Viktima e policisë në ditën e votimit u dërgua për në banesën e tij të fundit.26 vjeçari Naser Ajvazi banorë I Haraçinës u varros në varezat e dëshmorëve përkrah bashkëluftëtarëve të tij të vviti 2001. Familajrat të indinjuar nga krimi siç thonë policor shpresojnë që viktima të tilla most ë keët më.
"Ishte shembull se si duhet luftuar në këto troje arbërore. Atë që e fillove në luftë e vazhdove edhe pas lufte deri në ditën kur ra dëshmorë heroikisht duke u përndeshur nga bandat krimilnologjene të këtij shteti duke treguar se si mbrohen vlerat e demokracisë dhe vleart kombëtare", tha Ragmi Emini, familjarë i viktimës.
Si komuna ashtu edhe kreu I Bashkimit demokratik për integrim shprehën keqardhen më të thellë të riun Naser Ajvazi.
"Dora e ligë, dora e zezë historikisht ka vepruar kundër shqipëtarëve dhe ajo dorë e zezë në vazhdimësi do të veprojë aty ku ka përkrahje aty ku gjenë shteg për të bërë veprimet e veta antishqipëtare", tha lideri I BDI - së, Ali Ahmeti.
Çastet e rënda të familjes Ajvazi I ndanë së bashku edhe qindra banorë të Haraçinës dhe më gjërë. Në ceremoninë mortore nuk ishte I pranishëm babai I të ndjerit Ibrahim Ajvazi pasi ishte marr nënë arrest nga policia gjatë të njëtit aksion.