Close
Faqja 12 prej 21 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 210
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Atehere sipas kesaj na del qe jane tre a jo nje ?!! Nga e nxirni juve qe eshte nje Perendi kur ti vet pohon se kane tre !!!
    Une e kam spjeguar tashme se ne cfare konsiston numri Tre dhe ne cfare numri Nje. Ja edhe nje here:

Numri Tre konsiston ne Hipostazat e Perendise. Por Hipostaza/Veta/Personi nuk eshte lloj/lende/substance. Hipostaza eshte menyra e te ekzistuarit te nje substance, vecorite dalluese te saj. Keshtu qe, kur ne themi Tre (hipostaza), kjo nuk nenkupton TRE LLOJE te ndryshme te Perendise.

Si shembull per te kuptuar kete, une ju solla rastin me gjinine njerezore.
    Njerezimi qe krijoi Perendia eshte NJE sipas natyres, ndersa sipas menyres se ekzstences se ketij njerezimi nje ne kemi disa raca (po marrim racen e bardhe, te zeze e te verdhe).
    Secila nga keto tre raca permban ne vetvete vleften e plote te te qenit njerezim. Pra, raca e bardhe psh nuk ka nevoje per racen e zeze edhe te verdhe ne menyre qe, duke qene bashke me to, te gjitha te quhen njerezimi. Sepse, edhe po te zhduket raca e zeze edhe e verdhe, raca e bardhe ne vetvete do ta perfaqesonte ne menyre te plote njerezimin.

Megjithe kete, edhe pse raca e bardhe 100% = njerezim; raca e zeze 100% = njerezim; raca e verdhe 100% = njerezim, ne nuk themi se kemi te bejme me TRE njerezime, por ende themi se njerezimi eshte NJE.

Kjo pra se pse NJE-shi i njerezimit konsiston ne natyren, ndersa numri (TRE qe morem si shembull) i racave nuk ka te beje me sasite e njerezimit, por me menyren e eksitences se njerezimit NJE.

E njejta gje ndodh edhe me Trinine!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Arrnubi,

ne Kuran ka herezi anti-kristiane, ose, e thene ndryshe, mesimi kuranor eshte vete nje herezi kristiane. Mesimet kristologjike te Kuranit jane denuar si herezi qe para se te dilte historikisht vete Kurani.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Une e kam spjeguar tashme se ne cfare konsiston numri Tre dhe ne cfare numri Nje. Ja edhe nje here:

Numri Tre konsiston ne Hipostazat e Perendise. Por Hipostaza/Veta/Personi nuk eshte lloj/lende/substance. Hipostaza eshte menyra e te ekzistuarit te nje substance, vecorite dalluese te saj. Keshtu qe, kur ne themi Tre (hipostaza), kjo nuk nenkupton TRE LLOJE te ndryshme te Perendise.

Njerezimi qe krijoi Perendia eshte NJE sipas natyres, ndersa sipas menyres se ekzstences se ketij njerezimi nje ne kemi disa raca (po marrim racen e bardhe, te zeze e te verdhe).
    Secila nga keto tre raca permban ne vetvete vleften e plote te te qenit njerezim. Pra, raca e bardhe psh nuk ka nevoje per racen e zeze edhe te verdhe ne menyre qe, duke qene bashke me to, te gjitha te quhen njerezimi. Sepse, edhe po te zhduket raca e zeze edhe e verdhe, raca e bardhe ne vetvete do ta perfaqesonte ne menyre te plote njerezimin.

Megjithe kete, edhe pse raca e bardhe 100% = njerezim; raca e zeze 100% = njerezim; raca e verdhe 100% = njerezim, ne nuk themi se kemi te bejme me TRE njerezime, por ende themi se njerezimi eshte NJE.

Kjo pra se pse NJE-shi i njerezimit konsiston ne natyren, ndersa numri (TRE qe morem si shembull) i racave nuk ka te beje me sasite e njerezimit, por me menyren e eksitences se njerezimit NJE.

Kjo me duket shum a pa kuptimt.

Domethene NJEREZIMI qenka nje, mirpo ky njesh perbehet nga raca te ndryshme brenda, dhe brenda atyre racave ka me miliona njerez.

Tani sipas jush, zoti qenka nje, mirpo ky njesh perbehet nga tre anetar brenda, apo jo?

Duket shum e pakuptimt dhe e pakapshme.
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcėn e njė populli

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar mė parė nga celyy Lexo Postimin
    Kjo me duket shum a pa kuptimt.

Domethene NJEREZIMI qenka nje, mirpo ky njesh perbehet nga raca te ndryshme brenda, dhe brenda atyre racave ka me miliona njerez.

Tani sipas jush, zoti qenka nje, mirpo ky njesh perbehet nga tre anetar brenda, apo jo?

Duket shum e pakuptimt dhe e pakapshme.

Kjo eshte pikerisht ajo qe nuk kam thene une!
    Nqs jeni te paafte te kuptoni, atehre aplikojani vetes vargjet qe Kurani thote kundra atyre qe kane sy po nuk shohin, veshe po nuk degjojne!!!

Ose, nqs nuk do ta besh kete aplikim, lexoje edhe nje here cfare kam shkruar, se mos e kupton.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Kjo eshte pikerisht ajo qe nuk kam thene une!
    Nqs jeni te paafte te kuptoni, atehre aplikojani vetes vargjet qe Kurani thote kundra atyre qe kane sy po nuk shohin, veshe po nuk degjojne!!!

Ose, nqs nuk do ta besh kete aplikim, lexoje edhe nje here cfare kam shkruar, se mos e kupton.
    Krahasimin qe ke bere ti me njerezimin eshte diqka absurde. Ne fillim ishte vetem nje njeri,pastaj Zoti krijoi ciftin e tij, dhe keshtu u shumuan.
    Tani ketu na del se ne fillim dikur ishte vetem nje zot dhe pastaj prej tij doli nje tjeter dhe keshtu prej tyre pastaj doli nje tjeter, dhe deri tani tani ishin bere miliona zota ku do kishin krijuar ata fiset dhe popujt e tyre, mu si njerezimi.

Per ta kuptuar teorin tuaj, duhet te mbyllesh syt dhe vesht.
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcėn e njė populli

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    celyy,

une nuk e di se sa klase shkolle ke ti. Se po nuk pate ndonje (te mjaftueshme), nuk te ndihmon dot as Kurani e askush per te kuptuar.
    Une nuk kam fol askurkund per menyren e shumimit te racave mor njeri, aq me pak per ta paralelizuar kete me Trinine.
    Hapi syte dhe lexoje shembullin sic edhe sa e kam dhene une, ndryshe nuk je i kualifikuar per te bere debat.

gjithe te mirat!

Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Arrnubi,

ne Kuran ka herezi anti-kristiane, ose, e thene ndryshe, mesimi kuranor eshte vete nje herezi kristiane. Mesimet kristologjike te Kuranit jane denuar si herezi qe para se te dilte historikisht vete Kurani.
    Ne Kuran nuk ka herezi kristiane(Ndaj mesimeve te Jezus Krishtit) ne Kuran ka herezi Pauliane (kunder mesimeve te Palit dhe gjithe atyre qe bene ndryshimin e mesimeve monoteiste duke futur brenda dhe Konstandinin).

Pse?Sepse per te folur per Qenien e Zotit nuk flitet duke marre shembull krijesat sepse Zoti eshte ndryshe nga krijesat si ne shembull dhe ne Qenie.

Nje merr vezen, tjetri Ujin, tjetri rracat, tjetri njeriun.Kjo nuk eshte gje tjeter vetem se politeizem dhe ihdujtari.Fakti qe bibla thote qe askush nuk eshte si Zoti atehere ske pse merr shembuj krijesash per te treguar Qenien e Zotit.

Ti justifikohesh ne debat dhe dialog me rracat per te vertetuar se Qenia e Zotit eshte e ndare ne tre pjese ose Zoti eshte ne tre gjera(Zot i paster je ti nga keto fjale).Kjo eshte herezi ta besh Zoti nje qenie qe nuk eshte.Pasi Zoti eshte nje Qenie Unike, e padeformueshme, Absolute, i Persosur, Madheshtor, I pakrahasueshem me asnje qenie te krijuar prej Tij dhe nuk i takon Madheshtise se Tij te kete femije, nene, grua apo te marri forma njerzish, shpendesh, sendesh sic besohej ne mitologjine greke.

Zoti eshte Zot i qiejve dhe i tokes.Ai qendron Madheshtor ne fornin e tij mbi shtate Qiejt. Dhe Qiejt dhe toka ne doren e Tij jane therrime buke.Madheshtori Absoluti, i pakrahsueshmi ,i lartesuari, Krijuesi i pashok, i Dituri absolut.
    Nuk ka me kenaqesi me te madhe kur mendon per nje Zot kaq madheshtor i cili nuk vuan, nuk ha e nuk pi, nuk i lutet ndonje qenie tjeter, nuk kerkon ndihme prej krijesave, nuk eshte i pafuqishem dhe i paperkryer, nuk ka qendruar ne barkun e asnje femre, nuk ka lindur dhe nuk eshte i lindur, nuk ka shembull per ate Madheshtorin Absolut .Ai qe sjell Diellin nga lindja ne perendim.Ai qe Krijoi univerisn dhe miliona galaktika ne qiellin e pare,Ai qe e krijoi qiellin e pare si unaza ne shkretetire ne krahasim me te dytin.Ai qe e larteson cdo gje ne qiej e ne toke dhe engjejt Gabrieli qe ka gjashteqind krahe nje krah i tij nga lindja ne perendim kur del para Zotit del si tredafil i vyshkur prej frikes dhe madheshtise se Allahut Xh.sh.Jezusi .a s Muhamedi .a s Ibrahimi a,s Nuhu a.s , Musai a.s kane qene rober te nderuar te Zotit kane qene profete e derguar te tij per ti mesuar njerzit monoteizmin dhe ligjet e Tij.

Askush ne qiej e ne toke nuk e meriton ti thuhet Zot pervec Zotit Krijuesit e qieve dhe tokes.Asnje profeti nuk i takon adhurimi, lutjet, sepse ai ka qene vetem nje mesues, mesih, profet per drejtimin e njerzve me ligjet e Zotit.
    Sa budalla eshte "Odisea"

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

Nuk krahasohet Perendija me njerez e ku ta di une se cfar. Ae shikon Seminaristi qe gjerat elementare sic eshte besimi ne Zotin Nje , nuk mund ta sqaroni dhe me e keqja thua qe e ke sqaruar kete shum here dhe akoma njerezit nuk ju kuptojne.
    Kesaj i thuajne te jesh mesues dhe tju sqarojsh femijeve te njejten gje shum here dhe perseri femijet mos te kuptojne gje!!! Kush e ka fajin m femijet ose mesuesi ?!!
    Ose mos valle mesimin qe mesuesi mundohet te shes ?!!
    Ti thua qe Ati nuk eshte Biri dhe Shpirti i shejnte nuk eshte as Ati e as Biri.
    Nqs se kete mundohemi ta paraqesim me ane te formulave te matematikes llogjike do te shikojme se keto pohimet e juaja nuk kane as 0,000000001% llogjike.
    Per te thene se x elemente i takojne bashkesise se njejte, pik se pari ato elemente duhet duhet te plotesojne disa kushte si psh , te kene natyre te njejte , forme te njejte , ngjyre te njejte etj etj.
    Per shkak se sipas doktrines tuaj nese e kam kuptiuar si duhet ( edhe pse e keni sqaruar me qindra here ) Perendija shfaqet per mes tre personaliteteve te cilet nuk kane asgje te perbashket , pra Atit , Birit dhe Shpirtit te shejnte.
    Duke u bazuar ne ate qe thash me larte se per x elemente qe ti takojne bashkesise se njejte duhet ti kene vetit e njejta.
    Elementet qe perbejne trinitetin , nuk i kane vetit dhe karakteristikat e njejta , andaj sipas kesaj llogjike , ne asnjemenyre keta tre elemente perfaqesojne nje te tere.
    Dhe si fund dua te te bej nje pyetje te vogel. Ja per nje moment ulemi dhe themi se Perendija eshte e perbeme nga Ati, Biri dhe Shpirti i Shejnte. Dua te di se cfar nuk eshte ne gjendje te bej Ati qe ti nevoitet psh Biri ose shpirti i Shejnte per te be ate pune !
    Nqs se themi se Ati vetvetiu mund ti bej te gjitha gjerat , dua te di pse i nevoitet atehere Biri dhe Shpirit i Shejnte, Atit, cnevoje ka Ati per keto ?!!

GV_USA
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gostivari_usa : 18-06-2008 mė 10:25
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-10-2006
    Postime
    163
    Tregoni kujdes se mos ndokush ju bėn prenė e tij me anė tė filozofisė dhe me mashtrime tė kota, sipas traditės sė njerėzve, sipas elementeve tė botės dhe jo sipas mėsimeve tė Jezusit”. (Kolosianėve 2/8)

Jezusi u tha atyre kėtė shėmbėlltyrė, por ata nuk morėn vesh pėr ēfarė po u fliste.(Gjoni 10/6)

Mjekesia,
    Faleminderit. Ndoshta eshte sepse kerkoj shume shpjegime qe nuk arrij te besoj. Por per njeshmeri per te cilet flitet, Jezusi ka nje fjale : Une dhe Ati jemi nje. Cdo qenje qe lind, lind nje qenje qe e ka te njejte natyren> Biri i Zotit pra eshte hyj si Ati i vet, eshte i meshirshem si Ati i vet, i gjithpushtetshem si Ati i vet...Me vjen keq...Perseri filozofi... Jam i pafalshem.
    Me simpati. Perseri faleminderit. crici_01.

i/e regjistruar Maska e malo666
    Anėtarėsuar
    26-04-2007
    Postime
    564
    Po kur mesusi meson tek Luigj Gurakuqi si i bohet?

Faqja 12 prej 21 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islami Dhe E Drejta Ndėrkombėtare
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-06-2010, 09:22
  2. Muhamedi a.s. sipas kėndvėshtrimit tė krishterė
    Nga presHeva-Lee nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Gjendja jonė e dhimbshme?
    Nga LOGIC nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-05-2009, 05:14
  4. Menyra se si duhet ne ta kuptojme fene tone
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:12
  5. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •