Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.
Një mysliman do të thoshte po dhe nje i kreshtere(besimtar) do te thoshte jo. E rendesishme eshte qe te besojme ne Zotin.
Safije: nje vajz e nje qifuti, mirepo pas nje kohe ajo pranoi islamin, dhe pastaj asaj ju plotesua deshira e saj, dhe u martua me Muhammedin a.s.
-Ajo tregon bisedat e babait te saj me shoket e tyre qifut para pranimit te islamit, i tregon bisedat qe zhvilloheshin ne shtepin e saj, tregon nje rast ku burrat cifut thonin: ne me te sigurt jemi per Muhammedin a,s qe eshte Profet se per bijet tane qe jan tanet, pra shihet ketu se shkrimet e tyre kan vertetuar ate me cka erdhi Muhammedi a.s
e un ju pershendes
Jezusi:
"Unë jam i dërguar vetëm te delet e humbura të shtëpisë së Izraelit."(Mateu15:24)
ty te duken jo logjike sepse nuk ke arrite me e kuptu realitetin.
a nuk e din se All-llahu s.w.t ne Kur'an thote: aty(xhennet) keni cfare syri nuk ka pa, veshi nuk ka ndegju. Pra nuk mund ta paramendosh xhennetin, e as shkallet e tij, Ketu verehet dobesia jote nga kjo jet mundohesh me e kuptu realitetin e jetes tjeter gje qe ka per te qu ne shkatrrim se me kete lloj mendimi nuk do te arrish askund.
Jezusi:
"Unë jam i dërguar vetëm te delet e humbura të shtëpisë së Izraelit."(Mateu15:24)
Sa do te vesh ti bast me mua qe une mund te perdeftoj qe a.s. Muhamedi ka qene profet !!!
Dhe urdhero silli te gjitha argumentat qe i ke te te vertetojsh te kunderten.
Vetem se dicka dua ta kesh parasysh nese me sjell hadithe te zgjedhura per te mbeshtetur pohimet e tua, atehere ti zoteri sic do te besojsh ato hadithe qe te pelqejne ty, ke me i besu TE GJITHA HADITHET TJERA.
Nese me sjell vargje nga Kurani, jasht kontekstit , ke me i besu edhe vargjet tjeraqe jane para atij vargu ose mbrap atij vargu.
Je dakort Ilion ?!!
WE WILL NOT GO DOWN!
Ndoshta Muhamedi nuk ka ekzistuar fare. Ka shume studiues qe e mbeshtetin kete teori. Fakt eshte qe te dhena mbi ekzistencen e tij vijne vec nga bota islame. Te jete valle sajim?
Elegance is an attitude.
jane te shumta burimet joislame qe vertetojne ekzistencen e profetit Muhamed a.s .Profeti Muhamed a.s ka ekzistuar ne te njejten kohe qe ka ekzistuar edhe perandori bizant Herakliu dhe ky perandor e ka vertetuar ekzistencen e tij.
ne shek e 7 kemi emigrimin e kristianeve siriane te cilet nuk donin qe te rrinin nen pushtetin e halifatit islam ( kane ardhur dhe jane strehuar ne Ballkan, bile ka studiues qe mendojne keta siriane kristiane kane ardhur ne trojet shqiptare).
etj etj etj
shpresoj qe ky postim te postohet dhe te mos fshihet si ai i meparshmi qe postova para disa ditesh ne kete teme.
Parajsa eshte nje vend ku do te kemi marrdhenie me Zotin.
ju mysliman nuk besoni ne nje marrdhenie me Zotin.
Nje pyetje per myslimanet do te ishte:
Pse eshte Jezusi Ai qe do te vije te gjykoje boten ne diten e qametit dhe jo Muhamedi?
Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.
Pyetja nese ishte Muhamedi Profet apo jo mendoj se eshte bere me tendence.Eshte njesoj si te shtrohej pyetja a u ringjall Krishti?
Deri sot nuk ka bere vaki te jet ringjallur ndonje i vdekur.
Une per veten time nga besimi jam Mysliman.Shkoj ralle ne xhami neper festat fetare, por shkoj gjithashtu edhe ne teqet bektashiane.
Nese sipas ndonjerit prej jush mund te vertetohet qe Muhamedi ska qene profet, atehere si e vertetoni ju ringjallen e Krishtit?
Une per veten time i besoj te dyja,besoj se Muhamedi eshte Profet, por edhe besoj se Krishti eshte Profet gjithashtu.
Muhamedi a.s ka qene nje profet sepse ka predikuar besimin per Nje Zot , dhe ne sigurisht besojme se ka vetem nje Zot per te gjithe njerezimin.
Nje fakt tjeter eshte se Muhamedi a.s. pranon ekzistencen e te gjithe Profeteve perpara tij, duke filluar qe nga Krishti dhe me radhe.
Sot keto teza qe prhapen duke vene ne dyshim vertetesin e Profeteve jane thjesht nje propagande e ulet fetare per te shtrire zonat e influences nga te dy krahet.
... E ku thuhene ne karte
Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!
asopaj
__________________________________________________ ________________________
Kam nje ankese per ty!Ket teme te kish ndertuar keshtu: Islami a eshte fertet fe?
- Po cfare ben mo djal? Je ne vete ti? Kete temen qe a eshte Muhamedi profet? e ke ndertuar me tendece te plote me vete udhezimet e portes se larte tek e cila ju besoni shume.
Ju keni bere thjeshte nje teme qe nuk ja vlen te diskutohet.
Dua te bej edhe une nje tem: A eshte e vertet qe ekziston ti?
__________________________________________________ ________________________
red_dragon
Krijoni Kontakt