Katolike.......
Musliman
Orthodhoks
Bektashi
Katolik
Protestant
Nje tjeter besimi
Ateiste/deist/agnostike etj
Katolike.......
Think only of the past as its remembrance gives you pleasure. J. Austen
Pak keq qė i keni bėrė bashkė deizmin, agnosticizmin dhe ateizmin. Ky i fundit ėshtė mosbesim absolut. Ndėrsa deizmi dhe agnosticizmi nuk janė aq afėr me ateizmin.
Ma merr mendja qė autori i sondazhit i sheh si njėlloj duke qenė se vetė i pėrket njė feje.
Unė jam agnostik-deist.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mister Enigma : 18-03-2009 mė 04:41
Kodi:Eja ta bėjmė bashkė njė anagram por kujdes se mos po anagramohemi edhe vetė
asnji , dhe fene kemi mangut ne dhe i amrum punet.
Po mire atehere, kur thone islam ose mysliman, ku eshte ndryshimi, per mua ndryshimi eshte se islam eshte arabisht, kurse mysliman eshte po me origjine, por qe tingellon e shqiperuar..., te me falin besimtaret e kesaj perkatesie, por nuk kam asgje me dy kuptime...!
Eshte njelloj sikur un te them jam orthodhoks ( ku ne origjinalitet te fjales eshte greke ) por qe ne veshin e nje shqipoje eshte e pranueshme, pasi eshte e shqiperuar..., por kur une them qe jam pravosllavnik..., jo vetem ata qe urrejne sllavet, por edhe vet orthodhokset shqiptar, do te me kundershtonin...!
Por edhe nje here ju kerkoj ndjese, pasi jam duke insistuar me injorancen time, ku pra eshte ndryshimi, kur nje shqiptar thote "jam musliman" ose "jam islam-ik", ka dhe nese ka, falenderoj paraprakisht kedo qe do te tregoje durim duke me nderuar me pergjigjen e tij...!
Pershendetje
Cka do te thote fjala "ISLAM
Fjala 'Islam' do te thote paqe dhe nenshtrim. Paqa nenkupton te qenurit ne paqe me veten dhe me ēdo gje perreth, ndersa nenshtrimi nenkupton zbatimin e urdhrave te Zotit. Nje kuptim me i gjere i fjales 'Islam' do te ishte: Te arrish paqe duke iu nenshtruar urdhrit te Zotit. Islami eshte nje mėnyrė jetese qe ka si domethenie te sjellurit e moralshem.
Kush eshte musliman
Fjala "Musliman" i referohet atij qe i nenshtrohet urdhrave te Zotit. Kjo behet duke deklaruar "La ilahe il-lallah, Muhamed resulullah. (Nuk ka zot tjeter perveē Allahut, dhe Muhamedi eshte i Derguari i Tij)". Pra ēdo njeri qe me deshire i nenshtrohet vullnetit te Zotit eshte Musliman.
Gjithe pasuesit ose perkrahesit e Islami quhen musliman.
Shpresoj qe te jeshe i kenaqur me pergjigjen, nese dikush mund te jape pergjigje me te mire eshte i mireseardhur.
Une jam Pagan!
I perkas fese se te pareve tane, Ilireve!
Por nuk ishte tek lista![]()
Myslimane
Ama rrespektoj besimin fetar tė ēdo individi.
Krijoni Kontakt