Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    Allahu është më i Madhi! Maska e Anetar_kastarof
    Anëtarësuar
    28-03-2008
    Vendndodhja
    Suedi - Gëteburg
    Postime
    323
    Citim Postuar më parë nga skender76 Lexo Postimin
    Problemi eshte shtruar sakte, dhe zgjidhja eshte llogjike pa pas nevoje me kriju ekuacion. Numri i sakte eshte 66 por arsyen llogjike duhet ta jepni.
    Me vjen mir ateher, i nderuar. Te lumt!

S'kisha per synim te te nencmoj, por me dukej disi sikur pyetja ishte shtruar gabim.
    Fjala dhe plumbi kur dalin s'kthehen më, andaj mendo shumë herë e fol njëherë.

Manchester Maska e -Alda-
    Anëtarësuar
    13-07-2007
    Vendndodhja
    London
    Postime
    646
    Ne nje fshat kinez jetojne 33 familje. Cdonjera prej ketyre familjeve ka te pakten 1, 2 ose 3 bicikleta. Numri i familjeve qe kane nje biciklete eshte i barabarte me numrin e familjeve qe kane 3 bicikleta. Sa bicikleta jane gjithsej?

Numeri i familjeve qe kane nga 1 biciklet eshte i barabarte me nr e familjeve qe kane 3.Pra 16 familje nga 1 biciklet dhe 16 familje nga 3 bicikleta.Ngelet vetem nje familje qe ka 2 bicikleta.

16 familje nga 1 biciklet 16x1=16
    16 familje nga 3 bicikleta 16x3=48
    1 familje qe ka 2 bicikleta 1x2=2 Totali i bicikletave 16+48+2=66
    м'вι вυzë ëѕнтë иנë ρυтнנє, м'вι ѕнριят ëѕнтë иנë νєтмι. נαм вσтα ρα ємëя, кυя ρяαиë мєנє ѕ'נє тι.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2008
    Vendndodhja
    akoma me kembe ne toke
    Postime
    103
    ne te tille menyre e bera dhe une dhe me doli aq
    por nese merr dhe numra cfaredo (jo vetem 16) perseri aq del.
    une prandaj mendova se mesatarisht cdo familje ka nga 2 bicikleta dhe totali del 66
    Nuk di te kete tjeter logjike kjo loje. sidoqofte ciao

Anëtarësuar
    28-03-2008
    Vendndodhja
    Suedi - Gëteburg
    Postime
    323
    Citim Postuar më parë nga -Alda- Lexo Postimin
    Numeri i familjeve qe kane nga 1 biciklet eshte i barabarte me nr e familjeve qe kane 3.Pra 16 familje nga 1 biciklet dhe 16 familje nga 3 bicikleta.Ngelet vetem nje familje qe ka 2 bicikleta.

16 familje nga 1 biciklet 16x1=16
    16 familje nga 3 bicikleta 16x3=48
    1 familje qe ka 2 bicikleta 1x2=2 Totali i bicikletave 16+48+2=66
    Prap s'po e shoh te arsyeshme kte logjik, ndonese mund t'jet kjo. S'pin uj disi.

not exist Maska e skender76
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790
    Citim Postuar më parë nga Anetar_kastarof Lexo Postimin
    Me vjen mir ateher, i nderuar. Te lumt!

S'kisha per synim te te nencmoj, por me dukej disi sikur pyetja ishte shtruar gabim.
    Pershendetje anetar kastarof... Pika kyce e zgjidhjes se problemit qendron ne : "Numri i familjeve qe kane nje biciklete eshte i barabarte me numrin e familjeve qe kane 3 bicikleta." ku per cdo familje qe kane nje biciklet korrispondon nje familje me tre bicikleta ose me fjale te tjera mestarja bie per cdo familje 2 bickleta. _____33x2=66______

Anëtarësuar
    28-03-2008
    Vendndodhja
    Suedi - Gëteburg
    Postime
    323
    Pershendetje anetar kastarof... Pika kyce e zgjidhjes se problemit qendron ne : "Numri i familjeve qe kane nje biciklete eshte i barabarte me numrin e familjeve qe kane 3 bicikleta." ku per cdo familje qe kane nje biciklet korrispondon nje familje me tre bicikleta ose me fjale te tjera mestarja bie per cdo familje 2 bickleta. _____33x2=66______
    Ti e di mase miri, mbase ti je ai qe ke shtruar pyetjen?? Sido qe te jet, urime!

Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790
    Ti e di mase miri, mbase ti je ai qe ke shtruar pyetjen?? Sido qe te jet, urime!
    Jo, pyetjen se kam kriju vete se nuk jam i atij "niveli", por m'pelqen me zgjidh probleme te ketij lloji n'koh t'lir. Arsyea qe"kerkova" me e dhan pergjigjen me shpjegim mrena, ishte sepse mos me u duk ni zgjidhje popullorce ose zgjidhje duke provu shancin.

Anëtarësuar
    28-03-2008
    Vendndodhja
    Suedi - Gëteburg
    Postime
    323
    Jo, pyetjen se kam kriju vete se nuk jam i atij "niveli", por m'pelqen me zgjidh probleme te ketij lloji n'koh t'lir. Arsyea qe"kerkova" me e dhan pergjigjen me shpjegim mrena, ishte sepse mos me u duk ni zgjidhje popullorce ose zgjidhje duke provu shancin.
    Ateher, nese jo nga ti, i bindur jam se pyetja esht shtruar gabim, dhe s'jam i vetmi un qe them kshu. Po ashtu disa shok te klases sime ktu supozojn te njejten gje. Dicka sikur i mungon ksaj pyetje, po se cka s'e di??

Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790
    Ateher, nese jo nga ti, i bindur jam se pyetja esht shtruar gabim, dhe s'jam i vetmi un qe them kshu. Po ashtu disa shok te klases sime ktu supozojn te njejten gje. Dicka sikur i mungon ksaj pyetje, po se cka s'e di??
    Po mundohem me gjet naj gje qe mund te mungonte, por besoj qe cdo gja tjeter do ia prishte "bukurin".

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    ej eshte ne regull gjeagjeza. Kontrollimi i atyre qe kane 2 nuk eshte i rendesishem duke qene se mesatarja eshte 2, kshtu qe sado qe te jete numri i familjeve 1 e 3, numri tek, i atyre qe kane 2 mblidhet me shumen e atyre qe kane 1 e 3 e del 66.

e lezetshme.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Bicikleta
    Nga Pride në forumin Bukuri dhe estetikë
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 12-05-2024, 12:38
  2. Qyteti i biçikletave, Shkodra vazhdon të ruajë emrin
    Nga ^_BIM_BUM_BAM_^ në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 03:11
  3. Google Latitude! Ku ndodhen shokët?
    Nga con_uk në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-02-2009, 19:30
  4. Per te gjitha vajzat kudo qe ndodhen, vecanerisht ne londer.
    Nga mario luka në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-01-2006, 21:06
  5. Bicikleta, nga Xhemal Mato.
    Nga Brari në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-04-2003, 07:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •