Close
Faqja 4 prej 14 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 139
    i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Me qe tani edhe kjo teme paska dal, me flamuri e gjysherve te mij dhe te pareve tane ' dhe tani ky flamur me takon mua, flamuri qe me riti, flamuri qe i perhulem çdo dite dhe me kete flamur do te vdes.

Flamuri i te pareve te mij, flmuri i stergjysheve te mij flamuri i gjyshit tim, flamuri babait tim, flamuri im dhe flamuri i brezave qe do te me vijne pas eshte flamuri Kuq e zi Flamuri Shqipetar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga flag Lexo Postimin
    Kjo tegon se nuk e ke idejen se si bëhen dasmat e vëllezerve tuaj nga Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Presheva e Bujanovci

Mund edhe te gaboj por nga njohurit qe kam, dasmat Shqiptare, sidomos ne rajonet e permenduar me lart, gjithenje jan bërë me flamurin kombetare kuq e zi. Si cdo fest tjeter qe eshte bere dhe me flamur, dasma dhe per dasma, Flamuri kombetarë ka qen doemos. Kjo traditë ekziston me qindra vite.

Me duhet te pranoj se per derisa ju Alnosa nuk paskeni dijen pse Shqiptaret mbajn flamurin ne dasma, une gjithashtu nuk pasna dijeni se ne disa pjese te Shqiperise apo ne gjithe Shqiperin nuk mbahet flamuri ne dasma. Sot per here te pare po lexoj se ne disa vende flamuri eshte tabu, gjithenje e kam fjalen per mbajten e flamurit ne dasma.

Me nderime
    Flag
    Shiko ti cun ,nuk eshte puna se i njoh une apo si njoh se si i bejne dasmat shqiptaret .Por nqs nje njeri martohet ne shqiperi me shqiptare ,per c'far vlen flamuri (Mos mu hidhni si prushi ketu ).Une kam martuar motren dhe vellain disa
    vite me pare me then te drejten nuk kam pasur flamur .
    Atehere kam pasur dhe gjyshen time gjalle ,dhe ne dasmen e tim vellai se c'qepi ca shami ,bajrak i thoshin ,me tre molla siper dhe e mbante nje djale kur vajtem te merrnim nusen .Biles asnjeri nuk pranoj ta mbante po per hater te gjyshes se ishte plak u detyrua njeri .MOS NA HUMBNI ZAKONET THOSHTE GJYSHJA .Une dhe sot e kesaj dite se di se c'eshte bajraku dhe c'far sherben se nuk e perdorim me .
    Kurse ne emigrim po eshte mese e drejte te mbahet flamuri ,shume e drejte biles.
    Ne usa kur martohet njeri mbahet flamuri ,kjo eshte gje e mire .
    Kaq ....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga alnosa Lexo Postimin
    Shiko ti cun ,nuk eshte puna se i njoh une apo si njoh se si i bejne dasmat shqiptaret .Por nqs nje njeri martohet ne shqiperi me shqiptare ,per c'far vlen flamuri (Mos mu hidhni si prushi ketu ).Une kam martuar motren dhe vellain disa
    vite me pare me then te drejten nuk kam pasur flamur .
    Atehere kam pasur dhe gjyshen time gjalle ,dhe ne dasmen e tim vellai se c'qepi ca shami ,bajrak i thoshin ,me tre molla siper dhe e mbante nje djale kur vajtem te merrnim nusen .Biles asnjeri nuk pranoj ta mbante po per hater te gjyshes se ishte plak u detyrua njeri .MOS NA HUMBNI ZAKONET THOSHTE GJYSHJA .Une dhe sot e kesaj dite se di se c'eshte bajraku dhe c'far sherben se nuk e perdorim me .
    Kurse ne emigrim po eshte mese e drejte te mbahet flamuri ,shume e drejte biles.
    Ne usa kur martohet njeri mbahet flamuri ,kjo eshte gje e mire .
    Kaq ....
    jam dakord me alnosen
    nuk perdoret flamuri shqiptar neper dasma ne shqiperi sepse nuk duhet tja tregojme armikut se jemi shqiptare perderisa jemi te gjithe shqiptare.

Special kind Maska e *Lorisa*
    Anëtarësuar
    08-07-2008
    Vendndodhja
    Buzë liqenit
    Postime
    346
    E keni degjuar ate kengen "Nuk behet dasem pa flamur"?

Por, ndoshta per ju te Shqiperise nuk vlen dhe aq rendesia dhe dmth. e flamurit me nje fjale nuk ju duket interesant bartja e tij neper dasma per dallim nga anet tona ku nuk nisen per ta mar nusen pa flamur dhe keni te drejt nga nje ane, pasi ne me ane te tij tregojme se eshte dasem shqiptari.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Alnosa po kjo tradit na bene te dallohemi prej popujve tjere sepse te gjith njerzit jem te njejt po kultura na bene shqiptare dhe kultura jon eshte e vjeter me shekuj dhe nuk bene qe ne dite te sodit te humbim edhe pse ne dite te sodit eshte teper veshtire per ta mbajtur.
    Per flamur ne Kosove ne gjdo martes eshte perdorur flamuri kombetar kuq e zi por tani mbas shpalljes se pavarsis kan ndryshuar pak gjerat dhe tani perdoret flamuri kombetar dhe ai shteteror se bashku .

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    eshte turp me u martu me Simbolin qe stergjyshat tan kan derdh gjak per ate flamur.
    Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Alnosa po kjo tradit na bene te dallohemi prej popujve tjere sepse te gjith njerzit jem te njejt po kultura na bene shqiptare dhe kultura jon eshte e vjeter me shekuj dhe nuk bene qe ne dite te sodit te humbim edhe pse ne dite te sodit eshte teper veshtire per ta mbajtur.
    Per flamur ne Kosove ne gjdo martes eshte perdorur flamuri kombetar kuq e zi por tani mbas shpalljes se pavarsis kan ndryshuar pak gjerat dhe tani perdoret flamuri kombetar dhe ai shteteror se bashku .
    Ndoshta ke te drejte .
    Kurse ketu ne usa perdoret si nga shqiptaret e shqiperiae apo kosoves flamuri kuq e zi dhe ai amerikan kur hyn nusja me dhendrin .Une e kam llafin per ne shqiperi pse te perdoret kur ne jemi te gjithe shqiptare ,traditat thua ti ,ndoshta dhe kjo qe thua ti eshte .

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    Po mire po e bejm pa bajrak, po si ta merre vesh miku, ku fillojnë e ku mbarojnë krushqit? Edhe pastaj Flamuri e Zbukuron dasmën
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    dasmat po behen me flamur kombetar me behet qefi shum me ket lecken e kontrabanduar shum pak po bejn darsama
    pra nje jave isha ne nje dasm dhe gjat rruges pash se kishte shum dasma u mahnita kur ne dhjet dasma vetem nje pash me ket lecken e kontrabanduar me ylla te vllazrim bashkimit
    pra flamuri kombetar shqiptar ne avandazh ishte 10.. me 1.nje

Dibron Maska e SS2008
    Anëtarësuar
    08-01-2008
    Vendndodhja
    gjermani
    Postime
    47
    pa flamur fare ce du ne dasem flamurin une

Faqja 4 prej 14 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Flamuri i Kosoves
    Nga new-man në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 23-04-2017, 15:06
  2. Traditat e dasmave shqiptare
    Nga katana në forumin Folklori shqiptar
    Përgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 08-09-2014, 16:25
  3. Flamuri Kombëtar kuq e zi, valevitet krenar në Manhattan
    Nga brooklyn2007 në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2008, 01:34
  4. Flamuri i Dardanisë mungon në festimet e 28 nëntorit në Kosovë
    Nga Arb në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 19:34
  5. Si u hoq ylli i komunisteve nga flamuri i shqiptarëve
    Nga Xhuxhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-12-2005, 18:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •