Close
Faqja 2 prej 14 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 139
    i/e regjistruar Maska e flag
    Anëtarësuar
    24-04-2005
    Postime
    348
    Citim Postuar më parë nga MmEeTtIi Lexo Postimin
    Se pari po ju përshendes të gjitheve,

pash nje emision ne RTK, mu duk interesant dhe thash te ju pyes edhe juve se me cfare flamur do ti nisni krushqit per darsem, me flamurin e Kosoves apo me ate te kuqin, apo dhe si para disa viteve kur me tregoj babi se darsmat ishin ber me dy flamura, i pari flamuri i serbis dhe i dyti flamuri i shqiptaris, si do ja beni juve ?

http://cache.virtualtourist.com/2620...elebration.jpg

Une per veti jam ne dilem a te perdor te dyte apo vetem te kuqin.
    Fillimisht urime per martesen, uroj qe dasma te kalon ashtu si e ke planifikuar dhe te uroj jete te gjate e te lumtur me nusen.

Babi yt ka te drejt, ne nje kohe, mbas vitit 1989(nese nuk gaboj daten) ne kohen e Milosheviqit eshte bere si ligj qe nese Shqiptaret duan te ngritin flamurin Shqiptar per dasmat e tyre atehere duhet edhe flamuri shtetrorë i Jugoslavisë.

Ata qe me te vertet kan pasur deshire te madhe te ngritin flamurin kuq e zi dhe patjeter atehere e kan ngritur edhe ate te Jugoslavis( te imponuar nga shteti) vetem e vetem te ngritin flamurin kuq e zi. Disa te tjere te cilet gjithashtu kan pasur deshire flamurin kuq e zi por nuk kan pasur mundesi pa flamurin e Jugoslavise, ne fund kan vendosur asnjerin e as tjeterin. Kjo ka qen per inati te rejes me vdekt djali . Per inati te shkijeve dhe per te mos ngritur flamurin e tyre atehere kan pranuar te mos e ngritin edhe flamurin SHqiptar.

Kjo me lart ka ndodhur me ata dasmorë qe eshte dashur te kalojn neper qyete te medha ku pranija e policeve Serb(Jugosllave) ka qen prezente, perndryshe neper fshatra dhe vende ku nuk ka pasur police, eshte ngritur vetem flamuri Shqiptar. Ky fenomen per te ngritur edhe flamurin shtetror nuk ka zgjatur shume.

Dikush me lart permendi se tradhtaret e kan ngritur flamurin e Serbis, kjo nuk eshte e vertet, flamurin e Jugoslavis e kan ngritur ata qe kan pasur shume deshire te ngritin flamurin e tyre Shqiptare dhe patjeter. Ata nuk kan mundur te paramendojn qe dasma te mos behet pa flamur Shqiptar, pa shqiponjen dy krenare.

Gjithashtu njeri tha se cka i duhet flamuri ne dasme, dhe do te beje pa flamur. Te uroj per martesen dhe uroj shume lumturi ne jete. Por nese ke vendosur te beni dasme pa flamur atehere ne cfare tradite do te beni dasmen?

Flamuri ne dasm eshte tradit e vjeter Shqiptare ku krushku i pare mban Flamurin ne dore. Flamuri ne dasmat shqiptare eshte i rendesishem po aq sa edhe krushqit. Te thuash se nuk dua flamur ne dasme eshte i njejte te thuash nuk dua krushqi apo madje dhe nuse.

Tani te gjithe jemi te lire te vendosim se si e organizojm dasmen dhe ne cfare tradite mirepo cdo njeri qe vendos te beje dasmen me tradit shqiptare atehere elementi kryesor e kesaj tradites eshte flamuri dhe duhet te respektohet.

Nuk do te thotë te pajtoheni me kete mendim timi por ja qe mendimi im eshte ky.

Per flamurin e shtetit te Kosoves, nuk besoj se ndokush do te zevendsoj me flamurin kombetar ne dasmat qe do te lindin ne keto 5 vitet e ardshme. Mbas 5 e 10 viteve ndoshta do te ofrohet ne zemrat e Shqiptareve te Kosoves por vet fakti qe ky flamur eshte i imponuar, shume veshtire do te jete te pranohet aq leht.

Une personalisht nuk kam bere dasme(per arsye objektive) por shpresoj se nje dite do te bëjë dhe gjithesesi flamuri kuq e zi, kombtarë, do te valoj.

Urime te gjitheve qe do te martohen, me apo pa flamur.

Me nderime
    Flag

Allahu është më i Madhi! Maska e Anetar_kastarof
    Anëtarësuar
    28-03-2008
    Vendndodhja
    Suedi - Gëteburg
    Postime
    323
    Sigurisht se flamurin shqiptar, ndersa flamurin qe na u imponua le te qendroj ku ka vendin, qe do te thot brenda ne parlament dhe ne vija kufitare, mbase ai flamur s’ka vend ne Kosov.
    Per fund, urime martesa e InshaAllah do ju prij e mbara gjithnje dhe u trashegoheshit. Festo me dinjitet, se ti bac vec e paske kry,...hahaha.
    Fjala dhe plumbi kur dalin s'kthehen më, andaj mendo shumë herë e fol njëherë.

-Holy Sinner- Maska e sam1r
    Anëtarësuar
    26-11-2007
    Vendndodhja
    FusheKosove
    Postime
    1,695
    Flamuri kombetar, patjeter...
    ~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Ore pipell per c'far i vini keto flamuj ne dasma ju se s'jam ne dijeni fare une .
    HEJ PIK E ZEZE C'NA GJETI .

Anëtarësuar
    24-04-2005
    Postime
    348
    Citim Postuar më parë nga alnosa Lexo Postimin
    Ore pipell per c'far i vini keto flamuj ne dasma ju se s'jam ne dijeni fare une .
    Kjo tegon se nuk e ke idejen se si bëhen dasmat e vëllezerve tuaj nga Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Presheva e Bujanovci

Mund edhe te gaboj por nga njohurit qe kam, dasmat Shqiptare, sidomos ne rajonet e permenduar me lart, gjithenje jan bërë me flamurin kombetare kuq e zi. Si cdo fest tjeter qe eshte bere dhe me flamur, dasma dhe per dasma, Flamuri kombetarë ka qen doemos. Kjo traditë ekziston me qindra vite.

Me duhet te pranoj se per derisa ju Alnosa nuk paskeni dijen pse Shqiptaret mbajn flamurin ne dasma, une gjithashtu nuk pasna dijeni se ne disa pjese te Shqiperise apo ne gjithe Shqiperin nuk mbahet flamuri ne dasma. Sot per here te pare po lexoj se ne disa vende flamuri eshte tabu, gjithenje e kam fjalen per mbajten e flamurit ne dasma.

Me nderime
    Flag

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

Alinsa

Citim Postuar më parë nga alnosa Lexo Postimin
    NE KET FLAMURIN TON KUQ E ZI E DUAM SE JEMI TAMAN SHQIPTAR E NE NUK SHITUM PER LECKA PARTIT DHE PUSHTETARET IKIN POT SHQIPTARIZMI JET

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    Ne Dasma Me Nje Flamur O Vllezer Me At Kuq E Ziiiiiii
    Aj Esht I Yni E Ky Qe Tash Qe Po E Quajn Se Kin Se Esht I Kosoves Ky Esht I Haxhi Merrgjes
    E Mos E Flliqni Flamurin Kuq E Zi Me Lecka Te Kontrabanduara Nga Qelbesirat E Kombit
    Por Ka Ardh Momenti Qe Se Cili Te Vendos Per Veti Un Ne Shpin Time Kurrrr Nuk Dota Fys At Flamur Qe Simbolizon Trathtin Pra Flamuj Qe Kontrabndohen Nga Jash
    Un Jam Shqiptar Dhe Kam Falmurin Tim At Kuq E Zi Jam Shqiptar Dhe Jam Shum Krenar ...
    Me Rrespekt Beni Ju Pershendes Ju Qe Ndiheni Shqiptare Dhe Jeni Krenare Tunggggg

Anëtarësuar
    24-04-2005
    Postime
    348
    Citim Postuar më parë nga beni33 Lexo Postimin
    Ne Dasma Me Nje Flamur O Vllezer Me At Kuq E Ziiiiiii
    Aj Esht I Yni E Ky Qe Tash Qe Po E Quajn Se Kin Se Esht I Kosoves Ky Esht I Haxhi Merrgjes
    E Mos E Flliqni Flamurin Kuq E Zi Me Lecka Te Kontrabanduara Nga Qelbesirat E Kombit
    Por Ka Ardh Momenti Qe Se Cili Te Vendos Per Veti Un Ne Shpin Time Kurrrr Nuk Dota Fys At Flamur Qe Simbolizon Trathtin Pra Flamuj Qe Kontrabndohen Nga Jash
    Un Jam Shqiptar Dhe Kam Falmurin Tim At Kuq E Zi Jam Shqiptar Dhe Jam Shum Krenar ...
    Me Rrespekt Beni Ju Pershendes Ju Qe Ndiheni Shqiptare Dhe Jeni Krenare Tunggggg
    NJe pyetje i nderuar Ben, a ke ndonje software qe i shkruan Keshtu Shkronjat Apo I Bënë VetVetiu? Sepse Tani Qe Une Po Shkruaj Po E Shoh Sa Veshtire E Paske Nese Shkruan Vet.
    Te pershendes
    Flag

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

o met po pse duhet te pyesesh

meti nuk duhej te pyesesh ketu se me cilin flamur do ti bejne dasmat shqiptaret.une nuk mendoj se me shpalljen e nje shteti te ri shqiptare siq u be me kosoven do te na duhet te nderrojme nje tradite disa vjeqare te popullsise ne cdo truall shqiptar.dihet ajo me .kurre ne dasmat shqiptare nuk ka valuar flamur tjeter pas atij kuq e zi me shqiponjen dykrenare ne mes..flamurin tjeter ate shteteror te kosoves duhet ta pranojme si nje simbol qe neve do te na identifikoje ne bote dhe duhet ta leme atje ne zyrat e pushtetareve

i/e regjistruar Maska e Flora82
    Anëtarësuar
    17-04-2006
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    899
    Citim Postuar më parë nga MmEeTtIi Lexo Postimin
    me e vogla qe mund te te them eshte mos ma quaj babin tradhtar edhe niher a u kuptuam? edhe nuk ak than se ka degju qiko, po eshte se ka pa qe shqiptart kan ba darsma me flamur te shkaut, edhe kshtu qe qepe gojen nese nuk di asgje e mos me thuj mua se babi yt ka marr pjes ne ato grupe idiote e poshter.
    Ja Edukata e juaj tregon cfar babi ke ! mos i perfshi te gjithe njerzit qe kan mbajt flamuj serb, se keshtu dotu pergjigjen , ceki tradhtart me emra kur ke fakte . e jo te besh pytje cfar do qe te vjen ty . Je shum i lig me vije keq per ty

Faqja 2 prej 14 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Flamuri i Kosoves
    Nga new-man në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 23-04-2017, 15:06
  2. Traditat e dasmave shqiptare
    Nga katana në forumin Folklori shqiptar
    Përgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 08-09-2014, 16:25
  3. Flamuri Kombëtar kuq e zi, valevitet krenar në Manhattan
    Nga brooklyn2007 në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2008, 01:34
  4. Flamuri i Dardanisë mungon në festimet e 28 nëntorit në Kosovë
    Nga Arb në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 19:34
  5. Si u hoq ylli i komunisteve nga flamuri i shqiptarëve
    Nga Xhuxhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-12-2005, 18:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •