Close
Faqja 2 prej 13 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 129
    Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278

Gambia njeh pavarësinë e Kosovës

Në një takim të veçantë dhe mjaft të frytshëm që ministri Hyseni pati më 26 mars me ambasadoren e Republikës së Gambias në OKB, znj. Susan Waffa-Ogoo, ajo kishte paralajmëruar dhe premtuar njohjen e shpejtë të pavarësisë së Kosovës nga qeveria e vendit të saj. Ky premtim është realizuar dhe Republika e Gambias e ka njohur pavarësinë e Kosovës. Vendimi për njohjen e pavarësisë së Kosovës i është i bërë i ditur sot, ambasadës së Kosovës në Uashington, nga ambasada e Gambias po në Uashington.
    Republika e Gambias është shteti i 57 që e ka njohur Kosovën.
    Gambia ndodhet në pjesën më perëndimore të Afrikës. Përpos daljes në Oqeanin Atlantik, Gambia është e kufizuar me Senegalin, njofton Zyra për informim pranë MPJ të Republikës së Kosovës. /RTK/
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979

Njohje te reja te shtetit te Kosoves

Gambia njeh Kosovën

Nga Shpend Limoni më 07.04.2009 në ora 19:04
    "…Republika e Gambias e ka njohur pavarësinë e Kosovës…"
    Republika e Gambisë ka njohur pavarësinë e Kosovës duke e ngritur në 57 numrin e njohjeve.

Njohja nga ky shtet i vogël i Afrikës është konfirmuar edhe nga Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës e cila e ka radhitur atë në listën e shteteve që kanë njohur pavarësinë.

Kjo njohje është paralajmëruar para disa ditësh në New York gjatë takimit të Ministrit Hyseni me ambasadoren e Gambisë në OKB Susan Waffa-Ogoo.

Në një njoftim për media nga MPJ thuhet se vendimi për njohjen e pavarësisë së Kosovës nga ky shtet i është i bërë i ditur të martën ambasadës së Kosovës në Uashington nga ambasada e Gambias atje.

“Në një takim të veçantë dhe mjaft të frytshëm që ministri Hyseni pati më 26 mars me ambasadoren e Republikës së Gambias në OKB, Susan Waffa-Ogoo, kjo e fundit kishte paralajmëruar dhe njëherazi premtuar njohjen e shpejtë të pavarësisë së Kosovës nga qeveria e vendit të saj. Ky premtim është realizuar dhe Republika e Gambias e ka njohur pavarësinë e Kosovës”, thuhet në njoftimin e ministrisë.

Vendimi për njohjen e pavarësisë së Kosovës i është i bërë i ditur të martën, ambasadës së Kosovës në Uashington nga ambasada e Gambias po në Uashington.

Republika e Gambias është shteti i 57 që e ka njohur Kosovën. Gambia ndodhet në pjesën më perëndimore të Afrikës. Përpos daljes në Oqeanin Atlantik, Gambia është e kufizuar me Senegalin.

http://kosovothanksyou.com/
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Kerkoi falje nga antari MmEeTtIi qe e ka hap ket tem
    me par se une dhe une se kam vrejtur
    dhe kerkoi nga moderatoret qe ta mbyllin ket temen time

tema e hapur pak ore me pare nga antari me nofken MmEeTtIi
    http://www.forumishqiptar.com/showth...63#post2219863

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979

"…Republika e Gambias e ka njohur pavarësinë e Kosovës…"

Binjaku i Kosovës
    Republika e Gambisë bëhet shteti i 57 që njeh pavarësinë. Ky shtet duket si një binjak afrikan i Kosovës. Madhësia territorit, numri i popullsisë, dhe përkatësia fetare janë disa karakteristika gati krejt të përafërta me ato të Kosovës

Nga Shpend Limoni më 07.04.2009 në ora 19:02

Kosova është njohur të mërkurën nga Republika e Gambisë e cila ka njohur ngritur në 57 numrin e njohjeve.

Gambia e cila ndodhet në Afrikën perëndimore kufizohet me Senegalin i cili po ashtu ka njohur pavarësinë e Kosovës.

Ky shtet afrikan ka disa karakteristika të cilat e bëjnë shumë të ngjashëm me Kosovën. Gambia është ish-koloni e Britanisë së Madhe që ka fituar pavarësinë më 1965, madhësia e territorit të saj është pak më e vogël se e Kosovës sikurse edhe numri i popullsisë.

Shumica e rreth 1 milion e 700 mijë banorëve (rreth 90 përqind) të Gambias janë myslimanë.

Në njoftimin e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Kosovës njohja e Gambisë i atribuohet një takimi të Ministrit të Punëve të Jashtme Skënder Hyseni me Ambasadoren e Gambisë në OKB Susan Waffa-Ogoo.

“Në një takim të veçantë dhe mjaft të frytshëm që ministri Hyseni pati më 26 mars me ambasadoren e Republikës së Gambias në OKB, znj. Susan Waffa-Ogoo, kjo e fundit kishte paralajmëruar dhe njëherazi premtuar njohjen e shpejtë të pavarësisë së Kosovës nga qeveria e vendit të saj”, thuhet në njoftim.

Por, MPJ ka njoftuar se vendimi për njohje i është bërë i ditur ambasadës së Kosovës në Washington nga ambasada e Gambias atje, të mërkurën.

“Ky premtim është realizuar dhe Republika e Gambias e ka njohur pavarësinë e Kosovës. Vendimi për njohjen e pavarësisë së Kosovës i është i bërë i ditur sot, ambasadës së Kosovës në Uashington nga ambasada e Gambias po në Washington”

Kosova deri më tash është njohur nga 57 shtete. Njohja e fundit ka ardhur nga Palau-shtet ishull në Pacifik.

Çështja e njohjeve për një kohë të gjatë është pjesë e debateve se kush është meritor për njohjen e vendit nga shtete të ndryshme të botës.

Gambia e njeh Kosovën

Republika e Gambisë ka njohur pavarësinë e Kosovës duke e ngritur në 57 numrin e njohjeve.

Njohja nga ky shtet i vogël i Afrikës është konfirmuar edhe nga Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës e cila e ka radhitur atë në listën e shteteve që kanë njohur pavarësinë.

Kjo njohje është paralajmëruar para disa ditësh në New York gjatë takimit të Ministrit Hyseni me ambasadoren e Gambisë në OKB Susan Waffa-Ogoo.

Në një njoftim për media nga MPJ thuhet se vendimi për njohjen e pavarësisë së Kosovës nga ky shtet i është i bërë i ditur të martën ambasadës së Kosovës në Uashington nga ambasada e Gambias atje.

“Në një takim të veçantë dhe mjaft të frytshëm që ministri Hyseni pati më 26 mars me ambasadoren e Republikës së Gambias në OKB, Susan Waffa-Ogoo, kjo e fundit kishte paralajmëruar dhe njëherazi premtuar njohjen e shpejtë të pavarësisë së Kosovës nga qeveria e vendit të saj. Ky premtim është realizuar dhe Republika e Gambias e ka njohur pavarësinë e Kosovës”, thuhet në njoftimin e ministrisë.

Vendimi për njohjen e pavarësisë së Kosovës i është i bërë i ditur të martën, ambasadës së Kosovës në Uashington nga ambasada e Gambias po në Uashington.

Republika e Gambias është shteti i 57 që e ka njohur Kosovën. Gambia ndodhet në pjesën më perëndimore të Afrikës. Përpos daljes në Oqeanin Atlantik, Gambia është e kufizuar me Senegalin.

Po mire o Qendi, po ato ngjyrat me bojeqielli, si Arabia Saudite dhe Irani me Bangladeshin, pse jane me ngjyra te ndryshme..., po ato me ngjyre gri ?
    Si ta kuptojme kete harte, pra njohesit e pamvaresise se Republikes se Kosoves jane te ndare ne klasifikime, pra kategori...?!

ThE WoRlD Is MiNe Maska e AjSi
    Anëtarësuar
    05-04-2009
    Vendndodhja
    AlBaNia
    Postime
    372
    Citim Postuar më parë nga Qendi Lexo Postimin
    Me te Kaltert Shtet qe e Kane Njohur Kosoven , Shtetet qe E Kundeshtojne Pavaresine e Kosoves me te Potokallet te Mbyllt
    nuk i ke qartesuar ngjyrat??? po ngjyra gri per cilat vende eshte?
    I DiD NoT AsK 2 B AlBaNiAn , I JuSt GoT LuCkY
    AlBaGiRl

Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    Ngjyra gri e dallon token, nga deti

Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278

Behgjet Pacolli: Komoret njohin Kosovën

Behgjet Pacolli thotë se është njoftuar që Unioni i Komoreve ka njohur pavarësinë e Kosovës. Pacolli thotë se njohja pritet t'i konfirmohet edhe Ministrisë së Punëve të Jashtme të Kosovës.

Unioni i Komoreve ka vendosur ta njoh pavarësinë e Kosovës. Kështu i ka thënë gazetës lideri i AKR’së Behgjet Pacolli duke theksuar se atij i është konfirmuar njohja ndërkohë që pritet që njoftimi t’i shkojë edhe Ministrisë së Punëve të Jashtme të Kosovës.

“Republika e Komores praktikisht ka marrë vendim që ta njohë pavarësinë e Kosovës. Më vonë do të njoftohet edhe Ministria e Jashtme e Kosovës por është definitive që Republika e Komores na njeh” ka thënë Pacolli.

Pacolli thotë se njohja nga Komoret është rezultat direkt i punës së tij me autoritet e atjeshme. “Ky është edhe rezultat i vizitës time në Ligën Arabe dhe gjatë qëndrimit në Doha. Kjo është vendosur kur do të vijë njoftimi në Ministri nuk e di. A do të ndodhë nesër apo pas disa ditësh nuk e di”

Pacolli ka thënë se ka takuar zyrtarë të lartë të këtij vendi gjatë qëndrimit në Doha para disa ditësh por pohon të ketë vizituar këtë shtet dy herë tjera.

“Kjo është rezultat i punës sime 100 përqind këta të Ministrisë dyshoj se as kërkesë nuk i kanë bërë për njohje” ka thënë ai. Unioni i Komoreve ndodhet në brigjet lindore të Afrikës në Oqeanin Indian. (Kospress)

Hajde ishalla eshte e vërtete

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979

Komora, shteti i 58-të që njeh Kosovën

Kryetari i Aleancës Kosova e Re, Behgjet Pacolli ka marrë konfirmim nga autoritetet e shtetit të Komorës për njohjen e shtetit të Kosovës, duke u bërë kështu shteti i 58 që njeh pavarësinë e vendit. Ky konfirmim ditëve në vijim do t’u dorëzohet autoriteteve të Kosovës, ndërsa sipas tij edhe kjo njohje është rezultat i angazhimit për lobim në Konferencën e Ligës Arabe.

Republika e Komores është shtet islamik ishullor që gjendet në Oqeanin indian, dhe kufizohet nga ujërat e Mozambikut dhe Madagaskarit. Kryeqyteti i saj është Moroni, ndërkaq përbëhet prej tre ishujve me sipërfaqe mbi 1.862 kilometra katror. Ajo ka një popullatë prej 800 mijë banorë, dhe është vendi i gjashtë për nga madhësia më e vogël e shteteve afrikane. Emri i saj rrjedhë nga fjala arabe qamar, që do të thotë hënë. Vendi zyrtarisht përbëhet nga tri prej katër ishujve kryesorë, Ngazidja, Mwali, Nzwani dhe Mahoré. Kryetari i AKR-së, po qëndron për një vizitë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, derisa në të gjitha takimet me autoritetet atje po lobon për njohjen e Kosovës nga sa më shumë vende.

-----------------------------

Pacolli: Komoret njohin Kosovën
    Behgjet Pacolli thotë se është njoftuar që Unioni i Komoreve (Union of the Comoros) ka njohur pavarësinë e Kosovës. Pacolli thotë se njohja pritet t'i konfirmohet edhe Ministrisë së Punëve të Jashtme të Kosovës. Unioni i Komoreve ndodhet në brigjet lindore të Afrikës në Oqeanin Indian, është 1862 km katrorë dhe ka 800 mijë banorë.

Nga Shpend Limoni më 10.04.2009 në ora 19:02
    "…Republika e Komores praktikisht ka marrë vendim që ta njohë pavarësinë e Kosovës…"
    Unioni i Komoreve ka vendosur ta njohë pavarësinë e Kosovës. Kështu i ka thënë Gazetës Express lideri i AKR’së, Behgjet Pacolli, duke theksuar se atij i është konfirmuar njohja, ndërkohë që pritet që njoftimi t’i shkojë edhe Ministrisë së Punëve të Jashtme të Kosovës.

“Republika e Komores praktikisht ka marrë vendim që ta njohë pavarësinë e Kosovës. Më vonë do të njoftohet edhe Ministria e Jashtme e Kosovës, por është definitive që Republika e Komores na njeh”, ka thënë Pacolli.

Pacolli thotë se njohja nga Komoret është rezultat direkt i punës së tij me autoritet e atjeshme.

“Ky është edhe rezultat i vizitës time në Ligën Arabe dhe gjatë qëndrimit në Doha. Kjo është vendosur kur do të vijë njoftimi në Ministri nuk e di. A do të ndodhë nesër apo pas disa ditësh, nuk e di”
    Pacolli ka thënë se ka takuar zyrtarë të lartë të këtij vendi gjatë qëndrimit në Doha para disa ditësh, por pohon të ketë vizituar këtë shtet dy herë tjera.

“Kjo është rezultat i punës sime 100 përqind. Këta të Ministrisë dyshoj se as kërkesë nuk i kanë bërë për njohje”, ka thënë ai.

Unioni i Komoreve ndodhet në brigjet lindore të Afrikës në Oqeanin Indian, është 1862 km katrorë dhe ka 800 mijë banorë.

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979

Komora, shteti i 58-të që njeh Kosovën

Kryetari i Aleancës Kosova e Re, Behgjet Pacolli ka marrë konfirmim nga autoritetet e shtetit të Komorës për njohjen e shtetit të Kosovës, duke u bërë kështu shteti i 58 që njeh pavarësinë e vendit. Ky konfirmim ditëve në vijim do t’u dorëzohet autoriteteve të Kosovës, ndërsa sipas tij edhe kjo njohje është rezultat i angazhimit për lobim në Konferencën e Ligës Arabe.

Republika e Komores është shtet islamik ishullor që gjendet në Oqeanin indian, dhe kufizohet nga ujërat e Mozambikut dhe Madagaskarit. Kryeqyteti i saj është Moroni, ndërkaq përbëhet prej tre ishujve me sipërfaqe mbi 1.862 kilometra katror. Ajo ka një popullatë prej 800 mijë banorë, dhe është vendi i gjashtë për nga madhësia më e vogël e shteteve afrikane. Emri i saj rrjedhë nga fjala arabe qamar, që do të thotë hënë. Vendi zyrtarisht përbëhet nga tri prej katër ishujve kryesorë, Ngazidja, Mwali, Nzwani dhe Mahoré. Kryetari i AKR-së, po qëndron për një vizitë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, derisa në të gjitha takimet me autoritetet atje po lobon për njohjen e Kosovës nga sa më shumë vende.

-----------------------------

“Republika e Komores praktikisht ka marrë vendim që ta njohë pavarësinë e Kosovës.

Pacolli: Komoret njohin Kosovën
    Behgjet Pacolli thotë se është njoftuar që Unioni i Komoreve (Union of the Comoros) ka njohur pavarësinë e Kosovës. Pacolli thotë se njohja pritet t'i konfirmohet edhe Ministrisë së Punëve të Jashtme të Kosovës. Unioni i Komoreve ndodhet në brigjet lindore të Afrikës në Oqeanin Indian, është 1862 km katrorë dhe ka 800 mijë banorë.

Nga Shpend Limoni më 10.04.2009 në ora 19:02
    "…Republika e Komores praktikisht ka marrë vendim që ta njohë pavarësinë e Kosovës…"
    Unioni i Komoreve ka vendosur ta njohë pavarësinë e Kosovës. Kështu i ka thënë Gazetës Express lideri i AKR’së, Behgjet Pacolli, duke theksuar se atij i është konfirmuar njohja, ndërkohë që pritet që njoftimi t’i shkojë edhe Ministrisë së Punëve të Jashtme të Kosovës.
    Më vonë do të njoftohet edhe Ministria e Jashtme e Kosovës, por është definitive që Republika e Komores na njeh”, ka thënë Pacolli.

Pacolli thotë se njohja nga Komoret është rezultat direkt i punës së tij me autoritet e atjeshme.

“Ky është edhe rezultat i vizitës time në Ligën Arabe dhe gjatë qëndrimit në Doha. Kjo është vendosur kur do të vijë njoftimi në Ministri nuk e di. A do të ndodhë nesër apo pas disa ditësh, nuk e di”
    Pacolli ka thënë se ka takuar zyrtarë të lartë të këtij vendi gjatë qëndrimit në Doha para disa ditësh, por pohon të ketë vizituar këtë shtet dy herë tjera.

“Kjo është rezultat i punës sime 100 përqind. Këta të Ministrisë dyshoj se as kërkesë nuk i kanë bërë për njohje”, ka thënë ai.

Unioni i Komoreve ndodhet në brigjet lindore të Afrikës në Oqeanin Indian, është 1862 km katrorë dhe ka 800 mijë banorë.

Faqja 2 prej 13 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. "Revolucioni vonuar" dhe Ahmet Krasniqi
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 214
    Postimi i Fundit: 20-09-2018, 13:55
  2. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. Tahiraj: Rrefime mbi luften ne Kosove
    Nga Kuksjan_forever në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 14:42
  4. Besim Krasniqi mbi " Programin kombetar te LDK-s"
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 30-06-2009, 03:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •