Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 31
    i/e regjistruar Maska e TOKIO HOTEL
    Anëtarësuar
    19-07-2007
    Postime
    154
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Jam dakort që shumë krime bëhen nga emigrantë të paligjshëm, por ama jo 80% e krimeve në Itali. Shumica e krimeve bëhen nga italianët vetë.
    po flisja per krimet qe bejn te huajt 80% i bejn klandestinet 20%ata qe jan ne rregull..italiani te bej car te doj ne fund te fundit esht ne shpi te vet
    Quando ti metti a saltare di gioia bada che qualcuno non ti tolga la terra sotto i piedi.

Citim Postuar më parë nga TOKIO HOTEL Lexo Postimin
    po flisja per krimet qe bejn te huajt 80% i bejn klandestinet 20%ata qe jan ne rregull..italiani te bej car te doj ne fund te fundit esht ne shpi te vet
    Ashtu po jam mëse dakort.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga Dita Lexo Postimin
    Hyj Njeriu, ti sikur je nje nga me te flaktet ne forum kur vjen puna per racizmin qe shfaqin greket kunder shqiptareve ne Greqi. Si eshte puna keshtu qe racizmi taljon te pelqeka? Apo se eshte taljon?
    Llogjike sklleverish ndeshet ne kete teme. Kur italianet thone "Albanesi di m...." i thone te gjitheve e kush e leshon nga goja pergjithesimin eshte racist. Dhe kur e thone, e thone dhe kunder juve te tjereve qe nuk benin gjesend e jeni shtetas normale e deri model.
    E dashur me ke keqkuptuar. Thjesht thashe qe ne fund te fundit racizmi ndaj shqiptareve ne itali e ka nje te mire. Ndersa kur behet fjale per fqinjet ceshtja eshte me e koklavitur. Italianet ,francezet,gjermanet etij nuk kane qellim zhdukjen e popullit shqiptar ashtu sikunder greket e sllavet,prandaj nuk mund te behet krahasim. Popujt perendimore ushtrojne nje racizem qe eshte i tipit, cdo ti ne shtepine time, e nuk duan te vijne te shfarosin ne shtepine tende sic jane greket e sllavet.

Prandaj kur racizmi shfaqet ne kerkesen per largim nga qyteti i tyre mbi te cilin ne s'kemi asnje te drejte morale e historike atehere ky ka edhe nje te mire. Kthimin e shqiptareve ne atdhe.
    Nese racizmi eshte i llojit asgjesues apo demostrim superioriteti racial e i pavarur nga racizmi i llojit me larte atehere po qe kercenohet krejt raca e aty flas une.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga Lady Oscar Lexo Postimin
    sa kam qesh!

karakteristike e shqiptarit qe behet keq kur sheh komshiun qe ecen perpara!

se c' ben njeriu me parate e jeten e tij, eshte thjesht problem i tij e i askujt tjeter (gjithmone kur eshte nje njeri qe nuk shkel ligje).
    Ne fakt fakti qe komshiu ben perpara nuk me intereson. Nuk jam aq i varfer shpirterisht sa te mbush shpirtin me fatin e mire apo te keq te fqinjit.

Ceshtja eshte e nivelit kombetar. Jane 1 milione shqiptare te shqiperise neper bote e as 1/5 nuk do kthehet. Kjo perben problematike per fuqizimin e shqiperise ne te ardhmen, jo vetem problem demografik sepse po iken perjetesisht rinia por edhe ekonomik,pasi parate e shqiptareve rrine jashte e nuk ndikojne ne fuqizimin e Shqiperise. E njejta logjike vlen edhe per Kosoven.

Se c'ben njeriu me parate eshte ceshtje e tij,por behet ceshtje e komunitetit kur individi shkombetarizohet dhe nuk njeh me as zot e as atdhe. Ceshtje qe duhet zgjidhur e per kete studiohen te gjithe shembujt e mundur. Ky eshte nje rast qe demostron se individi shqiptar nuk ka shkuar per emigrant ekonomik por per te hedhur rrenje ne nje shtet tjeter. Per arsyet e mesiperme kjo per mua eshte keq.

i/e regjistruar Maska e alda09
    Anëtarësuar
    08-02-2008
    Vendndodhja
    a casa
    Postime
    1,327
    Po na bien eshtrat ne itali e nuk kam pare njeri te me shohe shtrember pse jam Albanese.

Kush nuk i fut hundet ne Ha.... e tjetrit eshte i nderuar e i respektuar,a e dini qe zyrat e emigrazioneve e te tjera institucione(ku bej pjese dhe une) jane me mijra te huaj te punesuar???(ca eshte ky racizem)? Kush punon me djersen e ballit ja ka bere vendin vetes,te tjeret kakarisin si gjela deti se mos i jep shtepin e tij italiani shqiptarit., kush nuk eshte i zoti te kthehet ne shqiperi te haj fara luledielli. Italianet punojn nga mengjesi ne darke si zhapik ,shqiptaret duan fronin e perandorit. "fatin si ta kerkosh e gjen"

Wilma Maska e xhuliana
    Anëtarësuar
    15-12-2006
    Vendndodhja
    Emilia-Romagna
    Postime
    824
    Italianet i kane duruar edhe shume klandestinet ne token e tyre...Lajmet perdite degjojme, nje tunisin vrau nje vajze, nje rome vodhi nje femij te sapolindur....Nje shoqja ime nje dite po lexonte gazeten lokale ne hapesiren e kronikes se zeze ku lexohej: nje shqiptar 40 vjecar kishte hyre naten ne shtepine e nje imprenditori dhe ky i fundit e kishte plagosur me pushke. Mua me erdhi shume rende, por ajo as edhe nje fjale nuk komentoi.
    Kush rrine urte dhe shikon hesapin e vet nuk e luan njeri.
    La Lussuria, La Superbia e L'Avarizia ostacolano il Pentimento

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Por ministria e brendshme italiane thote qe niveli i kriminalitetit nder emigrantet eshte i njejte me
    nivelin e italianeve.
    Nese nje italian vret nje italian apo vjedh nuk ben lajm e skartohet nga redaksite e medias kurse nese e ben nje emigrant e ke ne faqe te pare e ne lajmet e ores 8. Pse ? Sepse perben Lajm.
    Ti xhuliana je thjesht pre e medias,ashtu sikunder edhe ajo lart teje.

Wilma Maska e xhuliana
    Anëtarësuar
    15-12-2006
    Vendndodhja
    Emilia-Romagna
    Postime
    824
    Keta vet e than se nga statistikat del se 70% e krimeve behen nga klandestinet....

Aman nuk kam nevoje te mbeshtetem tek mediat se po e shof vet perdite me syte e mi..Ne bologna degjohen perdite keto lloj lajmesh qe kan protagoniste te huajt.

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Kush moj te ka thene se 70% e krimeve behen nga te huajt ?
    Une lexova para ca ditesh se psh ne 14 perdhunime 13 behen nga italianet dhe 1 nga te huajt.
    Kur e ben i huaji behet lemsh neper media,kurse 13 te italianeve kalojne me 2 rreshta.

Keshtu eshte per cdo krim. Eshte logjike qe degjohen keto lajme sepse keto jane lajmet,ato te italianeve jane pa pike rendesie. Po te vrase nje shqiptar del lajmi se gjithe shqiptaret jane kriminela. Mos ec me luogo comune,nuk tu be lekura sholl me pehlivanlleqet e ketyre ?

Wilma Maska e xhuliana
    Anëtarësuar
    15-12-2006
    Vendndodhja
    Emilia-Romagna
    Postime
    824
    ....mah cdo njeri ka kendveshtrimin e tij.
    ....Italia nga njera ane i le klandestinet te futen, nga ana tjeter nuk din ti organizoje.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Shërbesa dhe lutje kishtare
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:16
  2. Ç'është Krishti?
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 23-07-2006, 17:18
  3. Krishti u ngjall se vdekuresh!
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-04-2003, 11:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •