Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 22
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-02-2007
    Postime
    16

Toleranca ndëretnike në Ballkan

shpesh jam "musafir" ne nji forum serb, dhe pata kritika per avatarin tim [adelina me flamur] por me ka brengos nji fjali "ne shqiptar, nuk jemi tolerante" do me thone, nese une postoj ketu me nji avatar prsh. te slobes, moderatori do te me "banon" menjihere. a eshte e vertet qe ne nuk kemi tolerance ndaj mendimit te kundert apo te pakices???

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga AAde
    shpesh jam "musafir" ne nji forum serb, dhe pata kritika per avatarin tim [adelina me flamur] por me ka brengos nji fjali "ne shqiptar, nuk jemi tolerante" do me thone, nese une postoj ketu me nji avatar prsh. te slobes, moderatori do te me "banon" menjihere. a eshte e vertet qe ne nuk kemi tolerance ndaj mendimit te kundert apo te pakices???
    E PARA,JAM KURIOS SE SI MUND TA QUASH VEHTEN MUSAFIR NE NJE FORUM SERB?
    E DYTA ,ME HABIT PRFEKSIONIMI I GJUHES SERBE QE TI ZOTROKE?
    TRETA,PO TE KESH NE LOGON TENDE FLAMURIN SHQIPTAR NE FORUME SERBE,DO TE PERJASHTONIN AUTOMATIKISHT EDHE SIKUR TE DEBATOJE NE FAVORIN E TYRE!
    E KATERTA,ME LE SHUM PER TE DESHUAR QE PIKERISHT TI QE JE KUNDRA LEVIZJES
    VETVENDOSJA PER PAMVARSI,MERR GUXIMIN DUKE QUAJTUR VEHTEN TENDE MUSAFIR NE NJE FORUM SERB!!
    AQ ME KEQ QE TI BEN NJE PERSUBUZIM,SE CFAR DO BENIN MODERATORET TANE,NE QOFTE SE DIKUSH
    DO U PARAQITJ ME LOGON E SLLOBOS!!
    DHE PYETJA JOTE ISHTE SE SA TOLERANT DO ISHIM NE SHQIPTARET!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga BEHARI : 10-02-2007 më 08:59

Varet se me kë ke te bësh nëpër forume, por në përgjithësi njerëzit janë ndryshe në botën reale nga ajo virtuale.
    Ballkanasit në përgjithësi nuk janë tolerantë, sepse historia i ka bërë ata njerëz të tillë.
    Ballkanasit në përgjithësi kanë mentalitet skllavi, sepse për mijëra vjet ata kanë qenë nën sundime te ndryshme, nën sisteme të ndryshme, nën besime të ndryshme.
    Ballkanasit janë njerëz që ende bëjnë një jetë tradicionale, ku cdo familje apo cdo fshat e konsideron veten si një qeveri në vete dhe për rrjedhoje shtetet ballkanase kanë qenë historikisht të ndërtuara mbi interesa klanore apo krahinore e thuajse asnjëherë mbi interesa politike të mirëfillta.
    Për më tepër ballkanasit kanë jetuar të shumtën e jetës së tyre nën sisteme diktatoriale dhe ata nuk kanë patur rast të mësohen me tolerancë në shoqëri dhe familje, bashkëjetesë në kundërshti me të tjerë që kane bindje apo besime të tjera etj.
    Për fatin tonë të keq, shqiptarët ndoshta ishin populli më i shtypur në Ballkan, populli më i shtrenguar që të mbijetojë duke u lidhur fort pas së vjetrës tradicionale, e vjetër që po e pengon dhe në kohën e sotme që të eci me hapin e të tjerëve.
    Konfliktet e mizotërojnë jetën e cdo individi, cdo familje e thuajse të të gjithë shoqërisë sonë.
    Kjo duket si jonormale, por në të vërtetë është mëse normale dhe do kohë deri sa të krijohet një shoqëri më tolerante e për këtë duhet nisur nga gjithësecili e për të kaluar më pas tek familja e tek gjithë shoqëria jonë.
    Familja, shkolla dhe shteti i së drejtës krijojnë individë dhe shoqëri tolerante!

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Ne shqiptaret aktualisht jemi populli me intolerant ne ballkan dhe europe....
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-02-2007
    Postime
    16
    pasi nuk jam nikoqir athere...TRETA,PO TE KESH NE LOGON TENDE FLAMURIN SHQIPTAR NE FORUME SERBE,DO TE PERJASHTONIN AUTOMATIKISHT EDHE SIKUR TE DEBATOJE NE FAVORIN E TYRE!
    nuk eshte e vertete
    VETVENDOSJA PER PAMVARSI,
    e drejta ime eshte te jem kunder [ demokraci eshte ajo]
    dhe lexo se si mendon Akili-A ka te drejt apo jo?

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    pasi nuk jam nikoqir athere...TRETA,PO TE KESH NE LOGON TENDE FLAMURIN SHQIPTAR NE FORUME SERBE,DO TE PERJASHTONIN AUTOMATIKISHT EDHE SIKUR TE DEBATOJE NE FAVORIN E TYRE!
    nuk eshte e vertete
    VETVENDOSJA PER PAMVARSI,
    e drejta ime eshte te jem kunder [ demokraci eshte ajo]
    dhe lexo se si mendon Akili-A ka te drejt apo jo?
    per ty mendoj dhe besoj se je shqiptar!
    kurse AKILI-A,ka kohe qe ka pranuar se i perket nacionalitetit Grek,por me shtetesi shqiptare!!!mjafton tu hedhesh nje sy te gjitha citimeve ne te gjitha tetemat qe Akili-A ka shkruar dhe do bindesh dhe ti!
    prandaj Akili-A shprehet se shqiptaret jane intolerant!!
    edhe une pajtohem se ne pergjisi popujt ballkanik jan te ngutshem,por ne shqiptaret jemi me tolerant se fqinjet tane!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-02-2007
    Postime
    16
    shiko,"atje" i "mbroj" shqiptaret [neve] ... dhe ka me shume tema dhe persona LIVE, d m th. eshte me "interesant" ma "nxehte". kete nuk besoj qe duhet ti mbroj... dhe nuk di si??? dhe pak tema [persona] por behet me mire...

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga BEHARI
    per ty mendoj dhe besoj se je shqiptar!
    kurse AKILI-A,ka kohe qe ka pranuar se i perket nacionalitetit Grek,por me shtetesi shqiptare!!!mjafton tu hedhesh nje sy te gjitha citimeve ne te gjitha tetemat qe Akili-A ka shkruar dhe do bindesh dhe ti!
    prandaj Akili-A shprehet se shqiptaret jane intolerant!!
    edhe une pajtohem se ne pergjisi popujt ballkanik jan te ngutshem,por ne shqiptaret jemi me tolerant se fqinjet tane!

Duket intoleranca jote qe nga shkrimet e tua...
    po ne te gjithe europen jane mbushur burgjet me shqiptare....
    Ne shqiperi gjithe keto vite po vriten perdite per nje fjale goje.....
    Nuk besoj se duhet te jesh grek qe ti dallosh keto...por me sa duket ti personifikohesh me keto veprime sepse te shprehin edhe ty dhe miqte e tu...duke i ngjitur vetes emrin e shqiptarit te vertete,e kush mendon ndryshe nga ty nuk jane shqiptare.......
    Keto mendime ne europe i kane patur ne fillim te shekullit,(dhe jo elita,por populli i thjeshte)....dhe tani na u zgjuan disa si ty ne 2007-ten e po na hiqeni si te ditur duke folur per kombin e per vlerat njerezore.....
    Sigurisht qe tipa si ty i debojne nga c`do forum i huaj,dhe keni gjetur strehe ketu ne F.SH. per te shprehur intolerancen dhe obskurantizmin tuaj....
    Te isha une ne vend te albos do tju deboja me shqelma nga forumi....
    se me intolerantet nuk ndertohet toleranca.....toleranca gjithmone e menjanon intolerancen per te mbijetuar.....

Citim Postuar më parë nga Akili-A
    Duket intoleranca jote qe nga shkrimet e tua...
    po ne te gjithe europen jane mbushur burgjet me shqiptare....
    Ne shqiperi gjithe keto vite po vriten perdite per nje fjale goje.....
    Nuk besoj se duhet te jesh grek qe ti dallosh keto...por me sa duket ti personifikohesh me keto veprime sepse te shprehin edhe ty dhe miqte e tu...duke i ngjitur vetes emrin e shqiptarit te vertete,e kush mendon ndryshe nga ty nuk jane shqiptare.......
    Keto mendime ne europe i kane patur ne fillim te shekullit,(dhe jo elita,por populli i thjeshte)....dhe tani na u zgjuan disa si ty ne 2007-ten e po na hiqeni si te ditur duke folur per kombin e per vlerat njerezore.....
    Sigurisht qe tipa si ty i debojne nga c`do forum i huaj,dhe keni gjetur strehe ketu ne F.SH. per te shprehur intolerancen dhe obskurantizmin tuaj....
    Te isha une ne vend te albos do tju deboja me shqelma nga forumi....
    se me intolerantet nuk ndertohet toleranca.....toleranca gjithmone e menjanon intolerancen per te mbijetuar.....
    Akili-A,

Toleranca edukohet dhe zhvillohet duke komunikuar e jo duke bere thirrje per "debim me shqelma nga forumi", per dike qe ka nje mendim tjeter nga une apo ti.
    Nese pretendon se je supertolerant, atehere ne shkrimin e fundit ke deshmuar krejtesisht te kunderten.

Shpresoj ne mirekuptimin tend!

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS
    Akili-A,

Toleranca edukohet dhe zhvillohet duke komunikuar e jo duke bere thirrje per "debim me shqelma nga forumi", per dike qe ka nje mendim tjeter nga une apo ti.
    Nese pretendon se je supertolerant, atehere ne shkrimin e fundit ke deshmuar krejtesisht te kunderten.

Shpresoj ne mirekuptimin tend!
    Une nuk kam mendime anarkiste.......dhe nuk e di se ke dijetar te shquar ke lexuar ti qe ke keto mendime anarkiste....
    Ne kulturen europiane vetem anarkistet dhe fetaret kishin keto mendime....(duke filluar nga Ruso ne shek.17 si dhe romantiket e shek.18)...
    Europa e sotme eshte ndertuar duke luftuar gjithmone per vlerat tolerante..ato vlera nuk zbresin nga qielli dhe te gjithe i pranojne duke buzeqeshur.....pra per te qene tolerant,kushti i pare eshte, te luftosh me intolerancen,duke e bere ate te ndjeje humbjen nen lekure....qe njerezit te ndergjegjesohen, dhe te kuptojne se, duke qene intolerant nuk do ti veje jeta mire....se pernryshe intoleranti nuk do heqi dore kurre,neqoftese ai nuk do privohet nga dicka.....
    Keshtu jane ndertuar shoqerite demokratike.....dhe jo me teorira te dala nga enderrat e bukura qe shikon cdo njeri.....

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. “Muslimanët në Ballkan - realiteti dhe e ardhmja”
    Nga ~Geri~ në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 11-10-2008, 19:52
  2. Toleranca fetare në Ballkan
    Nga Hyllien në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 49
    Postimi i Fundit: 08-07-2005, 18:32
  3. "Shqipëria etnike është projekt antievropian dhe civilizues"
    Nga Irfan në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-05-2005, 15:23
  4. Ballkan - Makedhonia -Nezir Myrta
    Nga Henri në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 17-09-2002, 18:54
  5. Roli i Italise ne Ballkan
    Nga Eni në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 04-07-2002, 08:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •