Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 39 prej 39
    -
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Nuk duhet ngaterruar Kisha ne politike sepse ne fakt nuk eshte ngaterruar.

Interpretimi im eshte qe permendja ne mallkim e shkronjave shqipe, etj., nuk ka lidhje me permbajtjen e mallkimit, por ka te beje vetem me faktin qe literatura masonike dhe protestante per te cilen behet mallkimi, per ironi te fatit qe te ngaterrohet historia, ka qene ne gjuhen shqipe.
    Si nuk ke turp? Qe te ka plasur cipa kete e ke treguar me kohe, po e paske patur sholle kepuce.

Po si na tregon qe ironine e fatit mor gjakprishur, qe shqipja na paskesh patur "literature masonike dhe protestante"?
    Po shkrimi me i hershem qe eshte ruajtur eshte Formule Pagezimi mor njeri i pafytyre.
    Po libri i pare eshte MESHAR mor njeri i paskrupullt.
    Po perkthimet e para te gjuhetareve shqiptare kane qene perkthime biblike mor etalon i hipokrizise.

Dhe hajde beso ne Zot pastaj kur degjon te flitet per perendine nga nje goje e tille.
    -

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    Si nuk ke turp? Qe te ka plasur cipa kete e ke treguar me kohe, po e paske patur sholle kepuce.

Po si na tregon qe ironine e fatit mor gjakprishur, qe shqipja na paskesh patur "literature masonike dhe protestante"?
    Po shkrimi me i hershem qe eshte ruajtur eshte Formule Pagezimi mor njeri i pafytyre.
    Po libri i pare eshte MESHAR mor njeri i paskrupullt.
    Po perkthimet e para te gjuhetareve shqiptare kane qene perkthime biblike mor etalon i hipokrizise.

Dhe hajde beso ne Zot pastaj kur degjon te flitet per perendine nga nje goje e tille.
    Mos u nxe a derezi, se i ben dem edhe shendetit pastaj. Po ke lexuar me inat prandaj. Se ti ke inat ilia spiron e te gjitha qe lexon te duken te zeza... e c`te bej une.
    Lexo me qetesi se une nuk thashe qe keto jane shkrimet e para ne gjuhen shqipe, se edhe une e di qe "Meshari" eshte i pari shkrim ne gjuhen tene.
    Dhe se dyti per keto fakte une s`kam c`te them se nga dalani e mesova, qe Petro Luarasi eshte c`kisheruar per literature masonike dhe protestante, ( me duket se je pak i nxehur sot, degjo pak muzike mor djale qe te qetesohesh).

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Ka nxjerre ndonje CD Janullatosi qe te qetesoj nervat une?
    Se ty e di qe te kendon live, prandaj je i qete.
    -

O rrusho po ka munci ta nryshosh ate diskun tat, perpara se te shohesh CD e te tjereve???
    Po ti nuk di gjo tjeter, veçse me fol per Janullatusin, si ke nenforumi komtar, si ke ai islamik, si ke ai orthodhoks, si ke ai i guzhines, si ..., po a ka munci ta harrosh ate muzik!, jo per gjo, po e bone boze fare...

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Ka o ka shko tek Kisha ne Rrugen e Kavajes dhe atje ke CD (600 leke 1 CD)

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Ti zoti I Shqetesuar, ke opsione te forumit qe te mos shqetesohesh nga mesazhet e mia.
    keshtuqe mund te nderrosh kanal meqe te shqeteson CD-ja.

Po ti a derezi, thashe se do ma dhuroje. Po me shkoi huq. Po do pres sa te ndertoheni Katedralen te vij te degjoj kur te beje koncertin recital.

Se harrova. Nuk besoj se te ngel hatri ty se u nxeha une apo jo? Po kur nxehet nuk di c`ben njeriu. Kujton sikur e shan kur i permend ato gjera per te cilat tjetri ndihet krenar. Po ne shqiptaret jemi ca gjaknxehte dhe ti na njeh, dhe meqe je edhe shume miredashes jam i bindur qe nuk shqetesohesh.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kavir : 04-03-2009 më 17:14
    -

Me postin nr.666 e përshëndes Ilia Spiron në lule të ballit !!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ...
    Të tilla këshilla dërgimtare dhe porosi dyke bërë dhe dyke pasuarë çdo Mbiqyrës a nëvëndës dërgimtar (i apostonjet) nukë munt të mos përshtatohetë (bënet) i pëlqyerë ne Perëndija, dhe i dashurë ne grij’e ti. Po shënjt Fillareti, as për gjë dyke vënë çdo thënje dhe porosi Dërgimtare, dyke përngehurë më shumë në përmendimet të predikonjës’së vet se të së hijeruarshimes për këtë shkak është i fortë, në të mallëkuarë, po fort i dobëtë në të punuarë dhe të predikuarë dërgimtarisht (si apostoll). “Në predikoftë ndonjë tjetërazi dhe nukë vete pas fjalëvet të shëndosha të Zotit tënë Jisu Krishtit, dhe predikimit që është pas mirëdërimit… gylmadhështonetë dyke mos diturë as gjë, po është i sëmurë për bisedime dhe fjalëzihje, prej së cilavet roit cmir qartë, bllackëthënje, kundërmendime ligështare. Thashetheme të pamerituarshime njerëzish të ndierë mënç, dhe të shteruarë së vërtete, se pandehinë mirëdërimin se është përfitim mërgohu prej kësyresh.
    Pra, është përfitim i madh mirëdërimi me alltënginjë (A! Timoth.Kr.5).
    Pas porosivet dhe urdhërimet të dërgimtarëvet (Apostonjet) urdhëri përroitet prej Perëndisë; epo pandalonetë dhe zë të porositurit (porosipritësit) e Perëndisë, e mbiqyrësit p one cilët mbiqyrës? Ata që baraziten me Dërgimtarët. I tillë mbiqyrës ka të drejtë të urdhëronjë, sepse urdhër’i ti nuk’është tjetër përveç se ay urdhër’i Perëndis, ay i parëthënëset si: “Këto thotë Zoti” si, “Kapni diturinë se mos furqoset Zoti dhe humbisni prej udhe të drejtë” dhe “Kolëndrini shkronjat” dhe “të gjitha provoni të mirën mbani”.
    Këto urdhëron gjë e vërtetë, arrësimdrejtësi, predikim, barasim, pra këto dyke bërë mbiqyrës’i vërtetë thotë dhe në ata që predikon, shikoni dhe mua. Cilido mbiqyrës (episkop), i xhveshurë nga këto veritute, guxon të urdhëronjë, sa i rrept, është urdhër’i ti aqë m’i përqeshurë bënetë, se si cilido nga të urdhëruarit ka të drejtë t’i përgjigjet me këto fjalë të parëthënësit: Do mëkatarit, i tha Perëndija, Përse ti tregon drejtësimet t’im, dhe mer dhjatënë t’ime në për gojë t’ënde, tek ti mërzit diturinë dhe hodhe këtje prapa fjalët t’ime”. (Psall.)
    ...

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga Dalan Lexo Postimin
    ...
    Çkishëtimi

“Fort-dërimtarë priftër të katundit pas nesh Luaras, u urojmë Atërisht, dhe u lajmërojmë se, me qënë që Petrua nga katundi juaj Luaras u përlidh me shoqërit Massone dhe Protestande, dhe me qënë që përndau predikime kundërKrishtërime dhe libra të çvetëmtuara (aforisuara) është çkishëtuarë fëmijërisht”.

“Nukë kini pra drejtërimin t’a kishëtoni atë, as të bëni nonjë [ndonjë ?] hierobënjë në femijët të ti gjer sat ë pendohetë dhe këthehetë nga udh’e keqe që passon”.

Në Korçë mbë 20 Vjesht’e I 1892
    I Kosturit Fillaret uratësi juaj.

...
    Ne fakt po i kthehem edhe nje here shkurtimisht kesaj çeshtjeje, duke pare se hapesi i temes po ngul kembe vendosmerisht ne mendimin e tij duke paraqitur dokumenta pas dokumentash, gje e cila ne te vertete krijon dyshimin e drejte, qe argumentat e tij fillestare te dokumentuara, nuk kane qene edhe aq te mjaftueshme sa per te vertetuar 100 % ate per te cilen kjo teme eshte hapur.

Na ka dale edhe nje fakt tjeter, ku P.Luarasi sulmon Mitropolitin Fillaret, duke e paditur rende ate, dhe duke perdorur per kete edhe fjale te shkrimit te shenjte. Dhe kjo eshte normale, pasi deri me sot pak njerez jane ndergjegjesuar shpejt per gabimet dhe fajet e tyre. Po keshtu edhe P.Luarasi eshte normale qe te mos e pranoje c`kisherimin e bere dhe ti kundevihet Mitropolitit, lidhur me kete fakt.

Por po shikojme me gjaftohtesi, c`kisherimi i bere eshte i drejte per faktin se P.Luarasi ka perhapur literature masonike dhe protestante, thellesisht te ndaluara per Kishen Orthodhokse.

Mallkimet, c`kisherimet, anatemat, jane urdheresa brenda se drejtes kanonike te Kishes Orthodhokse dhe po te shikojme te 7 sinodet deri ne vitet 700 pas Krishtit, kudo permenden anatemat, per ata qe veprojne ne kundershtim me sinodet prej te cilave kane dale nje seri kanonesh (rregullash ) te Kishes Orthodhokse.

Te c`kisherosh nuk ke bere krim. Thjesht je perjashtuar nga Kisha familjarisht dhe kjo eshte shume e drejte per P. Luarasin, me sa lexova ne dokumentin e ç`kisherimit. Atij nuk iu hoq e drejta e prones, nuk u persekutua, etj., pasi Kisha Orthodhokse nuk merret me te tilla gjera.
    Thjesht Mitropoliti Fillaret ka zbatuar kanonet e Kishes Orthodhokse dhe ketu shqipja dhe shkronkjat shqipe nuk hyjne fare; nuk ka qene ky qellimi i mallkimit dhe ç`kisherimit (kete e kemi trajtuar gjere e gjate e s`kemi pse t`i kthehemi perseri).

Por, duhet te jemi objektive e te mos ngaterrohemi, veç ne e befte dikush e ben qellimisht, lidhur me rolin e P.N. Luarasit si rilindas i shquar dhe perhapes i gjuhes shqipe. Ai eshte dhe mbetet i tille, si figure e shquar e historise se kombit tone, pa te cilin dhe te tjerat rilindas, ndoshta as sot nuk do ta kishim gjuhen tone te shkruar.

Kush eshte objektiv i ndan qetesisht P.Luarasin si fetar dhe rilindas. Ketu nuk ka asnje keqkuptim. Ne duhet t`i marrim njerezit ashtu sic kane qene kur shkruajme historine dhe jo ne emer te meritave te njerit, te akuzojme nje Komunitet Fetar te tere per kontradikat qe kane ekzistuar ndermjet tyre.

Por kjo e ka burimin nga interpetimet ateisto-komuniste qe ka bere regjimi i meparshem per historine e vjeter dhe te re. Nuk eshte e lehte te clirohesh nga 50 vjet komunizem e t`i shohesh gjerat ne kthjelltesi e pa pasione te ndryshem, ku antiorthodhoksia eshte eshte njeri prej tyre.

Shpresojme qe historia jone nje dite, te rishkruhet me objektivitet

Pershendetje hapesit te temes dhe te gjitheve!
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 26-03-2009 më 08:45

Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Ne fakt po i kthehem edhe nje here shkurtimisht kesaj çeshtjeje, duke pare se hapesi i temes po ngul kembe vendosmerisht ne mendimin e tij duke paraqitur dokumenta pas dokumentash, gje e cila ne te vertete krijon dyshimin e drejte, qe argumentat e tij fillestare te dokumentuara, nuk kane qene edhe aq te mjaftueshme sa per te vertetuar 100 % ate per te cilen kjo teme eshte hapur.
    ...
    Nëse do t'a kishe lexuar me kujdes titullin e temës dhe në veçanti postin #5 do t'a kuptoje që sjellja e materialit pjesë-pjesë nuk mbështet konkluzionet e tua të mësipërme të tipit "bar për delet"
    Por ty, të flet më përpara pëshpërima e djallit (të udhëzon) se arsyetimi.
    Kisha ortodokse greke e ndoqi, e persekutoi dhe në fund e helmoi P.N.Luarasin e me dhjetra Luarasër të tjerë sepse gjuhën shqipe e kanë halë në sy prej dy mijë vjetësh.
    Një i krishterë i mirë ortodoks vepron sipas fjalës së Perëndisë apo sipas urdhëresave/rregullave/kanoneve të kishës ortodokse greke ?!
    A janë këto të fundit mbi ato të Perëndisë ?!!!
    P.N.Luarasi dëshironte që fëmijët kolonjarë të mësonin gjuhën e nënës, por kjo gjuhë ishte "e paqenë" sipas urdhëresave/rregullave/kanoneve të kishës greke, ndaj ajo e "akuzoi" atë si Mason e Protestant sepse po u mësonte fëmijve shqipen, gjuhë e mallkuar nga klerikët e kishës greke, prandaj e mallkoi dhe vetë mësonjësin e në fund e vrau.
    Ju arritët deri aty sa plaçkitët e rrënuat kishat paleokristiane shqiptare, duke grabitur dokumenta e artifakte që sot rezultojnë të zhdukura sepse ato flasin për shqiptarët, madje ato flasin shqip.

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema të Ngjashme

1. Gjuha Shqipe - Kisha dhe Kleri Katolik
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 02-10-2011, 14:48
  2. Dështimi i gjuhës standarde shqipe te gegët!
    Nga Davius në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 460
    Postimi i Fundit: 31-01-2010, 20:27
  3. Armiqtë e gjuhës shqipe dhe triumfi i saj
    Nga brooklyn2007 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 11:35
  4. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17
  5. Armiqte e Gjuhes Shqipe?
    Nga Tastiera në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-10-2005, 10:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •