Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    Loli Maska e DJ KOSMONOVA
    Anėtarėsuar
    17-06-2003
    Vendndodhja
    www.alb-club.com
    Postime
    43

Shqiperia : Problem ne Ballkan apo katastrofe e vetvetes?

Te dashur vellezer dhe motra!
    Jetojme momente historike te Shqiperise sone.Ndodhin gjera qe mbase asnjehere nuk i kishim menduar.Nuk do ndalem tek endrra per nje Shqiperi te madhe sepse per mendimin tim eshte dicka e pashmangshme qe do ndodhe me kalimin e kohes.
    Dhe mendoj se nuk jemi dhe shume larg nje lufte te trete boterore per arsye se te ardhurat ekonomike pothuaj te te gjitha vendeve pakesohen nga dita ne dite.Duhet te keni kuptuar se momentaliisht jetojme luften ekonomike te kryesuar nga Amerika.Por edhe kesaj lufte dalengadale po i vjen fundi sepse mundesite e shteteve rivale pakesohen nga dita ne dite.
    Por le te themi dy gjera te vogla per Shqiperine e sotme.

Hyrja e Shqiperise ne Nato eshte me te vertete nje arritje e madhe.Duhet ama te kuptoni se kjo arritje nuk eshte per popullin e thjeshte qe lufton te haje nje cope buke.Nuk eshte as per emrigrantin qe punon 12 ore ne dite qe te beje pese leke me shume dhe enderron qe nje dite do te kthehet ne token meme jo per gje tjeter por vetem per te lene eshtrat ne vendin ku lindi.Ky eshte nje fitim kolosal i politikane shqiptare (dhe jo vetem) qe te mbushin xhepat edhe me shume.Eshte nje fitim kolosal edhe i firmave te huaja qe kane te drjeten te punojne sot ne Shqiperi (kur shqiptareve nuk u jepet kjo mundesi).
    Ashtu sikur kishit thene edhe disa nga ju me lart per Shqiperine u hapen edhe disa detyra te reja te cilave tashme eshte e detyruar t`u pergjigjet.
    Nese nuk e keni kuptuar akoma bota po shkon drejt nje zgjidhjeje te pashmangshme ;
    1) Te kete vetem nje president.
    1) Te kete vetem nje kryeminister
    3) Te kete vetem nje qeveri
    Me vjen keq qe jam me kete ide por kjo eshte e verteta.Une jetoj ne Greqi dhe e shikoj Shqiperine me nje sy komplet tjeter.Nuk e kam llafin se nuk e dua vendin tim por problemi qendron se vendi im nuk me do me mua.
    Kemi 18 vjet ne `demokraci` por asnjeri nga ne nuk e ka kuptuar mire demokracine.Nuk eshte demokraci intergrimi i Shqiperise ne Nato.Ju do me thoni pse ? Pos si te jete demokraci kur Nato na detyron te dergojme njerezit tane ne nje lufte qe nuk na takon?Apo sepse kane intereses politikanet shqiptare duhet te dergojme njerezit tane ne lufte.
    Politikanet tane nuk ishin te zotet te komandonin tre milion shqiptare ne 1997 dhe tani duan te na dergojne edhe ne lufte?
    As ushtrine nuk e kam mbauar dhe nuk e kam nder mend qe te kthehem ta mbaroj sepse ne Shqiperi nuk ka jete.Ka vetem arrogance,poshterim,vrasje,lende narkotike,cenime,.........(nuk ka fund lista)
    Na eshte bere Amerika dhe Bushi pjesetare te familjes.E keni kuptuar kete apo jo?
    Zoti i botes qofte me ju dhe familjet tuaja por une do ju lutesha qe te hapni syte dhe mendjen dhe te ngriheni perseri ashtu sikur beri Arben Broci me shoke dhe ky sistem politik qe kemi ne Shqiperi duhet te largohet me dhune.Duhen djegur te gjalle te gjithe politikanet shqiptare bashke me familje dhe farefis qe te dale `bar i njome` ne token shqiptare.Mos harroni se nga erdhen te gjithe ata politikane qe sot kemi ne pushtet.
    Duke filluar nga Berisha,Nano,Majko,Rama,etj etj qe nuk me vinne ne mendje tani.
    Nese do lexoni biografine e te gjithe atyre do shikoni se te gjithe pa perjshtim jane binj komunistesh me teste te partise.
    E ku e dine ata se cfare eshte demokracia kur jane rritur me fryme komuniste?
    Nuk ia kam idene se kur do jene zgjedhjet e adhshme ne Shqiperi dhe as qe me intereson.Por do doja me zemer te ju bej thirrje te gjitheve te shikoni te votoni per ate qe nuk ka shans te marre asnje vote mbase ai do jete me i ndershem se keta qe kemi sot.Por praseprape votat tuaja do vidhen si gjithmone.Asnjehere nuk kemi patur demokracine e vertete ne Shqiperi dhe per fat te keq do na duhet edhe shuuuuummmmeeeee vite te tjera.

Qe te kuptoni me shume (per ata qe nuk e kane pare) hidhni nje sy ketij dokumentari : http://www.mininova.org/get/1415480
    Duhet te dini anglisht se nuk gjeta subtitles ne shqip.
    Pasi ta keni pare do kuptoni se ku e kam fjalen.
    Kalofshi mire!!
    alba-club.blogspot.com
    Linke nga Rapidshare.Muzike,filma,lojera,tutoriale.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Pse problem, ne jemi aty ku jemi !

Problemin ndoshta duhet kerkuar tek slavet qe u ngulitn ne keto kopshte tonat !
    Ne si kemi faj askujt....
    po e precizoj se ne duhet patjeter q me grekerit te mirremi vesh kunder ekspanisonizmit slave ne ballkane..
    Kam lexuar shkrime te disa grekeve qe edhe ata e pranojne se me mire eshte te mirremi vesh me shqitaret qe ajne ilire te vjeter se sa te kerkojmi alianca ortodokse me ruso serbet...
    Ketu kemi njė pikė te mirė nga ana greke se me ne funde edhe ata e pranojne se ndaj shiptarve eshte ekzekutuar njė ligj i verbertė; ata e shofin se ku eshte rusia e ku eshte fqiu i tyre qe me mija vite ka jetuar gjitur me njeri tjetrin.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet nė Bllog
    23
    Cudia me e madhe ne Shqiperi eshte qe te pranojne realitetin ne te cilin jetojne, qe pavaresisht nga hallet e problemet e shumta, vendi ka bere hapa gjigande perpara ne nje kohe shume te shkurter. Kjo cudi e ka burimin e vete tek ndjenjat e inferioritetit qe trashegojne brezat e 40+ vjecaret e sotem shqiptare, karshi popujve dhe kulturave te tjera. Kjo vjen si rezultat i izolimit komunist, dhe keto breza u brumosen ne ate rregjim dhe e kane shume te veshtire qe te kapin ritmin e kohes, te kompesojne kohen e humbur te jetes se tyre. Dhe kete pesimizem natyral dhe personal ne karakterin dhe qenien e tyre, mundohen t'ia veshin edhe Shqiperise.

Shqiperia eshte anetare e NATO pasi e meriton te jete e tille, dhe jo se e meshiroi njeri.
    Shqiperia eshte nje partnere e BE pasi e meriton te jete e tille fale reformave dhe dedikimit te mbare shtetit shqiptar per te permbushur te gjitha kushtet qe nje dite te behen anetare me te drejta te plota.
    Shqiperia po ben hapa konkrete drejt hyrjes ne tregun global evropian e boteror, jo sepse keshtu u do qejfi politikaneve shqiptare, por se Shqiperise nuk i mungojne as resurset natyrale dhe as ato njerezore per te terhequr vemendjen e investitoreve te huaj.

Prandaj bolle e veteviktimizuat veten dhe Shqiperine dhe shikojeni realitetin per ate qe eshte. Realiteti eshte shumengjyresh dhe jo bardhe e zi. Krahas problemeve te shumta, Shqiperia ka bere perparime te jashtezakonshme si ne aspektin shoqeror edhe ne ate ekonomik e politik. Por qe ta shikosh kete realitet ne sy, duhet te dalesh nga vorbulla e realitetit shqiptar, dhe ta shikosh ate nga jashte e jo nga brenda.

Albo

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Shqiperia ka bere perparime te jashtezakonshme si ne aspektin shoqeror edhe ne ate ekonomik e politik
    Duke e krahasuar me KOMUNIZMIN, PO, ka bere perparime te jashtzakonshme, (gjithmone duke e krahasuar me komunizmin ama).
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Anėtarėsuar
    17-06-2003
    Vendndodhja
    www.alb-club.com
    Postime
    43
    Shqiperia eshte anetare e NATO pasi e meriton te jete e tille, dhe jo se e meshiroi njeri.
    Hahahahahahaahhahahahahahaha.
    O Albo po rri mo vella se nuk del Shqiperia ne drite as se hyn ne Nato dhe as se do hyje ne Europe.
    Ne jemi nje popull i korruptuar qe nga i pari Prof.Doktor Sali Berisha dhe deri tek miu me i fundit qe jam une qe shkruaj.Jo se jemi i vetmi komb ne bote qe e kemi kete te mete por fatkeqesisht ne jemi si delet e urta qe per bari na kane vene ujkun,dhe cfaredo qe ujku na thote ne jemi te detyruar nga frika qe ta bejme.
    Hyrja e Shqiperise ne Nato ishte nje arritje e madhe per te gjithe politikanet shqiptare te cilet u krekosen se gjoja bene dicka te madhe per vendin.Pastaj per momentin Shqiperia nuk ka nje ushtri serioze!!Te gjithe te rinjte qe jane jashte Shqiperise nje 80% e tyre nuk kane mbaruar detyrimin ushtarak dhe as qe kane nder mend ta kryejne.Nje nder keta jam edhe une.Me vjen keq qe e them por ne nuk kemi as ushtri as shtet.Ne Kakavije kur kaloj i jap 5000 leke (te vjetra sigurisht) policit qe e ka kapelen e shtrember dhe i vjen era kerme dhe ne vend qe te me vere prangat ne vend si dezertor dhe tradhetar i Atdheut me jep doren dhe me thote edhe rruge te mbare.Korrupsioni fillon nga une i pari qe bej nje veprim te tille por nuk jam vetem une fajtori.Fajtori eshte i pari shteti qe le policin me nje rooge te ndyre qe nuk i del te mbaje shtepine dhe familjen.

Shqiperia eshte nje partnere e BE pasi e meriton te jete e tille fale reformave dhe dedikimit te mbare shtetit shqiptar per te permbushur te gjitha kushtet qe nje dite te behen anetare me te drejta te plota.

Ne nuk permbushim asnje lloj reforme.Ne nuk kemi uje dhe drita!!!Cfare reformash permbushim ne kur nuk kemi nevojat kryesore qe ka nje njeri nevoje.Ne nuk kemi nje shtet qe ti dale balle popullit dhe ti pergjigjet.
    Une desha te kthehem ne Shqiperi qe te hap nje pune timen.Per te nxjerre licencen jo vetem qe nuk behej llaf ta nxirrja por mundesisht duhej te nxirrja per dreka e darka ca deputete qe e kishin ne dore ate pune dhe pervec kesaj edhe `zarfi poshte tavolines` ishte nje gje shume normale se ndryshe nuk beje dot pune.Dhe une jo se ua bera nderin qe t`u jepja leke por edhe u zura me ta.
    Eshte me mire qe ato leke qe do u jepja atyre te paguaja nje vrases qe ti vriste fare se ashtu e meritojne ata.
    Ju mbase te gjithe e dini se Fatosi ka blere gjysmen e Kalkidhes (ishull grek).Me cfare lekesh e bleu ??? Ia kishte lene babai gati apo vodhi leket e atij populli qe nuk ve mend ne koke akoma.Djali i tij u zu edhe me droge ne BMW e kuqe kabrio.Kete e dini besoj.Po nuk kaluan as dy dite dhe e lane te ikte sepse erdhi baba Tosi dhe e nxorri menjehere.Po femijet e Saliut dhe Saliu vete si u bene aq te pasur?I kishte lene njeri Saliut leke atje ne Tropeje te fshehura ne shpelle dhe vajti i nxorri Saliu pas komunizmit?
    Nje zgjidhje efektive eshte qe te vesh nje bombe ne Parlamentin Shqiptar kur te gjithe deputetet te jene brenda dhe ti vrasesh te gjithe qe te hyje gjak i ri dhe ide te reja.

Realiteti eshte shumengjyresh dhe jo bardhe e zi
    Realiteti eshte me te vertete shumengjyresh.Nuk jam kundra.Por eshte shumengjyresh kur e shikon nga ekrani i televizorit.Nese do perballeni me te verteten do kuptoni se shteti eshte thjesht nje mashtrim qe ka ekzistuar gjithmone.Firmat e huaja qe kane ardhur ne Shqiperi nuk kane ardhur per te miren e Shqiperise apo te shqiptareve.Gjithe ato leke qe fitojne ata nuk investohen me ne Shqiperi.Cdo gje qe largohet nga Shqiperia eshte nje pasuri e pacmuar qe popullit shqiptar i iken nga duart duke iu mos dhene mundesia qe te shfrytezoje vendin ne te cilin jeton.
    Mire jam dakord qe ne fillimet e 1990 asnjeri nuk ishte i pasur dhe asnjeri nuk kishte shume kushte keshtu qe u detyruan te largoheshin per arsye ekonomike.Tani ama qe ne qe jetojme jashte Shqiperise kemi deshire te kthehemi ne vendin tone se duam edhe te vdesim atje.Fatkeqesisht edhe kjo eshte nje enderr.Te kthehemi te vemi ku?Ne gojen e ujkut?
    Nuke di mbase une jam gjithmone gabim me idete e mia por ajo qe une ngul kembe eshte se duhet nje gjak i ri ne politiken shqiptare.Mjaft me me Berishe,Nano,Rama,etj.Nuk u bind ai popull se e vetmja shprese qe ata kane eshte vetvetja dhe krahet e tyre?

Pastaj nuk e di nese e keni pare ate dokumentarin Zeitgeist qe kam vene linkun e tij ne fillim te temes.Foleja e djallit ne toke eshte Amerika.Akoma e pyesim veten se kush eshte djalli?Hidhni nje sy dokumentarit pastaj ejani dhe pergjigjuni ashtu sikur duhet dhe jo me endrra.Edhe mua me pelqen te enderroj se nje dite do shikoj vendin tim shume lart por kur kthehem nga endrra zemra me mbushet me urretje per ata njerez qe e drejtuan dhe vazhdoje te drejtojne Shqiperine drejt nje rruge pa kthim qe quhet `VeteShkaterrim`.
    Shqiperia ka nevoje per nje shtet serioz ku ligji te zbatohet dhe respektohet nga te gjithe duke filluar nga qeveritaret.Une po shikoja ne lajme edhe vdekjen e atij Dritan Hoxhes,bosit te Top-Chanel.Nderkohe qe ne internet te gjithe flasin edhe per Entela Hyskaj kanali Top-Chanel nuk thote asnje llaf.Kjo quhet demokraci?apo eshte nje stil `Enverist` i kopjuar me se miri nga drejtuesit e kanalit.Dhe ketu do jemi dhe ta mbani mend se ate kanal do e marre Edi Rama me shoke.Mbajeni mend.
    Nuk bejme keshtu perpara o vellezer.Keshtu i bejme varrin njeri-tjetrit.Dhe kur ne nje komb ka percarje eshte shume e lehte ta genjesh qe te besh ate qe ti deshiron.Kemi harruar se shqiptari ka ve nje fe dhe nje besim : Shqiptarine.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DJ KOSMONOVA : 29-05-2008 mė 20:03
    alba-club.blogspot.com

Anėtarėsuar
    17-06-2003
    Vendndodhja
    www.alb-club.com
    Postime
    43
    Ne zemer kam vetem keto vargje :

Coniu, shqiptarė, prej gjumit, ēoniu,
    tė gjithė si vllazėn n'njė besė shtrėngoniu,
    e mos shikjoni kisha e xhamia,
    feja e shqiptarit asht shqiptaria!
    alba-club.blogspot.com

Tema tė Ngjashme

1. Kur'ani dhe Bibla (Analizė)
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 84
    Postimi i Fundit: 31-07-2010, 11:45
  2. Pa zgjidhjen e ēėshtjes shqiptare s’ka stabilitet nė Ballkan
    Nga biligoa nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 12-06-2009, 15:54
  3. Porti i Vlorės, mė i madhi nė Ballkan
    Nga DYDRINAS nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 19-05-2009, 15:19
  4. Ēėshtja Ēame
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56
  5. Roli i Italise ne Ballkan
    Nga Eni nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 04-07-2002, 08:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •