Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 21
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-12-2007
    Vendndodhja
    Në tokën e ZOTIT
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga extreme Lexo Postimin
    e kam vetem nje pyetje nese une nuk besoj ne allah dhe profecit e muhamedit , cfar me konsideron ti mua Armik i allahut ?? injorant ?? nese them se nuk i besoj thenieve te muhamedit ti ket e mer si ofendim ndaj ti dhe me quan armik ?? a ka ndonje menyr qe te diskutohet pa urrejtje "armiqsire"
    Nëse ti nuk beson, at here je nje jo-besimtare, injorante (po se po), ..armike ? Armike jo perderisa nuk sillesh kendej per t'polemizuar rreth mos besimit tend Por as "Mike" jo qe besa. Ti nëse nuk e respekton Allahun dhe të dërguarit e Tij, at here mua sme nevojitet respekti yt. Atë ruaje per vete dhe idhujtarët e krishter/agnostik/politeist e ateist.

Shpresoj që tu pergjigja exremqe,

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-12-2007
    Vendndodhja
    Në tokën e ZOTIT
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga zenith Lexo Postimin
    -Perse nuk falesh????

-Se nuk kam kohe.

-Kohe per te ngrene gjen?

-Po te gjej per te ngrene,ndoshta.

-Po te falesh,zoti do mendoje per ty.

-Po te mos ha,do vdes?

-Po te vdesesh,nese falesh,do shkosh ne parajse.

-Po te vdes,si do falem,ore?
    5 minuta per tu falur,

5 here ne dite,

5min * 5here, = 25 minuta ne dite per Adhurimë të vërtetë !

Edhe po te ishe ne luftë, i plagosur, ne prag të vdekjës duhesh te falësh !

i/e regjistruar Maska e alda09
    Anëtarësuar
    08-02-2008
    Vendndodhja
    a casa
    Postime
    1,327
    Kush ma shpjegon??? Pse ne keto temat fetare une kam frike te postoj??'
    Frike jo nga gjykimi Allahut apo Zotit por menyra se si pergjigjeni per te mbrojtur fene.

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Ti shiko sa postime jane te sinqerta dhe per debat ketu?

Frike mund te keshe vetem po postove me prapavije dhe paramendim ofendues, perndryshe nuk ke pse te kesh frike kur e ke me sinqeritet, askush nuk te thot gje ne ate rast por me njerezi merr pergjigje ose debatohet.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar më parë nga LuKoLi Lexo Postimin
    Nëse ti nuk beson, at here je nje jo-besimtare, injorante (po se po), ..armike ? Armike jo perderisa nuk sillesh kendej per t'polemizuar rreth mos besimit tend Por as "Mike" jo qe besa. Ti nëse nuk e respekton Allahun dhe të dërguarit e Tij, at here mua sme nevojitet respekti yt. Atë ruaje per vete dhe idhujtarët e krishter/agnostik/politeist e ateist.

Shpresoj që tu pergjigja exremqe,

une respektin tim nuk kam nevoj ta ruaj as per ty as per ateistet as per agnostiket e as per te krishteret , une e respektoj njeirun ne baz te veprave jo ne baz e besimit, besimi ne Allah , Jezus , Bud nuk te ben njeri te mir njeri te mir te ben vepra e mir e kryer me qellim te mir . Asnjeher nuk e ofendoj dikun pse ka tjeter besim nfakt ofendimi ndaj dikujt nuk egziston te une , i respektoj te gjitha ata qe besojn apo nuk besojn osht plocisht e tyrja .

Shpresoj qe ta jepta nje pergjigjie shum te kuptushme
    We are all Aliens

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga alda09 Lexo Postimin
    Kush ma shpjegon??? Pse ne keto temat fetare une kam frike te postoj??'
    Frike jo nga gjykimi Allahut apo Zotit por menyra se si pergjigjeni per te mbrojtur fene.
    Ske nevoj te frigohesh po debatove sipas rregullave askush asgje nuk te thote prandaj s ke nevoj te kesh frike shprehe ate qe do lirisht .
    KOSOVA E MADHE

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    e kam vetem nje pyetje nese une nuk besoj ne allah dhe profecit e muhamedit , cfar me konsideron ti mua Armik i allahut ?? injorant ?? nese them se nuk i besoj thenieve te muhamedit ti ket e mer si ofendim ndaj ti dhe me quan armik ?? a ka ndonje menyr qe te diskutohet pa urrejtje "armiqsire"
    Qfare diskutimi je ka don bre extreme ajt ti kallzom ti mu qfare .
    S beson s beson pse a po du me te shti me zor une me besu po ta ha mendja a ? As mos mendo .
    KOSOVA E MADHE

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-12-2007
    Vendndodhja
    Në tokën e ZOTIT
    Postime
    152
    une respektin tim nuk kam nevoj ta ruaj as per ty as per ateistet as per agnostiket e as per te krishteret , une e respektoj njeirun ne baz te veprave jo ne baz e besimit, besimi ne Allah , Jezus , Bud nuk te ben njeri te mir njeri te mir te ben vepra e mir e kryer me qellim te mir . Asnjeher nuk e ofendoj dikun pse ka tjeter besim nfakt ofendimi ndaj dikujt nuk egziston te une , i respektoj te gjitha ata qe besojn apo nuk besojn osht plocisht e tyrja .

Shpresoj qe ta jepta nje pergjigjie shum te kuptushme

E kuptueshme deri diku, por nese je keshtu siq thua, at here nuk e kuptoj pjesmarrjen tende këtu ?

Mos harro, besove apo nuk besove fundi yt eshte prap te Zoti 1.

Dita e gjykimit edhe per ty egziston mos mendo qe me mosbesim do te shpëtosh.

Nuk ke kurfar sigurese,

Me t'mira.

Everlasting Princess Maska e princcesha
    Anëtarësuar
    16-09-2007
    Vendndodhja
    Ne enderr...!!!
    Postime
    237
    Namazi eshte shtylla e besimit, dhe obligim per cdo besimtar...Keshtu qe e dallon nga pabesimtari... Prandaj mos e lini namazin pa arsye... ndersa per ato qe nuk falen dhe nuk besojn, filloni sa nuk eshte vone....
    "Deshiro per te tjeret, ate qe deshiron per veten" ---- Muhamedi a.s----

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Kjo pyetje Pse Nuk Falesh,spjegohet nga kendveshtrimi i dy personave me edukime dhe mendime te ndryshme nga Njeri tjetri sa i perket kesaj qeshtje...

Kendveshtrimi I Nje Jo Muslimani: Per kete person ky lloj veprimi apo kjo lloj vepre nuk e terheq aq dhe sipas tij kjo eshte e kotë,e pa nevojshme,e quditshme dhe aspak terheqese,nje detyrim i pa baze qe e ngarkon Zoti robin e Tij,nje barre e pa arsyeshme,nje humbje kohe ...krejt kjo eshte si pasoj e mosdituris dhe injorances qe ka ndaj kesaj qeshtje ai njeri,sepse Nese njeriu mundohet qe ta kuptoj Namazin e nje Muslimani vetem duke e shikuar si nje piktur,ateher ai asgje nuk do kuptoj dhe vetem supozime qesharake do dalin nga ai ne ,drejtim te kesaj qeshtje,sepse nuk di dhe nuk eshte i informuar sakt per Filozofin e Nje Vepre Madheshtore te ketij veprimi qe bene Muslimani ne kete rast...

Kendveshtrimi i Nje Muslimani: Kesaj here po flas ne veten e parë!!... Une per veten time po flas qe Namazi eshte nje Mrekulli ne vete,qe Njeriu ka nevoj per të dhe duhet te jetë falenderues dhe njekohesisht i lumtur...
    Allahu nuk ka nevoj per Namazin tim apo faljen apo adhurimin tim (namazin e krijeses) ,por perkundrazi une(krijesa) kam Nevoj per Allahun...

Pse kjo Nevoja ime per Allahun:
    Une fali 5 kohet e namazit gjatë nje dite ,kjo eshte standarte dhe nuk ndryshon,d.m.th mund te ndryshoj orari i bukes ,por ky orar nuk mund te ndryshoj tek une,sepse tek une Nevoja per Namaz verehet me shume se sa nevoja per Bukë dhe ushqim...

Sa here qe ndjehem i lodhur nga hallet dhe brengat e kesaj jete,hyj ne Dhomë dhe bej Namaz,apo kur te kam Kohe shkoj ne Xhami dhe fali Namazin...eshte Interesantë se qetesia shpirterore qe mund te haset ne Namaz duke u falur eshte Unike dhe besomni qe askund dhe ne asnje menyre nuk mund te haset gjetiu...Ne Momentin kur bene Namaz ,ai ndahet shpirterisht nga hallet e kesaj jete dhe hyjn ne nje botë me plotë qetesi dhe i dorezohet Krijuesit te tij per qdo hallë dhe breng qe ka kerkon ndihm prej Tij...

Kur kam Provime: Qdo student ka mundesi qe te ketë kriza ne mesim/lexim gjatë studimeve,por eshte Interesante qe kjo tek une asnjher nuk ka ndodhur,sepse ne qdo Namaz kam bere lutje ne kete menyre : O Allah me shto diturin,me jep vullnet dhe ma bene te kendshem leximin dhe me ndihmo ne Provime,dhe gjithmon rezultati ishte i pritur...

Ne Depresion:Reagimi ishte i njejtë,sa here qe kam qene ne depresion ,sherimin e kam gjetur ne Namaz dhe ne Leximin e Kuranit Origjinal ne Gjuhen Arabe,besomni qe kjo qeshtje rregulohej sikur me dorë,pa asnje lloj tretmani te komplikuar mjeksor...
    Eshte e mireditur se Muslimani,nese Fal Namaz si duhet dhe Lexon Kuran rregullisht ai absolutisht ieshte mbrojtur nga Depresioni dhe semundjet tjera psikologjike...

Vander hoven psikologu I njohurë Holandez shpalli zbullimin e tij me te ri lidhur me efektin e te lexuarit te Kuranit dhe perseritjen e fjalës Allah si tek njerezit e semurë ashtu edhe tek ata normalë, profesori holandez konfirmon gjetjen e tij me studime dhe kerkime te aplikuara ne shumë pacientë ,te një periudhe kohore ,mbi tre vjeqare.
    Disa prej pacientëve nuk ishin musliman dhe nuk e dinin gjuhen arabe por u mesuan dhe ia dolen ta theksonin dhe shqiptonin kjartë fjalen Allah: rezultati ishte fantastic sidomos tek ata pacientë qe vuanin nga mërzitja dhe tensioni.
    Eperditshmja arabe “El Uatan” shkruan se profesori ka deklaruar : “Muslimanet qe mund ta lexojnë arabisht rregullisht Kuranin ,mbrojne veten e tyre nga semundjet psikologjike”. Psikologu zbuloi se shqiptimi I qdo shkronje te fjales Allah ka efekte te veqanta dhe te papërseritsheme ne organizmin e njeriut”

Shqiptimi I shkronjes “A” e benë kontrollin e sistemit te frymëmarrjes .Shqiptimi I shkronjës se dytë “L” te dyfishuar (LL) ne arabisht ,qe prekë gjuha pjesen e sipërme te nofullës,krijon keshtu nje pauzë te shkurter dhe pastaj duke e persëritur te njejten pauzë ne menyrë konstante,lehteson procesin e frymëmarrjes .
    Shqiptimi I shkronjes se fundit “H” benë nje lidhje midis mushkrive dhe zemres dhe si rrjedhoje ky kontakt benë kontrollimin e rrafjeve te zemrës.
    Ajo qe ështe me e habitshme ne kete studim eshte fakti se ky psikologu Vander Hoven nuk eshte musliman ,por eshte I interesuar per ti studjuar shkencat islame dhe bene kerkime per ato qe quhen “Secretet e kuranit te shenjët”
    Besomni qe edhe ne Rastet kur kam te beje me qeshtjet Private te natyres Martesore apo Ofertave te kesaj Natyre ,separi keshillohem ne Namaz ( http://www.forumishqiptar.com/showpo...11&postcount=1 ) dhe pastaj veproj ne rastin e caktuar,dhe rrall here kam gabuar ne keso qeshtje,sepse si i Ri qe jam ,ne menyre natyrale me eshte dashur qe te sfidohem sepse keshtu Allahu ka percaktuar...

Keshtu qe Per Muslimanin Falja e Namazit nuk eshte Barre apo Obligim i kotë...Por Perkundrazi Namazi eshte Eshte Nje Nevojë per Njeriun...
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 12-06-2008 më 12:19
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A mundesh te me falesh?!
    Nga shilera në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 28-01-2009, 22:53
  2. Krishti, përmbledhja e gjithçkaje frymore.
    Nga marcus1 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-10-2007, 09:38
  3. Pse falem? Si e falë unë Namazin!
    Nga useid në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 05-06-2007, 11:29
  4. Ç'ka do të thotë: "T'ia falësh veten dikuj tjetër"!
    Nga Davius në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 31-08-2005, 04:51
  5. Te me falesh...
    Nga xhulia në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 13-04-2005, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •