Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 12 prej 12
    i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anėtarėsuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar mė parė nga alDI Lexo Postimin
    Ti plako nuk je musliman, por je hipokrit, ka shume nga ju qe i thone vetes musliman vetem e vetem qe ti lejohet ndonje shkrim ketu tek nenforumi jone.

Aq ideale te forta keni juve sa per nje postim shisni cdo gje qe besoni.
    O Injorante i felliqur, e para e punes s'me plas fare per ty apo ndonje vehabi aty rrotull per maskim, dhe jo me kot e kam hapur ate teme pikerisht nenforumin islamik me allah apo jo?

Dhe shiko kur eshte postuar ky postim ketu qe 2 vjet e gjysme, kohen qe isha i lekundur rreth fejes islame deri sa e pash qe eshte fe (me gjithe budalliqet e juaja sikur edhe kete teme) per bageti e bujqesi se kohes muhamedit si puna jote.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga GL_Branch : 27-02-2010 mė 10:40

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga The Boy Lexo Postimin
    Me vjen shume KEQ dhe shume gjynah, per "KRISHTERET" e gjore, te GJORET krishtere, ata edhe vete nuk e dine se cfare ADHUROJNE? Ata as vete nuk e dine dhe nuk e kuptojne se KE kane Zot?

A ke menduar ndonjehere se sa nevoje kane myslimanet per te krishteret....
    A e ke kuptuar ndonjehere se Kurani pa Biblen nuk do te kishte asnje shans per tu paraqitur li liber i besueshem????...mendoje kete dhe mu pergjigj...

Cilin ata e konsiderojne si Zot valle, a Jezusin apo Zotin e VERTETE, Allahun e Gjithpushtetshem? Jo per gje, por disa grupe dhe sekte te krishtera me te cilat une kam studiuar BIBLEN shume vite me pare, thone se: "Jezusi eshte Zot, dhe disa grupe dhe sekte te tjera prej tyre thone se: "jo jo, Jezusi nuk eshte Zot, por ai ishte bir i Zotit. Une gjate polemikave dhe diskutimeve qe kam bere me ata, u kam shtruar nje pyetje mjaft te thjeshte:

Epo , po te shkosh pas sekteve mund edhe te ndeshesh ndonje sekt mysliman qe thote se Xhibrili gaboi duke ja zbritur Kuranin Muhamedit, por duhet t'ja kishte zbritur Aliut.......e ēfare pastaj, duhet te themi se i gjithe Islami eshte i gabuar dhe se Muhamedi nuk ishte i perzgjedhuri?????...mendoje edhe kete dhe pergjigju....

U kam thene tekstualisht: "sipas logjikes dhe besimit tuaj (te devijuar) ju thoni se Jezusi eshte kryqezuar, mirepo e pranoni se ne fund kur po jepte shpirti ai ne kryq (ISLAMI e mohon dogmen e shpikur te kryqezimit te ISES) ngriti syte lart nga qielli dhe U LUT, u PERGJERUA, dhe tha: "o at, ne duart e tua po e le shpirtin tim" = Atehere i kam pyetur keta te krishtere: -Nese Jezusi do te ishte Zot, valle KUJT iu lut ai ne keto caste??? "Zoti iu lut Zotit" ???
    Dhe kane mbetur te hutuar, dhe nuk e kane vazhduar me debatin.

Kane mbetur te hutuar pasi ndoshta nuk e njohin mire jeten e Krishtit, pasi nje i krishtere normal do te te ishte pergjigjur se Jezusi e dinte qe me pare ate qe do t'i ndodhte dhe nuk beri asgje per ta ndaluar pasi ky ishte vullneti i tij, pra i Zotit...
    Edhe une kam pyetur ndonje mysliman se si eshte e mundur qe te flisni per devijimin e te krishtereve pa patur Origjinalin e Bibles dhe pa patur origjinalin e Kuranit dhe kane ngelur te hutuar.....e ēfare pastaj????
    I kam pyetur se nese fjala e pare qe ju zbrit Muhamedit ishte : "Lexo"e Bibla ishte i vetmi liber qe sipas Muhamedit ishte zbritur nder njerez, perse ai nuik e lexoi????....e kane mbyllur gojen, e cfare pastaj....kam te drejte une te ju quaj "pa logjike"????

Gjithashtu, disa grupe dhe sekte te tjera te krishtereve thone dhe besojne se Jezusi (Isa) alejhi selam, ka qene BIR I ZOTIT. Ne konceptin njerezor, logjik, shkencor, real dhe ate fetar, bir apo femije quhet ai qe ka nene dhe baba, kjo ne menyre te pergjithshme, kurse ne menyre te vecante, Allahu eshte i plotfuqishem per cdo gje, dhe KRIJON cfare te doje dhe SI te doje,

A nuk te duket se ja jep vete pergjigjen vetes ne paragrafin e mesiperm???
    Flet per koncept njerezor(ai i yti) dhe plotfuqine e Allahut.....
    A je ne gjendje ti te percaktosh ate qe mund dhe nuk mund te beje Zoti???
    E sikur ai te doje nje "bir"(jo femije qe ben kake), kush mund t'ja ndaloje kete gje???

Dhe keshtu Allahu i Lartesuar ZBRITI dhe SHPALLI LIBRIN e fundit qiellor, Kur`anin e Shenjte qe tu sqaronte atyre ato gjera per te cilat ata ishin ne dyshim dhe ne KUNDERSHTIM,. duke e bere te qarte se ai Jezusi ishte VETEM nje i Derguar i Allahut, si gjithe te Derguarit e tjere, si gjithe Profetet e tjere qe Allahu kishte Derguar me Libra te Shenjte, dhe nuk ishet as bir i Zotit, as Zot, por nje HALLKE nga ZINXHIRI I gjate i Profeteve te Allahut, dhe Muhammedi ishte i Fundit prej te dERGUARVE, vula E TE GJITHE profeteve, dhe Kur`ani LIBRI I FUNDIT, I SHENJTE deri ne Diten e Fundit, deri ne Diten e Kijametit. Elhamdulilahi-Rrabbil-Alemijn.
    Asnje nuk mund t'ju nderroje mendjen mbi drynin e profeteve, Muhamedin, pasiqe kjo eshte feja qe keni zgjedhur per te besuar...por a nuk mendon se te njejten te drejte kane edhe te Krishteret te besojne ne fene qe kane zgjedhur????
    E po ashtu edhe Judenjte apo Budistet???
    A nuk do te ishte nje bote m ee mire sikur sekush ta jetonte fene e vet pa Smire per fene e tjetrit????
    Dhe e fundit, nese ti si mysliman beson ne Allah, je nje mendje me mua qe sikur ai te deshironte zhdukjen e ndonje feje, do ti mjaftonte te thoshte: "behu", dhe do te behej????

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Kontributi i shkenctarėve islam nė shkencė
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  2. Kurani si liber
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-03-2006, 15:51
  3. Kur dhe kush e ka shkruajtur Kuranin?
    Nga Albo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 05-02-2004, 16:47
  4. Vargjet e hequra nga Kurani
    Nga Seminarist nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-02-2004, 11:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •