Me postin nr.666 e përshëndes Ilia Spiron në lule të ballit !!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
...
Të tilla këshilla dërgimtare dhe porosi dyke bërë dhe dyke pasuarë çdo Mbiqyrës a nëvëndës dërgimtar (i apostonjet) nukë munt të mos përshtatohetë (bënet) i pëlqyerë ne Perëndija, dhe i dashurë ne grij’e ti. Po shënjt Fillareti, as për gjë dyke vënë çdo thënje dhe porosi Dërgimtare, dyke përngehurë më shumë në përmendimet të predikonjës’së vet se të së hijeruarshimes për këtë shkak është i fortë, në të mallëkuarë, po fort i dobëtë në të punuarë dhe të predikuarë dërgimtarisht (si apostoll). “Në predikoftë ndonjë tjetërazi dhe nukë vete pas fjalëvet të shëndosha të Zotit tënë Jisu Krishtit, dhe predikimit që është pas mirëdërimit… gylmadhështonetë dyke mos diturë as gjë, po është i sëmurë për bisedime dhe fjalëzihje, prej së cilavet roit cmir qartë, bllackëthënje, kundërmendime ligështare. Thashetheme të pamerituarshime njerëzish të ndierë mënç, dhe të shteruarë së vërtete, se pandehinë mirëdërimin se është përfitim mërgohu prej kësyresh.
Pra, është përfitim i madh mirëdërimi me alltënginjë (A! Timoth.Kr.5).
Pas porosivet dhe urdhërimet të dërgimtarëvet (Apostonjet) urdhëri përroitet prej Perëndisë; epo pandalonetë dhe zë të porositurit (porosipritësit) e Perëndisë, e mbiqyrësit p one cilët mbiqyrës? Ata që baraziten me Dërgimtarët. I tillë mbiqyrës ka të drejtë të urdhëronjë, sepse urdhër’i ti nuk’është tjetër përveç se ay urdhër’i Perëndis, ay i parëthënëset si: “Këto thotë Zoti” si, “Kapni diturinë se mos furqoset Zoti dhe humbisni prej udhe të drejtë” dhe “Kolëndrini shkronjat” dhe “të gjitha provoni të mirën mbani”.
Këto urdhëron gjë e vërtetë, arrësimdrejtësi, predikim, barasim, pra këto dyke bërë mbiqyrës’i vërtetë thotë dhe në ata që predikon, shikoni dhe mua. Cilido mbiqyrës (episkop), i xhveshurë nga këto veritute, guxon të urdhëronjë, sa i rrept, është urdhër’i ti aqë m’i përqeshurë bënetë, se si cilido nga të urdhëruarit ka të drejtë t’i përgjigjet me këto fjalë të parëthënësit: Do mëkatarit, i tha Perëndija, Përse ti tregon drejtësimet t’im, dhe mer dhjatënë t’ime në për gojë t’ënde, tek ti mërzit diturinë dhe hodhe këtje prapa fjalët t’ime”. (Psall.)
...
Krijoni Kontakt