Close
Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 84
    Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,591
    Postimet në Bllog
    1
    Nuk ka asnje profet pas Jisu Krishtit, Mbretit, Priftit dhe Profetit, Zotit tone, personit te dyte te Trinise se Shenjte.
    Profetet vijne te gjithe nga Izraeli.

muhameti eshte nje profet i rreme.
    ai hodhi idene e luftes se shenjte "xhihadit", nepermjet te cilit synonte te perhapte islamin nepermjet shpates dhe dhunes. Pra ai donte lufte dhe gjak dhe nje profet kete nuk mund ta deshiroje kurre.
    Teoria e tij e "Xhihadit" sot zbatohet ne praktike nga talebanet kamikaze e terroriste, kunder se ciles eshte ngritur e gjithe bota.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 10-03-2009 më 14:27

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga sleep Lexo Postimin
    Gjithsesi ti vazdho mbro fene e krishtere se zaten ato jane tamam se ju kan mesuar te beni masakra sic ka qene inkozicioni. Ne fene islame nuk ka ekzistuar asnje here inkozicioni.Ju shkenctaret si Galile Galile i keni vrar mer e sot hiqi si me qene shpetimtaret e botes.
    __________________________________________________ ________________________
    red_dragon

sleep,

I lexova komentet e tua. Eshte gje e mire qe shqetesohesh dhe angazhohesh per te folur per te verteten.

Tema ka per qellim te nxjerri ne shesh te vertetat rreth Muhamedit. Nese don te provosh profeteshmerin e tij, je i mirepritur. Mendimet tjera leri per vende (tema) tjera.
    Nese dikur ekzistonte inkuizicioni nga te krishteret, ai (inkuizicioni) sot eshte aktual nga muslimanet. Ne fakt ka filluar qe para 1500 viteve.

Gregu
    "Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi!"

ALLAHU EKBER Maska e unejsa
    Anëtarësuar
    08-02-2009
    Vendndodhja
    SHIJAK
    Postime
    695
    Profeti Muhamed a.s eshte perofeti i fundit qe ka zbritur ne tok dhe sa per info per Ilia Spiro i rrem mas je ti e jo Profeti Muhamed qe eshte profet i gjith njerzimit dhe Jezukrishti qe ne islam njihet me emrin Isa a.s dhe ate e njohim si profetin ton dhe eshte profet.E ki kujdes se para se te flasesh meso rreth fes tjeter pastaj llap ok. Dhe sa per Grekun ne Islam nuk ekziston inkuizicioni
    Ti pra lartesoje Zotin tend duke falenderuar dhe kerko nga Ai falje.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Shembulli i xhenetit eshte si shembulli i malit me brezare ndersa shembulli i xhehenemit ehte si shembuli i gropes.Njerzit e mire do rrin ne pjesen me te larte te xhenetit kurse njerzit me te keqinj do rrine ne pjesen me te ulet te xhehenemit.Gjeresia eXhenetit eshte sa gjeresia e tokes dhe qiellit.Bsimtari me pasuri me te vogel ne xhenet do te kete 10 here sa kjo bote nersa denimi me i vogel ne xhehenem do ti vihet flaka tek thembrat dhe do ti vlojne trute.Absurde i duet disave por ja qe ne enderr ju ndodh ndonjhere te shioni raste te tilla.Aatje n boten tjeter realiteti eshte me qarte.

Jezusi thote ne bibel

16 Dhe unë do t'i lutem Atit dhe ai do t'ju japë një Ngushëllues tjetër, që do të qëndrojë përgjithmonë me ju,(gjoni 14)

7 Megjithatë unë ju them të vërtetën: është mirë për ju që unë të shkoj, sepse, po nuk shkova, nuk do të vijë te ju Ngushëlluesi; por, po shkova, unë do t'jua dërgoj.(gjoni 16)

Zoti thte ne Kuran

5:19.
    O ithtarë të librit, ju erdhi i dërguari i Jonë, ju sqaron (çështjet e fesë) pas ndërprerjes së të dërguarve, në mënyrë që të mos thoni: "Neve nuk na erdhi as i dërguar që të na përgëzojë, e as të na tërheqë vërejtjen ". Pra ja, ju erdhi përgëzuesi dhe kërcenuesi. All-llahu është fuqiplotë për çdo send.

61:6.
    Dhe, kur Isai, biri i Merjemes tha: "O beni israilë, unë jam i dërguar i All-llahut te ju, jam vërtetues i Tevratit që ishte para meje dhe jam përgëzues për një të dërguar që do të vijë pas meje, emri i të cilit është Ahmed!" E kur ai u erdhi atyre me argumente të qarta, ata thanë: "Kjo është magji e hapët".

Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 11-03-2009 më 04:58
    "Shoku Mjekesise"

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Jezusi thote ne bibel

16 Dhe unë do t'i lutem Atit dhe ai do t'ju japë një Ngushëllues tjetër, që do të qëndrojë përgjithmonë me ju,(gjoni 14)

7 Megjithatë unë ju them të vërtetën: është mirë për ju që unë të shkoj, sepse, po nuk shkova, nuk do të vijë te ju Ngushëlluesi; por, po shkova, unë do t'jua dërgoj.(gjoni 16)
    Mjekesia,

Pse nuk e beson pra biblen derisa bazohesh ne te dhe merr referenca prej saj?

Kur merr nje referenc nga bibla, mos e "masakro" ate, por merre te plote.
    16 Dhe unë do t`i lutem Atit dhe ai do t`ju japë një Ngushëllues tjetër, që do të qëndrojë përgjithmonë me ju,
    17 Frymën e së Vërtetës, që bota nuk mund ta marrë, sepse nuk e sheh dhe nuk e njeh; por ju e njihni, sepse qëndron me ju dhe do të jetë në ju. Gjoni 14:16-17

Shikoj me vemendje pjeset e theksuar. Shpresoj se do e kuptosh te vereten.

Jezusi e paralajmeroj ardhjen e Ngushelluesit, por Ai e dha edhe emrin, "Frymën e së Vërtetës". A ishte Muahamedi fryme?
    Mos harro, ketu behet fjale per Frymen e Shenjte.

Keto gjera jane sterthene neper forume e neper tema e diskutime, dhe habitem se si akoma vazhdoni me keto mashrtime, shpifje...

Dikush ka bere nje pyetje me larte se cila eshte profecia e Muahamedit?
    Une akoma nuk nuk kam pare nje.
    Profeci nuk quhet :Neser do te kete diell dhe jo shi!

Nje analize e ketij vargu:
    O ithtarë të librit, ju erdhi i dërguari i Jonë, ju sqaron (çështjet e fesë) pas ndërprerjes së të dërguarve, në mënyrë që të mos thoni: "Neve nuk na erdhi as i dërguar që të na përgëzojë, e as të na tërheqë vërejtjen ". Pra ja, ju erdhi përgëzuesi dhe kërcenuesi. All-llahu është fuqiplotë për çdo send.
    I derguari i Jone- Kujt po i referohet ky varg si i Jone? Nese allahu eshte nje, termi duhej te ishte: i derguari IM (njejes dhe jo shumes).
    Shikojeni: tërheqë vërejtjen me ate: kërcenuesi ?!

Gregu
    "Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi!"

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Gregu Lexo Postimin
    Mjekesia,

Kur merr nje referenc nga bibla, mos e "masakro" ate, por merre te plote.
    16 Dhe unë do t`i lutem Atit dhe ai do t`ju japë një Ngushëllues tjetër, që do të qëndrojë përgjithmonë me ju,
    17 Frymën e së Vërtetës, që bota nuk mund ta marrë, sepse nuk e sheh dhe nuk e njeh; por ju e njihni, sepse qëndron me ju dhe do të jetë në ju. Gjoni 14:16-17

Shikoj me vemendje pjeset e theksuar. Shpresoj se do e kuptosh te vereten.

Jezusi e paralajmeroj ardhjen e Ngushelluesit, por Ai e dha edhe emrin, "Frymën e së Vërtetës". A ishte Muahamedi fryme?
    Mos harro, ketu behet fjale per Frymen e Shenjte.

Keto gjera jane sterthene neper forume e neper tema e diskutime, dhe habitem se si akoma vazhdoni me keto mashrtime, shpifje...

Dikush ka bere nje pyetje me larte se cila eshte profecia e Muahamedit?
    Une akoma nuk nuk kam pare nje.
    Profeci nuk quhet :Neser do te kete diell dhe jo shi!

Nje analize e ketij vargu:

I derguari i Jone- Kujt po i referohet ky varg si i Jone? Nese allahu eshte nje, termi duhej te ishte: i derguari IM (njejes dhe jo shumes).
    Shikojeni: tërheqë vërejtjen me ate: kërcenuesi ?!

Gregu
    Ka plot profetsi te a.s. Muhamedit vetem se ti nuk je munduar qe te lexojsh mbi kete tematik kure. Pasi nuk lexon eshte e veshtire edhe te dish, andaj mendon se nuk ka profetsi!
    P.sh ta tregoj une nje profetsi te vogel:
    1400 vite para se te zbulohet bomba atomike dhe ajo nukleare , profeti kete e ka permendur ne hadithe.
    Ne nje hadith profeti eshte pyetur nga besimtaret tu sqaroj luften e fundit midis njerezve dhe profeti u eshte pergjigjur " Se do te jete nje lufte e tremshme , aq e tmershme sa qe PARAMENDONI NJE ZOG I CILI FLUTURON DHE ASHTU DUKE FLUTURUAR BEHET HI" !!!
    Urdhero ti Gregu me trego per cfar flet profeti ne kete hadith!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Mjekesia,

Si ka mundesi qe Kurani ka kapitull te vecante per Marien Nene e Jezusit dhe Babain e saj nderkohe nuk ka per asnje nga grate e Muhamedit a.s per Nenen e Tij, per Vajzat e tij, pe kushurnjjte dhe besimtaret.Pse Permendet ne Kuran Merjemja Nena e jezusit dhe babai i saj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 13-03-2009 më 04:12
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ka plot profetsi te a.s. Muhamedit vetem se ti nuk je munduar qe te lexojsh mbi kete tematik kure. Pasi nuk lexon eshte e veshtire edhe te dish, andaj mendon se nuk ka profetsi!
    P.sh ta tregoj une nje profetsi te vogel:
    1400 vite para se te zbulohet bomba atomike dhe ajo nukleare , profeti kete e ka permendur ne hadithe.
    Ne nje hadith profeti eshte pyetur nga besimtaret tu sqaroj luften e fundit midis njerezve dhe profeti u eshte pergjigjur " Se do te jete nje lufte e tremshme , aq e tmershme sa qe PARAMENDONI NJE ZOG I CILI FLUTURON DHE ASHTU DUKE FLUTURUAR BEHET HI" !!!
    Urdhero ti Gregu me trego per cfar flet profeti ne kete hadith!!GV_USA

Gostivar ,sincerisht nuk dua te ta fyej besimin por kjo fare puna e haditheve eshte shume lehte te manipulohet sepse shume lehte eshte te thuhet masi te ndodhe ngjarja te dali nje shkrim ku thuhet p.sh ka trasmetu ib shehu p.sh se ka thene Muhamedi keshtu e keshtu.Duhet te vertetohet vjetesia e letres ,e ngjyres etj e kjo ne boten islame nuk ndodh ,keshtu qe cka ju servohet e marrin per te vertet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 11-03-2009 më 16:20

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Edhe dicka harrova te shtoj ,nese keto profeci te Muhamedit jane te verteta pse ato nuk jane shkruar ne Kuran por kane mbetur jasht tij kur dihet qe tere ato qe kinse i jane transmetuar Muhamedit ne shpelle jane ne kuran.

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Jo nuk është Profet! Ai ka qenë një kusar apo plaçkitës i shkretirës që ka bë sulmin e karvaneve që kanë shkuar për në mekë!
    ka qenë një kopjues i tevratit duke qenë për shumë kohë si shegert në një familje çifute!
    Ai vajzen e tij fatimen e ka martuar për Alinë për 400 dukatë domethan e ka shitur kur ishte 10 vjeçe ndersa vet ka marrë për grua vajzë 9 vjeçe!
    A nuk mjafton kjo që të shihet që s'kemi të bëjmë me kurrfare profeti!

Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Muhamedi a.s. sipas këndvështrimit të krishterë
    Nga presHeva-Lee në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  2. Mësime të përgjithshme rreth Akides [8]
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 21-01-2009, 11:32
  3. Katalog shenjtorësh
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:31
  4. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  5. Feja Islame
    Nga Muslimane në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •