Duke lexuar shkrimin e Ilir Nikollës që është vendosur në faqen e parë të forumit tonë me titull "Hutimi i Tiranës zyrtare në përvjetorin e Nënë Terezës" vetvetiu m'u shtrua një pyetje: a ja vlen që përvjetori i Nënë Terezës të bëhet çështje kombëtare? Ose: I bazuar po në atë shkrim, pyes: Përse kjo nuk diskutohet këtu si çështje kombëtare? Apo ndoshta beatifikimi apo shpallja shenjtë/e që bënë Kisha Katolike një besimtar të saj, ndoshta bënë pjesë në fe e, meqenë se shqiptarët kanë qenë gjithmonë për "shqiptarizëm" as tani nuk ia vëjnë veshin shumë gjërave fetare?
Flas nga përvoja që kam parë në shtetet tjera. Shteti apo kombi, nga i cili vjen i lumi që shpallet (apo shenjtëri/shenjtëresha), i bënë të gjitha, mos për të lumin/shenjtin atëherë së paku për interesin e shtetit që të mund të lidhet apo t'i forcojë më shumë marrëdhëniet me Vatikanin - papën, si më të madhin autoritet moral.
Unë mendoj se ajo që po ndodh me Nënë Terezën e meriton të ngritet në nivelin kombëtar për tu vetëdijësuar më shumë në rend të parë "udhëheqësit" e shtetit pastaj edhe i gjithë populli.
Krijoni Kontakt