Close
Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 113
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176

Smile

Citim Postuar mė parė nga bindi Lexo Postimin
    Mjekesia te pershendes: Per mundimin qe ke mare ,ne lidhje me biblen dhe kuranin!...
    Personalishte mendoje se te dy keto libra kane ngjajshememri te madhe ne mes veti. Dhe kjo
    tregon se ketu ka nje kontinuitet te mesuarit qysh para Abrahamit(Ibrahimit) e gjer te Muhamedi per spegimin e fenomeneve dhe krijimin!... Personalishte mendoj se kjo ishte vetem perceptimi i profeteve ne radhen e tyre per te spjeguar keto fenomene dhe kurgje me shume!...
    Bindi, pershendetje...
    Libri i fundit e Bibles ka qene shkruar afersisht ne vitin 100 pas Krishtit.
    Per 500 vjet e me shume dijetare shume te zgjuar e kane komentuar me urti dhe perkushti Biblen...Shen Ignaci nga Antiokia, Origjene, Shen Klementi papa, shen Klementi nga Aleksandria, Shen Atanazi, Shen Jeronimi, Shen Ambrozi nga Milano,
    Shen Augustini, shen cipriani, papa Luani i pare...dhe qindra te tjere.
    Lexo dhe meso interpretimet e tyre, dhe krahasoji me interpretime te Mjekesise dhe to te kuptosh, duke e perdorur arsyen tende, qe keta interpretime jane 0 dhe me pak se 0, sepse keta jane njollosur nga paragjykime te shumta.
    Une jam katolik e me vjen keq kur shpallen genjeshstra per besimin tim.
    Te pershendes.

Torrkerry

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Me thuaj vetem nje genjeshter ose mashtrim te shkrimeve lart qe nuk eshte mbeshtetur ne bibel?

Vete fjala Katolik nuk gjendet ne asnje vend ne bibel.Ma gjej pak fjalen katolik ne bibel.
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Citim Postuar mė parė nga Mjekesia Lexo Postimin
    Me thuaj vetem nje genjeshter ose mashtrim te shkrimeve lart qe nuk eshte mbeshtetur ne bibel?

Vete fjala Katolik nuk gjendet ne asnje vend ne bibel.Ma gjej pak fjalen katolik ne bibel.
    Mjekesia, ti nuk e ke kuptimin e fjales "krijimi", qe nga ana filozofike u perhap ne kulturen filozofike nga Simonide nga Sirakuza, dh e u thellua nga filozofet dhe teologet me te medhenj deri tani. Shkrimi yt eshte bazuar gjithe ne kete kuptim te shtremberuar te fjales "krijimi", dhe per kete nuk ka vlere fare.l

Me nderim.

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Mjekeia, kur ti e interpreton Biblen dhe flet per fene katolike, je 0 dhe edhe me pak. Ti nuk meriton besim, sepse ti falsifikon Biblen, dhe e ben kete me qellim te keq.
    Une kam ketu BIBLA, nje botim te SHOQATES SHQIPTARE SE BIBLES, TIRANA, 1995.
    Kam DHJATA E RE, e botuar nga SHOQERIA BIBLIKE NDERKONFESIONALE E SHIPERISE, TIRANA, 2007.
    KAM BIBLEN NE PERKTHIM TE SIMONIT FILIPAJT.
    NE NJEJTIN GABIM E BERE NE RESHTIN 32.
    KAM "IL NUOVO TESTAMENTO GRECO E ITALIANO, A CURA DI A. MERK E G. BABAGLIO, EDIZIONI DEHONIANE BOLOGNA, BOILOGNA 1993.

TANI DEGJO MIRE: ti e kopion saktesisht "BIBLA, nje botim te SHOQATES SHQIPTARE SE BIBLES, TIRANA, 1995". edhe kur atje ka gabime te renda e korrigjuar pastaj nga DHJATA E RE, e botuar nga SHOQERIA BIBLIKE NDERKONFESIONALE E SHIPERISE, TIRANA, 2007.
    Ata gabime nuk jane ne perkthimin e don Simonit Filipajt. Kontrollo!
    Kaire perkthehet Gezohu, dhe jo tungjatjeta>
    Engjelli thote: "Gezohu, hirplote,Zoti eshte me ty" si duhet te jete dhe nuk shtohen fjalet "ti je e bekuar nder grate, si ne perkthim qe ke cituar ti.
    Une nenvizoj vetem keto gjera, por ka edhe disa tjeret qe ti vete mund t\i gjesh...
    Por dicka sipas meje e ke bere me nje qellim te keq.
    Dy here nuk ke kopiur mire.
    Tre perkthime biblike qe un kam ketu ne rreshtin 35 kane i Shenjti qe do te linde do te quhet Bir i Perendise (Flipaj...Bir i Hyjit). PSE TI KE KOPIUR "DO TE QUHET PROFET I PERENDISE", NE PERKIM ME TKSTIN GREK "UIOS".
    Edhe rreshtin 32 nuk e ke kopiur mire dhe e ke bere te njejtin gabim
    Mjekesia a nuk i ke bere me qellim te keq keta gabime duke kopiur rreshtet 32 dhe 35?

Me nderim.

Torrkerry

Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga torrkerry Lexo Postimin
    Mjekesia, ti nuk e ke kuptimin e fjales "krijimi", qe nga ana filozofike u perhap ne kulturen filozofike nga Simonide nga Sirakuza, dh e u thellua nga filozofet dhe teologet me te medhenj deri tani. Shkrimi yt eshte bazuar gjithe ne kete kuptim te shtremberuar te fjales "krijimi", dhe per kete nuk ka vlere fare.l

Me nderim.

Torrkerry
    Tregoni kujdes se mos ndokush ju bėn prenė e tij me anė tė filozofisė dhe me mashtrime tė kota, sipas traditės sė njerėzve, sipas elementeve tė botės dhe jo sipas mėsimeve tė Jezusit". (Kolosianėve 2/8)

Lere kulturen filozofike sepse me lart poermend ketu papa dhe prifterinj qe jo vetem nuk njihnin fene e drejte pasi mesimet e verteta te Jezusit e humben kuptimin e tyre pasi Pali bashke me cifutet e tjere i perndoqen nxenesit e Jezusit dhe pasuesit e tij te vertete duke i vrare.

Unė vetė mendova se ishte detyra ime tė bėj shumė gjėra kundėr emrit tė Jezusit Nazarenas.Dhe kėtė kam bėrė nė Jeruzalem; mbasi kam marrė pushtet nga krerėt e priftėrinjve, futa nė burg shumė shenjtorė dhe, kur i vrisnin, jepja miratimin tim.Dhe shpesh, duke shkuar nga njė sinagogė te tjetra, i kam detyruar tė blasfemojnė dhe, me zemėrim tė madh kundėr tyre, i kam pėrndjekur deri nė qytetet e huaja.[Veprat 26/9-11)

Keshtu qe krishterimi ngeli thjesht vetem si nje mesim paulian .

Ne kemi gjetur se ky njeri ėshtė njė murtajė dhe shkakton trazira midis gjithė Judenjve qė janė nė botė dhe ėshtė kryetari i sektit tė Nazarenasve.(Veprat e Apostujve 24/5)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _Mersin_ : 04-01-2010 mė 12:59
    "Shoku Mjekesise"

Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Xhamia ku do te zbrese Isai a.s (Jezusi)ne krahet e dy engjejve [para dites se Kijametit.NE xhami do te jene besimtaret te bere gati per lufte kunder Dexhallit(Antikrishti) i cili ne ate kohe do te jete i ndjekur nga hebrejte.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Skedarėt e Bashkėngjitur Skedarėt e Bashkėngjitur
    "Shoku Mjekesise"

Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Xhamia EL Aksa xhamia e trete e shenjte e muslimaneve..Sipas hebrejve poshte saj gjendet tempulli i Solomonit .Mirepo Romaket rreth viteve 70 eres sone e prishen tempullin dhe i moren te gjithe guret pasi tek to kishte flori.Jezusi ne bibel profetizon dhe thote per kete prishje.

1
    Tani kur Jezusi doli nga tempulli dhe po largohej, dishepujt e tij iu afruan pėr
    t'i treguar ndėrtesat e tempullit.
    2
    Por Jezusi u tha atyre: ''A nuk i shikoni ju tė gjitha kėto? Nė tė vėrtetė po ju them se kėtu nuk do tė mbetet asnjė gur mbi gur qė nuk do tė rrėnohet'' Mateu 23
    5
    Pastaj, kur disa po flisnin pėr tempullin dhe vinin nė pah se ishte i stolisur me gurė tė bukur dhe me oferta, ai tha:
    6
    ''Nga tė gjitha kėto gjėra qė ju admironi, do tė vijnė ditėt kur nuk
    do tė mbetet gur mbi gur pa u rrėnuar'
    '.Luka 21
    17
    Tė marrė dhe tė verbėr! Sepse cili ėshtė mė i madh: ari apo tempulli qė e shenjtėron arin?Mateu 23

Jezusi tha qe do ta shkatarronte tempullin

58
    ''Ne e kemi dėgjuar se ka thėnė: "Unė do ta shkatėrroj kėtė tempull tė bėrė me
    duar, dhe brenda tri ditėsh do tė ndėrtoj njė tjetėr qė nuk ėshtė bėrė me duar"''.Marku 14

Carja e tempullit ne kohen e Jezusit

38
    Atėherė veli i tempullit u ēa mė dysh nga maja deri nė fund.

Ky tempull u prish me vone nga paganet romake. Palestinėn e pushtuan romakėt dhe zelotėt pjesėtarė i njė sekti hebraik u rebeluan dhe romakėt nė vitin 70 e dogjėn tempullin e dytė tė ēifutėve.Zelotėt e vazhduan rezistencėn deri nė vitin 74 porse mė kot romakėt paganė i rrethuan nė ndėrtesėn Masada dhe i vranė.Pikėrisht kėtu e kishte fjalėn dhe Jezusi kur tha kur tė shikoni “Neverinė e Shkretimit” e cila simbolizon Romėn. Romakėt nėn udhėheqjen e Titit e shkatarruan tempullin.Titi u ndaloi ushtarėve tė digjnin tempullin por pėr tė marrė arin ato nuk iu bindėn dhe filluan ta shkrijnė. Ari i rėnė nė gurėt e tempulli i detyroi romakėt tė hiqnin dhe gurėt e mėdhenj dhe i shkėrmoqnin skurse thotė Jezusi. Me ardhjen e muslimaneve dhe perzenein e romakeve ato ndertuan tempullin e monoteizmin Xhamine el Aksa.

Xhamia El Aksa eshte e gjithe kji pjesa ne pikture
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _Mersin_ : 25-01-2010 mė 03:54
    "Shoku Mjekesise"

Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Kjo eshte Xhamia El Sakra (Shkembit),Brenda Saj ndodhet Shkembi afer te cilit Profeti Muhamed a.s lidhi Burakun kur i ngjit ne qiellin e Israse.Hebrejte dyshojne se mund te jete arka e Beselidhjes poshte Shkembit.Profeti Muhamed a.s u fal ketu si imam bashke me gjithe profetet e Zotit me pas ai u ngjit ne qiellin e shtate per te marre shpalljen hyjnore per Namazet.Ne secilin qiell perhsendeti profetet nderto dhe Isain Birin e Merjemes qe ishte ne qiellin e dyte.
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar Maska e mujoislam
    Anėtarėsuar
    22-01-2010
    Postime
    246
    Torrkerry
    Mjeksi e interpreton gjithe ate qe shkrun ne bibel,por fakti qe ty nuk te pelqen e verteta ngase ajo dhemb eshte dic tjeter,se po te njejtat jane te shenuara edhe ne unxhilin e barnabeut.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126
    mjekesia!

Te pyes per dicka: perse te krishteret ortodokse nuk ndertuan asnjehere ndonje kishe ne vendin ku ndodhej tempulli edhe pse Bizanti e sundoi per disa shekuj Plestinen?

Kam degjuar se per manastirin e Shen e Katerines ne gadishullin e Sinait Egjipt thuhet qe vete Muhamedi ka thene te ruhet dhe mesa di te gjithe kalifet e kane respektuar, nese ekziston mundesia do te doja te dija me shume per kete fakt.

Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dialogu i Muslimanit me Krishterin
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 147
    Postimi i Fundit: 07-05-2013, 10:59
  2. Misioni Amerikan Nė Shqipėri (1946)
    Nga DriniM nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  4. Kryqėzimi Dhe Ringjallja E Jezusit Sipas Katėr Ungjijve
    Nga ester nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 07-07-2007, 09:04
  5. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •