Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 80
    -
    Anëtarësuar
    15-08-2009
    Vendndodhja
    Graz
    Postime
    145
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Hm. Atehere ti kerkon qe te trajtoj si personalitet te ndare (skizofren). Ne dy tema te aferta ne kohe dhe kontekst ke mendime te ndryshme.

Pergjegja ime nuk ishte e pakuptimte, sepse the "bejani qejfin vetes". Kjo nenkuptonte se ti mendon se biseduesit qe thonin se me inteligjentet nuk besojne ne fe jane gabim. Prandaj citimi im nga Einstein u pershtat mjaft mire.

Ne fund, si gjithmone, biseden me nje viktime te Kuranit apo xhamive e perfundoj me nje keshille: Parkohu ne mesin e anetareve pasive (lexues) ne keto zonat hostile per xhamixhinjte.

*
    une beje shaka ti shkone te Einstein
    vetem sa per te mbushur faqet e forumit
    dhe te tallesh me njerez te nivelit tend
    ma shpifin njerezit si ty
    I'm MUSLIM and I'm proud

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Citim Postuar më parë nga barcelonist Lexo Postimin
    une beje shaka ti shkone te Einstein
    vetem sa per te mbushur faqet e forumit
    dhe te tallesh me njerez te nivelit tend
    ma shpifin njerezit si ty
    shum e vertet,mjafton te lexosh ,e thua qfar mendojn kur iu vien momenti i vdekjes ketyre qe nuk besojn ne zot??????

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Citim Postuar më parë nga GANGO of SG Lexo Postimin
    Ne analizimin e rrezultateve te studimit t'ij profesor Richard Lynn ka employ motoda statistikore si Pearson Correlation dhe Sprman Correlation, te cilat nuk garantojn t'vertet shkencore per ket lloj studimi. Nese rritja e pergjithshme IQ shoqnohet me rritje te numrit te ateistave, nuk don me than qe IQ asht strictly-kategorikisht the Indipendent Variable absolute qe ndikon ne the Dependet Variable - ( en ket rast Prefernecen Fetare apo Ateisem)!
    Metoda e studimit dhe statistikat e perdoruna per analizimin e rezultateve e ekspozojn studimin e tij para pikpytjes!
    Kjo që thua nuk është gjë e madhe. Sepse për të gjetur correlacionin ka metoda, dhe zakonisht metodat statistikore japin një lidhje midis dependent dhe indipendet variables. Gjithashtu japin dhe besueshmërinë e lidhjes, që zakonisht është një koefiçent apo numër më i vogël se 1. psh... 0.8 etj
    Ezekiel 25-17.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Midja Lexo Postimin
    ...e thua qfar mendojn kur iu vien momenti i vdekjes ketyre qe nuk besojn ne zot??????
    Cfare mendon se do te mendojme apo duhet te mendojme?
    A ke ndonje keshille?

*

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Edhe tek kriminelet sundon numri i Ateisteve keshtu qe na duhet te percaktojme kriminelet si me inteligjente se jo kriminelet.
    Pse, sipas teje kriminelet jan budallenj? Ka gallata.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga Midja Lexo Postimin
    shum e vertet,mjafton te lexosh ,e thua qfar mendojn kur iu vien momenti i vdekjes ketyre qe nuk besojn ne zot??????
    Vdesin si te tjeret,do ngjallen matane...
    Ne ate dynja
    Kush nuk mendon sipas menyres se tij,nuk ka llogjike!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    1
    Ci keni keto more njerez t dashur! kush mundet nga ju te ma mohoje ekzistencen e Zotit? kush eshte i afte te besoje teorine tashme te gjunjezuar te carls darvinit?

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Arjan! Lexo Postimin
    Ci keni keto more njerez t dashur! kush mundet nga ju te ma mohoje ekzistencen e Zotit? kush eshte i afte te besoje teorine tashme te gjunjezuar te carls darvinit?
    Mos lejo te te perziehen kabllot.

Teoria e Darwinit ne kisha e xhamia ka qene e gunjezuar akoma para se te ekzistonte, akoma para se te merrej dikush me saktesine e saj. Prandaj kisha e xhamia nuk jane "njesi matese".

Jashta ketyre dy institucioneve kjo teori akoma para ekzistimit te saj ka qene me e sakte sesa teorite e ndyrshme te feve perkatese ne lidhje me shume gjera, perfshire ketu edhe teorine e krijimit te njeriut dhe hapesires se tij nga nje force metafizike (Zoti).

Ndersa objektivisht, pra as nga prizmi i "darwinisteve" e as nga prizmi i feve, kjo teori ne asnje moment nuk ka patur argumente me pak per vete sesa teorite kontrare fetare. Sepse e vetmja menyre se si - teoretikisht - mund te argumentohet kunder teorise se Darwinit, eshte metoda e perdorjes se ligjeve te fizikes, te natyres, te mendimit e logjikes. Ndersa kjo metode paraqet njekohesisht thyerjen e teorive qenesore te feve: Ne momentin e mendimit logjik-shkencor, fete intelektualisht treten!

Keshtu qe te flasesh per gjunjezim te teorise se Darwinit, eshte guxim jasht arsyes se njeriut.

*

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Citim Postuar më parë nga Arjan! Lexo Postimin
    Shum loqkoman kokshe ti lol

humble
    Anëtarësuar
    24-03-2007
    Vendndodhja
    in M.T's heart
    Postime
    637
    Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin
    Kjo që thua nuk është gjë e madhe. Sepse për të gjetur correlacionin ka metoda, dhe zakonisht metodat statistikore japin një lidhje midis dependent dhe indipendet variables. Gjithashtu japin dhe besueshmërinë e lidhjes, që zakonisht është një koefiçent apo numër më i vogël se 1. psh... 0.8 etj
    Dobit e nji komenti nuk mund t'reduktohen te hapsina e universit t' vlerave psikometrike t'menjes tane. Interferencat emocionale dhe opinionet subjektive corientojn konsensusin universal shkencor dhe lendojn rand mardhanjet mes traditave (rrymave) t'Psikologjis.

Un nuk mohova kategorikisht kontributin e Korrelacioneve ne shpjegim ose parashikim lidhjesh mes Independent dhe Dependent Variables. Por identifikova problemet matematikore dhe METODIKE te zakonshme qe hasen me keto lloj analizash qe mund ta dobsojn kredibilitetin e reputacionit t'zanit shkencor. Pershembull ne rastin konkret, sado t'jet vlera rreale e koeficentit ai nuk mund te pretendoje reflektimin e ndikimit ose pergjegjsis ABSOLUTE-EKSLUZIVE te rritjes se IQ ne rritje te numrit global te ateistave. Ndoshta pervec IQ ka edhe Independent Variable tjera qe nderveprojn me prollua at rrezultat ....
    Yevgeny Rodionov
    Rroft AMERIKA!

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Tema të Ngjashme

1. KUR'ANI në gjuhën shqipe
    Nga RaPSouL në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 08:29
  2. Marka më e besuar për shëndetin
    Nga Borix në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2007, 05:56
  3. Islami dhe shqiptaret - Parakushtet per t´i besuar islamit
    Nga Shën Albani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 13:34
  4. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •