Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Pelegrinazhi në Kishën e Shna Ndoit, mbi 1 milion shqiptarë në Laç

Nga Albana Qehajaj

Pelegrinazhi për në vendin e shpresës mbledh çdo 13 qershor më shumë se 1 milion shqiptarë në Kishën e “Shna Ndout” në Laç. Dita e shenjtit ka sjellë këtëte enjte qytetarë nga të gjitha trojet shqiptare, por ajo që dëshmojnë banorët e zonës është ky 13 qershor ka patur një lum të paparë njerëzish.

LAÇ- E marta e 13-të e pelegrinazhit në Kishën e "Shna Ndout" në Laç mbledh qindra-mijëra njerëz nga të katër anët e vendit, madje dhe tej kufijve, pikërisht për të "prekur" nga afër gjurmët e shenjtit. Nuk është thjeshtë një neurozë kolektive, siç dhe mund të mendohet tek sheh varg të pashkëputur, ngjitur njëri-tjetrit, sa në shkuarje dhe në ardhje tek Kodra e Kishës së Shenjtë mbi qytetin e Laçit.. E marta e 13 është dhe "piku" , ku mund të takosh njerëz të të gjithë anëve. Furgonat, autobusët, gjithfarë targash e markash, që sjellin një lumë njerëzish nga viset Verilindore, por dhe nga Tirana e krahinat jugore, madje dhe nga Kosova e Maqedonia, ndjekin ritet në vendin e shpresës. Duke iu avitur qershorit, numri i pelegrinëve vjen gjithnjë e në rritje, për të arritur në shifrën e 1 milionë njerëzve më 13 qershor. Tregtarët pohojne se këtë të enjte shitja e qirinjve I ka kaluar të 500 mijët në mëngjes herët, për të arritur në orët e vona në shifrën rekord të 4-5 milionëve!
    Si fillim, një vend pushues në formën e shpinës, ku mendohet të ketë pushuar shenjti. Diku më lart, vënë këmbën në një shkëmb të bardhë, të vogëlz, ku duket forma e një gjurme, më tutje vrima në formën e syrit dhe një gjurmë kali, të gjitha të menduara të Shenjtit. Kryejnë ritet dhe vendosin qirinj, më tutje rrugës mbledhin guralecë, ndërsa në çdo kaçube do të shohësh rroba të hedhura për mbaresi. Shkrimet jetëshkruese thonë se Shna Ndou ka qenë një predikues i madh Uratësh.
    Pas meshës së shenjte tek Kisha ne maje te kodres, riti vazhdon tek Shpella e Shna Vlashit. Në përbërje të këtij kompleksi gjigant, diku në "këmbë" të Shenjtores, përballë Kalasë së Sebastesë, është dhe një shpellë e veçantë. Pas mbarimit të lutjeve sipër, njerëz të shumtë preferojnë të ulen ca shkalle më poshtë, për tek shpella e quajtur me emrin "Shna Vlashit". Më 13 qershor, mijëra njerëz flenë atje.
    Aty ku falen myslimanë e katolikë, pa dallim feje. Kësisoj fenomeni i Shna Ndout, deri-diku, mund të kuptohet, por kurrë nuk mund të shpjegohet. Nderimi i tij është fenomen fetaro-popullor. Miliona njerëz janë "miqësuar" aq sa nuk mund të jetojnë pa të. Këtë e dëshmojnë edhe vetë banorët e zonës të cilët pohojnë se në vitet e fundit numri i pelegrinëve është shtuar shumë, e vetëm këtë 13 qershor janë parë njerëz si kurrë ndonjëherë.banorët thonë se jeta e vështirë e problemet e shumta i drejtojnë çdo ditë e më shumë mijra njerëz drejt këtij vendi ku i luten shenjtit : ’Na ndihmo” . e numri i tyre vetem në natën e 12-13 qershorit thonë se i kaloi 1 milion.

Pamje filmike
    http://www.balkanweb.com/sitev4/news...1.php?id=22288

PS
    Kur lexova kete tekst dhe mendova si ka mundesi qe njerezit besojne se nje kishe ka ate "fuqi"?! Njerezit besojne se edhe sherohen! Sa nga ju besoni ne kete?
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 13-06-2008 më 18:16
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Mund te ndodh ndonje sherim por kjo nuk eshte nga Zoti, por nga xhinet.

Ashtu si tubohen njerezit atje, ashtu tubohen dhe xhinet.

Xhinet pasi e kane pushtuar njeriun, e detyrojne te shkoj atje. Pasi njeriu ka shkuar tek kisha dhe eshte lutur, xhini e liron dhe ky sherohet. I semuri kujton se u sheruan nga vendi i "shenjt" (por e verteta eshte ndryshe) dhe perqafon krishterimin, dhe te tjer me te .
    Kurse xhini (shejtanet), kane perfituar sa me shume njerez ne mosbesim, duke ja arritur qellimit te tyre, ti marin ne zjar bashke me ta pergjithmon.

Ose kush e ka pare nje emision ne TV! nje njeriri qe pretendon se ne emer te Jezusit i sheron

Ta sqarojme pek dhe kete!!!

Ai eshte nje magjistar i qelbur!!. Pasi ka tubuar njerez plot ne salle ,kerkon njerez qe nuk degjojne ose qe calojn etj.
    Keta njerez vertet qe jane semur, keto jane mesele te shejtanet (xhin ) qe e mundon njeriun.
    Pasi i semuri shkon ne tribun te salles, xhini magjistarit urdheron xhinin qe eshte drenda te njeriu te dali me deshir ose me dhune. Kur eshte bere marveshja mes shejtanesh (xhin) ateher xhini i magjistarint i thote magjistarit te vazhoj se do dali. Magjistari shkon P Sh dhe e kap per veshesh dhe i thote, ne emer te jezusit a me degjon tani, dhe njeriu verten degjion se meseleja e shejtanit iku nga veshi i tij, kurse njerezit kujtojne se e sheroj jezusi, por e verteta eshte krejt ndryshe.
    Sic e thashe dhe me larte. fitimi i shejtanve eshte se cojne njerez ne kufer (mosbesim) te jene banues te zjarit. bashke me ta
    Njerezit duke pare keto, kujtojne se krishterimi eshte vertet fe e zotit
    Por keto gjera ndodhi dhe neper kisha etj
    Te krishtert librin e kane perhibret, dhe vetem nga keto gjera besojne duke pretenduar se jane mrekulli nga zoti

Kjo eshte e verteta e hidhur qe shume ketu ne FSH nuk do deshin ta lexojne

Luhet big game ne kete world Iliria qe ti smund ta kuptosh

Allahu i ndimofte muslimanet, qe ta shikojne te verteten te vertet ,dhe te koten te kot

Ska ne gjithesi qe meriton te adhurohet vec se Nje Allah

Ps E Ku Ku per ty oj iliri qe i ke shpallur luft Atij qe te ka krijuar
    Ndryshuar për herë të fundit nga altin55 : 13-06-2008 më 23:43
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Citim Postuar më parë nga altin55 Lexo Postimin
    Mund te ndodh ndonje sherim por kjo nuk eshte nga Zoti, por nga xhinet......

Kjo eshte e verteta e hidhur qe shume ketu ne FSH nuk do deshin ta lexojne
    Dmth mos me i besue syve... por me te besue cka thue ti. Ku e di une se xhindet nuk te kane kape ty... per me ba propagande arabe ne ket forum... bie fjala?

Ajo asht kishe katolike e asnji prift katolik nuk ban "shfaqje" sherimesh, aq ma teper kundrejt shperblimit sikurse hoxhallaret me "nuskat". Ato mund ti kesh pa nder aventurierat evangjelista te Amerikes.

Edhe dicka per ju islamistat e forumit qe pretendoni se 90% e shqiptareve jane musliman.
    Ose jena ba te pakten 10 milion vete qe jetojne ne Shqipni, ose muslimanet e "vertete" kane mbete minorance.... keshtu e nxjerr aritmetika.... gjithmone tue llogarite qe jo cdo katolik shkon ne kishe te lacit, apo ortodoks, po sa ateista etj...
    Ku jane more 70% ....?

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Mister! e theksova qe eshte e vertet e hidhur, do apo nuk do ai epshti jot kjo eshte e verteta.

Sa per numrin nje milion, nuk ma mer mendja te jesh kaq kungull ta besosh , eshte thjesh genjeshter
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-12-2007
    Vendndodhja
    Në tokën e ZOTIT
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    PS
    Kur lexova kete tekst dhe mendova si ka mundesi qe njerezit besojne se nje kishe ka ate "fuqi"?! Njerezit besojne se edhe sherohen! Sa nga ju besoni ne kete?
    Ka njohur bota njerez qe kan besuar ne gurë, dru e diell,.. dhe ishin mbi 1 milion. Po sa ishin prej atyre ne rrugë të duhur ?

Në qka bazohen qe ajo Kishë po shërojka njerez ?

Cili eshte sekreti ?

Un s'kam qen kurr, ndoshta do e vizitoj (jo per sherim) por thjesht per kurreshtje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    altin55, dhe une marr vesh nga xhindet, po te lutem mos ja perveshim çdo gje xhindeve, se behemi qesharak pastaj jo per gje.
    Qe ai eshte vend i shenjte ketu nuk ka dyshim, ne fakt edhe sikur te mos ishte i tille ne te kaluaren per efekt te besimit masiv dhe pelegrinazhit te pervitshem tashme eshte bere i shenjte.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    jam dakord dhe une qe 1 milion eshte ekzagjerim , ne fakt thuhet per 4-5 milion qirinj te shitur e jo per 1 milion pelegrine.

Sa per malin e tomorrit, ke plotesisht te drejte, keto jane rite pagane, si shkuarja ne mal te tomorrit, si shkuarja ne kishen e laçit, jane vende besimi pagan, por fundja ne jemi pagan, dhe shume krenar per kete.
    Bektashizmi duhet te nderohet per faktin e vetem qe mori islamin dhe e integroi me ritet e vjetra pagane. Kemi kryegjyshaten boterore ne Shqiperi. Bektashizmi eshte e vetmja fe e vertete shqiptare, u krijua nga shqiptaret per shqiptaret.

Me krenari e them se jam Pagan.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 16-06-2008 më 22:15

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Nga Albana Qehajaj

Pelegrinazhi për në vendin e shpresës mbledh çdo 13 qershor më shumë se 1 milion shqiptarë në Kishën e “Shna Ndout” në Laç. Dita e shenjtit ka sjellë këtëte enjte qytetarë nga të gjitha trojet shqiptare, por ajo që dëshmojnë banorët e zonës është ky 13 qershor ka patur një lum të paparë njerëzish.

LAÇ- E marta e 13-të e pelegrinazhit në Kishën e "Shna Ndout" në Laç mbledh qindra-mijëra njerëz nga të katër anët e vendit, madje dhe tej kufijve, pikërisht për të "prekur" nga afër gjurmët e shenjtit. Nuk është thjeshtë një neurozë kolektive, siç dhe mund të mendohet tek sheh varg të pashkëputur, ngjitur njëri-tjetrit, sa në shkuarje dhe në ardhje tek Kodra e Kishës së Shenjtë mbi qytetin e Laçit.. E marta e 13 është dhe "piku" , ku mund të takosh njerëz të të gjithë anëve. Furgonat, autobusët, gjithfarë targash e markash, që sjellin një lumë njerëzish nga viset Verilindore, por dhe nga Tirana e krahinat jugore, madje dhe nga Kosova e Maqedonia, ndjekin ritet në vendin e shpresës. Duke iu avitur qershorit, numri i pelegrinëve vjen gjithnjë e në rritje, për të arritur në shifrën e 1 milionë njerëzve më 13 qershor. Tregtarët pohojne se këtë të enjte shitja e qirinjve I ka kaluar të 500 mijët në mëngjes herët, për të arritur në orët e vona në shifrën rekord të 4-5 milionëve!
    Si fillim, një vend pushues në formën e shpinës, ku mendohet të ketë pushuar shenjti. Diku më lart, vënë këmbën në një shkëmb të bardhë, të vogëlz, ku duket forma e një gjurme, më tutje vrima në formën e syrit dhe një gjurmë kali, të gjitha të menduara të Shenjtit. Kryejnë ritet dhe vendosin qirinj, më tutje rrugës mbledhin guralecë, ndërsa në çdo kaçube do të shohësh rroba të hedhura për mbaresi. Shkrimet jetëshkruese thonë se Shna Ndou ka qenë një predikues i madh Uratësh.
    Pas meshës së shenjte tek Kisha ne maje te kodres, riti vazhdon tek Shpella e Shna Vlashit. Në përbërje të këtij kompleksi gjigant, diku në "këmbë" të Shenjtores, përballë Kalasë së Sebastesë, është dhe një shpellë e veçantë. Pas mbarimit të lutjeve sipër, njerëz të shumtë preferojnë të ulen ca shkalle më poshtë, për tek shpella e quajtur me emrin "Shna Vlashit". Më 13 qershor, mijëra njerëz flenë atje.
    Aty ku falen myslimanë e katolikë, pa dallim feje. Kësisoj fenomeni i Shna Ndout, deri-diku, mund të kuptohet, por kurrë nuk mund të shpjegohet. Nderimi i tij është fenomen fetaro-popullor. Miliona njerëz janë "miqësuar" aq sa nuk mund të jetojnë pa të. Këtë e dëshmojnë edhe vetë banorët e zonës të cilët pohojnë se në vitet e fundit numri i pelegrinëve është shtuar shumë, e vetëm këtë 13 qershor janë parë njerëz si kurrë ndonjëherë.banorët thonë se jeta e vështirë e problemet e shumta i drejtojnë çdo ditë e më shumë mijra njerëz drejt këtij vendi ku i luten shenjtit : ’Na ndihmo” . e numri i tyre vetem në natën e 12-13 qershorit thonë se i kaloi 1 milion.

Pamje filmike
    http://www.balkanweb.com/sitev4/news...1.php?id=22288

PS
    1milion!!!!!!!!!!!?
    Tuci me Loken te cilet kan qen ne kete kishe nuk e pohojne nje shifer te tille!!
    ah ,po qe fjala per numrin e qirive,kjo shjifer edhe mund te jete reale sic thote Xfiles!pasi qirinjet i transportojne me makine tre dit para,ku per ndezjen shuarjen dhe pastrimin e tyre nga kisha jane te caktuar nje skuader misionaresh te krishter!!

ndiqe pak cfar pohojne deshmitaret
    http://www.youtube.com/watch?v=hPk3FmmMOGk

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    X files me vjen keq se ti je cun i zgjuar.

Atehere cfare te drejte kane paganet diten e gjykimit ku ne vend te Zotit kane adhuruar Krijesat?

Duhet te dini se kush eshte definicioni per ti thene dickaje te shenjte>

Xhamia nuk eshte e shenjte si vend apo si toke apo si ndertese ajo shenjterohet ku ne te besimtaret i luten vetem Zotit dhe jo Muhamedit a.s jo varreve ose derrasave ose figurave.Ne momentin qe nje faltore nuk adhurohet i Plotfuqishmi i Gjithdituri dhe Krijuesi i tokes dhe qiejve atehere kjo faltore kthehet na vatren e shejtaneve dhe xhindeve te cilet kane si qellim unik te tyrin humbjen e njeriut nga monoteizmi.Nese mban mend dialogun e Jezusit me Satanain ne Shkretetire do te kuptosh se vetem Zoti e meriton te adhurohet dhe cdo gje tjeter eshte e kote dhe e pavlere dhe fundi fundit eshte krijese e Krijuar nga Zoti.Pra ne vend qe te falenderosh Zotin qe te dha shendet trup, bime dhe peme dhe kafshe qe te ushqehesh ti falenderon bimen.E shkreta bime eshte mjet per te kenaqur ty eshte skllavja jote perderisa ti e perdor per te miren tend ndersa ti shkon dhe e adhuron pemen, gurin, malin etj.

A e di pse Njeriu ne Islam eshte Krijese me e mire se Engjejt, se Xhinet Shejtane, Se kafshet se sendet kur ai eshte besimtar i devotshem.

Sepse Zoti i ka dhene njeriut cilesi qe ta ndaje atomin, ta beje malin fushe, ta beje detin toke, ta shfrytezoje diellin qe harxhon miliona KW Energji per ta ngrohur nje dite se bletet bejne kushedi sa milion kilometra qe ti ta marresh nje Kg mjalte. Se e ka bere lopen qe ta rrise vicin e saj me shume mundim dhe pastaj ti ta theresh dhe te ushqehesh dhe per te gjitha keto Zoti nuk deshiron asgje tjeter vetem ta njehsosh dhe ta falnderosh vetem Ate.Dhe mos behesh idhujtar dhe ne vend te Tij te lusesh lulet, drunjte, token, yjet etj.Sepse ato jane ne posedimin tend ashtu sikurse dhe natyra.Mos lusesh mesuesin tend dhe ta ngresh ne piedestal apo derrasen e zeze.

Te pranosh qe ke vetem nje baba dhe se njerku nuk eshte prindi yt.
    Te duash qe punetori yt te njohe ty si pronar dhe jo dikend tjeter .

Te gjitha keto tregojne se Mrekullia me e madhe eshte Njohja e Nje Zoti te vetem dhe adhurimi i Tij i vetem.

Prandaj themi

"Vetem ty te Adhurojme o Zot dhe vetem tek ti ndihme kerkojme"(El Fatiha)

Eshte e lidhur bashke fjala Adhurim dhe ndihme.Sepse njeriu gabon dhe kerkon ndihme prej asaj qe ska fuqi ta jape.Nese njerzit adhurojne David Koperfildin per mrekullite e tij kjo nuk eshte besim por eshte idhujtari.

Mirepo Zemra monoteiste i kupton gjerat me mire se zemra pagane sepse kjo e fundit eshte e semure nga epshi i adhurimit te krijesave dhe akoma se ka njohur fuqine, pushtetin dhe Njeshmerine e Zotit.

E Lus Zotin per udhezimin e juaj ne monoteizem qe te kuptoni fuqine e zemres dhe plotfuqishmerine e Zotit ne mrekullite qe do te dhuroje ty.

Dhe dicka mrekullite jane dy llojesh te rreme dhe te verteta.Ato o dallojme jo nga forma e tyre por nga kush i kryen dhe kujt i vijne nese dikujt i vijne se eshte monoteist atehere themi qe kjo eshte mrekulli e ense dikush eshte pagan dhe i vijne mrekulli atehere ketu themi qe mrekullia eshte mashtrim per ta humbru nga monoteizmi.Monoteizmi eshte shkaku qe qiejt e toka qendrojne sot ne ekzistence nese ne bote sdo kishte asnje krijese monoteiste Zoti do ta kishte shkatarruar ato sikur veproi me popujt e tjere pagane, imorale dhe idhujtare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 14-06-2008 më 06:27
    "Shoku Mjekesise"

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Nuk e di se a sheron a jo kjo pune( personalisht e kam veshtire te besoj, ndoshta ka te beje me psiken e njeriut), por disa nga ju qe perzieni temat, ndoshta do te ebnit mire ta provoni fatin dhe te vizitoni kete kishe. Hapni tema te tjera per fenomene tjera, e mos prishni temat.
    Ne kete kishe ishein dje edhe keta...
    LAÇ – Kryeministri i vendit Sali Berisha ka përshëndetur sot mijëra pelegrinë që ndodheshin sot në kishën e Shën Ndoit në qytetin e Laçit. “Shpreh kënaqësinë që jam këtu për t’u lutur me ju, për të shprehur besimin dhe shpresën se sakrificat, si ana më fisnike e njeriut, do të shndërrohen në mirësi për të gjithë shqiptarët”, tha Kryeministri Berisha i shoqëruar nga zonja e tij Liri Berisha, kryetarja e Kuvendit Jozëfina Topalli dhe ministri i Transportit dhe Telekomunikacionit Sokol Olldashi.
    E kan kuptuar qe kan nevoje per sherim.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  4. Letërsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •