Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 22
    i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159

Ato gjëra që nuk ti kam thëne kurrë! Pse?!

Shpesh na ndodh qe dikujt duam ti themi shume gjera , por per nje arsye apo per tjetren se arrijm dot kurre kete gje .
    Pse ndodhe kjo ?
    Ka te beje me ate qe sduam te themi ate qe ndjejm ?
    Se ajo cka ne do te themi mund te keqkuptohet ?
    Se ai / ajo se meritojn kte gje ?
    Apo se ndoshta keshtu ishte me mir ..

Jo se me shqetson kjo pyetje , por vjen nje kohe qe fillon e mendohesh dhe arrin ne konkluzionin , pse ?
    Pse nuk ti thashe kur duhet te ti thoja ?

i/e regjistruar Maska e firaku
    Anëtarësuar
    03-04-2008
    Vendndodhja
    Nen qiell
    Postime
    660
    Mendoje qe gjerat qe i mbajme shume shpeshe ne kok jan me te veshtira te shfaqen,sepse aq shume mendojme per to dhe i komplikojme, sa qe e bejme gati te pamundur shaqjen e tyre.

i/e regjistruar Maska e Vler@
    Anëtarësuar
    10-02-2009
    Postime
    55
    Mire eshte t'i mendojme ato qe duam t'i themi!!Por kur i mendojme teper,atehere e kemi edhe me veshtir t'i themi!!
    Diku kam lexuar nje fjali qe thoshte: me mire t'pendohem per diqka qe e kam thene,se sa per diqka qe s'e kam thene!!
    Ashtu siç jam,ashtu shoh!!

i/e regjistruar Maska e liana76
    Anëtarësuar
    15-06-2009
    Postime
    73
    PERSHENDETJE.
    Mendoj se zakonisht ato gjera qe s'mund ti themi jane ato te cilat mund te keqkuptohen ,ose lendojne ,ose per te cilat sjemi te sigurt se mund te jene ashtu .Pastaj varet se si interpretohen .Per mua e mira eshte te veprosh ashtu si e ndjen ne moment.E me pas te jeshe e gatshme per nje shpjegim, per nje arsyetim te pakten te mos mendoshe e ate tjetren '' perse ia thashe''.

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Citim Postuar më parë nga WALCHIRIA Lexo Postimin
    Shpesh na ndodh qe dikujt duam ti themi shume gjera , por per nje arsye apo per tjetren se arrijm dot kurre kete gje .
    Pse ndodhe kjo ?
    Ka te beje me ate qe sduam te themi ate qe ndjejm ?
    Se ajo cka ne do te themi mund te keqkuptohet ?
    Se ai / ajo se meritojn kte gje ?
    Apo se ndoshta keshtu ishte me mir ..

Jo se me shqetson kjo pyetje , por vjen nje kohe qe fillon e mendohesh dhe arrin ne konkluzionin , pse ?
    Jo cdo gje qe mendohet, duhet te thuhet... E nisa me kete, ne kuptimin, qe njeriu eshte shume i ndjeshem per llojin e qenies se si eshte formuar, e ndonjehere ndjenja influencon shume edhe menyren e te sjellurit, duke bere qe ne momente te vecanta te kemi deshira, te cilat ndoshta me vone mendohemi qe s'jane te njejta. Ne stepemi, pikerisht edhe nga frika, se ndoshta nuk eshte kjo qe ne nje te ardhme duam per veten tone.

Sa per keqkuptim, nuk besoj se eshte e sakte, sepse ti qe do te shprehesh per dicka, e di mire se me ke do flasesh e se si do ia trajtosh muhabetin ne menyre qe mos te keqkuptohet apo mos ta keqinterpretoje ate qe ti thua, sepse nqs ndodh kjo, dmth qe ai/ajo me te cilin ti po ben kete diskutim ose nuk i degjon ato qe po thua, njesoj sic i thua ti, ose thjeshte i hudh ne shaka fjalet qe ti shpreh...

Sa per meritat, kur mendojme nje gje te tille, te pakten keshtu sic jam gatuar une, as nuk do i mendoja t'ia thoja gjithe ato gjera perderisa s'e meritoka e s'ja vleka barra qerane!

Ndersa e fundit (se ndoshta keshtu ishte me mire), ka te beje me nje njeri te pjekur, i cili e vlereson mire situaten ne te cilen ndodhet e nuk do te humbase ate lloj jete apo statusi, per dicka te re qe as ia ka idene se si do jete mbas gjithe ketyre fjaleve. Mendoj qe nje njeri i tille nuk eshte shume realist, sepse kur hyn ndjenja influencon cdo gje e prandaj arsyeja nuk funksionon sic duhet e keshtu mendja i le hapin ndjenjes, prandaj kete rast do e perjashtoja nga mundesite qe: "Pse s'ia themi... ".

Ndonjehere gjerat nuk thuhen edhe per thjeshte mungesen e kurajos; per friken e reagimit e sidomos te mosnjohjes se tjetrit sa duhet; prej shume gjerave te tjera qe ndoshta kane me perparesi se sa muhabeti me ate filan person e keshtu e me rradhe. Njeriu per te pasur nje jete kaq te shkurter, mendohet ca si shume... Nqs gjerat kane rendesi per ty e te bejne te ndihesh i/e lumtur ose me te cliruar, me te mire apo ku e di une kuptimin qe ka ai muhabet... me mire thuaji e hiqi nga vetja, ndaji me dike qe ka te njejtat interesa e deshira e qe e shikon ne nje sy me ty ate qe ke ne mendje
    La vita è bella...

Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Citim Postuar më parë nga WALCHIRIA Lexo Postimin

Sepse e dashur ndonjehere ato qe thua mund te bien ne vesh te shurdher .. personi mund te mos jete ne nje nivel me ty dmth te kete mendje si tenden .. ose smund te ndaje te njejtat ndjenja etc .. ne keto raste ska pse ta lodhesh veten .. let it go .. do vije kohe qe do te jete dikush qe do ti degjoj fjalet ...
    keshtu eshte jeta .. ka dhe raste kur ne si degjojme ato qe na thote dikush .. mendoje ne kete prizem ...lol

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Eshte pak subjektive ceshtja. Varet sa relevante jane keto gjerat "qe nuk thuhen". Nuk thuhen se nuk duam qe dikush te na gjykoje e te mendoje keq per ne, nuk thuhen sepse ne instiktivisht ia adresojme te kaluares me te cilen i kemi lare hesapet, nuk thuhen sepse shpesh ne i gjykojme si "vogelsira" ose sepse thjesht nuk na shkon fare neper mend qe disa gjera duheshin thene. Secili ka arsyet e veta nqs zgjedh te mos ia ofroje tjetrit per nje here gjithe librin e jetes dhe te lejoje po kaq shpejt dike te behet pjese e ketij libri.

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Thjesht : se njeriu shpreson qe ai/ajo ta kuptoje vet,thjesht se mund te jemi njerez te ndjeshem dhe vritemi nga pergjigja qe mund te marrim ,thjesht shpresojme qe cdo gje do shkoje ne shinen e vet dhe nuk do te jete e nevojshme ................

Thjesht shpreson qe te vije momenti i duhur ,por kur vjen eshte shume vone .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

E Humbur Maska e elsaa
    Anëtarësuar
    20-02-2008
    Vendndodhja
    Back Too Homme
    Postime
    2,685
    Ne shume raste nuk duam te shprehim ate qe ndjejme , sepse mendojme qe do na e marrin per dobesi , ose sic tha izadora nuk e dime cfare pergjigje do marrim . Po si mund ta dime pergjigjen po nuk u shprehem ? Ndoshta edhe personi tjeter pret ose ndruhet nga e njejta gje . Ateher cfare na ngelet ? Shprehu ... Nuk do humbasesh gje , vetem do fitosh .
    Burrat Udhëheqin Botën, Ndërsa Gratë Udhëheqin Burrat

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Shume mir deri diku jam e te njejtit mendim me ju , po sikur ate qe se thash mos e kem me mundesin ta them kurre , ateher cfare ??

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •