Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 80
    biotech Maska e Atheist
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    në mal
    Postime
    141
    Po tema s'po flet për vullnetin por për inteligjencën. Vullneti varet nga aftësia vetësugjestionuse e dikujt. Se çfarë përdor dikushi për tu vetësugjestionu është çështje pragmatizmi pastaj. Dikush sugjestionohet nga aftësitë e veta mendore, dikush nga ndonjë copë druni, dikush nga ndonjë lloj kafshe, dikush nga ndonjë koncept abstrakt. Dikush thjesht ka vullnet të fortë.
    Një shëtitje e rastit në pavijonin e të çmendurve tregon se besimi nuk provon kurrgjë — Fridrih Niçe

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Pranoj qe nje njeri intelektual nuk i beson fese, por besimi ne zot , dmth thjesht ne nje krijues (dhe koncepti i zotit e krijuesit ndryshon nga personi ne person) nuk varet fare nga inteligjenca.

Do thoja qe nje njeri inteligjent eshte ai qe nuk kalon ne ekstreme, as besim i verber ne zot, dhe as "besim" i verber ne ateizem.

Duhet pranuar dhe respektuar e panjohura, qe gjithmone per natyren e vet merr emertimin "ZOT",
    dhe ne te njejten kohe duhet perdorur dhe respektuar e njohura, faktet dhe vrojtimet empirike.
    Le te themi, nje e mesme e arte.

sonnenrad Maska e 412
    Anëtarësuar
    23-11-2005
    Postime
    13
    A survey of Royal Society fellows found that only 3.3 per cent believed in God - at a time when 68.5 per cent of the general UK population described themselves as believers.

A separate poll in the 90s found only seven per cent of members of the American National Academy of Sciences believed in God.

Professor Lynn said most primary school children believed in God, but as they entered adolescence - and their intelligence increased - many started to have doubts.
    Konstatim që dihej, por që "nuk është mirë" të thuhet në publik.

Nqs Akademia amerikane e Shkencave ka 93% ateistë, kur populli amerikan është 85% fetar, përfundimet e cituara lart dalin vetë.

Gjithashtu duke parë ca reagime lart, fakti që thotë se inteligjentët kanë prirje të hapur të jenë ateistë, nuk thotë se çdo ateist është automatikisht inteligjent...

sonnenrad Maska e 412
    Anëtarësuar
    23-11-2005
    Postime
    13
    Citim Postuar më parë nga Uarda-1 Lexo Postimin
    Kujdes, besimtar nuk eshte ai qe thote qe beson por ai qe e ve ne praktike ate.
    Kjo do të thotë që në Shqipëri ka 0.1% besimtarë...

sonnenrad Maska e 412
    Anëtarësuar
    23-11-2005
    Postime
    13
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Edhe ty edhe Julius.
    Cfare besimtari mund te jete krimineli ? Vetem besimtar nuk mund te quhet cfaredo lloj gjeje te pretendoje.
    Kriminelet jane 100% ateiste,perfshire ketu shume prifterinj qe merren me pislliqe.
    Askush qe beson vertet ne zot nuk mund te guxoje te dale kunder urdherave te zotit. Kush del kunder nuk eshte besimtar por ateist edhe sikur te quhet Papa i Romes.
    Ç'lidhje ka besimi me shkeljen e ligjit? Besimi thotë "unë besoj në zot"? Asgjë tjetër.

Përveç nqs po thua me vetëdije që inkuizicioni ishte vepër e ateistëve, ose që kamikazët islamikë që vetëshpërthehen tregjeve e autobuzave janë në fakt ateistë dhe nuk e dinë...

sonnenrad Maska e 412
    Anëtarësuar
    23-11-2005
    Postime
    13
    Citim Postuar më parë nga malo666 Lexo Postimin
    natyra e njeriut eshte dicka komplekse dhe nuk mundet te pergjithesohet dhe te shpjegohet ne kete menyre bardh e zi. cfadolloj arsye qe ka pasur nje njeri per zgjedhjen e tij nuk mundet te kufizohet ne numrin e iq-se apo te dipllomave.
    Po nqs arsyeja është inteligjenca e tij që i bën të mundur të kuptojë më mirë realitetin se sa një jointeligjent?

Pse psh nëse pyesim një grup hamallësh, mund të gjesh rezultat deri dhe 100% besimtarë, kurse në një grup shkencëtarësh vetëm 10% besimtarë. Këtë më duket se thotë artikulli në fjalë, për ata që e kanë lexuar. S'ka thënë gjë tjetër.

srbe na vrbe Maska e pryll
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoçit
    Postime
    573
    Për ilustrim Japonia që ka shkallën më të lartë të ateizmit (ateistë të vetëdijshëm e të deklarum 65%) ka dhe shkallën më të lartë të IQ (si mesatare popullsie).

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559

A ulet me rritjen e IQ besimi?

Cfare lidhje ka feja me Inteligjecen? Sipas psikologut Pr. Richard Lynn kane aq shume lidhje keto te dyja, saqe sipas tij besimi ne Zot ulet me rritjen e inteligjences. Ndaj edhe akademiket jane edhe me pak fetare se pjesa tjeter e popullsise.

Mirepo personalisht me ka rene rasti te njoh njerez te lexuar dhe shume te zgjuar, qe besonin qorrazi ne cdo pallaver fetare qe praktikonin. Si eshte e mundur kjo? Cfare ndodh me inteligjencen e tyre?
    Elegance is an attitude.

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    ah shume teme interesante,kam takuar shume njerez ne fakt,disa fetare dhe disa jo,ata fetare qe kam takuar une kryesisht myslimane nuk thonin gjer tjeter vetem fjalete kuranit dhe nuk benin muhabet tjeter pervec se do martojme vajzen me ket,apo sot nuk kam agjaruar,pse nuk veshin perce keto vajza bla bla bla bla etj.por ka dhe fetare me intelekt por ka edhe nga ata qe jane fanatike ndaj fese.nuk mund t'i pergjithsojme te gjithe duke thene se te gjithe fetaret jane budallenj,prap se prap inteligjent nuk behesh por lind
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Varet çfare konsideron IQ te larte, aftesi per te menduar apo per te bere llogari si nje makine.

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. KUR'ANI në gjuhën shqipe
    Nga RaPSouL në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 08:29
  2. Marka më e besuar për shëndetin
    Nga Borix në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2007, 05:56
  3. Islami dhe shqiptaret - Parakushtet per t´i besuar islamit
    Nga Shën Albani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 13:34
  4. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •