Close
Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 72

A besoni ju në takime të fatit?

Shpeshhere degjojme se si njerez takohen ne rrethana krejt te papritura ose nga me te cuditshmet dhe perfundojne me njeri-tjetrin. Shume here degjojme te thone "ishte per t'u bere" ose "ishte e shkruar" dhe shume nga ne e bazojne ate thenie ne ngjarje qe ju kane ndodhur atyre.

Frymezimi im per kete teme ishte dicka qe degjova ne radio sot kur po flisnin per takimet e fatit dhe nje vajze mori ne telefon dhe tregoi historine e saj:

"Para 4 vjetesh i fejuari i saj vdiq ne nje aksident automobilistik per shkak te nje goditje nga nje vajze e dehur e cila po ashtu humbi jeten ne ate aksident. 2 vjet mbas vdekjes se fejuarit te saj, ajo njihet me nje djal i cili po ashtu kishte humbur te fejuaren e tij ne nje aksident automobilistik, rreth te njejtes kohe. Nje dite kur ata ishin duke folur per pikerisht per te fejuarit e tyre qe humben jeten i treguan njeri-tjetrit nje artikull gazete per aksidentin dhe ishte po i njejti artikull. Dmth, e fejuara e tij ishte vajza e dehur qe kishte goditur makinen e te fejuarit te kesaj vajze."

Tani, mbas 2 vjetesh qe kane dale bashke, ata u fejuan dhe ajo thote qe ky eshte her soulmate.

A besoni ju ne takime te fatit? A besoni ju qe gjerat vertet ndodhin per nje arsye? A besoni ju qe gjerat ndonjehere jane "te shkruara"?

Respekte,

DeAdA

Juventini Maska e EkOnOmIsTi
    Anëtarësuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Pse Do Vish Dhe Ti ?
    Postime
    2,406
    Tem e bukur

Une besoj biles me duket dicka shume e bukur

Dea nga ty se morem vesh beson apo jo?
    S |< R /\ p /\ |_ |
    Skrapali.Babuc.Pianec.Do.Me.Se.Kam.Sa.Te.Duash

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ne realitet jemi ne ata qe i japim arsye kesaj bote. Ajo pa ne nuk e ka as me te voglen arsye.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Po besoj, madje eshte e vetmja forme nga e cila besoj se lind dashuria e vertete, te pakten per mua.
    Jeta eshte si nje rruge gjarperuese, kur rruga jone te kryqezohet me ate te dikujt tjeter , ndoshta do te marrin te dyja drejtim te perbashket.

Citim Postuar më parë nga DeAdA Lexo Postimin
    Shpeshhere degjojme se si njerez takohen ne rrethana krejt te papritura ose nga me te cuditshmet dhe perfundojne me njeri-tjetrin. Shume here degjojme te thone "ishte per t'u bere" ose "ishte e shkruar" dhe shume nga ne e bazojne ate thenie ne ngjarje qe ju kane ndodhur atyre.

A besoni ju ne takime te fatit? A besoni ju qe gjerat vertet ndodhin per nje arsye? A besoni ju qe gjerat ndonjehere jane "te shkruara"?

Po, besoj ne ate qe thuhet "ishte e shkruar" ose "ishte per tu bere".
    Nje gje e tille me ka ndodhur mua rreth dickaje, dhe kur flas me te tjeret per kete gje, me thone dhe e them "ka qene e shkruar"!
    "The key to happiness is having dreams... The key to success is making dreams come true."

Citim Postuar më parë nga EkOnOmIsTi Lexo Postimin
    Tem e bukur

Une besoj biles me duket dicka shume e bukur

Dea nga ty se morem vesh beson apo jo?
    Po ne fakt besoj dhe besoj shume. Nuk e di pse por ne jeten time gjerat gjithmone me jane dukur sikur kane ndodhur per nje arsye apo per nje tjeter, por ne qofte se ato nuk do kishin ndodhur (per mire apo per keq) nuk do isha ne kete pike te jetes time.

Persa i perket dashurise, nuk dua qe te tingelloj si romantike e tmerrshme (edhe pse jam), por vertet besoj se sic tha dhe xfiles me siper, dy zemra qe jane te destinuara per njera-tjetren do takohen nje dite. Asnje nuk e di se ku apo kur apo si, por ato do ta gjejne njera-tjetren, dhe kur ajo ndodh nuk ka burre nene qe t'i ndaj.

Eshte dicka e bukur dhe shume mund te thone kjo ndodh thjesht neper enderrat tona apo neper filma hollivudi, por ne fakt nuk eshte e vertet. Besoj ne soulmates, dhe mendoj se cdo njeri e ka nje te tille diku. Puna eshte qe ta gjesh dhe ndonjehere e ke perpara syve dhe nuk e kupton.

i/e regjistruar Maska e Eda64
    Anëtarësuar
    01-09-2006
    Vendndodhja
    eda_19642000
    Postime
    104
    shum tem e bukur dhe prekese ,gjera te ralla jan por shum magjepese dhe tamam takime fatit sic eshte vet tema ,besoj shum bile ne keto raste

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga DeAdA Lexo Postimin

Eshte dicka e bukur dhe shume mund te thone kjo ndodh thjesht neper enderrat tona apo neper filma hollivudi, por ne fakt nuk eshte e vertet. Besoj ne soulmates, dhe mendoj se cdo njeri e ka nje te tille diku. Puna eshte qe ta gjesh dhe ndonjehere e ke perpara syve dhe nuk e kupton.
    Realiteti tejkalon endrrat ne shume raste, e kam provuar vete,
    dhe po soulmates egzistojne, genjen ai qe thote te kunderten.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Yeah besoj....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-08-2007
    Postime
    11
    shesh degjojme qe :ai ose ajo u kthye tek dashuria e vjeter pavaresisht se dikur kur kane qene te rinj jeta i ka ndare ,,gjiyhsecili ka krijuar familje dhe vjen nje dite takohen perseri dhe zbulojne qe dashurohen akoma.ju si mendoni mund te ndodhe nje gje e tille?mora shkas nga tema

Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë ju shtyu që të besoni tek Zoti?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 19-09-2014, 20:49
  2. Besoni tek dashuria platonike ?
    Nga Kryeplaku në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 01-07-2011, 09:25
  3. A besoni se ka korrupsion ne institucionet e Kosovës?
    Nga ILMGAP në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 22-09-2009, 15:14
  4. A besoni në bestytni...?
    Nga master2006 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 29-10-2006, 07:22
  5. Përse besoni në Zot?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 06-03-2004, 11:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •