Close
Faqja 13 prej 91 FillimFillim ... 311121314152363 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 906
    Allahu është më i Madhi! Maska e Anetar_kastarof
    Anëtarësuar
    28-03-2008
    Vendndodhja
    Suedi - Gëteburg
    Postime
    323
    Citim Postuar më parë nga Elna Durrësi Lexo Postimin

Ndaj, Zonjë a Zotëri,

Nuk është në rendin tuaj të caktoni shkathtësinë apo ngathtësinë e personit tim. Ju mund të përkufizoheni në saktësimin ose jo të përgjigjes në lidhje me pyetjen e shtruar "Ç'do të thotë fjala "Kastarof" ?" dhe gjërat mbeten aty, brënda temës së diskutimit.

Elna !
    E nderuar!! Pik se pari, at qe shkrova per ju ishte thjesht nje kompliment i sinqert per ju, (per menyren e te menduarit). Pra, assesi nencmim, mirepo ti merre persiper sido.
    -Edhe, se dyti, dakordohem me ty se un me te vertet duhet te perqendrohem vetem ne tem dhe te mos e gjykoj askend se kush jan te shkathet e kush jo, meqe me asnjerin nga ju s'njihem personalisht. Po megjithat as qe kam gjykuar dike, vecse disa i kam uruar me komplimete.

PS. Mjaft më me keso dyshimesh e kontradiktash. Po doni zbulojeni dhe fitoni cmimin shperblyes 5000€. Ata/ato qe s'duan te mos marrin pjes fare.

1. psikologji
    2. gjithnjë i/e dyshimtë
    3. i/e padurueshëm
    4. hutaq/e
    5. vetjak/e
    6. i/e ashpër
    7. dhembje/hidhërim/pikëllim

Celesi 8-t: kokëfortë
    Fjala dhe plumbi kur dalin s'kthehen më, andaj mendo shumë herë e fol njëherë.

Kaotik - E...?
    :d
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

Kastarof - Temperament- E
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

TEMPERAMENTET = Teresia e vetive psikike te njeriut....

Sipas listes se Sheldonit ndahen ne 4. Spjegimi i tyre:

Kolerik: i gjalle, i papermbajtur, energjik, shume i levizshem...etj

Sanguin: gjithashtu, shume i gjalle, i levizshem, por qe nxitet kryesisht nga ngacmuesit e jashtem - bota e jashtëme...

Flegmatik: qe i shfaq ndejnjat e mendimet dhe vepron ne menyre te qetë, i matur..., i ngadalt i permbajtur....

Melankolik: i zymt, i trishtuar...etj

Kerkoj falje, qe bera ket spjegim, sepese konisderoj se 94 %, e anetareve i dine keto, por e bera, ket sepse ,99.9 %,besoj, se

KASTAROF- e = TEMPERAMET- e

shendet dhe qofshi te bekuar te gjithë, pa asfar perjashtimi!

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anëtarësuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    A.Kastarof...kam nje pyetje- kjo fjala, dmth kuptimi i fjales kastarof, gjenden ne fjalor. perdoret ne perditshmeri??
    • The rest is silence.

Ja edhe me ne detaje!!!
    Indikacionet e dhena per dmth, e fj; KASTAROF nga A. Kastarof dhe spjegimi sipas MEJE!
    Kastarof = Temperament:

Temperament: F. Sh: Teresia e vetive psikike te njeriut, qe kan si baze fiziologjike, tipin e veprimtaris se lart nervore dhe qe shprehin shkallen e ngacmueshmeris e gjalleris se njeriut dhe qe shfaqen ne sjellen, a qendrimin e tij ne veprime e kunderveprime, ne levizjet, ne fjalet, ne shprehen e fytyres, etj...

celesat, per te shkuar te dmth, e fj:.....

Celesi 1. baza- Psikologji , sakt.

"Celesi 2. gjithnje i/e dyshimt: - kush eshte?- TEMPERAMENTI"...!

Celesat tjere, per subjektin dhe 4 lojet - tipat e Temperamenteve:

celesi 5. Vetjak?: SANGUIN
    ( nuk jam shume i sigurt Vetjak a eshte ne tipin Sanguin!!)

celesi 3. i/e padurueshëm ,4, Hutaq, / i paperqendruar 6. i/e ashpër 8-t: kokëfortë= KOLERIK

( i qetë, "nuk eshte dhen ky indikacion - celes" )- gjithashtu, celesi 2. "gjithnje i/e dyshimt" : FLEGMATIG

7. dhembje/hidhërim/pikëllim = MELANKOLIK

dhe kjo d,m th, e fjales, siq na udhezoi A. kastarof, spjegon gjendejn, tipin e njeriut, shoqeris, njerezimit....psh, njeri temperament-djale temperament, vajze temperamente, shoqeri temperamente, popull temperament. etj

iu kerkoj falje nese iu lodha edhe njeher, sinqerisht ABSOLUTE,
    p. s.
    KASTAROF - TEMPERAMENT
    ..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    OJ ti Fierake, une jo 3 ore, por 300000000000 ore i hargjoj per nje cikerrim, ose detaj, sepse detajet e perbejn teresin- boten.... ,e ti nese nuk ke durim, per ta hulumtuar d,m,th, e fjales....atehere hesht dhe shiko...shnet
    absolute un kam kohe qe po mundohem te gjej domethenjen e fjales...mos me akuzo per padurimsi. Gjumi naten spo me ze. Ngrihem ne mengjes e depresionuar sepse gjumi i nates nuk me solli pergjigjen ne ender zemra ma di vuajtjen..por un vuaj ne heshtje nuk e bej publike...

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga FierAkja143 Lexo Postimin
    absolute un kam kohe qe po mundohem te gjej domethenjen e fjales...mos me akuzo per padurimsi. Gjumi naten spo me ze. Ngrihem ne mengjes e depresionuar sepse gjumi i nates nuk me solli pergjigjen ne ender zemra ma di vuajtjen..por un vuaj ne heshtje nuk e bej publike...
    Un kam 2 jave qe nuk ve gjume ne sy. Edhe oreksi me eshte prere!
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    dhe mua me eshte prep oreksi kto kohet e fundit dhe kam ren ne pesh...duhet ti themi rexhines te shikoj kte teme se mbase i prihet oreksi dhe asaj

kastarof = intelektual?

Allahu është më i Madhi! Maska e Anetar_kastarof
    Anëtarësuar
    28-03-2008
    Vendndodhja
    Suedi - Gëteburg
    Postime
    323
    ABSOLUTE, i nderuar, te thash dikur se fjala ime s'do filozofi, ndaj me vjen keq.

Nje fjal - nje kuptim!!

Celesi i 9-t: i/e cuditshem/cuditshme

FierAkja143, pergjigjja nuk esht e sakt.
    Fjala dhe plumbi kur dalin s'kthehen më, andaj mendo shumë herë e fol njëherë.

Faqja 13 prej 91 FillimFillim ... 311121314152363 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •