiken ne inorganike nga nje nevoje e pa menjanueshme ,deshira "per te vene rregull ".
    Nekrofilise i mungojne nga natyra cilesite e nevojshme per krijimin dhe ajo strehohet, e vene ne levizje nga nje ndjenje pafuqie, ne zgjidhjen e lehte, qe eshte te shkaterruarit, qe per te ka peshe vetem nje gje : forca.

Nje fenomen shtazarak i ndeshur shpesh ne ditet e sotme,per fatin tone te keq!

Cili eshte pershkrimi juaj personal mbi "nekrofiline"?!

A mund ta quajme "semundje",apo diēka e bere me vetedije te plote nga njeriu?!

Si mendoni ju?!
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar Maska e pseudo
    Anėtarėsuar
    29-02-2008
    Postime
    366
    Necroze quhet gjithcka e vdekur, qelizat kur vdesin necrozohen.
    filie afinitet.
    Necrofilie afiniteti qe ke per gjithcka te vdekur.
    Une keshtu e kuptoj kete shprehje.
    Ja edhe nje shembull.

http://pages.infinit.net/xytra/necro.htm

Te pershendes.

Ps. mbase nga ana filologjike ka ate kuptim qe permende me lart, por une jam nulle ne filologjie.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga pseudo : 19-06-2008 mė 14:10

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Nekrofili,...me aq sa kuptova une me gjykimin tim modest,injorant dhe pa pretendime,..ne ket rast thuhet si mania apo perversioni seksual qe ka dikush kundrejt nje kufome.Dmth arritja e orgazmes me aktin seksual ndaj nje te vdekuri.Shembul pak a shume orientues eshte filmi "basic instict" kur ajo i vriste ne mes te raportit seksual per te arritur orgazmen me kufomen e tyre.
    Perversionet psiqike ne lidhje me seksin,ku futet dhe pedofilia,shume psikolog ose psikiater i lidhin me principe patologjike.
    Une me shume se investigues apo kerkues i shpjegimeve per ato fenomene do isha per denimin maksimal te atyre njerzve.Cdo lloj justifikimi atenuant do ishte i kote.

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anėtarėsuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Nekrofili,...me aq sa kuptova une me gjykimin tim modest,injorant dhe pa pretendime
    ...por i sakte.

Nekrofilia s'eshte tjeter pervec se nje semundje mendore dhe zakonisht nekrofile jane ata qe punojne roje ne morg!
    • The rest is silence.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Zombi Lexo Postimin
    Nekrofilia s'eshte tjeter pervec se nje semundje mendore dhe zakonisht nekrofile jane ata qe punojne roje ne morg!
    Si arrite ne kete perfundim, fakti qe nje njeri gjen nje pune si roje morgu nuk do te thote se ka tendenca nekrofile.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Zombi Lexo Postimin
    ...por i sakte.

shume sakte,shumica e rasteve.....nekrofile,keta jane.

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anėtarėsuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Si arrite ne kete perfundim, fakti qe nje njeri gjen nje pune si roje morgu nuk do te thote se ka tendenca nekrofile.
    Mos keqkuptohemi. Dmth jane ata qe vet zgjedhin kete vend pune. Jo ata qe s'kan zgjidhje tjeter!

Me falni qe pergjithesova
    • The rest is silence.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    perverse te tjere e zgjedhin si vend pune,per te vjedhur bizhuterite e te vdekurve.lloj lloj qelbesirash ka kjo bote,keta meritojne gijotinen.

Tema tė Ngjashme

1. Nekrofilia
    Nga DI_ANA nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 07-03-2009, 08:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •