Sa lehte eshte ti largohesh subjektit.........
Paga minimale ne Angli eshte £5.52 ne ore per moshat 22 vjec e siper. Nje punetor ne Angli mesatarisht punon 48 ore ne jave. Nje njeri qe paguhet m pagen minimale i takon te marre nje page me pak se £12.000 ne vit (pas takasave dhe sigurimeve nacionale) Nje rroge mesatare ne Angli eshte £18.000 dhe kjo pa llogaritur zbritjen e tatimeve, sigurimit nacional etj. Sigurisht qe avokatet, doktoret dhe njerezit me profesione te larta marrin paga qe mund ti kalojne £50.000 ne vit....po sa % e Shqiptareve futen ne kete kadegori?
Duke u kthyer ne diskutimin mbi aeroportin. Mua me duket se problemi eshte pakez i egzagjeruar ketu. Une per 3 vitet e fundit kam vajtur nga 2 here ne Shqiperi dhe nuk kam patur asnje problem pervec pyetjeve te zakonshme. I vetmi problem ne aeroport ka qene ardhja me vonese (pas 2 ditesh) e valixhes, qe sigurisht nuk ishe faij i personelit te aeroportit. Disa nga Shqiptaret qe kane marre nenshtetesine Britanike harrojne shume nga kane ardhur dhe irritohen shpejt nga pyetjet ne aeroport...dhe ketu fillon dhe lind probemi. Por shpejt harrojne se sa strikte eshte procedura e kontrollit ne aeroportet e Britanise.
Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.
O Landiii Ma gjej te lutem nje pune te tille ?? se une ke ky spitali qe punoj me japin vetem 1/10 e asaj qe thu ti ..
E kam me te vertet
PS: persa i perket problemit te Aeroportit eshte e vertet qe eshte problem jo vetem kur hyn ne Shqip po erdhe kur del ..
Une kam pasaporte Shqip mbase prandaj.. po kur vjen rradha ke une gjithmone vonohem mbi 7-8 minuta .. nje here polici me peyeti " quni kjo pasaporta fallco eshte ? une ju pergjigja Po kuptohet me shaka... kjo me kushtoi 45 minuta vonese dhe nje vrap me kap avionin...Ehh Sa e veshtire eshte te komunikosh me homo sapiens me duket se ne shqipet jemi homo nonsapiensHey meqe ra fjala 2 vitet e fundit kam qene 4 here .. me mire po behet ... po me vjen keq qe fjala mire eshte shume optimiste .... dmth kohe duhet kohe .. shume kohe derisa te pesojme evolucionin e shumepritur
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga KillinGRoutinE : 27-06-2008 më 13:19
S'me duket se jane vene ne shenjester per "zbor" shqiptaret e Anglis. Me duket shume absurde. Ne qofte se ka ndonje problem dhe polici abuzon detyren le ta zgjidhin atje direkt dhe ti tregojne vendin e vet policit. Ne fund te fundit ata e kane pare boten dhe s'jane injorante.
Mos mbro kot një gjë që është e pamundur. E para punës të gjithë me cash punojnë ? E dyta, këto punët që paguhen me cash nuk janë mjekë e profesora. Pastaj besoj se kanë dhe shpenzimet e veta dhe nuk e nisin dot gjithë rrogën direkt për Shqipëri, se Anglia përveç rrogave ka dhe çmimet të larta.
Duhet te kete dy Rinas Shqiperia...Se tek ai qe kam zbritur une 'disa' here nuk mbaj mend kurre te kete bere vaki e te me kete pyetur, vonuar apo shqetesuar njeri. Biles kur qelloi noi femer eshte bonus, se pervec se nuk me shqeteso, me dhuro edhe noi buzeqeshje t'omel nga mbrapa. (pastaj me kap syri ate dhembin e pare te prishur qe ka dhe dhihet muhamedi, kshu muhabeti fare, desha te them lol)
Probleme te medha nuk kam hasur me autoritet shqiptare te aeroportit ne Rinas,vetem pyetje te tipit "Si fytyre e pare,te kemi sjelle ndonjehere ne komisariat"
Per te ardhur keq eshte gjendja e Kakavijes,isha vjet pas Vitit te Ri dhe radha e Shqiptareve nuk kishte mbarim,greket e merrnin shtruar.Ne qe vinin pertej Atlantikut kaluan procesin e vulosjes se pashaportes per pese minuta,ama mu desh te prisja tim vella nje ore e kusur.......
PS Si te ka Daja RUSI ty portokalli i mesiperm?![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga kolombi : 02-07-2008 më 11:11
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
mua sme ka ndodh te kem problem naj here, por nisur nga fjalet tuja une them qe kta nenpunesit ne aeroporte nuk eshte se jan debila, ata duan te na vonojne sa me gjate qe te jete e mundur ne shpresen se ne do fusim doren ne xhep per naj 5 paundshe...
une them qe te gjith te ankohen tek eproret e tyre, sa here te keni probleme te tilla, plus te kontaktojne ambasaden britanike ne Tirane dhe te nenvizojne problemet dhe ankesat e tyre....
ta bejme kte problem same zyrtar qe te jete e mndur.
Krijoni Kontakt