Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Qeveria Lejon Diskriminimin ndaj Kombit Shqiptar

perSHENDETje
    Para tre ditesh ne kufirin e Kakavijes u keqtrajtua rende nje shtetas shqiptar qe donte te kalonte ne rruge te ligjshme per ne Greqi. Shqiptari i rahur, u dergua me taksi ne spitalin e Elbasanit ku ndodhet ne gjendje te rende shendetsore. Veprimi i anes greke perben shkelje te te drejtave te njeriut, ku ndalohet dhunimi trupor mbi personin.
    Por kjo ngjarje nuk ishte as e para as e fundit mbi shtetas shqiptar, me dhjera shtetas shqiptar ndodhen burgjeve te Greqise pa i'u bere kur fare gjykimi dhe presin. Para 6 vjetesh nje anije italjane me nje goditje shkaktoi vrasjen e mbi 80 shtetasve shqiptar ne Otranto. Deri tani nuk di te jet bere ndonje raportim i duhur nga qeveria shqiptare per abuzimet ndaj shtatasve te saj. Drejtesia Nderkombetare njeh te shteti te drejten e mbrojtjes te qytetareve te tij, nese shteti jon nuk e ben nje gje te tille atehere kush eshte roli i tij??? Si do ndalojne keto abuzime qe ndodhin perdite mbi shtetas shqiptar??falemiNDERit

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Khalid!Tema qe ke hapur eshte interesante dhe vlen shume te diskutohet.Shqiptarėt hallexhinj shpesh bėhen edhe viktima tė mafias shqiptaro-greke“Realiteti i tė burgosurve shqiptarė ėshtė i llahtarshėm. Ata jo vetėm qė keqtrajtohen, por edhe pėrdhunohen e poshtėrohen nė forma primitive. Drejtėsia greke, jo rrallė u ka kthyer lirinė e vjedhur me dhunė qytetarėve shqiptarė gjatė kėtyre viteve, por asnjėherė nuk i ka dėmshpėrblyer tė burgosurit qė kanė fituar pafajėsinė”.Une kam arritur ne konkluzionin se politikanet tane, te cilet gufojne prej patriotizmes, nuk i duan emigrantet. Emigrantet per ta jane persona non grata. E para sepse emigrantet kane perfituar, qofte edhe ne kushte minimale, nje kulture politike demokratike.

E dyta sepse jane te pavarur nga ana ekonomike dhe politikanet tane nuk i fusin dot ne sistemin e tyre te korruptuar mafioz dhe klientalist.

Prandaj ata do donin qe emigrantet te qendronin sa me larg Shqiperise. Prandaj edhe emigrantet nuk duhet t'ua plotesojne deshiren.

Emigrantet qe gjenden ne vendet fqinje, Greqi dhe Itali, duhet te jene te pranishem ne Shqiperi, mund te behen lokomotive per zhvillimin demokratik dhe ekonomik te Shqiperise. Ata duhet te kuptojne se jane nje force e madhe.

Ketu eshte pergjegjesia e vendeve Europiane: ato duhet te krijojne kushtet qe emigrantet Shqiptare te ndjehen qytetare te vendeve te tyre dhe jo t'i lene ne kete gjendje gjysem te paligjshem sic ndodh ne menyre skandaloze ne Greqi. Emigratet duhet te kene mundesine te levizin me lehtesi maksimale sepse keshtu mund te ndikojne shume pozitivisht ne ekonomine dhe politiken Shqiptare. Kjo eshte ne interesin e Shqiperise por edhe te vete Europes.

Ja c'ka shkrujt Gjergj Fishta dhe kjo vlen dhe per situaten ton sot.

M'kamė kryekungujt prej si u vunė,
    Duel padija n'krye tė vendit;
    Njerzt e kėnuen u poshtnune,
    Metėn t'urtit jashtė kuvendit.
    Duel me faqe t'bardhė trathtari,
    Shpirt e fis qi ka kuletėn;
    U ndėshkue pa dhimė Shqyptari,
    Qi pėr fis nep gjan e jetėn.
    Shqynis zani atbotė i humi,
    T'huejt mi qafė i a vunė thėmren,
    E e mloj skami, terri e gjumi,
    Djelmt e vet i a lnuren zemrėn.
    E Shqyptarėt jo veē s'e nisen
    Pėr kto punė pėrjashta Momin.
    Por ma fort, medje, e konisen.
    Msue gjithmonė me nderue llomin...
    E njikshtu, qitash, njaj i cilli
    S'e la mrendė e detit vala,
    S'e la ferri, toka e qilli,
    N' Shqypni majet porsi njala

Me respekt Alba
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

Fierak Ne Gjak Maska e rolua
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    Toronto - Canada
    Postime
    630
    as ska per te ndryshuar kjo gje!!!
    greku kshu ka qene e keshtu ka per te ngelur!!!!!

ai e ka nga lashtesia emrin barbare!!!!

"""""""""""""""""""""""""""""""""""roeli""""""""""""""""""""""""""""""""""""'
    Fieri eshte qyteti endrrave te mia
    Fieri qyteti ku kaloj femirija
    Fieri qyteti ku jam ritur me mundime
    Fieri qyteti ku kam folur gjuhen time
    Fieri qyteti ku kam thurrur endrren time

......................^_R_o_L_u_A_^

PEDAGOG Maska e Pyes_Lotin
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Vallai vetem po nuk shkova ne greqi kete ver se kom me i diskretitu fare ato greket

!!! Une mendoj se Shqiptaret mire ja bejne kur i fusin thiken ose plumbin ne ball grekve ose ndonje te huajai tjeter , sepse e kuptoj qe ja kan sjell shpirtin ne maj te hundes!!!

Dhuna vetem Dhume perballohet se po ule koken posht IKE PER DHJAM QENI
    Jam JETUS jo TREGUS!.

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    O code-cracker, problematizmi im eshte: mbase nuk na i ka fajin italjani, greku ..... por mos na i ka qeveria jone qe na ka leshu si baketine pa bari???

Tema tė Ngjashme

1. Rreth Pėrhapjes Sė Islamit Ndėr Shqiptarėt
    Nga cobra nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 14:47
  2. Himarė, mėsimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  3. Greqia u jep shtetėsinė minoritarėve
    Nga DYDRINAS nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. A e duan shqiptarėt bashkimin kombėtar?
    Nga Sabriu nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 05-05-2006, 11:56
  5. Ēka i ndanė dhe ēka i bashkon shqiptarėt?
    Nga Davius nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-04-2006, 18:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •