Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 21

Pse nuk Falesh ……?!!

Es-Selamu Alejkum Ue Rahmetullahi Ue Berekauhu

Pse nuk Falesh ……
    ?!!

-A e din se Allahu të urdhëron që të falësh namaz ?
    Allahu Subhanehu ue teala thotë:
    2:238. Vazhdoni rregullisht namazet (faljet), e edhe atë namazin e mesëm, dhe ndaj All-llahut të jeni respektues (në namaze).

-A e dinë se namazi është porosia e funditë e të Dërguarit alejhi selam kur doli nga kjo botë ?
    I Dërguari alejhi selam në shtratin e vdekjes ka thënë: (Namazin, Namazin, dhe ata që i keni nën mbikqyrjen tuaj –grat-).

-A e dinë se namazi është çelës i çdo të mire ?

Ibën el-Kajimi –Allahu e mëshiroftë- thotë: (Namazi është: Sjellës i furnizimit, ruajtës i shëndetit, penges i dëmeve, largues i sëmundjeve, ndriçues i fytyrës, gëzues i shpirtit, largues i përtacisë, freskues i gjymtyrëve, zgjatës i fuqisë, hapës i gjoksit, furnizues i shpirtit, ndriçues i zemrës, ruajtës i dhuntisë, pengesë e fatkeqësisë, shkaktarë për shtuarjen e bekimit, largues i shejtanit, afrues ndaj Mëshiruesit.)

-A e din se Allahu subhanehu ue teala distancohet nga lënësi i namazit ?
    I Dërguari alejhi selam thotë:
    (Mos e le namazain qëllimisht, ngase ai i cili e lenë me qëllim është ngritur nga ai mbrojtja e Allahut dhe e të dërguarit) dmth. s’ka mbrojtje dhe as siguri.)

-A e din se Pejgamberi alejhi selam e ka cilësuar lënësin e namazit me Kufr ?
    Ka thënë i Dërguari alejhi selam:
    (Ndërmjet njeriut dhe ndërmjetë kufrit është lënia e Namazit)

-A e dinë se ai i cili nuk falet nëse vdes nuk vorroset në varrezat e muslimanëve ?..

-A e din si dënohetë lënësi i Namazit në varr?
    I Dërguarii Allahut alejhi selam ka thënë:
    (Erdhëm te një njeri i shtrir, dhe pam tek ai një tjetër në këmb me gurë, dhe ia lëshonte gurin mbi kokën e tij dhe ia çante , dhe rrëshqite guri, e mirrte dhe nuk u kthente te ai deri sa u kthente koka e tij sikur që ka qenë, dhe kthehshte dhe vepronte me të sikur që veproi në herën e parë, dhe i thash: Allahu është pa të meta (Subhanellah)! Çfar janë këto ? Tha Xhibrili alejhi selam: (Ky është njeriu i cili flen në namazet farze)

-A e dinë se sendi i parë për të cilën do të japish llogari është Namazi ?
    I Dërguari alejhi selam ka thënë:
    (Llogaria e parë për të cilën do të llogaritet robi në ditën e Kiametit është për namazin, nëse e ka në rregull, rregullohen të gjitha veprat e tij, e nëse prishet, prishen të gjitha veprat e tij.)

-A e dinë se lënësi i namazit ringjallet ditën e kiametit me Feraonin ?..
    I Dërguari alejhi selam ka thënë :
    (Kush përkujdeset për atë –d.m.th Namazin- ajo është për të dritë dhe argumentë ditën e kiametit, dhe kush nuk përkujdeset për të nuk do të ketë drit dhe argument, dhe as shpëtim, dhe do të jetë ditën e kiametit me Karunin dhe Feraonin dhe Hamanin dhe Ubej ibn Halefin.)

-A e dinë se lënësi i namazit është me kriminelët në xhehenem ?
    Allahu subhanehu ue teala thotë:
    {Secili njeri është peng i veprës së vet. Përveç atyre të djathtëve. Që janë në xhennete e i bëjnë pyetje njëri-tjetrit, Përkitazi me kriminelët (e u thonë): “Çka u solli juve në Sekar?” Ata thonë: “Nuk kemi qenë prej atyre që faleshin (që bënin namaz).} (74:38-43)}

E pasë gjithë kësaj...... PSE NUK FALESH ?!!!

Ti je i lirë për atë që zgjedh, ose rrugën e Mëshiruesit ose rrugën e Shejtanit.

Përktheu: Ebu_Duxhane
    www.Forum-islamik.com

Ue Selamu Alejkum Ue Rahmetullahi Ue Berekatuhu

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Injorantët si Anxhi, Maryp, Cekiq, Xhinxhiq e Mihajlovic i panë !
    Jan pergjegjës para Zotit !
    Faleminderit qe kujdesesh per mua por une nuk jam besimtare
    (Zoti im eshte ne vendin tim.)

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    -Perse nuk falesh????

-Se nuk kam kohe.

-Kohe per te ngrene gjen?

-Po te gjej per te ngrene,ndoshta.

-Po te falesh,zoti do mendoje per ty.

-Po te mos ha,do vdes?

-Po te vdesesh,nese falesh,do shkosh ne parajse.

-Po te vdes,si do falem,ore?
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Jemi ne vitin 2008 dhe ende njerezit e ne nje vend laik si Shqiperia vazhdojne te bejne keto dallime fesh. Jemi te gjithe njeres !

Ku eshte ai "Allahu" juaj , perse nuk ve dore ai ne katastrofat e kesaj bote? Sepse nuk i falemi ..... vijeni pak trurin ne pune dhe ecni me kohen. E shifni Islamin me verberi e asgje nuk eshte mbi te, sipas jush.Jeni te lire te beni me jeten tuaj cfare te doni por nuk keni asnje te drejte te ofendoni personat e tjere qe nuk jane te verbuar si ju. Besimi eshte individual, e nuk keni asnje te drejte te cenoni dike qe nuk ua perkrah idete (sic lexova me siper , postime te nje ekstremizmi islam te frikeshem).....

Ps. Ju lutem dhe anetareve te tjere, eshte e kote qe ta vazhdoni me temen me replika sepse thjeshte nuk ju kuptojne dhe nuk ja vlen !

Me respekt Perla.
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

i/e regjistruar Maska e Flora82
    Anëtarësuar
    17-04-2006
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    899
    E pse te falem ?
    te merrem me gjera te kota , kur me rendsi eshte te besosh ti respektosh te tjeret , e jo te ulesh ne gjunje , te perkulesh me ball ne tok , dhe kur ta mbarosh , te hysh ne forum ti thuash tjetrit "shka "

Ata qe falen 5 her ne dite kurr nuk ben askuj mi thon asnje fjal te keqe as ta rendoj me fjal te renda se po nuk i zbaton kto rregulla nuk tu njofet te falurit : )

Citim Postuar më parë nga Flora82 Lexo Postimin
    E pse te falem ?
    te merrem me gjera te kota , kur me rendsi eshte te besosh ti respektosh te tjeret , e jo te ulesh ne gjunje , te perkulesh me ball ne tok , dhe kur ta mbarosh , te hysh ne forum ti thuash tjetrit "shka "

Ata qe falen 5 her ne dite kurr nuk ben askuj mi thon asnje fjal te keqe as ta rendoj me fjal te renda se po nuk i zbaton kto rregulla nuk tu njofet te falurit : )

Ata te tjeret me te vertet e treguan injorancen e tyre dhe gjendja e tyre eshte per te vajtuar ... por gjendja yte edhe me e keqe sipas kesaj qe po shkruan ketu podoket.

Mi thuaj keto rregullat qe spaskemi te drejt te kundershtojm apo te replikojm ndokend ?
    dhe me trego ku shkruan qe ska nevoj me i then ndokujt shka ?!!

Une kerkova moderatorin qe te merr masa ketu ne shkrime por si duket moderatot skan koh te merren me kete rubrik per fat te keq.

Qysh ne shkrimin e pare tema filloi te devijohet, une askend se urdherova dhe shum mir shkruan ne fund te temes qe JU JENI TE LIR SE CFAR TE ZGJEDHNI, pra perse lehni sikur qent rruges ?!!! apo ndoshta deshironi te i tregoni te gjithve injorancen tuaj ?!
    Ketu eshte Komuniteti Musliman nese nuk jeni musliman perse futeni ketu ?!!

por sic kane thene: "QENT LEHIN E KARVANI ECEN"

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga Karl_Çekiçi Lexo Postimin
    Myslymani e ma mjekrën prej frikës, kurse shqiptart e mbajnë se kshu e bojnë burrat e vërtetë. Myslymani e ma me fsheh paftyrsinë e tij, sidomos kur e lë dhe pa e larë.
    se mos e ke fjalen per keta "burrat" ketu!??

po e pate fjalen per kete katgori te flligjur,paftyrsia nuk ju pastrohet dot edhe sikur te i hellesh ne mes te oqeanit,lere me qe mjekra nuk jau fsheh dot!!

Zot ruaj femijet nga keto kafshe!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    25
    Tani sa po bera nje sondazh te shpejte dhe konstatova se nga te gjitha temat e diskutuara sot 20% eshte me permbajtje fetare , ne rregull deri ketu ,ne rast se do te ishin thjesht diskutime dhe shkembime mendimesh rreth feve te ndryshme ,por ketu me sa po shoh ,kemi te bejme me perleshje fesh .Kryqezata te ishin ,dhe nuk do te ishin ne kete fare feje:

Citim Postuar më parë nga floren Lexo Postimin
    Tani sa po bera nje sondazh te shpejte dhe konstatova se nga te gjitha temat e diskutuara sot 20% eshte me permbajtje fetare , ne rregull deri ketu ,ne rast se do te ishin thjesht diskutime dhe shkembime mendimesh rreth feve te ndryshme ,por ketu me sa po shoh ,kemi te bejme me perleshje fesh .Kryqezata te ishin ,dhe nuk do te ishin ne kete fare feje:

Nuk dij si te kan dalur rezultatet por si do qofshin ata realiteti eshte ndryshe.

Kjo qe po sheh ketu ne kete tem nuk eshte debat apo polimik, kjo eshte injoranc dhe nese shikon sa eshte ne perputhje shkrimi i dyt me te parin e kupton edhe temen se si ka shkuar me von, pra ato statistikat jane kompjuterike dhe nuk i dallojn se cfar eshte bere.
    ketu ka njerz qe sia din hallin vetes, dhe vijn e njollosin temat per asgje tjeter vetem ti humbin vleren edhe atyre tema qe gjenden ne kete rubrik.

met mira.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar më parë nga Murabit Lexo Postimin
    Nuk dij si te kan dalur rezultatet por si do qofshin ata realiteti eshte ndryshe.

Kjo qe po sheh ketu ne kete tem nuk eshte debat apo polimik, kjo eshte injoranc dhe nese shikon sa eshte ne perputhje shkrimi i dyt me te parin e kupton edhe temen se si ka shkuar me von, pra ato statistikat jane kompjuterike dhe nuk i dallojn se cfar eshte bere.
    ketu ka njerz qe sia din hallin vetes, dhe vijn e njollosin temat per asgje tjeter vetem ti humbin vleren edhe atyre tema qe gjenden ne kete rubrik.

met mira.
    e kam vetem nje pyetje nese une nuk besoj ne allah dhe profecit e muhamedit , cfar me konsideron ti mua Armik i allahut ?? injorant ?? nese them se nuk i besoj thenieve te muhamedit ti ket e mer si ofendim ndaj ti dhe me quan armik ?? a ka ndonje menyr qe te diskutohet pa urrejtje "armiqsire"
    We are all Aliens

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A mundesh te me falesh?!
    Nga shilera në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 28-01-2009, 22:53
  2. Krishti, përmbledhja e gjithçkaje frymore.
    Nga marcus1 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-10-2007, 09:38
  3. Pse falem? Si e falë unë Namazin!
    Nga useid në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 05-06-2007, 11:29
  4. Ç'ka do të thotë: "T'ia falësh veten dikuj tjetër"!
    Nga Davius në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 31-08-2005, 04:51
  5. Te me falesh...
    Nga xhulia në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 13-04-2005, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •