Shembulli i xhenetit eshte si shembulli i malit me brezare ndersa shembulli i xhehenemit ehte si shembuli i gropes.Njerzit e mire do rrin ne pjesen me te larte te xhenetit kurse njerzit me te keqinj do rrine ne pjesen me te ulet te xhehenemit.Gjeresia eXhenetit eshte sa gjeresia e tokes dhe qiellit.Bsimtari me pasuri me te vogel ne xhenet do te kete 10 here sa kjo bote nersa denimi me i vogel ne xhehenem do ti vihet flaka tek thembrat dhe do ti vlojne trute.Absurde i duet disave por ja qe ne enderr ju ndodh ndonjhere te shioni raste te tilla.Aatje n boten tjeter realiteti eshte me qarte.
Jezusi thote ne bibel
16 Dhe unë do t'i lutem Atit dhe
ai do t'ju japë një Ngushëllues tjetër, që do të qëndrojë përgjithmonë me ju,(gjoni 14)
7 Megjithatë unë ju them të vërtetën:
është mirë për ju që unë të shkoj, sepse, po nuk shkova, nuk do të vijë te ju
Ngushëlluesi; por, po shkova, unë do t'jua dërgoj.(gjoni 16)
Zoti thte ne Kuran
5:19.
O
ithtarë të librit, ju erdhi i dërguari i Jonë, ju sqaron (çështjet e fesë) pas ndërprerjes së të dërguarve, në mënyrë që të mos thoni: "Neve nuk na erdhi as i dërguar që të na përgëzojë, e as të na tërheqë vërejtjen ". Pra ja,
ju erdhi përgëzuesi dhe kërcenuesi. All-llahu është fuqiplotë për çdo send.
61:6.
Dhe, kur Isai, biri i Merjemes tha: "O beni israilë, unë jam i dërguar i All-llahut te ju, jam vërtetues i Tevratit që ishte para meje dhe
jam përgëzues për një të dërguar që do të vijë pas meje, emri i të cilit është Ahmed!" E kur ai u erdhi atyre me argumente të qarta, ata thanë: "Kjo është magji e hapët".
http://www.youtube.com/watch?v=deRY4...eature=related
Krijoni Kontakt