Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 35
    KuCoVaR Maska e Olimp
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    QS
    Postime
    484
    C'fare kontrolli mer atje futet i bibri i botes me pistolet ne xhep sikur ta kishte me gogla :P
    Ere mire mire

i/e regjistruar Maska e kleos
    Anëtarësuar
    28-04-2006
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    426
    Citim Postuar më parë nga landi45 Lexo Postimin
    o kleos para 2 vjetsh isha ne shqiperi me gruan dhe femijet me lane tre ore ne rradhe edhe pse ne cdo shtet te botes do lejonin nje fmije 5 muajsh te kishte me perparsi por si duket donet lek kur vajta te sporteli me tha qe femija nuk eshte i imi dhe se pse kishim dy pasaporta si angleze si dhe amerikane kur asnje nga keto shtete se ndalon dy nenshtetsin madje dhe pse e kisha hequr nenshtetesin shqiptare e ku di une ca pyetje koti ne fund me kerkoi nje kafe e raportova dhe madje thirra dhe ambasaden kur vajta sivjet nga janari e pashe qe per probleme se kerkojne leke dhe me e forta kesaj here ishte femer kontrolli beshty ne nje leter dhe po mundohej qe ta ferkonte ne pashaporte per te pare a i dilte boja se kisha ca viza ne pashaporten angleze madje kur vizat nuk ishin per ne shqiperi fare por per nje shtet tjeter u ankova se po ma sillte ne maje te hundes kur me vjen shefi a kud i une qa e thirrnin qe ishte ai i para dy vjeteve dhe me tha ti ske qejf te pagush dhe sa here te jete ai aty do kem probleme dhe madje se tropojanet sharrojne lehte me tha dhe une i thashe se neshtetesin shqiptare e kam hequr pikirisht nga kafshe si puna e tij qe shesin lopen e behen police. Une ne angli punoje ne Hommoffice qe eshte zyre e migracionit dhe ministria e brendshme nuk i pals njeriu se qa bejne ata idiotet ne shqiperi madje as se qa shkruan nje gazetare apo polic shqiptare por qeveria shqiptre duhet te kete kujdes se do krijoje incident diplomatic pasi keta njerez qe ndalojne jane neshtetas te nje vendi tjetr si dhe po acarojne nje nder komunitetet shqiptare me te forte ekonomikisht jashte pasi secili nga 259780 shqiptaret qe ndodhen ne angli qon nje shume prej 40 ose 50 mije dollaresh ne shqiperi per cdo vit dhe kjo vjen nga studimet e bera nga instuticionet angleze.

per ata qe i kerkon ligji ka instuticione anglia qoje listen e tyre me emra fotografi e shenja gishtash dhe per 24 ore i ke ne rinas sa per ato qe kane neshtetsi angleze dhe sikur te kene shkelur ligjin do nje periudhe te madhe gjygjesore e kohore qe te ndalohen nga shqiperia dhe ka nje kosto te madhe ekonomike pasi ka shume raste qe gjykatat angleze nuki njohin vendimet e shume shteteve dhe kostoja ekonomike do i shkonte shqiperis pasi ne angli ke te ashtequajtur kriminele lufte por ky shtet i ka dhene neshtetsin dhe i mbron se tashme i ka neshtetas e jo ata qe kane shkelur ligjin ne shqiperi kur ne kete vend nuk ekziston ligji ku te ndale polici e te ve gjob pa asnje arsye me plotesu normen si kohe te enverit sa per ankesat te ministri nishani eshte po ky qe e ka kthyer mininstrin ne qiflig te tij duke marre ryshfete dhe per emrime qa thua ti ne te ankohemi ata ti ngrejne ne detyre si hajdut shembullore.
    E lexova shkrimin tend por nuk arrita te kuptoj asgje , perveç faktit se ti punon ne 'hommoffice' dhe qe paske nje mllef te madh.

Duhet te kuptosh nje gje : Jo te gjithe emigranteve iu kerkohen leke nen dore dhe ushtrohet kontroll ndaj tyre , raset te veçanta ka por te jesh i bindur qe po shkohet drejt permirsimit dhe situata ka ndryshuar goxha ne krahasim me disa vite me pare.
    E kam sqaruar dhe me siper qe ka shume persona me preçedente penale qe mundohen te hyne dhe te dalin nga Shqiperia duke perdorur dokumente e identitete te fallsifikuara . Gjate kontrollit qe ushtrohet oficeret mundohen te sigurohen qe keto identitete dhe dokumente te mos jene te fallsifikuara pasi rrezikojne shume dhe masat qe merren ndaj oficereve te policise qe punojne ne Rinas jane nga me ekstremet , ne rastin me te mire largim nga puna por shume oficere i kane arrestuar dhe jo per faj te tyre.
    Mbase kjo i ka bere te jene dhe disi te ashper kur kryejne detyren .

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    amon sa te poshter qe jemi ne shqiptaret...nuk esht per te shkuar ne shqiperi fare me...ne vend qe te gezohen per ato qe shyqyr jan mire me pashapotren Angleze jo ore ne pisat i qesim probleme njerzve tan...e po pika ti bije atyre qe bejn numra me shqiptaret e shkret qe duan te vin te shikojne familien ne shqiperi dhe lejn dhe leket qe punojn gjtih vitin si qeni.....
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    Citim Postuar më parë nga Olimp Lexo Postimin
    C'fare kontrolli mer atje futet i bibri i botes me pistolet ne xhep sikur ta kishte me gogla :P
    ka mundsi futen te tjetert po jo ato nga Anglia se keshtu gjerash kam ndigjuar dhe une qe i bejn numra..une per vete shyqyr nuk kam probleme kam pashaport gjermane dhe nuk me thojn gje...kam mamin dhe babin me pashaport blu me dy viza te zeza dhe i thojn ne airport mos na veni vul dhe ato nuk i vejn dhe as nuk i japim lek dhe po e vuan nga inati se nuk i japim gje nuk na behet shume von se shkojme bejm tjeter....
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    Citim Postuar më parë nga kleos Lexo Postimin
    E lexova shkrimin tend por nuk arrita te kuptoj asgje , perveç faktit se ti punon ne 'hommoffice' dhe qe paske nje mllef te madh.

Duhet te kuptosh nje gje : Jo te gjithe emigranteve iu kerkohen leke nen dore dhe ushtrohet kontroll ndaj tyre , raset te veçanta ka por te jesh i bindur qe po shkohet drejt permirsimit dhe situata ka ndryshuar goxha ne krahasim me disa vite me pare.
    E kam sqaruar dhe me siper qe ka shume persona me preçedente penale qe mundohen te hyne dhe te dalin nga Shqiperia duke perdorur dokumente e identitete te fallsifikuara . Gjate kontrollit qe ushtrohet oficeret mundohen te sigurohen qe keto identitete dhe dokumente te mos jene te fallsifikuara pasi rrezikojne shume dhe masat qe merren ndaj oficereve te policise qe punojne ne Rinas jane nga me ekstremet , ne rastin me te mire largim nga puna por shume oficere i kane arrestuar dhe jo per faj te tyre.
    Mbase kjo i ka bere te jene dhe disi te ashper kur kryejne detyren .

ti nduket qenke polic vete o lali prandaj skuptoke se shqip po flas shqiptaret e angli po behen gati me dale ne demostrate para ambasades madje ka ca qe kane firmocur nje peticion per nderpreje te marredhenie diplomatike dhe po arritin numrin e duar te firmave me faktet qe kane do kalonte fare lehte per miratim atehere do e kuposh se qa do te thote e sa per mua te thashe qe u ankova para dy vjetesh madje dhe rregjistorva personin qe me kerkoi leket me premtuan qe do shkarkohej por pas dy vjetesh ishte bere shef e sa per ministrin nishani spo shohim naj ndryshim e sa per kontrool pashaportat angleze jane ne sistem kompjuterik madje te rejat kane dhe mikrocip dhe me to shkohet ne gjithe boten pa vize dhe jane fare lehte te identifikueshme dhe tani qe te gjtha jane biometrike dhe madje dhe me mikrocipe se di se qa kontrolli flet o ka kontrool amerika o ska po vetem e fusin pashaporten ne kompjuter nuk rrine tu kerku leke si duket ty te digjka korrupsioni ti ke me mijera kriminelne shqiperi rrugeve dhe po kerkoke ata qendodhen ne angli a po harrova si duket ata ne shqiperi skane me leke dhe po i kerkoni nga ne.

i/e regjistruar Maska e kleos
    Anëtarësuar
    28-04-2006
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    426
    Po mundohem te shpjegoj si funksionon puna e policise ne aeroportin e Rinasit meqe eshte i vetmi aeroport nderkombetar ne Shqiperi , por sdashke te kuptosh . Ti vjen nje here ne 3 vjet ne Shqiperi dhe pretendon ti gjesh te gjitha gjerat ne rregull.
    Sa per ankesat qe ben ti , me duket se ke ngaterruar institucion , ka nje sherbim te kontrollit te brendshem qe merret me rastet e shkeljeve te bera nga punonjesit e policise se shtetit shqiptar , here tjeter ik ankohu aty e jo te ambasada angleze .
    Ka shume shqiptare qe jane te kerkuar per krime ketu tek ne dhe ne Angli kane identitet tjeter e pasaporta angleze e ku e di un se cfare .
    Ministri Nishani , burre i mire apo i keq sme takon mua ta vendos , e ka vendosur partia aty.
    Personalisht kam antipati per te gjithe llojet e politikaneve.

Po ta them ne menyre shoqerore , mundohu te permirsosh pak menyren e te shkruarit ne shqip se me duhet ti lexoj 2-3 here ato qe shkruan , qe ti kuptoj.

Citim Postuar më parë nga landi45 Lexo Postimin
    Po acarojne nje nder komunitetet shqiptare me te forte ekonomikisht jashte pasi secili nga 259780 shqiptaret qe ndodhen ne angli qon nje shume prej 40 ose 50 mije dollaresh ne shqiperi per cdo vit dhe kjo vjen nga studimet e bera nga instuticionet angleze.
    Secili dërgon 40-50 mijë në vit në Shqipëri? Po sa e paskan rrogën mesatare këta shqiptarët e Anglisë që u dilka të dergojnë në Shqipëri shuma të tilla? Profesora, avokatë, doktorrë dhe drogaxhinj janë të gjithë.

Pastaj po ta marrim minimalen (40 mijë) i bije që dërgojnë 10 391 200 000, kur nga statistikat thuhet se në total nga emigrantët vijnë vetëm rreth 1 miliardë.

P.S. Gjithashtu do të thoja të njëjtën gjë që të tha dhe Kleos, që mundohu të shkruash pak më qartë se ësht shum e lodhshm për të kuptuar çfar ke shkruajtur.

Për punën e hyrjes në Shqipëri mua më ka rastisur që kam hyrë pa problem fare, po kam pas raste dhe që më kanë kërkuar para nën dorë policët. Megjithatë më shumë më ka shqetuar parregullsia dhe organizimi i dobët, sesa rryshfetet.

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Secili dërgon 40-50 mijë në vit në Shqipëri? Po sa e paskan rrogën mesatare këta shqiptarët e Anglisë që u dilka të dergojnë në Shqipëri shuma të tilla? Profesora, avokatë, doktorrë dhe drogaxhinj janë të gjithë.

Pastaj po ta marrim minimalen (40 mijë) i bije që dërgojnë 10 391 200 000, kur nga statistikat thuhet se në total nga emigrantët vijnë vetëm rreth 1 miliardë.

P.S. Gjithashtu do të thoja të njëjtën gjë që të tha dhe Kleos, që mundohu të shkruash pak më qartë se ësht shum e lodhshm për të kuptuar çfar ke shkruajtur.

ore ne angli rroga vjetore eshte 20000 deri 25000 paund dhe me teper me kursin e sotem eshte gati 50000 mije dollare po flasim per rroga te thjeshta se doktori e ka 250000 mije dollre plus bonuse ne vit pastaj marrin dhe assistence shqiptaret dhe jo te gjithe i postojne leket me banka pasi nje pjese e madhe i transportojne parat vete qe te shmangin deklarimin e fitimit per taksat si dhe pagesat bankare

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    me kujtohet nje rast para nja 4 vjetesh ne mos gabohem.po kthehesha ne Itali.
    ishte kohe pushimesh dhe tragetet ishin ful.ne po prisnim ne radhe per kontroll pasaportash.

vjen dhe nje bella figa gjermone(dhe ajo ne traget me ne),e shkreta nuk kishte faj u vendos ne radhe si ne.por ça ndodhi,vjen nje polic dhe i thote asaj qe te hynte pa radhe per kontroll pasaporte,ajo insistonte te rinte ne radhe si te gjithe.

te gjithe sa ishim lol e pame me perbuzje ate katnarin polic idiot debil.e ndjeme veten emigrante ne token tone ku jemi lindur,ne token ku quhet shqiperi,ku ne shqipètaret nga po vete policet shqiptare denigrohemi.ka me teper rendesi nje shtetas i huaj ne shqiperi sesa ne.

per te mos fol per targen e makines,sa ta shofin qe e ke te huaj,kuptojne qe je emigrant nga dokumentat,dhe te shembin duke pagu ryshfet ketyre plehrave,kemi lene gjith ato lek kot duke pasur cdogje ne regull.
    dhe pastaj del naj trim neper gazeta thot pse nuk kthehen emigrantet ne shqiperi perfundimisht.he pra pse nuk kthehen!

Kujdes fjalorin.. moderatori.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 24-06-2008 më 14:51

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05
  2. I penduari i bandes se Durresit: Deputeti i PDK-se, Aleks Keka, korrier droge
    Nga daniel00 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 132
    Postimi i Fundit: 28-10-2009, 03:41
  3. Mbulimi i krimeve te kryera gjate luftes ne Kosove
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-01-2009, 07:43
  4. Interpoli Spanjoll dhe Portugez mbi Sokol Olldashin
    Nga Hyllien në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 30-04-2007, 23:18
  5. Policia e vret. Kush do ta mbrojë qytetarin shqiptar...
    Nga ex-x në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 26-08-2003, 04:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •