Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 31
    Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300

Morali, nderi...rëndësia e tyre në lidhjet e dashurisë?

Citim Postuar më parë nga Blue_sky
    Te ju them te drejten ky postimi im me coi dhe ne pyetje te tjera jashte teme si psh:
    Cfare eshte"nderi"?
    E cilit nivel eshte influenca e mentalitetit shqipetar tek femrat?
    Mund te falet genjeshtra/hipokrizia nen nofken e "mentalitetit"?
    Pse femra shqipetare nenvizon nje ndershmeri shpeshhere jo-egzistuese?
    Mesiper nje pjese e nje postimit tim ne nje teme tjeter.Sipas jush,sa ka arritur femra shqipetare te distancohet nga mentaliteti mbytes ne lidhje me konceptet e"nderit"?
    Mosvalle ne shoqerine shqipetare "nderi" eshte kthyer ne nje sinonim te"hipokrizise"?
    Eshte vertete e mundur qe nje njeri ne shekulli e XXI-te ti permbushe kriteret e "ndershmerise" te cilat jane formuluar shume dekada me pare?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 16-02-2006 më 13:56
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar më parë nga bebe
    Falje per hapesin e temes, por doja te shprehesha pas ketyre fjaleve te mesiperme.
    Ndershmeria (ajo per te cilen flitet, e mentalitetit shqipo, ajo e femrave) per mua nuk ka asnje kuptim. Kjo ndershmeri nuk ekziston, nuk ka perkufizim dhe eshte fatkeqesi per te gjitha ato femra shqipo qe kane humbur personalitetin e tyre, vetem per te qene ne faze me nje "shoqeri" qe nuk respektohet si e tille. Megjithate eshte e lodhshme te behet debat mbi kete teme, mua me ngrien nervat sepse nuk i ndryshoj dot gje, kam hequr dore me kohe dhe per shume vete kam ngelur e pakuptuar. Koha do te beje te veten besoj.
    Nje pergjigje ndaj pyetjeve te mia jashte teme,po e sjell ketu ndryshe do fshihet
    Kam vetem nje limit: qiellin!

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Morali dhe nderi jane qe te dy vlera te njeriut dhe per mendimin tim jane me nje vlere te padiskutueshme ne jete (ku padushim perfshihet edhe dashuria ) .

budgetawningandrails.com Maska e Edmondii
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Lidhjet personale lejohen vetem si faqe hyrje.
    Postime
    125
    pa moral nuk ka nder.

Po spate moral nuk e kupton cfare eshte nderi per kete arsye atehere nuk te kerrcet fare per te bere nder.
    The faith of the Albanian is Albanianism.
    Feja e Shqiptarit është Shqiptaria

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    E si mundesh te jesh me dike per te cilin NUK ke bindje te pakten 99% per nderin dhe moralin e tij/saj? Si mund te kesh respekt per kete person to begin with? Me keto tru i bie te thuash per partnerin, "Eshte psikopat, por eshte psikopati im (prandaj e dua)." Eshte absurde te kerkosh partner perfekt, por po NUK pate nje bindje te plote qe partneri yt ne pergjithesi eshte njeri i afte, njeri decent (me moral), kjo tregon dicka per ty si person. Kur zgjedh partnerin supozohet se ke gjetur dike te barabarte me ty dhe kur ai person eshte funderrime e shoqerise, njeri i lige plot cmire, njeri qe thyen ligjet dhe cenon shoqerine dhe idealet e saj, i bie te mendosh qe edhe ti je i tille.

Tani nqs me "nder" e keni fjalen specifikisht per virgjerine mos i bini nga Kina. Se dikush eshte e virgjer s'do te thote qe nuk paska "personalitet."
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Larguar.
    Anëtarësuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Mesiper nje pjese e nje postimit tim ne nje teme tjeter.Sipas jush,sa ka arritur femra shqipetare te distancohet nga mentaliteti mbytes ne lidhje me konceptet e"nderit"?
    Mosvalle ne shoqerine shqipetare "nderi" eshte kthyer ne nje sinonim te"hipokrizise"?
    Eshte vertete e mundur qe nje njeri ne shekulli e XXI-te ti permbushe kriteret e "ndershmerise" te cilat jane formuluar shume dekada me pare?
    "Kriteret e 'ndershmerise' te cilat jane formuluar shume dekada me pare"? Por, formuluar nga kush? Nga shoqeria?

Po sikur njeriu ti vendosi vetes se tij keto kritere? A nuk e ka njeriu kete te drejte individuale?

Pershendetje

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-02-2006
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    8
    1) In qoftese 90% a meshkujve shqiptare te martuar shkojne mbrapa femrave edhe shumicen e tyre ne nje kohe te caktuar i gjen edhe neper bordelet e botes (se u dashka shqiptari ti provoje edhe ca rraca tjera, edhe pse ka grun dhe femite tu prite per burrin dhe babane), do te thosha se shume me shume se ne qe e quajm vetin burra.
    2) E keqja eshte se ti nuk e kupton se "hipokrizia" e vertet in shqiptarizmin e sotem eshte shqiptari vet (meshkujt).
    3) Me vjen shume keq, por jo suprize, qe ne shekullin e XXI-te shqiptari e bazon nderin ne formulat e shume dekadave me pare te cilat ishin formuluar nga Turqit qe e mbajten Shqiperin rreth 500 vjeteve.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-02-2006
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    8
    Nje pergjigje ndaj pyetjeve te mia jashte teme,po e sjell ketu ndryshe do fshihet
    Kohrat po vijne e po shkojn, po shqiptaret mbeten me koke prapa, tashi ka ardhe koha per mashkullin shqiptar ta heqe qallmin e sulltanit, e ti prij familjes tij se pari, edhe shoqerise drejt vetvendosjes, lumturise e vetzgjilljes se vet personit per veten e tij.
    Cfare burri eshte ai qe vendose te jetoj me nje femer qe zemra e saj nuk rrah kurr per ate person, keta burra jane kriminela dhe jo burra.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-02-2006
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    8
    Citim Postuar më parë nga Inteligjentja
    Morali dhe nderi jane qe te dy vlera te njeriut dhe per mendimin tim jane me nje vlere te padiskutueshme ne jete (ku padushim perfshihet edhe dashuria ) .

Morali dhe nderi i shqiptarit deri ne ditet e sotme nuk e lejojn dashurine, keshtu, te sygjeroj qe ta ndash mendjen, o me moralin e nderin e shqiptarit o me mendjen e me zemren tane.

Larguar.
    Anëtarësuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Citim Postuar më parë nga gabriela05
    Morali dhe nderi i shqiptarit deri ne ditet e sotme nuk e lejojn dashurine, keshtu, te sygjeroj qe ta ndash mendjen, o me moralin e nderin e shqiptarit o me mendjen e me zemren tane.
    uau... "morali dhe nderi i shqiptarit nuk e lejojne dashurine"?

dmth te gjithe ata shqiptaret qe kane dashuruar (dhe qe jane martuar ngaqe jane dashuruar) skane qene as te moralshem as te ndershem?

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Islami Ndërmjet Lindjes E Perëndimit
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 21-06-2011, 13:41
  2. Nietzsche
    Nga fisnik në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 156
    Postimi i Fundit: 05-12-2010, 17:19
  3. Morali
    Nga Kryeplaku në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 19-11-2007, 15:50
  4. Morali?!... Sa më pak i moralshëm është shqiptari i sotëm?
    Nga EXODUS në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 09-01-2004, 16:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •