Uallahi une jam i sigurte per gjithcka qe flas per hadithet sepse ne te kundert nuk do ta flisja.sepse profeti a.s thote kush thote per mua dicka qe une se kam then le ti eprgatise vetes nje karrige per ne zjarr.Keshtu qe une jam shume i sigurte jo vetem per kete por dhe per me shume se kjo qe kam thene ne drejtim te haditheve e nese nuk do te isha i sigurte nuk do isha besimtar por munafik ose qafir qe vepron dhe falet me gjymtyre por me zemer mohon, dyshon etj etj.
Nuk ka tre variante hadithesh.Nese do te njihje shkencen e hadithit do te ishte me mire per ty.ne hadith ka transmetime te shumta porse keto jane te regjistruara tek librat e jone te sakte si Buhariu dhe Muslimi.
Profeti a.s ka thene do ju le Kuranin dhe Sunetit.Lexoje tek hadithi 28 tek 40 hadithet e Imam Neuevijut
Nga Ebu Nexhih el-Irbad ibn Sarijeh, radijall-llahu anhu, transmetohet se ka thėnė:
Na ka kėshilluar Resulull-llahu, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, me njė vaz (kėshillė) nga i cili zemrat na janė ndritur dhe sytė na janė pėrlotur dhe i thamė: O Resulull-llah, sikur ky ėshtė vazi ynė lamtumirės, prandaj na porositė. Tha:
U porosisė juve devotshmėrinė ndaj All-llahut tė Madhėruar, dėgjueshmėrinė dhe nėnshtrueshmėrinė ndaj sunduesit edhe sikur ai tė ishte rob. Vėrtet, kush jeton nga ju do tė sheh shumė kundėrthėnie.
Ju e keni obligim sunnetin tim dhe sunnetin e halifėve tė pėrudhur drejtė. Mirė mbanu pėr kėto dhe ruanu nga risitė (bidatet) nė fe, sepse ēdo bidat ėshtė lajthitje.
(Davudi dhe Tirmidhiu, i cili thotė: ky ėshtė hadith hasen sahih)
Keshtu qe hadithet qe shipkin shiat qe thojne jo Aliu duhet ta kete postin e hilafetit dhe ho ebu bekri apo umeri.Se ka nga ato grupe te devijuara qe thojne harroj xhibrili ne vend tia jepte shpalljen aliut ia dha Muhamedit a.s .Po pse harrojne engjejt? E kush xhibrili!Po Allahu i di te gjitha gjerat.
Keshtu Gostivar une te keshilloj qe mos merresh shume me dituri shiash pasi ato e deformojne fene dhe argumentet e saj.Ata kane qellim persine dhe jo islamin.Allahu i udhezofte ato dhe ty ne rrugen e drejte.
Nuk e di falesh ti apo jo?Nese falesh si falesh?Nese merr abdes si e merr abdesin?Jo cdo gje thuhet ne Kuran.ne kuran jane parimet baze porse hadithet jane ato qe shpjegojne Kuranin.Ekziston nje grup i humbur prej 72 grupeve qe do perfundojne ne zjarrin e xhehenemit te cilet besojne vetem ne Kuran dhe jo ne hadithe.Ky lloj besimi eshte kufer dhe e nxjerr njeriun prej fese.Sepse feja jone eshte Kurani dhe hadithet.Per saktesimin e haditheve ka dijetare qe merren me shkencen e hadithit duke filluar nga kuptimet e tyre dhe nga tramsetuesit e tyre qe vijne nga koha e profetit , sahabet, tabijinet e deri ne kohen e sotme vjen zinxhiri hadithit.
Allahu ka premtuar se do ta ruaje Kuranin dhe po keshtu dhe synetin .Profeti a.s thote se Allahu ne cdo shekull nxjerr nje dijetar i cili i orienton njerzit per tek feja e vertete islame larg cdo grupi te humbur dhe te devijuar.Shekullin tone te kaluar inshalla ka qene sheik Muhamed Nasurudin El Albani shqiptari prej shkodre Muhadithi i i shekullit.Dijetari i vertete te cilin Allahu e pergezoi dhe me enderra ne dynja shikoje kete videon.
http://video.google.com/videoplay?do...KdoaiBDw&hl=en
Krijoni Kontakt