Close

Rezultati i Sondazhit: Cilit besim fetar i perkisni ?

Votues
275. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Musliman

141 51.27%
  • Orthodhoks

31 11.27%
  • Bektashi

6 2.18%
  • Katolik

30 10.91%
  • Protestant

3 1.09%
  • Nje tjeter besimi

6 2.18%
  • Ateiste/deist/agnostike etj

58 21.09%
Faqja 14 prej 14 FillimFillim ... 4121314
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 137 prej 137
    Not Interested ! Maska e Marijuana85
    Anėtarėsuar
    13-01-2007
    Vendndodhja
    Home for a while and soon back to U.K :)
    Postime
    683
    Katolike.......
    Think only of the past as its remembrance gives you pleasure. J. Austen

Anagramisti Maska e Mister Enigma
    Anėtarėsuar
    06-08-2004
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    2,636
    Pak keq qė i keni bėrė bashkė deizmin, agnosticizmin dhe ateizmin. Ky i fundit ėshtė mosbesim absolut. Ndėrsa deizmi dhe agnosticizmi nuk janė aq afėr me ateizmin.
    Ma merr mendja qė autori i sondazhit i sheh si njėlloj duke qenė se vetė i pėrket njė feje.
    Unė jam agnostik-deist.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mister Enigma : 18-03-2009 mė 04:41
    Kodi:
    Eja ta bėjmė bashkė njė anagram por kujdes se mos po anagramohemi edhe vetė 

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-03-2009
    Vendndodhja
    tu pi pi pi. DoLLi Qe Paraqet Rrezik.. RaKi_BMW@hotmail.com
    Postime
    374
    asnji , dhe fene kemi mangut ne dhe i amrum punet.

Po mire atehere, kur thone islam ose mysliman, ku eshte ndryshimi, per mua ndryshimi eshte se islam eshte arabisht, kurse mysliman eshte po me origjine, por qe tingellon e shqiperuar..., te me falin besimtaret e kesaj perkatesie, por nuk kam asgje me dy kuptime...!
    Eshte njelloj sikur un te them jam orthodhoks ( ku ne origjinalitet te fjales eshte greke ) por qe ne veshin e nje shqipoje eshte e pranueshme, pasi eshte e shqiperuar..., por kur une them qe jam pravosllavnik..., jo vetem ata qe urrejne sllavet, por edhe vet orthodhokset shqiptar, do te me kundershtonin...!
    Por edhe nje here ju kerkoj ndjese, pasi jam duke insistuar me injorancen time, ku pra eshte ndryshimi, kur nje shqiptar thote "jam musliman" ose "jam islam-ik", ka dhe nese ka, falenderoj paraprakisht kedo qe do te tregoje durim duke me nderuar me pergjigjen e tij...!
    Pershendetje

i/e regjistruar Maska e Raim
    Anėtarėsuar
    09-11-2007
    Postime
    473
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Po mire atehere, kur thone islam ose mysliman, ku eshte ndryshimi, per mua ndryshimi eshte se islam eshte arabisht, kurse mysliman eshte po me origjine, por qe tingellon e shqiperuar..., te me falin besimtaret e kesaj perkatesie, por nuk kam asgje me dy kuptime...!
    Eshte njelloj sikur un te them jam orthodhoks ( ku ne origjinalitet te fjales eshte greke ) por qe ne veshin e nje shqipoje eshte e pranueshme, pasi eshte e shqiperuar..., por kur une them qe jam pravosllavnik..., jo vetem ata qe urrejne sllavet, por edhe vet orthodhokset shqiptar, do te me kundershtonin...!
    Por edhe nje here ju kerkoj ndjese, pasi jam duke insistuar me injorancen time, ku pra eshte ndryshimi, kur nje shqiptar thote "jam musliman" ose "jam islam-ik", ka dhe nese ka, falenderoj paraprakisht kedo qe do te tregoje durim duke me nderuar me pergjigjen e tij...!
    Pershendetje
    Cka do te thote fjala "ISLAM

Fjala 'Islam' do te thote paqe dhe nenshtrim. Paqa nenkupton te qenurit ne paqe me veten dhe me ēdo gje perreth, ndersa nenshtrimi nenkupton zbatimin e urdhrave te Zotit. Nje kuptim me i gjere i fjales 'Islam' do te ishte: Te arrish paqe duke iu nenshtruar urdhrit te Zotit. Islami eshte nje mėnyrė jetese qe ka si domethenie te sjellurit e moralshem.

Kush eshte musliman

Fjala "Musliman" i referohet atij qe i nenshtrohet urdhrave te Zotit. Kjo behet duke deklaruar "La ilahe il-lallah, Muhamed resulullah. (Nuk ka zot tjeter perveē Allahut, dhe Muhamedi eshte i Derguari i Tij)". Pra ēdo njeri qe me deshire i nenshtrohet vullnetit te Zotit eshte Musliman.
    Gjithe pasuesit ose perkrahesit e Islami quhen musliman.

Shpresoj qe te jeshe i kenaqur me pergjigjen, nese dikush mund te jape pergjigje me te mire eshte i mireseardhur.

i/e regjistruar Maska e Kaoni
    Anėtarėsuar
    19-03-2009
    Postime
    268
    Une jam Pagan!
    I perkas fese se te pareve tane, Ilireve!
    Por nuk ishte tek lista

i/e regjistruar Maska e Jetmiraaa
    Anėtarėsuar
    03-11-2023
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    886

Pėr: Cilit besim fetar i pėrkisni?

Myslimane
    Ama rrespektoj besimin fetar tė ēdo individi.

Faqja 14 prej 14 FillimFillim ... 4121314

Tema tė Ngjashme

1. Kujt feje i perkisni?
    Nga Sokoli nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 113
    Postimi i Fundit: 24-12-2011, 12:59
  2. Cilės ideologjie politike i pėrkisni?
    Nga Kryeplaku nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 57
    Postimi i Fundit: 30-06-2011, 12:38
  3. Kujt "Shkolle" i pėrkisni?
    Nga Kryeplaku nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-12-2007, 09:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •