Postuar mė parė nga
Gostivari_usa
Jo jo e ke gabim , shancet i ke tamam 1.36 % qe te jesh tamam ne besim. Kete qe ti thua se je 100% ne rruge te drejte , kesaj i thuajne egoizem!!!
Fundja cdo sekt mendon se ka te drejte 100%!
Pyeti shiat ?!! Jam me se i bindur 800 milion perqird se ata kane per te te thene se neve 100% jemi te shpetuar , juve do te shkoni ne zjar!!!
Ose pyeti sunnit , keta 900 milion perqind kane per te te thene se neve jemi te shpetuar 100% e ju tjeter do shkoni ne zjar !!
Nese pyet cdo sekt te njejten pergjigje do te marish , ne jemi te shpetuar e juve jeni te denuar.
Andaj perqindja se ti mund te kesh te drejte nuk shikohen ngo ajo se cfar mendon ti ose grupi i yt , por nga numri i sekteve dhe sa sekte do te jene te shpetuar.
Pasi jane 73 sekte dhe vetem nje sekt eshte i shpetuar , atehere nese plaka ren , trapi nuk ren , ben pak matematik dhe do tr shikojsh se shancet jane 1.36% !
Pastaj kush ta ka mbush ty mendjen se une shkateroj islamin me keto argumenta ?!!
Kurani eshte i paster nga gabimet , eshte fjale e Zotit. Hadithet, a mund te thuhet e njeta?!!
Sa i perket haditehve qe jane Mutevatir , a me tregon ti mua nje gje !!! KEto hadithe a jane perdorur kunder profetit po ose jo ?!!
Sa per informate keto jane hadithe qe nuk jane perdorur kunder fese sone dhe a.s Muhamedit ndersa hadithet tjera te percjellura nga nje njeri i vetem , cdo dite perdoren kunder fese islame dhe a.s. Muhamedit.
Dhe si fund une personalisht i kam inat njerezit qe mbajne standarde te dyfishta , here keshtu here ashtu!
Jo Aishja ka qene 6 vjece , jo ka qene 9 , 11 , jo jo ka qene 18 vjece , keto zotni jane standarde te dy, tre ose kater fishta!
Aishja ka qene ose 6 , ose 9 ose 11 ose 18 , dhe me moshen e asaj kur eshte martuar nuk guxon te luhet, sepse keto numra i rotulloni ne gishta sipas deshires suaj.
Zgjidhni sa vjecare ka qene Aishja dhe jepni fund ketyre numrave.
KEte qe beni juve eshte njelloj sikur me thene , hej Zoti eshte nje , jo eshte kater , jo eshte 7 , jo eshte 15 !!! Ka kuptim kjo , ku do te shkonte besimi i yne ne kete menyre te pavendosur .
Andaj ne si musliman themi qe Zoti eshte nje dhe pik. E njeta vlen per Aishen, ajo ka pasur vetem nje moshe kur eshte martuar e jo pese a gjashte!!!
Dietaret e tu qe 1200 vite akoma nuk kane zbuluar ose akoma nuk kane vendosur se cila eshte mosha e vertete kur Aishja eshte martuar, po e bejne sipas deshirave te tyre, kur shikojne njerez qe pelqejne martesat me femi te vogel , u thuajne besimtareve allall eshte , se profeti e ka be ate pune! Kur kane pune me ndonje popull pak me te edukuar , kthehen e thuajne ne hadith thot 6 ama e di si ka nje hadith tjeter qe thot 9 , pra vajzat duhet te martohen 9 vjece , me njerez tjeter u thuajne dale pak gjashte dhe nente vajzat jane shum te reja , 11 kur ti bejne atehere martoni sepse hadithi thot ashtu!
KU ESHTE LLOGJIKA BURRA KU ESHTE LLOGJIKA !!!
"...Sot pėrsosa pėr ju fenė tuaj, plotėsova ndaj jush dhuntinė Time, zgjodha pėr ju islamin fe..." (5:3)
Cfar nenkuptojme nga ky ajet ?!! NEn kuptojme se Allahu ka zgjedhur per ne si fe Islamin dhe kerkundi nuk permendet sunneti i profetit !!
Nuk jam kunder sunnetit te profetit vetem se jam per nje studim rigoroz, te hapim syte se cfar i atribojme kesaj feje , cfar i atribojme profetit tone, e jo e ka thene filani dhe kaq!
Sa i perket njerezve se a degjojne fjalen time ose jo , kjo mua nuk me intereson, detyra ime eshte tua sqaroj gjerat qe nuk i kuptoni, detyra e juaj eshte qe ti kuptoni ato gjera ose jo.
Sa i perket atyre 1000.000 dijetareve te kaluar , me garancion me se 90% te tyre i fus ne nje xhep dhe i nxjer nga tjetri dhe mos mendo se i quaj ato budallenje jo , vetem koha ne te cilen kane jetuar ato dhe koha ne te cilen jetojme neve , kane ndryshime , shum gjera qe une i di sot , tia kishe treguar keto gjera Buhariut do te mbeteshte me gojen harup, do te thoshte a e ke me te vertete ose vetem tallesh me mua, jo jo jo ato xixat e vogla qe duken naten ne qiell nuk ka mundesi te jene me te medha se Toka , shiko sa te vogla jane , mos u tall me mua se tallesh me veten !!! O Buhari ata jane yje te medha , 1 milion here me te medha se Toka jone , a beson ti ose jo kjo eshte e verteta.
Me siguri Buhariu ose Muslimi do te thonin ik ore se ti qenke nje budalla i madh! Po jo vetem Buhariu e Muslimi , edhe Sokratit tia kishe thene keto gjera ne ate kohe , edhe Sokrati do te quante budalla, edhe Arkimedi do te quante budalla dhe me thuaj se kete qe them une nuk eshte e vertete!!!
Me Respekt
GV_USA
Krijoni Kontakt