Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

Cila eshte zgjedhja e "problemit" shit.

Duke qene te vetedishem se cfar po ndodh sot ne boten islame, sidomos luftes midis sekteve suni dhe shia, me intereson mendimi i juaj se si do te dukeshte zgjedhja e ketij problemi!

Me Respekt GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Duke qene te vetedishem se cfar po ndodh sot ne boten islame, sidomos luftes midis sekteve suni dhe shia, me intereson mendimi i juaj se si do te dukeshte zgjedhja e ketij problemi!

Me Respekt GV_USA
    Po ti Gostivar si mendon, qe do zgjidhej kjo qeshtje ?.

Sa i perket meje, un se kam iden se cila mund te jet zgjidhja.
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcėn e njė populli

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219

Me Respekt GV_USA
    Zgjidhja e vetme le ti kthehen dinit taman .
    KOSOVA E MADHE

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga eldonel Lexo Postimin
    Zgjidhja e vetme le ti kthehen dinit taman .
    Kete pyetje e kam be me qellim , sepse me duket se ekziston nje ide tek muslimanet sidomos tek ata qe me se shumti anojne nga mesimi Wahabi , se e vetmja zgjedhje e ketij problemi eshte zhdukja totale e tyre.
    Per mendimin tim personal , nuk ka dyshim se shitet kane gabime ne menyren e tyre te te besurit, por nga ana tjeter ata perseri jane musliman , ata perseri i luten Allahut ashtu sic i lutemi une e ti dhe te gjithe te tjeter ( ndoshta me rite tjera ).
    Sikur te pyetesha une se cila do te ishte zgjedhja e ketij problemi , pergjigja ime do te ishte shum e thjeshte te clen do ta kisha formuluar me piakt ne vijim.
    1. Pik se pari si musliman kemi detyren te plotesojme urdherat e Allahut dhe a.s. Muhamedit , sipas te cilave te gjithe muslimanet jane vellezer te njeri tjetrit , pra duke u bazuar ne kete , une personalisht nuk do te ndalesha kurre perderisa ti shikoja muslimanet te bashkuar nen nje shtet.
    2. Se dyti , perderi besimi eshte per Allahun , dhe duke ditur se gjykues per ceshtjet e dinit dhe iman eshte Allahu , dhe duke ditur se Allahut do ti japim pergjegjesi se si besojme e jo njeri tjetrit , per mua shitet kane te drejte te besojne ashtu sic deshirojne!
    3. Se treti do te kisha stimuluar debat te hapur midis dijetareve shit , suni dhe te te gjitha sekteve tjera te cilet besimin e tyre e kan tek Allahu duke integruar ketu eshte shkencetaret dhe dijetaret e gjuhes, sepse me mire se nje ekspet gjuhe qe mund te kuptoj Kuranin dhe hadithet nuk ka.
    4. Se katerti dhe si fund mendoj qe nese i realizojme keto pikat e lartpermendura , me ne fund pas 1400 viteve do te plotesojme deshiren e a.s. Muahmedit dhe Allahut duke i pa muslimanet te bashkuar ane mban botes.

Me Respekt GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Kete pyetje e kam be me qellim , sepse me duket se ekziston nje ide tek muslimanet sidomos tek ata qe me se shumti anojne nga mesimi Wahabi , se e vetmja zgjedhje e ketij problemi eshte zhdukja totale e tyre.
    Per mendimin tim personal , nuk ka dyshim se shitet kane gabime ne menyren e tyre te te besurit, por nga ana tjeter ata perseri jane musliman , ata perseri i luten Allahut ashtu sic i lutemi une e ti dhe te gjithe te tjeter ( ndoshta me rite tjera ).
    Sikur te pyetesha une se cila do te ishte zgjedhja e ketij problemi , pergjigja ime do te ishte shum e thjeshte te clen do ta kisha formuluar me piakt ne vijim.
    1. Pik se pari si musliman kemi detyren te plotesojme urdherat e Allahut dhe a.s. Muhamedit , sipas te cilave te gjithe muslimanet jane vellezer te njeri tjetrit , pra duke u bazuar ne kete , une personalisht nuk do te ndalesha kurre perderisa ti shikoja muslimanet te bashkuar nen nje shtet.
    2. Se dyti , perderi besimi eshte per Allahun , dhe duke ditur se gjykues per ceshtjet e dinit dhe iman eshte Allahu , dhe duke ditur se Allahut do ti japim pergjegjesi se si besojme e jo njeri tjetrit , per mua shitet kane te drejte te besojne ashtu sic deshirojne!
    3. Se treti do te kisha stimuluar debat te hapur midis dijetareve shit , suni dhe te te gjitha sekteve tjera te cilet besimin e tyre e kan tek Allahu duke integruar ketu eshte shkencetaret dhe dijetaret e gjuhes, sepse me mire se nje ekspet gjuhe qe mund te kuptoj Kuranin dhe hadithet nuk ka.
    4. Se katerti dhe si fund mendoj qe nese i realizojme keto pikat e lartpermendura , me ne fund pas 1400 viteve do te plotesojme deshiren e a.s. Muahmedit dhe Allahut duke i pa muslimanet te bashkuar ane mban botes.

Me Respekt GV_USA
    Ata e kane edhe nje kusht qe eshte fsheja e besimit te tyre dhe me ty ai thot qe jane njejt dhe ti pranon mirepo kur te kthehet pastaj bene gjera dhe thot gjera qe nuk jane te fese Islame s mund te besh bashkim me keta dijetar te tyre qe perhapin urrejtje ata si dojn sunnit aty eshte problemi urrejtja ja kane mbushur kryte me gjera te kota per ata sipas atyre qdo sunni eshte i njejt me Jezidin e Muawin edhe pse ne kete nuk kane fakte qe keta dy kane kryer nje gje te tille vetem fjal dhe thojn ne jemi ndihmetaret po ku ishin ata ndihmetar tradhtaret do te thoja po s eshte tema ketu ,pra te njejte ja bejne si te krishteret ne rastin e Ademit a.s qe e ka bere gjynahin tani gjith njerzimi eshte dashur ta bart gjynahin e tij ashtu edhe keta mendojn te njejten per sunni . Si mund te behesh bashk me dike qe i shan sahabet , Ebu Bekrin r.a , Omerin r.a , Othmanin r.a , gruan e Pejgamberit a.s se per keta Aijshja nuk na paska qe ne pjestare efamiljes se Pejgamberit a.s sa te ceket jane .
    Tjeter gje tradhtit e kane ne gjak tradhtin gjithmon ta kujtoj rasin ne AustroHungari ishin ata qe tradhtuan .
    KOSOVA E MADHE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992

Me Respekt GV_USA
    Shum dijetar shiitet i kan konsideruar jomusliman, si mendon ti qe me jomusliman te bashkohemi ?.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    "Shiit" jo "Shit"
    Sui generis

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-03-2008
    Postime
    208
    Unė jam muslimane, e dua dhe e respektoj fenė time, por se na e keni pėrzier me sunita e shiita dhe se jeni duke na bėrė lėmsh dhe me dy Zot-a muslimanėsh, nuk e kuptoj se ēka ndodh.
    Psh.nėse don me bė njė ceremoni mortore, dhe nėse pyet pėr mė mirė dhe mė nė regull, atėherė vėrtet nuk din se cila ėshtė mė e drejta dhe nė fund (mvaret nga situata) vendos vet dmth bėhesh njė ....iit, tjetėr.
    Gati nė ēdo familje(flas nė maqedoni) ka shumė situata jo tė pėlqyeshme nga predikimi i islamit sipas mėnyrės tė paargumentuar tė shumė injorantėve(mosdijes)tė fesė sė vėrtetė.Prandaj unė pėr vehte i besoj mėnyrės mė tė llogjikshme sipas mendimit tim personal dhe mėnyrės sė tė kuptuarit tė vetė Kuran-it.
    Kjo situatė alarmante mund ta quaj tė imponimit fetar ndoshta ndonjė ditė do ta ēon drejt shkatrimit tė besimit tė mirėfilltė.
    Temė shumė interesante por mos nisni konfliktet, dhe diskutoni me argumente e jo imponim, Ju pėrshėndes...

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga eldonel Lexo Postimin
    Ata e kane edhe nje kusht qe eshte fsheja e besimit te tyre dhe me ty ai thot qe jane njejt dhe ti pranon mirepo kur te kthehet pastaj bene gjera dhe thot gjera qe nuk jane te fese Islame s mund te besh bashkim me keta dijetar te tyre qe perhapin urrejtje ata si dojn sunnit aty eshte problemi urrejtja ja kane mbushur kryte me gjera te kota per ata sipas atyre qdo sunni eshte i njejt me Jezidin e Muawin edhe pse ne kete nuk kane fakte qe keta dy kane kryer nje gje te tille vetem fjal dhe thojn ne jemi ndihmetaret po ku ishin ata ndihmetar tradhtaret do te thoja po s eshte tema ketu ,pra te njejte ja bejne si te krishteret ne rastin e Ademit a.s qe e ka bere gjynahin tani gjith njerzimi eshte dashur ta bart gjynahin e tij ashtu edhe keta mendojn te njejten per sunni . Si mund te behesh bashk me dike qe i shan sahabet , Ebu Bekrin r.a , Omerin r.a , Othmanin r.a , gruan e Pejgamberit a.s se per keta Aijshja nuk na paska qe ne pjestare efamiljes se Pejgamberit a.s sa te ceket jane .
    Tjeter gje tradhtit e kane ne gjak tradhtin gjithmon ta kujtoj rasin ne AustroHungari ishin ata qe tradhtuan .
    Citim Postuar mė parė nga celyy Lexo Postimin
    Shum dijetar shiitet i kan konsideruar jomusliman, si mendon ti qe me jomusliman te bashkohemi ?.
    Une ju fol juve per te ardhmen e ju me folni per te kaluaren. Ajo qe ka ndodhur nuk kthehet dot , por kjo qe akoma nuk ka ndodhur pra e ardhmja eshte detyre e jone qe te ndryshojme kete.
    Akuzat qe i behen njeres ose tjetres pale duhet te harohen dhe mos te meren si te verteta nga te dyja palet.
    Sharjet dhe fyerjet duhet te jene pjese e se kaluares, fundja as sunit nuk jane lule , edhe keta i shajne shijat ( i quajne jo besimtar , qafira etj etj ) andaj perderisa si musliman nuk ulemi ne nje tavoline te diskutojme per te ardhmen e fese sone , ti harojme plaget e te kaluares e te bashkohemi per te krijuar nje te ardhme me te mire, neve per here do te vuajme sepse kete ndarje e shfrytezojne ata te cilet duan te na shikojne sa me keq.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Une ju fol juve per te ardhmen e ju me folni per te kaluaren. Ajo qe ka ndodhur nuk kthehet dot , por kjo qe akoma nuk ka ndodhur pra e ardhmja eshte detyre e jone qe te ndryshojme kete.
    Akuzat qe i behen njeres ose tjetres pale duhet te harohen dhe mos te meren si te verteta nga te dyja palet.
    Sharjet dhe fyerjet duhet te jene pjese e se kaluares, fundja as sunit nuk jane lule , edhe keta i shajne shijat ( i quajne jo besimtar , qafira etj etj ) andaj perderisa si musliman nuk ulemi ne nje tavoline te diskutojme per te ardhmen e fese sone , ti harojme plaget e te kaluares e te bashkohemi per te krijuar nje te ardhme me te mire, neve per here do te vuajme sepse kete ndarje e shfrytezojne ata te cilet duan te na shikojne sa me keq.

GV_USA
    E kisha fjalen, dijetaret musliman bile nder ata me te njohurit, i kan konsideruar shijat jomusliman, bile Ebu Hanifja (nje nga dijetaret me te njohur) ka thene: "Kush dyshon se a jan shijat jobesimtar apo jo, ai vet ka bere kufer"
    Shijat duhet te kthehen ne rrugen e vertet, ne menyr qe te shpresojm unitet me ta, tek e fundit Uniteti i Muslimaneve nuk varet shum nga shijat, sepse shumica derrmuese e Umetit Islam jan sunnit.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Zgjedhja e presidentit tė ri nė Shqipėri
    Nga Davius nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 26-04-2006, 12:44
  2. Zgjedhja e nje Femre
    Nga Dito nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 14-12-2005, 07:48
  3. A ėshtė etike zgjedhja e gjinisė sė foshnjes?
    Nga Davius nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 12-12-2005, 10:41
  4. A perbene zgjedhja e z Andi Beli zgjidhje per KESHin ?
    Nga GGNY nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-11-2005, 09:03
  5. HTML - Zgjedhja e ngjyrave
    Nga IlirDeda nė forumin Arti i programimit
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-01-2005, 20:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •