Postuar mė parė nga
Le Chiffre
Pershendetje te gjitheve!
Se pari faleminderit per tere mendimet, ato qe me bejne te njdehem mire, dhe ato qe me ulin pertoke...hej, une ju kerkova mendim - pranoj cdo gje perderisa e kerkova ate ketu....!
1- E..nuk eshte kurve! Ajoeshte dashuruar per 9 vjet me nje njeri i cili nuk ka ditur ta vleresoi - ish-i, mgjs ai i ka kerkuar te fejohen - ajo ka qene e pavendosur ka kujtar se eshte nxituar se ka gjetur njeriun jo te duhur ta beje te lumtur. Skam arritur te zbloj ce shtyu te beje mekate, por e tere kjo histori mekatesh ka ndodhur jo meshume se dy vjet me pare (afersisht) kur ajo filloi pune ne nje diksaster, atje duket e trajtuan shume mire, ndjeu qe u be dikush dhe me sa kuptoj nuk i qendroi tundimit te njerit qe i rrinte afer ne cdo moment, ka menduar thjesht te lendoi ish-in dhe te kete nje shans me shume ne zgjedhje - pse jo!
2- Dua te falenderoj Xfile per tolerancen dhe kendveshtrimin qe i ben problemit. Tani te jemi te sinqerte, une se di ku e coni ju nje femer, por motelet jane kthyer tani nen je fole e sigurte per te dashuruarit, dhe besoj qe nuk ka ndonje gje te keqe...ne kohen tone duhej te shkonim nga liqeni dhe sigurisht jo vetem te grriceshim por edhe te ruheshim nga manjaket...mo me merrni per budalla...nuk jam i ceket, nuk jam as Nene Tereza, skam nevohje te punoj ne KB se edhe ketu ku punoj nuk jam larg... Tani une mund tua jap # telefonit (keshtu mendojne disa per FUN) por sbesoj qe do kishit shans per te folur me te... Pse? Pse jam une i sigurte? Sepse ju nuk u eshte ullur kallamine ***** sic mu ul mua, dhe ju sdo ishit aq ne gjendje te duronit dhimbjen por te ishit edhe NJEREZ, njerzor, te kujdeseshit per dicka qe te paktenju ka dhene nga vetja cka mundur... ju nuk jeni tezotet ta vleresoni ate edhe per anet e mira por vetem per FAJET - keshtu i quan ajo vete sot!
3- Por ajo gaboi prap do thoni ju....
Shiko si eshte puna miqt e mi: - Sipas mendimit tim E...ka gabuar prap vetem pasi mori me shume" kopeteca"..mendoi qe s'ka me shpetim pas gabimit (fajit) qe beri... Kjo mendoj une e beri ate te gaboi perseri! Pa vetdije ajo u gjend ne fund te humneres....ne perbaltjen me te madhe qe i bente vetes....dhe ajo e perjetonte ate ANKTH pernate e perdite, por nuk gjente me forca te shkeputej prej ketij ankthi... A keni kaluar ndonje ankth ne jeten tuaj?
Une e desha dhe e studiova ate, me shume se ta hidhja tej si limon te shtrydhur, qe heren e pare kur mori guximin u hap, por mos harrojme qe heren e pare ajo me kerkoi ndihme...une mendova qe ja dhash....por edhe une u gabova. Une i perkedhela sedren ne fakt....e lash te gaboi perseri, nuk duhej ta kisha besuar, por duhetj te tregohesha i ashper me te...mendoj qe nje e shpulel sdo ti bente keq!
Une nuk cova ne motel qe ta rrah, se kam rrahur, por ca shulla siguesiht ja dhash nga dhimbja qe ndjeva, ... nuk eshte ne tipin tim te matet me nje femer...thjesht une e "xhvesha" ate nga ANKTHI NGA MONSTRA QE ISHTE KRIJUAR BRENDA SAJ...folem gjate e ja bera te qarte qe se marr dot..j...ajo me mirkuptoi dhe mu hodh ne qafe e me tha: aq sa te kam enderruar, po aq mendoj qe sduhet te te lendoj duke te kerkuar gje...FALEMINDERIT QE ME HAPE SYTE, FALEMINDERIT F.... IM QE ME BERE TE RILIND....ja bera te qarte kush eshte jeta e vertete...por mos harrojme ajo ishte pjese imja per nje vit...une smund te pakten trajtoj ate si njeri i aferme (..sic i referohet njeri ketu si moter qe te kerkon ndihme, cdo te besh, do ta hedhesh tutje, apo pse ajoska vella ti ke te drejte ta besh, se je me i forte?)
4- Une i kuptoj ato qe kerkojne ti japin trajta laike apo edhe lakonike problemit. Nuk eshte me te vertete qe une kam ngelur ne mes te kater rrugeve dhe po kerkoj dike te me jape doren. e te me shpetoi nga k ymakth apo nga kjo MAZE..besoj kaq gje e kuptoni, une sjam ai shkollari tipik qe "s'merr vesh nga jeta" Jeta me ka rrahur me vaj e uthull, me shume mbase se shume nga ju qe chat-ni ketu...Problemi shtrohet thjesht: "...nepermjet kesaj ndodhie (fatkeqesisht e vertete) te kuptojme kete brez..pasi po ju them qe ne Shqiperi eshte turp te jesh gjimnaziste e virgjer! E kuptoni tani ku eshte problemi: Duhet te ndryshojme ne e te kuptojme kete brez, apo te ndryshojne konceptet e brezit...kjo eshte ceshtja... Kemi motra, kushurira, pse jo nje pjese e jua ketu vajza, femra neper shtepira qe i vuajne kete drame qe lexuat ketu, ....por qe ju nuk e dini....sepse duhet nje Le Chiffre ta postoi ketu....qe ta merrni vesh! Ose skemi per ta marre vesh kurre, dhe kjo esht efatkeqesi per ate qe i ndodh! Le te shtrohemi kembekryq kur flasim, jo me "breket neper kembe"...
Tani nese ka ndonje mendim te vyer do ishte mire te diskutonim jo vetem me emrin E... pasi nuk eshte rasti, ajo eshte prototipi...po brezin pse se permendni fare? Po nocionin tuaj ndaj ketij fenomeni? Ju garantoj qe nuk jam shkrimtar, as shkrimtaruc qe mbledh material, as i humbur, as i dashuruar (sigurisht kjo seshte 100% vertete, se une e kam dashuruar ate - dhe ndjenjat ruhen...), - jam praktik, kam profesion teknik, jam i punesuar dhe drejtoj jasht, nuk me drejtojne (ne nje fare mase) thejsht gjeta nje "tryeze" shqiptaresh, dhe mendova me mire se ketu ku nuk njohim e shikojme njeritjetrin, ska ku te diskutojme....Mos ta bejme cdo gje shqiptare dhe shpiptarce...te japin alarmin kur duhet te rrime urte dhe te fleme kur duhet te japim alarmin...le te diskutojme si njerez me te pakten etike dhe kulture, pastaj po mundemi edhe me llogjike...per vete faktin qe ju jeni te tere jasht shqiperise, sikurse une ja mnje pjese te kohes...
Faleminderit edhe nje here te gjitheve, mgjs kam permendur vetem Xfile, ka dhe shume te tjere me te cilet une bie dakord...
Le Chiffre
Krijoni Kontakt