Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    i/e regjistruar Maska e alpost
    Anëtarësuar
    27-10-2007
    Vendndodhja
    sarande
    Postime
    73

Berisha: Po i japim Shqipërisë fytyrën europiane

Po i japim Shqipërisë fytyrën europiane

Sali BERISHA

Së pari, dëshiroj t'ju përshëndes përzemërsisht ju, të gjithë qytetarët e Sarandës dhe të mbarë Shqipërisë, t'ju uroj: gëzuar festën e çeljes së sezonit turistik, sezonit të gëzimit, të haresë, të mikpritjes, sezonit që do ta bëjë Sarandën dhe mbarë Shqipërinë më të gjallë, më të bukur, më mikpritëse, më të mëkëmbur dhe më të njohur në Europë dhe në botë!

Çelja e sezonit turistik në Sarandë, në perlën e bukurive mesdhetare, shënon fillimin e vërshimit të ardhjes drejt Sarandës dhe Shqipërisë të miliona turistëve shqiptarë e jo shqiptarë, për të kaluar këtu, së bashku me ju, së bashku me shqiptarët, kohën më të bukur të vitit, për veten dhe familjarët e tyre, pushimet vjetore, midis nesh.

Prandaj le t'i urojmë së bashku, me gjithë zemër:

Mirëseerdhët në Sarandë,

Mirëseerdhët në Shqipëri!

Faleminderit që vendosët të zgjidhni qytetin dhe vendin tonë si mikpritës për të kaluar pushimet tuaja. Ky është një nder i madh shumë për ne. Ne jemi krenarë t'ju presim ju, sikundër jemi krenarë me bukuritë turistike të vendit tonë, me mikpritjen tonë të njohur tashmë kudo. Por, le t'i sigurojmë ne së bashku në çdo hotel, motel apo vatër familjare, në çdo restorant apo klub, plazh, rrugë, rrugicë të qyteteve dhe fshatrave tona, se do t'u rezervojmë mikpritjen më të mirë, mirësjelljen dhe respektin më të madh, shërbimet më të shkëlqyera, dhe se do t'i përcjellim ata me urimin tonë: Mirëseardhshi përsëri!

Le t'u shprehim miqve tanë nga mbarë bota mirënjohjen më të thellë që zgjodhën Sarandën dhe Shqipërinë për të shpenzuar miliarda euro të kursimeve të tyre, duke u kthyer kështu në një faktor të fuqishëm të zhvillimit të Sarandës dhe të Shqipërisë, duke krijuar vetëm në këtë sezon mbi 100.000 vende të reja pune në shërbim të tyre.

Turizmi dhe poteciali turistik janë pasuria më e madhe e Sarandës dhe potenciali më i madh i Shqipërisë dhe shqiptarëve, ndaj dhe për qeverinë time turizmi ka qenë dhe mbetet përparësia më madhore e saj.

Unë, sot, çel këtu sezonin turistik me ndjenjën e thellë të përgjegjësisë dhe krenarisë, sepse këto dy vite në këtë përparësi, vetëm gjatë dy ditëve, për t`i dhënë Sarandës pamjen europiane, ne kemi bërë një seri inaugurimesh. Inauguruam dje rrugën Konispol-Sarandë, qëndrova në Xarë dhe nuk kam parë peizazh më të bukur gjatë jetës time se sa aty. Qëndrova në një rrugë, e cila absolutisht ishte siç ka qenë shekuj më parë. Mirëpo dje premë shiritin për ta bërë atë një rrugë europiane, për ta bërë atë një rrugë ndërkombëtare. Le të falenderojmë së bashku qeverinë greke për ndihmën bujare që dha në ndërtimin e kësaj rruge.

Dje, unë vizitova dhe preva shiritin e rrugës që lidh Himarën me Sarandën. Çfarë më thanë banorët e bregut? Ky është investimi më i madh që bëhet në bregun shqiptar gjatë 90 viteve të fundit. Natyrisht, ishte një moment që më bëri krenar, sepse ishte qeveria ime që e bënte këtë investim, por nga ana tjetër, unë u trishtova, sepse këta banorë e meritonin këtë investim dhjetëra e dhjetëra vite më parë.

Ne kemi përparësuar turizmin. Vetëm në territorin e Sarandës dhe Delvinës janë në ndërtim e sipër apo prokuruar 150 km rrugë kombëtare, pa llogaritur dhjetëra të tjera rrugë dytësore, pa llogaritur dhjetëra të tjera, ujësjellësa, porte dhe ndërtime të tjera. Ne i kemi premtuar Sarandës aeroportin dhe hyrja madhështore në metropolin e bukurisë turistike shqiptare, do të fillojë brenda vitit. Çdo premtimi që kam bërë para jush, do t`i qëndroj pikë për pikë. Ky është interesi më i mirë i Sarandës dhe Shqipërisë, ky është dhe morali im: do të mbetem njeri i fjalëve të mbajtura.

Ne përparësuam turizmin dhe bëmë mirë. Sot inaugurojmë këtë sezon turistik me krenari të madhe, sepse nga vera e vitit 2005 deri tani, turizmi është rritur më shumë se çdo sektor tjetër në Shqipëri. Numri i turistëve u rrit çdo vit me 34% dhe kjo është rritja më e lartë që Europa ka njohur në të tëra vendet e saj gjatë këtyre dy viteve.

Si ndodhi që ne u shdërruam në një magnet të vërtetë të turizmit? Si ndodhi që mediat e mëdha botërore, agjencitë e mëdha turistike listonin Shqipërinë si një nga destinacionet më të preferuara për turistët? Si ndodhi që Saranda nga 100 mijë turistë që mori verën e 2005 mori 250 mijë verën që kaloi? Cilat qena arsyet? Arsyet ishin se ne e nxorëm Shqipërinë nga harta e krimit të tmerrshëm dhe të shëmtuar shqiptar, me një luftë zero tolerancë ne u treguam vendin bandave dhe bëmë që ligji të dominojë në të gjithë Shqipërinë. Ne ia dolëm që sot Shqipëria të ketë treguesin e kriminalitetit më të ulët në Europë, e bëmë atë një vend të sigurisë për qytetarët tanë dhe qytetarët e huaj. Si ndodhi që turizmi të njohë një bum të tillë brenda dy vitesh? Por ju garantoj që këtë vit do të dyfishohet numri i turistëve, krahasuar me 2005-ën. Kjo ndodhi sepse reformat tona serioze ia ndryshuan emrin Shqipërisë.

Në rast se dy-tre vjet më parë, në këto media qarkullonin çdo ditë dhe çdo javë fjalë të Vaso Pashës, "një fjalë të mirë kërkush s`ta flet", ka dy vjet që Shqipërinë e duan, Shqipërisë i besojnë, Shqipërinë mezi e presin, Shqipërisë i dhanë Marrëveshjen e Stabilizim-Asociimit, Shqipërinë e vizitoi George Bush, Shqipërinë e vizituan zyrtarët më të lartë të Europës dhe të botës, Shqipërinë, vendin tuaj, në respekt dhe nderim ndaj jush, i dhanë ftesën për t`u bërë anëtare e NATO-s.

Sot, Shqipëria është tjetër, fytyra e saj po bëhet gjithnjë e më shumë europiane dhe ndaj ne ju garantojmë se me reformat e thella, ne do të arrijmë qëllimet tona. Këtë vit, numri i turistëve do të dyfishohet, në krahasim me vitin 2005. Qytetarët e Europës vijnë në Shqipëri dhe Sarandë në një vend që po ecën i sigurt drejt anëtarësimit në NATO.

Si u bë i mundur ky fluks turistik? E bënë të mundur reformat, lufta kundër kriminalitetit, lufta kundër korrupsionit, lufta për vendosjen e ligjit, lufta për përmirësimin e klimës së biznesit. Këtë vit, ne investojmë në rrugët e Sarandës, Konispolit, Delvinës, Kardhiqit, Tepelenës, Luginës së Vjosës, Lushnjës, Fierit, Vlorës, Korçës, Peshkopisë, Mirditës, Hasit, Krumës, Tropojës, Shkodrës, Lezhës. Ne investojmë 89 miliard lekë apo 1.1 miliard dollarë. Vetëm 11 miliard janë investuar në vitin më të mirë të qeverisë së mëparshme. Nga i morëm ne këto para? Ku i gjetëm ne këto fonde? Këto i morëm vetëm e vetëm duke luftuar korrupsionin, duke luftuar kontrabandën, duke luftuar evazionin dhe informalitetin, ndërkohë që kemi bërë uljen më të madhe të taksave në Europë.

Unë ju garantoj ju se projekte të tjera të mëdha do të ketë për Sarandën. I premtova mbështetje maksimale kryetarit të Bashkisë, i cili është investitor serioz, i cili i prin zhvillimit të qytetit me projekte. Sot, gjatë gjithë mëngjesit, më ka folur për projektet tuaja, për shëtitoren prej 10 km që lidh Sarandën me kanalin e Çukës, me përfundimin e rrugës së re dhe unazës, të rrugës që do të ndërtohet tek "40 shenjtorët", për hyrjen metropolitane të Sarandës. Unë e garantova se për respektin ndaj jush, ndaj Sarandës, ne do t`i realizojmë ato një më një, siç i kemi realizuar premtimet deri më sot.

Edhe njëherë ju uroj gëzuar këtë ditë të hareshme, ditë të rëndësishme për Sarandën dhe mbarë Shqipërinë!
    yep

I come back
    Anëtarësuar
    01-10-2005
    Postime
    345
    Shqiperia po mer fytyren e Evropes, por kush po paguan? Shqiptaret. Papunesi, cmimet kane vajtur ne qiell, njerezit po shkaterrohen, po kthehen si ne kohen e Enverit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Manchester, UK
    Postime
    1,079
    Ne vazhden e infrastruktures se turizmit jam kurioz me dit cfare perpjekjesh ka bere qeveria per te sistemuar kanalizimet e ujerave te zeza ne bregdetin e Golemit. Sepse mgjths mbase me pak terheqes se bregdeti i Jonit, Golemi dhe Durresi perbejne pjesen me te madhe te prurjeve te turizmit, fale asaj qe eshte quajtur turizmi patriotik, pra shqiptaret e Kosoves dhe te Maqedonise. Por per fat te keq, vjet ne nje vije bregdetare prej 2-3 kilometrash, kishte te pakten 4 shkarkime primitive te ujerave te zeza ne det. Per te mos permend betonizimin e plazhit ku vetem 20-30 metra larg bregut gjen ndertime shumekateshe. Ne ato pak artikuj qe kam lexu vjet, thuhej se i gjithe projekti i kanalizimit ishte peng i nje investimi 10-20 milione eurosh, nuk e mbaj mend shifren e sakte por shume here me pak se c'vilet ne nje vit nga turizmi i zones. Ne qofte e vertete kjo si shifer, ky ne rastin me te mire eshte turp dhe paaftesi, ne ate me te keq eshte dashakeqesi. Tani qe po pregatitemi per te rritur pranine tone ne turizmin e rajonit, a mendon vertet ndokush se ai turist i huaj qe mund te vije me idene per te eksploruar Shqiperine, mund te rikthehet apo te thote ndonje fjale te mire ne nje gjendje te tille, apo do e shpallin Golemin si zone ekskluzive te turizmit "patriotik" derisa gradualisht ta humbim dhe kete?
    Lulet edhe mund ti shkelin por Pranveren nuk mund ta ndalin dot.

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    miqve tanë nga mbarë bota mirënjohjen më të thellë që zgjodhën Sarandën dhe Shqipërinë për të shpenzuar miliarda euro të kursimeve të tyre, duke u kthyer kështu në një faktor të fuqishëm të zhvillimit të Sarandës dhe të Shqipërisë, duke krijuar vetëm në këtë sezon mbi 100.000 vende të reja pune në shërbim të tyre.
    Unë, sot, çel këtu ... qëndrova në Xarë ... Qëndrova në një rrugë ... Dje, unë vizitova dhe preva shiritin e rrugës që lidh Himarën me Sarandën ... ishte qeveria ime që e bënte këtë investim ... Çdo premtimi që kam bërë para jush, do t`i qëndroj pikë për pikë ... ky është dhe morali im: do të mbetem njeri i fjalëve të mbajtura ... ju garantoj që këtë vit do të dyfishohet numri i turistëve ... Unë ju garantoj ju se projekte të tjera të mëdha ... I premtova mbështetje maksimale ... Unë e garantova se për respektin ndaj jush, ndaj Sarandës, ne do t`i realizojmë ato një më një, siç i kemi realizuar premtimet deri më sot.
    prina sali, prina parti,
    jemi gati perseri,
    per fitorje edhe me te reja!

i regjistruar Maska e Breshka
    Anëtarësuar
    10-06-2002
    Postime
    351
    Citim Postuar më parë nga Duaje Siveten Lexo Postimin
    prina sali, prina parti,
    jemi gati perseri,
    per fitorje edhe me te reja!
    Komunisti Sali; perdite e me shume po e largon shqiperine nga evropa dhe NATO. Ne Bruksel nuk e durojne dot, ne Washington nuk e shohin dot me sy.....Erjon Veliaj eshte pergjigjja...., vetem ai.

i/e regjistruar Maska e alpost
    Anëtarësuar
    27-10-2007
    Vendndodhja
    sarande
    Postime
    73
    Citim Postuar më parë nga Breshka Lexo Postimin
    Komunisti Sali; perdite e me shume po e largon shqiperine nga evropa dhe NATO. Ne Bruksel nuk e durojne dot, ne Washington nuk e shohin dot me sy.....Erjon Veliaj eshte pergjigjja...., vetem ai.
    hajde mashtrus hajde.
    yep

Anëtarësuar
    10-06-2002
    Postime
    351
    Sa budallej jane keto evropianet, dhe qorra, dhe shurdha. I ka bere Berisha lolo......
    Nuk themi kot ne se jemi rrace e "zgjuar", ja hedhim evropes......po po bile dhe Amerikes...

lexo c'thote ky "budallai" Barroso...

Barroso: Janë impresionuese rezultatet e qeverisë "Berisha"

Presidenti i Komisionit Europian, Hose Manuel Barroso, deklaroi dje gjatë një takimi që zhvilloi me kryeministrin Berisha, se qeveria shqiptare ka treguar vullnet të mirë në plotësimin e reformave. Duke komentuar mbi këtë vullnet, zyrtari më i lartë i Komisionit Europian sqaroi se në këtë moment, Shqipëria po ndërmerr reformat e duhura. "Unë mendoj se Shqipëria ka treguar vullnet të mirë në plotësimin e reformave. Vullneti i mirë tregohet në momentin kur vendi tregon se po ndërmerr reformat e duhura për anëtarësimin e plotë", u shpreh Barroso gjatë një konference të përbashkët për shtyp me kryeministrin Berisha në Bruksel. Barroso ripërsëriti mbështetjen e plotë të Komisionit Europian ndaj aspiratës së Shqipërisë për anëtarësimin në BE. Përfaqësuesi i lartë i KE-së tha se pas prezantimit që kryeministri i kishte bërë lidhur me reformat e ndërmarra nga qeveria shqiptare, vlerësoi se Shqipëria është e përgatitur të marrë përsipër punën e vështirë që kërkohet për t`ia dalë mbanë. "Kryeministri Berisha më siguroi se qeveria e tij është e përgatitur të marrë përsipër punën e vështirë që kërkohet për t'ia dalë mbanë dhe ai më prezantoi një element vërtet të rëndësishëm që qeveria dhe Shqipëria po bën në këtë proces reformash", nënvizoi kreu i KE-së, duke shtuar se duhet bërë një punë e madhe në implementimin e Marrëveshjes së Stabilizim-Asociimit, para se Shqipëria të lëvizë më përpara drejt BE-së. Gjithashtu, zyrtari i lartë europian ka rikonfirmuar mbështetjen financiare të Bashkimit Europian për Shqipërinë. "Unë i bëra të njohur kryeministrit për rëndësinë që ka përmbushja e reformave për BE-në. BE-ja do të vazhdojë të ndihmojë financiarisht Shqipërinë, për ta ndihmuar atë të arrijë objektivat e saj dhe të realizojë të ardhmen e saj evropiane", u shpreh Presidenti i Komisionit Europian. Duke iu përgjigjur interesit të medias lidhur me mundësinë e një date për aplikimin e Shqipërisë si vend kandidat për në BE, Barroso tha se ato që i prezantoi kryeministri Berisha, ishin shumë të rëndësishme dhe evidentojnë se progresi në Shqipëri është i dukshëm. Ai theksoi se nuk ka rëndësi që të merren vendime vetëm në planin qeverisës, pavarësisht progresit të qartë që ka bërë Shqipëri. "Ishin shumë të rëndësishme ato që më komunikoi sot kryeministri Berisha, që përparimet e bëra janë të rëndësishme. Dhe ne flasim me miqtë tanë hapur. Por nuk ka rëndësi të merren vendime vetëm në planin qeverisës, megjithëse këtu shohim një përparim të qartë. Por duhen parë dhe rezultatet. Brenda një periudhe të caktuar kohe duhet të shohim konsolidimin e këtyre reformave në terren", pohoi kreu i Komisionit Europian.

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    E ke vendosur me doren tende, ndaj lexoje edhe nje here - po citoj ato qe ke vendosur ti ne emer te Barrosos:

"Unë mendoj se Shqipëria ka treguar vullnet të mirë në plotësimin e reformave. Vullneti i mirë tregohet në momentin kur vendi tregon se po ndërmerr reformat e duhura për anëtarësimin e plotë"
    Barrosos defton se vullneti i mire kushtezohet kur vendi tregon se po ndermerr reformat e duhura per antarsim te plote, gje e cila mungon te salija ...

"Kryeministri Berisha më siguroi se qeveria e tij është e përgatitur të marrë përsipër punën e vështirë që kërkohet për t'ia dalë mbanë dhe ai më prezantoi një element vërtet të rëndësishëm që qeveria dhe Shqipëria po bën në këtë proces reformash"
    pra salija ka shkuar i pa pergatitur atje, mor fans, ka leshuar vetem fraza, thua se ka te beje me median ne Shqiperi dhe flet para katundarise me "siguroj", "ndaloj", "garantoj", "theksoj", "absolutisht" e dokrra te tjera ...

lexo si e ke mbyllur me fjalet e "budallait" Barroso:

"Ishin shumë të rëndësishme ato që më komunikoi sot kryeministri Berisha, që përparimet e bëra janë të rëndësishme. Dhe ne flasim me miqtë tanë hapur. Por nuk ka rëndësi të merren vendime vetëm në planin qeverisës, megjithëse këtu shohim një përparim të qartë. Por duhen parë dhe rezultatet. Brenda një periudhe të caktuar kohe duhet të shohim konsolidimin e këtyre reformave në terren"
    kapish apo jo kapish? e ka shumzuar saline me xerrrrro!

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Duaje siveten mos e ekzagjero. Lexohet: s'kemi ndonje besim te madh,por kemi shpresa.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Anëtarësuar
    10-06-2002
    Postime
    351

kapish apo jo kapish? e ka shumzuar saline me xerrrrro!
    eeeee tashti e kuptova, eshte si puna e NOT Gate, kur e lavderon ne fakt e shan, dhe kur e shan i fut nje NOT dhe del laverim..... hmmmm prandaj nuk me dilnin hesapet mua.........
    Pra salia- sic preferohet te quhet nga disa- e ka dh---re, por Barroso nuk ja thote hapur - se me ne, kan frike te na i thone hapur- por, i fut nje lavderim me NOT dhe nenkuptohet ajo qe ai ka ndermend.....wow.... tani e kuptoj.
    More salia, ty po te shakan te gjithe more, mos u krekos. Dhe Bush nuk te ka shternguar doren, por te ka dhene kemben.....

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lufta ballkanike dhe Shqipëria
    Nga Albin në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-07-2014, 07:05
  2. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  3. Bollano: Vorio-Epiri të jetë i pavarur si Kosova
    Nga forum126 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 25-01-2010, 10:38
  4. Hyseni: Kadare kundër bashkimit të Shqipërisë etnike
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 12:44
  5. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •