Close
Faqja 12 prej 91 FillimFillim ... 210111213142262 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 906
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-10-2006
    Postime
    241
    Me duket se po tallte lesht ai o Fieri.

i'm not fragile Maska e Daniel Maker
    Anëtarësuar
    17-03-2008
    Postime
    1,802
    e dyta her qe kerkoj fjalen kastarof sa per ty kastraveco dhe asgje nuk me doli(dhe si e kerkoj un se kerkon njeri) kshu qe o ket liber psikologjie e ke shkruajt vete o po tallesh!!se po qe qe po tallesh ta dish qe shum mir po bon o lale se na knaqe..shyqyr fute ne pun trut e ca anetrave qe i kishin harru me koh!!

fjala kastarof ka nje "far" lidhje me nje loj?sta them lojen..
    mos luj se sta quj

Citim Postuar më parë nga Anetar_kastarof Lexo Postimin
    Me pelqeu menyra e te mendurit tend, ama njekohesisht me vjen keq te te them se pergjigja nuk esht e sakt, ngaqe fjala ime pershkruan nje individ te vetem ne vete - cilesit e nje individi ne teresi.

-Fjala ekziston, por jo s'mund ta gjeni me ndihm te rrjetit, perpos ne nje liber psikologjie ndodhet mu kjo fjal, e cila esht permendur nje her dhe esht shpjeguar po ashtu vetem nje her. Me habit fakti qe askush s'ka pasur rastin te lexoj apo ta degjoj kte fjal. Ne fakt, un kisha frik se do e gjeni shum shpejt.

Celesi 6-t: i/e ashpër
    Nëse përqëndrohemi në rrënjën e kësaj fjale Kast (caste) nënkuptohet që tregohet një lloj etnie (si zanafillë indiane) dhe i bashkangjiten shtatë mundësitë e ofruara (nga njëra anë fusha e kërkimit (psikologji) dhe nga ana tjetër mundësitë e ofruara (gjithnje i/e dyshimtë, i padurueshem, hutaq, vetjak, rri i kercenuar, i ashpër), gjithsesi krijohet së pari përfytyrimi i një etnie dhe së dyti përfytyrimi i mbrojtjes ose vetmbrojtjes.

Kështu nënkuptohet që kastarof mund të ketë të bëjë me mbrojtjen [ndaj diçkaje ose gjithçkaje ( mbrojtje ose izolim i kastit nga inferioret e tij, mbrojtje e hierarshisë të kastit, mbrojtje ose izolim i riteve të kastit etj.)]. Mund edhe të ndodhë që kastarof të jetë mbrojtës i etnisë ose « elitës » së etnisë.

Dhe nëse i kthehemi psikologjisë, bazuar në gjashtë karakteristikat (gjithnje i/e dyshimtë, i padurueshem, hutaq, vetjak, rri i kercenuar, i ashpër), mund të jetë mekanizmi mbrojtës i izolimit, i cili lejon izolimin e një mendimi apo një sjelljeje nga vetndjesia ose nga vetpërmbajtja afektive. Ky mekanizëm vetmbrojtës i quajtur izolim vihet në lëvizje (në brendësinë psiqike) për të mbrojtur unin.

Gjithsesi, ndoshta duhet shkundur pak nga pluhuri ai libri psikologjisë. Ashtu ndonjë tjetër kuptim mund të dalë në dritë ose të tërhiqet mundësia e trajtuar në ketë temë si fjalë joekzistuese.

Me të mira,

Elna!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Elna Durrësi : 01-06-2008 më 18:55

Allahu është më i Madhi! Maska e Anetar_kastarof
    Anëtarësuar
    28-03-2008
    Vendndodhja
    Suedi - Gëteburg
    Postime
    323
    Citim Postuar më parë nga Daniel Maker Lexo Postimin
    e dyta her qe kerkoj fjalen kastarof sa per ty kastraveco dhe asgje nuk me doli(dhe si e kerkoj un se kerkon njeri) kshu qe o ket liber psikologjie e ke shkruajt vete o po tallesh!!se po qe qe po tallesh ta dish qe shum mir po bon o lale se na knaqe..shyqyr fute ne pun trut e ca anetrave qe i kishin harru me koh!!

fjala kastarof ka nje "far" lidhje me nje loj?sta them lojen..
    I nderuar, asnjeri s'jeni te detyruar te merrni pjes ne kte tem. Pra, po qe se ndonjeri nga ju jeni te dyshimt se gjoja se kjo fjal ne te vertet nuk ekziston dot dhe mendoni se e kam shpikur vetiu sa per t'u tallur me ju, ateher shmanguni temes e mos u merrni me kte fjal fare. Mos i prishni nervat, lerjani atyre qe duan ta lodhin dhe ta zhvillojn i cik trurin.

Pergjigjet siper s'jan te sakta!!

Elna Durrësi, e nderuar, kam ven re se shum e shkathet je, ama me vjen keq se si, nje vajz e till, (e shkathet), te filozofoj kaq bukur e te mos mund ta zbuloj pikerisht fjalen time.

PS. Mos filozofoni, - mendoni rreth vetes suaj, vet ju si person. Sa per informacion, Libri, ne te cilin ndodhet mu kjo fjal, esht botuar ne vitin 2001. Per her te par ne gjuh kineze, pastaj ne gjuh te tjera.

Zari, i nderuar, si duket kam ber disa vjet tash, s'me bie per shtat te tallem si femija.

ABSOLUTE, i nderuar, prap tani je shum afer,...ama jo, pergjigjet qe dhat siper s'jan te sakta. Po megjithat, prap arrite ne rrugen qe mund te te shpie te domethenia e ksaj fjale.

Celesi i 7-t: Dhembje/hidherim/pikellim
    Fjala dhe plumbi kur dalin s'kthehen më, andaj mendo shumë herë e fol njëherë.

Kur shkëmbim-diskutimet kthehen në qëllim-rezultate cinike, të cilat më shumë ndjellin ndjesi të pakëndshme sesa debat konstruktiv me ndërsjelltësi qytetare dhe respektuese, fjala kastarof me gjithë të zotin (autorin e librit), mbettë po në ato faqe libri ku është.

Elna Durrësi, e nderuar,

kam ven re se shum e shkathet je, ama me vjen keq se si, nje vajz e till, (e shkathet), te filozofoj kaq bukur e te mos mund ta zbuloj pikerisht fjalen time.
    Reflektimi para të shkruarit është mjet shumë i mirë vetkontrollimi. Kjo sepse në postimin mësipërm del në pah një ndjesi nëçmim- përçmimi. Kjo ndjesi e mbrapshtë mund respektin për punën dhe mundin e tjetrit (në këtë rast mundin dhe kohën time).

Ngjasi të tilla tregojnë edhe një herë faktin që « ultësia shpirtërore » nuk ka brirë. Ajo verehet nga përmbajtje postimesh të tilla dhe nga pseudo «veçantia» e kërkuar me këmbëngulje nga tastieruesit e «veçuar» të shekullit të sotëm.

Paradoksi midis deklarimit mbartës në çdo postim
    « Unë dhashë mendimin tim. -Nuk kam parasysh personin që ka dhënë përgjigje por thjesht përgjigjen.»
    dhe veprimit
    « kam ven re se shum e shkathet je, ama me vjen keq se si, nje vajz e till, (e shkathet), te filozofoj kaq bukur e te mos mund ta zbuloj pikerisht fjalen time »
    flet më qartë!

Ndaj, Zonjë a Zotëri,

Nuk është në rendin tuaj të caktoni shkathtësinë apo ngathtësinë e personit tim. Ju mund të përkufizoheni në saktësimin ose jo të përgjigjes në lidhje me pyetjen e shtruar "Ç'do të thotë fjala "Kastarof" ?" dhe gjërat mbeten aty, brënda temës së diskutimit.

Elna !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Elna Durrësi : 01-06-2008 më 20:19

Zoti është Dashuri! Maska e NoName
    Anëtarësuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarë
    Postime
    2,192
    1. psikologji
    2. gjithnje i/e dyshimt
    3. i padurueshem
    4. hutaq
    5. vetjak
    6. i/e ashpër
    7. dhembje/hidherim/pikellim

mosbesues, i pasigurt, spiun ??

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2008
    Vendndodhja
    akoma me kembe ne toke
    Postime
    103
    Po ja fus nje kot : adoleshent

Kastarof = Paradoksal - E

:d
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

OJ ti Fierake, une jo 3 ore, por 300000000000 ore i hargjoj per nje cikerrim, ose detaj, sepse detajet e perbejn teresin- boten.... ,e ti nese nuk ke durim, per ta hulumtuar d,m,th, e fjales....atehere hesht dhe shiko...shnet
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

nje sqarim te vockel....
    A.Kastarof, per te gjithe ta,qe dine te lexojne text dhe nentekst, kuptohet dhe nekuptohet se eshte shume serioz i sinqert dhe jashtezakonisht intelegjent....
    Une betohem dhe perbetohem, se kurre ne jete, nuk e kam pare, as kontaktuar perveq ketu ne ket temen publike te forumit...kjo esht bindja ime dhe absolutisht nuk dua t'ia referoj askujt, medimin, bindjen time. Ai qe beson, beson, ai qe s'beson nuk beson. pike....

Referencat, qe i ka dhen A, KAstarofe, ne ter postimet ketu, mua , gjithsesi ( duke e kerkuar gjithnje fjalen ne fjale....krejt sot ne mengjes, kam ardhur ne perfudnim e radhes, (duke iu refueruar postimit te pare, qe nga Semantika e fjales...eshte kontradiktore...Edhe ket e kam marre si shenje nga A kastarof cit,: -"se afer je"...(pas postimit te pare)...,
    pastaj kjo me ka ber qe te kerkoje ,me me ngulm fjalen...dhe pas postimeve te fundit, Kastarof = Une...
    d,t,th, une kam dhen postime, qe kan kontradikte te fort nder vete....
    dhe pak me heret, e kam shkruar postim, pa lexuar asnje postim te ri...

KASTAROF = PARADOKSAL-E

p.s.

Faqja 12 prej 91 FillimFillim ... 210111213142262 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •