kam 1024 euro ne dor
cdo dit harxhoj gjysmen e ktynve lek
Per sa dit do ti harxhoj te gjith leket qe kisha dhe do ngel pa nje euro?
kam 1024 euro ne dor
cdo dit harxhoj gjysmen e ktynve lek
Per sa dit do ti harxhoj te gjith leket qe kisha dhe do ngel pa nje euro?
mos luj se sta quj
2 dite mendoj sepse thate gjysmen e ketyre dhe jo gjysmat e lekeve qe te mund te mendosh se cdo dite do shpenzohen gjysmat e lekeve te mbetura. Besoj se isha e qarte...
E kuptoj ckeni shkruar, prandaj dhe une e shkrova ne te tille menyre. Klecka e kesaj eshte tek shkrimi "shpenzoj gjysmat e ketyre". Nese eshte keshtu i bie per 2 dite. Nese eshte qe cdo dite shpenzon gjysmat e lekeve te mbetura eshte ashtu sic thate ju. Kete duhet te na e thote autori qe na e shkroi.
Megjithate juve ne fund nuk ju doli 0 (zero) apo jo???
Kjo nuk ka fund, dmth nuk do hargjohen parate kurre. Ishte edhe nje teme e tille ne kete forum por aty kishte te bente me fishekun i cili do te kalonte nje distance te caktuar....dhe pyetja ishte se per sa kohe do te mbrrinte fisheku cakun nese do kalonte nje here gjysmen e distances, pastaj gjysmen e gjysmes e keshtu me radhe...
Epo qe nuk harxhoheshin parate dhe kete se kisha degjuar ndonjehere!
Jam dakort me gjykimin dhe zgjidhjen e Orietes.
"Carpe Diem"
ket tem e hapa per xhaxhin Skender qe ngela ke quiz i atit sepse nuk e lexova mir pyetjen kshu qe edhe ju duhet ta lexoni mir e mir pyetjen per te gjetur ne sa dit ngel pa nje kokerr Euro ne xhep!!
Orieta diten e par e filloj me 1024 Euro kshu qe quhet edhe ajo..pastaj..surpriz!!ju ndimova
shum qe ta dini..
dhe pergjigjuni me numra,sa dit?2,3 ose 4..buh..sa?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Daniel Maker : 04-06-2008 mė 05:39
mos luj se sta quj
Qe nga numri 1024 kuptohet lehte perfundimi, ky numer nuk eshte zgjedhur kot, matematike binare,
1024= 2 ne fuqi te 10,
pra nese harxhojme ēdo dite gjysem e parave qe na ngelen per 10 dite do na ngeli 1 lek ne xhep.
po praktikisht nje lek nuk e ndajme dot me keshtu qe ne diten e 11 i harxhojme dhe keto dhe jemi ne rregull.
pra 11 dite them une.
no no no no xfiles..nuk them me gje..pergjigja nuk eshte ajo!!
lexo mir..dhe nuk e kuptova qe ate 1 lek nuk e ndajm,un them qe "ndahet"!
mos luj se sta quj
ne rregull, e lexova mire pyetjen,
per sa dite do te ngelesh pa nje euro,
ne rregull
per 10 dite arrin qe ke ne xhep vetem nje euro
diten e 11 e ndan ate euron, dhe ngeles pa nje kokerr euro, dmth ke me pak se nje euro ne xhep.
pra 11 dite.
Krijoni Kontakt