Te dashur vellezer dhe motra!
Jetojme momente historike te Shqiperise sone.Ndodhin gjera qe mbase asnjehere nuk i kishim menduar.Nuk do ndalem tek endrra per nje Shqiperi te madhe sepse per mendimin tim eshte dicka e pashmangshme qe do ndodhe me kalimin e kohes.
Dhe mendoj se nuk jemi dhe shume larg nje lufte te trete boterore per arsye se te ardhurat ekonomike pothuaj te te gjitha vendeve pakesohen nga dita ne dite.Duhet te keni kuptuar se momentaliisht jetojme luften ekonomike te kryesuar nga Amerika.Por edhe kesaj lufte dalengadale po i vjen fundi sepse mundesite e shteteve rivale pakesohen nga dita ne dite.
Por le te themi dy gjera te vogla per Shqiperine e sotme.
Hyrja e Shqiperise ne Nato eshte me te vertete nje arritje e madhe.Duhet ama te kuptoni se kjo arritje nuk eshte per popullin e thjeshte qe lufton te haje nje cope buke.Nuk eshte as per emrigrantin qe punon 12 ore ne dite qe te beje pese leke me shume dhe enderron qe nje dite do te kthehet ne token meme jo per gje tjeter por vetem per te lene eshtrat ne vendin ku lindi.Ky eshte nje fitim kolosal i politikane shqiptare (dhe jo vetem) qe te mbushin xhepat edhe me shume.Eshte nje fitim kolosal edhe i firmave te huaja qe kane te drjeten te punojne sot ne Shqiperi (kur shqiptareve nuk u jepet kjo mundesi).
Ashtu sikur kishit thene edhe disa nga ju me lart per Shqiperine u hapen edhe disa detyra te reja te cilave tashme eshte e detyruar t`u pergjigjet.
Nese nuk e keni kuptuar akoma bota po shkon drejt nje zgjidhjeje te pashmangshme ;
1) Te kete vetem nje president.
1) Te kete vetem nje kryeminister
3) Te kete vetem nje qeveri
Me vjen keq qe jam me kete ide por kjo eshte e verteta.Une jetoj ne Greqi dhe e shikoj Shqiperine me nje sy komplet tjeter.Nuk e kam llafin se nuk e dua vendin tim por problemi qendron se vendi im nuk me do me mua.
Kemi 18 vjet ne `demokraci` por asnjeri nga ne nuk e ka kuptuar mire demokracine.Nuk eshte demokraci intergrimi i Shqiperise ne Nato.Ju do me thoni pse ? Pos si te jete demokraci kur Nato na detyron te dergojme njerezit tane ne nje lufte qe nuk na takon?Apo sepse kane intereses politikanet shqiptare duhet te dergojme njerezit tane ne lufte.
Politikanet tane nuk ishin te zotet te komandonin tre milion shqiptare ne 1997 dhe tani duan te na dergojne edhe ne lufte?
As ushtrine nuk e kam mbauar dhe nuk e kam nder mend qe te kthehem ta mbaroj sepse ne Shqiperi nuk ka jete.Ka vetem arrogance,poshterim,vrasje,lende narkotike,cenime,.........(nuk ka fund lista)
Na eshte bere Amerika dhe Bushi pjesetare te familjes.E keni kuptuar kete apo jo?
Zoti i botes qofte me ju dhe familjet tuaja por une do ju lutesha qe te hapni syte dhe mendjen dhe te ngriheni perseri ashtu sikur beri Arben Broci me shoke dhe ky sistem politik qe kemi ne Shqiperi duhet te largohet me dhune.Duhen djegur te gjalle te gjithe politikanet shqiptare bashke me familje dhe farefis qe te dale `bar i njome` ne token shqiptare.Mos harroni se nga erdhen te gjithe ata politikane qe sot kemi ne pushtet.
Duke filluar nga Berisha,Nano,Majko,Rama,etj etj qe nuk me vinne ne mendje tani.
Nese do lexoni biografine e te gjithe atyre do shikoni se te gjithe pa perjshtim jane binj komunistesh me teste te partise.
E ku e dine ata se cfare eshte demokracia kur jane rritur me fryme komuniste?
Nuk ia kam idene se kur do jene zgjedhjet e adhshme ne Shqiperi dhe as qe me intereson.Por do doja me zemer te ju bej thirrje te gjitheve te shikoni te votoni per ate qe nuk ka shans te marre asnje vote mbase ai do jete me i ndershem se keta qe kemi sot.Por praseprape votat tuaja do vidhen si gjithmone.Asnjehere nuk kemi patur demokracine e vertete ne Shqiperi dhe per fat te keq do na duhet edhe shuuuuummmmeeeee vite te tjera.
Qe te kuptoni me shume (per ata qe nuk e kane pare) hidhni nje sy ketij dokumentari : http://www.mininova.org/get/1415480
Duhet te dini anglisht se nuk gjeta subtitles ne shqip.
Pasi ta keni pare do kuptoni se ku e kam fjalen.
Kalofshi mire!!
Krijoni Kontakt