Close
Faqja 5 prej 14 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 139
    i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Tradita Shqipetare edhe ne kohen e te madhit tone Gjergj Kastriot Skenderbeut, darsmat jane bere me flamur kombetar me bajrak e çka thone disat se çka me duet flamuri ne darsem ? eshte per ate qe thote ashtu.

Ata disat shqipetar qe jetojne ne itali dhe ne greqi kane frike dhe te mbajne flamurin e vet, sepse mos te duken se jane shqipetar , keto qe them dhe kam pas rastin ti shikoj disat me syte e mij.

Por ne disa vende ne Shqiperi nuk ka rregull darsme sepse darsmat kalojne me gjak dhe ky eshte fakt, ja dhe qe ndodhi para ca ditesh nje darsem' qe u vrane kusherinjet midis veti, nga darsma ne hakmarje.

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    disa shqiptar ju vjen turp te tregojn identitetin e tyre mendojn se po u paraqiten si italian apo grek dote kalojn mir kjo ndodh meshum me disa shqiptar te shqiperis qe kan eduakt te ulet por kjo ndodh edhe me disa shqiptar nga kosova kinse qenka kultur te mohosh identitetin kombetar kta jan njerz pa shkoll dhe pa e duakt familjare

i/e regjistruar Maska e Bawarianmann
    Anëtarësuar
    08-11-2007
    Postime
    36

Smile

Citim Postuar më parë nga Flora82 Lexo Postimin
    Ja Edukata e juaj tregon cfar babi ke ! mos i perfshi te gjithe njerzit qe kan mbajt flamuj serb, se keshtu dotu pergjigjen , ceki tradhtart me emra kur ke fakte . e jo te besh pytje cfar do qe te vjen ty . Je shum i lig me vije keq per ty
    Ti Flora, .... ose nuk e kuptoke pyetjen,ose mbrapambeturia jote te paska verberuar dhe te paska lene te cekte ne (Trurin) mendje.
    Une per vehten njof personalisht shume persona te cilet edhe sot jane Patriote,Trima dhe jetojne ne Kosove,disa prej tyre per fat te keq nuk jetojne me,por edhe ata i kan bere dasmat me dy flamur.
    E di me siguri 100% se aty Tradhtar e shpiuna nuk ka pas.
    Do te ishte e rruges kur njeriu deshiron te Ofendoj apo te Kritikoj dikend te die si te bej,dhe te zgjedh fjalorin,menyren dhe stilin si ta bej ate,por jo te filloj me te shame e trillime.... per ty personalisht ndoshta nuk ta mbrrin kapaciteti te kuptosh kete por sory.... mundohu.

Per Dasmat; me flamur apo pa te,ne dasmat e KOSOVAREVE pa tjetr dhe gjithmone ka pasur Flamur-a.
    Personit qe i eshte dhene nderi te mbaj Flamurin,Flamurtari eshte quajtur Bajraktar dhe ka qen i zgjedhur nga vet zoti i dasmes.
    eshte kjo tradit shum vjeqare por edhe shekullore.
    Dasmat duhet te behen me simbol e tradit te kombit pa tjeter ne ket rast me Flamurin tone Kombetar Kuq e Zi.Flamurin tjeter e kemi te na e simbolizoj shtetin apo Republiken tone te Kosoves.
    Ne Gjermani jane 12 Republika dhe qdo njera prej tyre ka flamurin e vet pamvarsisht prej atij Shteteror,ne Bawari valojn Permanent te dy Flamurat ai i Republikes se Bawaris dhe ai I shtetit T Gjermanis(valle jane Bawaret Shpiuna...
    Jeto Kuq e ZI be njeri.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-06-2008
    Postime
    16
    edhe me flamur shtetror edhe me ate kombetar pergjigja eshte me te dyte

i/e larguar Maska e bklyn_kid
    Anëtarësuar
    28-01-2008
    Vendndodhja
    Brooklyn
    Postime
    202
    PEr mu ky flamuri i ri duket si flamuri i Yugosllavis, apo ma se shumti si kopili i tij!
    Flamurin qe asht perdor gjithmon! Flamuri i Skenderbeut!

i/e regjistruar Maska e Flora82
    Anëtarësuar
    17-04-2006
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    899
    [QUOTE=Bawarianmann;2024345]Ti Flora, .... ose nuk e kuptoke pyetjen,ose mbrapambeturia jote te paska verberuar dhe te paska lene te cekte ne (Trurin) mendje.
    Une per vehten njof personalisht shume persona te cilet edhe sot jane Patriote,Trima dhe jetojne ne Kosove,disa prej tyre per fat te keq nuk jetojne me,por edhe ata i kan bere dasmat me dy flamur.
    E di me siguri 100% se aty Tradhtar e shpiuna nuk ka pas.
    Do te ishte e rruges kur njeriu deshiron te Ofendoj apo te Kritikoj dikend te die si te bej,dhe te zgjedh fjalorin,menyren dhe stilin si ta bej ate,por jo te filloj me te shame e trillime.... per ty personalisht ndoshta nuk ta mbrrin kapaciteti te kuptosh kete por sory....

Ti qe mbahesh kinse i (mençur) se keshtu qenke daull fare Ti ndoshta i njefe ata persona qe kane mbajte ne dasma dy flamujte , pore une nuk e njofe askende qe i ka mbajte dy flamujte ate kombtare edhe ate jugosllav , andaj vetem kam ndegjare qe ne kosove ka pase mjafte tradhtare qe i kane mbajte dy flamuj , edhe aty ku jame rritur une kurre s'kam pa dasum shqiptare me dy flamuj , edhe ti nese i njefe ata tradhtar jepi emrat e mbiemrat ndoshta mundem mi njofe edhe une , e jo me perfshi popullaten . Si je i sigurte 100% qe tradhtare nuk kanê qene kure kane mbajtur flamurin jugosllav , ata kane hanger me dy luge andaj jane tradhtare 100% .

Ndoshta kapaciteti i juaj eshte aq i ulte sa nuk mundeshte ta dishe kure eshte nata nata e dita dite , me kete deshmon ky komenti juaj , une askend se ofendoj e para por kur fillojne pse te ngurroj ! e keqja kthehet met keq kapish .

i/e regjistruar Maska e Flora82
    Anëtarësuar
    17-04-2006
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    899
    Citim Postuar më parë nga *Lorisa* Lexo Postimin
    E keni degjuar ate kengen "Nuk behet dasem pa flamur"?

Por, ndoshta per ju te Shqiperise nuk vlen dhe aq rendesia dhe dmth. e flamurit me nje fjale nuk ju duket interesant bartja e tij neper dasma per dallim nga anet tona ku nuk nisen per ta mar nusen pa flamur dhe keni te drejt nga nje ane, pasi ne me ane te tij tregojme se eshte dasem shqiptari.
    Shume i drejte ky koment i juaj

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    dasmat shqip si gurisht ndryshe veq e poshtroni gezimin KUQ E ZI e flamuri iri i kosoves aj ne zyre te kryeministris duhet aj esht turp te reklamohet ne publik
    kosova ka nje flamur mengjyr te jasht qitjes te bebave
    sa mir qe kemi flamurin kombetar KUQ E ZI

Citim Postuar më parë nga MmEeTtIi Lexo Postimin
    Me çfarë Flamuri do i bëni dasmat?
    Me kete !!

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    eshte turp me u martu me Simbolin qe stergjyshat tan kan derdh gjak per ate flamur.
    Nuk është turp. Është zakon shekullor, prej se s'mbahet mend fare, prej se ekziston flamuri, edhe është përdorë në dasma tona.

Ndonëse nuk kam shumë vjet, më ka ra rasti 7 herë të bëhem flamurtar në dasma të farefisit. Për flamurtar merret nipi, nipi prej bije. Eh mu mka ra me pas shum dajë, edhe jam shku shpesh si flamurtar. Po sivjet mthirri edhe njani pak ma i largtë, që të shkoj si flamurtar. Edhe shkova aty, hëngrëm drekë ne, edhe u bamë gati me u nis. Kur po e shoh ni cull e bike kit flamurin e Kosovës.
    - Shka je tuj ba me kit far harrni?
    - Jo çyky osht flamuri jonë.
    - Unë - thashë - nuk due me çue përpjetë këtë flamur. Bjere atë tjetrin ndash. Këtë jo. Ose për këtë flamur merre nji flamurtar tjetër, e unë nuk të rri as në darsum.

Edhe ai nuk ish kan ba gati hiq, dmth nuk kish ble flamur kombëtar hiq, veç këta të Kosovës tuj menue me kit flamur me shkue në darsëm. Edhe unë simas fjalës ia lëshova darsmën.

Faqja 5 prej 14 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Flamuri i Kosoves
    Nga new-man në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 23-04-2017, 15:06
  2. Traditat e dasmave shqiptare
    Nga katana në forumin Folklori shqiptar
    Përgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 08-09-2014, 16:25
  3. Flamuri Kombëtar kuq e zi, valevitet krenar në Manhattan
    Nga brooklyn2007 në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2008, 01:34
  4. Flamuri i Dardanisë mungon në festimet e 28 nëntorit në Kosovë
    Nga Arb në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 19:34
  5. Si u hoq ylli i komunisteve nga flamuri i shqiptarëve
    Nga Xhuxhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-12-2005, 18:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •