Close

Rezultati i Sondazhit: Ndertimi i nje centrali berthamor, i nevojshem apo jo

Votues
37. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

16 43.24%
  • Jo

19 51.35%
  • Pa mendim

2 5.41%
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 23
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-03-2010
    Postime
    520

Berisha: Kemi 6 mld fuçi rezerva nafte, gati për central nuklear

Berisha: Kemi 6 mld fuçi rezerva nafte, gati për central nuklear
    » Dërguar më: 12/05/2010 - 13:51

Nafta shqiptare e zonave të njohura arin deri në 6 miliardë fuçi. Vetëm Patos-Marinza ka mbi 2 miliardë fuçi rezerva. Vitin që vjen pritet që prodhimi i vendit të plotësojë plotësisht nevojat e tij dhe në vazhdim". Ka deklaruar kështu dje kryeministri shqiptar, Sali Berisha, në përshëndetjen e bërë gjatë punimeve të konferencës së investitorëve të huaj. Ai ka shtuar se një fushë tjetër me mundësi të mëdha për investitorët është ajo minerare, ku Shqipëria është e pasur me krom, bakër, nikel, bazalte e qymyr. Shqipëria, falë pozicionit gjeografik, përbën vendin më të përshtatshëm për kalimin në territorin e saj të gazsjellësve, shtoi Berisha. Të gjithë ata që by pass-ojnë Shqipërinë janë të 'dënuar' të bëjnë investime shumë më të kushtueshme, sesa po të kalojnë në territorin shqiptar. "Gazsjellësi Trans-Adriatik është padyshim gazsjellësi më fizibël dhe unë ju garantoj se do të jetë më i shpejti që do të ndërtohet. Nuk do të kenë përfunduar akoma debatet dhe diskutimet për të tjerët, kur ky gazsjellës do të bëhet një realitet. Kompani të mëdha të Zvicrës, Norvegjisë, Gjermanisë janë të angazhuara në ndërtimin e tij. Qeveritë përkatëse nga territoret e tjera ku kalon gazsjellësi; Turqia është e angazhuar t'i japë me sipërmarrjen e saj 'Botash' të gjitha lehtësirat, qeveria greke dhe qeveria shqiptare do t'i japin çdo lehtësi këtij gazsjellësi për ta bërë realitet, i cili ka një trajektore më të shkurtër sesa 'South Stream', me të paktën 200 kilometra", - tha ai. "Qeveria ime po përgatit në vazhdimësi të gjithë kuadrin ligjor, në mënyrë që shqiptarët të përfitojnë nga energjia më e pastër dhe më konstante, ajo bërthamore", - deklaroi Berisha.

gazeta shqiptare

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Po ku eshte gjithe kjo nafte er burre se u be 70 vjet qe vetem emrin ja degjojme?

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Citim Postuar më parë nga mesuesi_1 Lexo Postimin
    shume bukur ..... ideja eshte shume e mire
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anëtarësuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Nuk kemi pune as neve ketu, as qeveria, as banoret e ndonje qyteti te vendose nese duhet apo jo cnetrali. nese ndonje kompani eshte e interesuar, te bleje token e te beje cte doje. sigurisht nese vertetohet qe demtopn shendetin e njerezve (sigurisht qe nuk ka per te ndodhur, po le te supozojme) do paguaje deshperblimnje per nje. Ja, me kaq zgjidhet dhe puna e centralit.

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Citim Postuar më parë nga Zoti Basha Lexo Postimin
    Nuk kemi pune as neve ketu, as qeveria, as banoret e ndonje qyteti te vendose nese duhet apo jo cnetrali. nese ndonje kompani eshte e interesuar, te bleje token e te beje cte doje. sigurisht nese vertetohet qe demtopn shendetin e njerezve (sigurisht qe nuk ka per te ndodhur, po le te supozojme) do paguaje deshperblimnje per nje. Ja, me kaq zgjidhet dhe puna e centralit.
    çfare flete ore i mjere nga trute...,Si nuk paska pune qeveria ketu ,dhe banoret...!Sipas kesaj qe thua,Shqipria i takon te jete vend "hali",toke e askujt..,e pabanushme...!
    Shqipria ka mjafte burime ujore te pashfrytzuara per prodhim te energjise elektrike ,jo per tre milion,Por per tridhjet milion...! Perveç saj jane burimet alternative si ajo e eres,diellet...!

PS. jame kategorikishte kunder centraleve berthamore ne Shqipri...!Shtetet evropiane po i ç'montojne
    keto centrale per shkak te ligjeve te rrepta per te mbrojte ambijentin e tyre,dhe po kerkojne ti ç,vendosin ato ne ato vende qe populli ,as qe e ka iden e rrezikshmrise se larte qe mund te shkaktojne keto centrale per ambijentin dhe jeten ne pergjithsi...!
    Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 16-05-2010 më 08:44

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Ishalla nuk ndodhe, se sa "mend "kane keto qeveritaret tane ,kane per te na e bere vendin deponim te mbetjeve toksike dhe radioaktive te Europes me centrale berthamore te amortizuara ,qe duan ti heqin qafe ,sa me pare nga vendet e tyre...

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anëtarësuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Na mbyti kultura. Fatmiresisht ka plot postime dinjotoze dhe debate te qeta, sic do kete edhe kalamj qe nuk dine te debatojne si njerez.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-11-2007
    Postime
    99
    dashte zoti dhe te na shpetoj njiher dhe pergjithemone prej njerzve qe para hunde kan vetem interesin dhe as gje tjeter. zoti na shpetofte prej njerzve qe deshirojne te pasurohen ne kurriz te popullit shqiptar dhe pastaj te ja therrin per ne tjeter kontinent. kush jan keta njerz qe shqiperine done ta shendrrojne ne nji radioaktivitet te pa sherueshem...? keta jan bllok qeverisja qe "revolucionin demokratik" e filluan me turp, dhe me gjitha gjasat do e perfundojne me turp. kurse sa per emra gjeni ju vet te nderuar lexues. nderimet e mija.
    si gjitheher burimix

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Citim Postuar më parë nga Zoti Basha Lexo Postimin
    Na mbyti kultura. Fatmiresisht ka plot postime dinjotoze dhe debate te qeta, sic do kete edhe kalamj qe nuk dine te debatojne si njerez.
    çka pretendon ti per kulture mor debil ,qe Shqipria te shendrohet ne deponim dhe perpunim te mbeturinave dhe mbetjeve radiaktive te Europes ,qe pastaj ta quajsh vehten te kulturuar...!Eeeuuu sherbtore te djallit....

i/e regjistruar Maska e asllan zogaj
    Anëtarësuar
    15-05-2010
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    7

Exclamation

shqiperia nuk mund te menagjoi dot rrezikun qe sjell ndertimi i nje centrali berthamor

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kështu foli Tahir Zemaj
    Nga Nice_Boy në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 123
    Postimi i Fundit: 01-01-2014, 18:52
  2. Si mund të ulet ndikimi grek në shqipëri ?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  3. Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 06-12-2008, 14:08
  4. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  5. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •